The Rolling Stones - Singles Collection: The London Years (1989)

Label: ABKCO

1. Come On (1:48)
  2. I Want to Be Loved (1:51)
  3. I Wanna Be Your Man (1:43)
  4. Stoned (2:07)
  5. Not Fade Away (1:48)
  6. Little by Little (2:38)
  7. It's All Over Now (3:26)
  8. Good Times, Bad Times (2:31)
  9. Tell Me (2:59)
  10. I Just Want to Make Love to You (2:16)
  11. Time Is on My Side (2:58)
  12. Congratulations (2:26)
  13. Little Red Rooster (3:03)
  14. Off the Hook (2:34)
  15. Heart of Stone (2:42)
  16. What a Shame (3:04)
  17. The Last Time (3:38)
  18. Play with Fire (2:10)
  19. (I Can't Get No) Satisfaction (3:45)
  20. The Under Assistant West Coast Promotion Man (3:19)
  21. The Spider and the Fly (3:37)
  22. Get Off My Cloud (2:54)
  23. I'm Free (2:23)
  24. The Singer Not the Song (2:25)
  25. As Tears Go By (2:41)
  26. Gotta Get Away (2:08)
  27. 19th Nervous Breakdown (3:56)
  28. Sad Day (2:59)
  29. Paint It, Black (3:45)
  30. Stupid Girl (2:53)
  31. Long, Long While (3:00)
  32. Mother's Little Helper (2:46)
  33. Lady Jane (3:07)
  34. Have You Seen Your Mother, Baby, Standing in the Shadow? (2:34)
  35. Who's Driving Your Plane? (3:12)
  36. Let's Spend the Night Together (3:25)
  37. Ruby Tuesday (3:11)
  38. We Love You (4:30)
  39. Dandelion (3:50)
  40. She's a Rainbow (4:09)
  41. 2000 Light Years from Home (4:41)
  42. In Another Land (2:54)
  43. The Lantern (4:23)
  44. Jumpin' Jack Flash (3:39)
  45. Child of the Moon (Rmk) (3:06)
  46. Street Fighting Man (3:16)
  47. No Expectations (4:00)
  48. Surprise, Surprise (2:28)
  49. Honky Tonk Women (3:03)
  50. You Can't Always Get What You Want (5:11)
  51. Memo from Turner (4:08)
  52. Brown Sugar (3:49)
  53. Wild Horses (5:41)
  54. I Don't Know Why (Aka Don't Know Why I Love You) (2:59)
  55. Try Little Harder (2:18)
  56. Out of Time (3:19)
  57. Jiving Sister Fanny (3:24)
  58. Sympathy for the Devil (6:25)
MICKJES
Net gekocht voor 25 euro. Ik ken veel werk hier van al maar ook veel niet en ik heb hem ook gekocht omdat het wel leuk is dat allemaal als geheel te hebben

MICKJES
in een woord BRILJANT Dat er zoveel muziek van een zelfde band kan komen. Alleen de Beatles hebben dat ook.
maar met de laatste cd bewijzen ze pas echt de beste Rock n' roll band ter wereld te zijn. Deze cd verveelt nooit en is tijdloos

*****

De perfecte Stones verzameling. Alleen jammer dat het intro van You Can`t Always Get What You Want er niet op staat. Het zijn natuurlijk alleen de single uitvoeringen.

avatar van Fairy Feller
Als singles verzamelaar en wanneer dat is wat je zoekt is dit gewoon een goede aanschaf.

avatar van De Ulk
Hm, ik mis hier de single Little Queenie/Love In Vain.

Verder had Brown Sugar als b-kant Bitch cq Let It Rock, en Wild Horses had Sway als b-kant.

Verder is ie vrij compleet inderdaad. Ik heb 'm zowel op 3-CD als op 4-LP in box met boekwerk.

avatar van kaztor
De Ulk schreef:
Hm, ik mis hier de single Little Queenie/Love In Vain.

Ik denk dat Abcko van die nummers de rechten niet had toendertijd. De band en hun toenmalige platenbons stonden ten tijde van deze release nog niet op goede voet met elkaar, maar dat lijkt met de release van Forty Licks te zijn veranderd. Verder betwijfel ik het dat de Little Queenie-single een Engelse release was.

avatar van De Ulk
Ik heb de boeken er even op nageslagen, en mijn eigen Little Queenie/Love In Vain exemplaar er even bijgepakt. Made In Holland, staat er op, en ik kom het plaatje zowel bij de Engelse als bij de Amerikaanse releases niet tegen, inderdaad.

Forty Licks vind ik trouwens een drama, wát een slechte verzamelaar is dat...

avatar van ricardo
Dit vind ik eigenlijk wel 1 van de allerbeste studio verzamelaars die er ooit op de markt gebracht zijn, van wat voor genre dan ook. Dikke 5 voor deze super complete Stones verzamelaar. Verplichte kost eigenlijk voor iedere serieuze muziekliefhebber. Als je 1 Stones album zou willen hebben, twijfel niet en koop gewoon deze.

ricardo schreef:

Hm, ik zou toch eerder voor Rolled Gold + gaan...

Pieter Paal
In het LP-tijdperk wilde ik alle single- en e.p.-kantjes (en andere bijzonderheden) in mijn Stones-collectie ook compleet hebben.
Ik kocht dus de compilaties 'Around and around' (Duitse LP) uit 1964, 'Flowers' uit 1967, 'Stone age' en 'Gimme shelter' uit 1971, 'Milestones' en 'Rock 'n' Rolling Stones' uit 1972, 'No stone unturned' uit 1973, 'Metamorphosis' uit 1975 en 'Collector's only' (Duitse LP) uit 1980. Met als gevolg allemaal overlappende albums.
Andere compilaties met Decca/London-materiaal zijn 'Rolled gold' (dat hier een jaar later als 'Stones story' verscheen) uit 1975 en 'Solid rock' uit 1980 en er volgden er nog meer en meer en meer ...

In de jaren 80 heb ik alles van The Stones weer op CD gekocht. Je had toen de serie 'The Rolling Stones compact disc collection on London' waarin 6 Engelse en 11 Amerikaanse albums opgenomen waren. Daardoor waren er minder overlappingen dan in het LP-tijdperk.
Toen was mijn collectie nog niet compleet. In 1989 verscheen die gave 3 CD-box 'Singles collection - The London years' die de gaten aardig opvulden. Daarna heb ik ook nog de Japanse uitgave van 'The Rolling Stones no.2' gekocht vanwege de eerste versie van 'Everybody needs somebody' to love'. Later volgden ook nog 'Rock and roll circus'. Het heeft heel lang geduurd voordat 'Metamorphosis' ook op CD verschenen is.

Rock 'n' Rolling Stones (1972), later zouden er ook nog verzamelaars met de rustige Stones-nummers volgen zoals 'Slow rollers' (1981) en 'Heartbreakers' (1982).

kant 1:

5. Bye bye Johnny
6. Down the road apiece

kant 2:

1. I just want to make love to you
2. Everybody needs somebody to love (version 1)
3. Oh! baby (we got a good thing goin')
4. 19th nervous breakdown
5. Little Queenie (live)
6. Carol (live)

No Stone Unturned (1973)

kant 1:

1. Poison Ivy" (version 2)
2. The Singer Not The Song

kant 2:

1. Money
2. Congratulations
3. I'm Moving On (live)
4. 2120 South Michigan Avenue (short version)
5. Long Long While
6. Who's Driving Your Plane?

'No Stone Unturned' en 'Metamorphosis' waren in de jaren 70 en 80 de belangrijkste compilaties met Stones-bijzonderheden.
'Sad day' werd in 1973 op single uitgebracht met op de b-kant de korte versie van 'You can't always get what you want'. 'You can't ...' stond in 1969 ook op de b-kant van 'Honky tonk women'. 'Sad day' behaalde hier de 18e plaats en stond 5 weken in de Top 40. Veel fans dachten toen dat het een nieuw nummer was.
In Amerika was 'Sad day' al in 1966 als b-kant van '19th nervous breakdown' verschenen. Hier was 'As tears go by' net zoals in Engeland een dubbele a-kant met '19th nervous breakdown'.
'Surprise surprise' verscheen in 1964 op het Engelse Decca-album 'Fourteen', een plaat met diverse artiesten voor een goed doel (The Lord Taveners Playing Fields Association) en in 1965 op het Amerikaanse London-label als 'England's greatest hit makers', niet te verwarren met het Amerikaanse debuut-album. Zangeres Lulu heeft dit nummer gecoverd.
'Surprise surprise' verscheen in Engeland weer als b-kantje van 'Street fighting man'. Er verscheen ook een export e.p. met als extra-track 'Everybody needs somebody to love'. Hier bereikte deze e.p. alleen de tipparade. 'Street fighting man' was hier in 1968 al een hit geweest. In Engeland was er toen veel gedoe over de hoesfoto van die single.

mefyfrancky
Reeds jaren DE VERZAMELAAR van de Stones !

Jammer dat de intro van "You Can`t Always Get What You Want" er niet op staat.

Daarom geen 5 !!!

avatar van joyce19791
Net gekregen van mijn vader
Waar iemand al niet van af wil

avatar van ricardo
Nu nog even Jump Back erbij nemen voor de nummers van 1971 tot 1993, en je hebt de Stones verzameling compleet. O ja het live album Get Yer Ya Ya's out niet vergeten, en je Stones verzameling is eigenlijk wel compleet dan.

avatar van joyce19791

Bedankt voor de tip!
Zijn Sticky Fingers, Exile on main st, Let it Bleed en Beggars Banquet nu overbodig dan? Eigenlijk wilde ik daar mee beginnen qua Stones. Maarja, nu mijn vader hier toch vanaf wilde...
En die cd's zijn trouwens ook heel moeilijk te krijgen. Vooral sticky fingers en exile on main st.

avatar van ricardo
De reguliere albums die jij net opnoemt zijn stuk voor stuk topplaten en nooit overbodig natuurlijk. Het is maar net wat je wilt. Ik heb deze singles collection, Jump Back en het live album Get Yer Ya Ya's Out org in bezit. De reguliere albums heb ik allemaal op de harde schijf staan en kan ik zo op cd gaan branden, maar dat hoeft voor mij niet zonodig. Ik heb aan die 3 albums org Stones albums genoeg in huis.

joyce19791 schreef:

Welnee, ze hadden die 2 platen laatst bij Plato nog in de aanbieding voor 10 euro per stuk, net als Let It Bleed en Beggars Banquet. Gewoon even bij Plato kijken. Bij de Free Record Shop of Mediamarkt vind je ze niet.

avatar van Thuurke
Alleen Still Live en Live You Live zijn een lange tijd niet te krijgen geweest, maar zijn een paar jaar geleden door Virgin heruitgebracht. De enige verzamelaar die echt niet meer te krijgen is is Rewind.

avatar van Guinness1980
Dit album al jaren in m'n bezit. Zo'n goede verzamelalbum zouden meer bands moeten maken, ipv enkele hits met 1 nieuw nummer erbij!

Daarom 5 *

avatar van kaztor

Bedankt voor de tip!

Je vader wilt hier van af? Waar luistert ie nu dan naar, Frans Bauer?

avatar van captain scarlet
Staat hier een slecht nummer op ? Nee dus, allemaal goed tot fantastisch. Alleen The singer not the song vind ik wat minder.
Maar heeft eigenlijk toch ook wel weer zijn charme . Op SACD klinkt ie trouwens helemaal super. (Vandaar natuurlijk ook: super-audio CD)

Father McKenzie
Net gekregen van mijn vader
Waar iemand al niet van af wil

Onbegrijpelijk, want één van de mooiste boxen, de mooiste verzamel-bonbondozen ever! De lekkerste chocolaatjes en pralines zitten in deze muziekdoos!

avatar van Kaaasgaaf
Misschien een domme vraag, maar kan iemand mij vertellen waar de letters ''Rmk'' achter Child Of The Moon voor staan?

avatar van Arrie
Hmm, misschien remake? Ik weet het niet hoor, het is maar een gokje...

avatar van Kaaasgaaf
Arrie schreef:
Hmm, misschien remake? Ik weet het niet hoor, het is maar een gokje...

Zou goed kunnen, maar dan zou ik graag willen weten waar het origineel op te vinden is, want ik ken alleen deze versie.

Kaaasgaaf schreef:

Het staat inderdaad voor 'remake'. Het nummer was namelijk oorspronkelijk bedoeld om op Their Satanic Majesties Request te komen, maar het nummer paste niet bij de andere nummers. Voor de B-kant van JJF is het opnieuw opgenomen, dus vandaar 'remake'.

Ik denk dat het wel op een album met outtakes van Satanic Majesties te vinden is, ik zou het anders ook niet weten.

avatar van ricardo
1 van de betere verzamelaars die m.i ooit op de markt gebracht zijn. De verzamelaar Jump Back er nog bij en je minimale verzameling Stones nummers heb je vergaard. Evt nog het live album Get Yer Ya Ya's Out er nog bij, voornamelijk voor het magistrale Midnight Rambler en je kunt een hele tijd weer vooruit wat The Stones betreft.

avatar van kareltjemusic
De 1e persing van deze cd box was nog mooi
3 losse cd's in mooie doos ter grote van 30x30(een lp dus)
Er zat ook nog een mooi boekwerk bij van hetzelfde 30x30 formaat.
jaren later kreeg je de bekende budget versies, en tja daar zat al dat moois niet meer bij, maar goed, het gaat tenslotte om de muziek laten we maar zeggen

avatar van Kronos
Het is eigenlijk bijna te belachelijk om te geloven hoeveel geniale nummers deze gasten bij elkaar hebben geschreven. Hun sympathy for the devil kan niet anders komen van dat ze net als zovele oude bluesmannen een pact met hem hebben gesloten.

avatar van avdj
ricardo schreef:

Weinig aan toe te voegen, alle toppers die ze in de jaren '60 gemaakt hebben staan erop. Maar persoonlijk zal ik na deze Exile on Main St. of Sticky Fingers gaan beluisteren. Dat is het pad dat ik zelf ook bewandelde.

avatar van Kronos
Vooral de twee eerste cd's zijn voor mij een echte aanwinst in mijn collectie.