The Rolling Stones - Singles Collection: The London Years (1989)

Label: ABKCO

1. Come On (1:48)
  2. I Want to Be Loved (1:51)
  3. I Wanna Be Your Man (1:43)
  4. Stoned (2:07)
  5. Not Fade Away (1:48)
  6. Little by Little (2:38)
  7. It's All Over Now (3:26)
  8. Good Times, Bad Times (2:31)
  9. Tell Me (2:59)
  10. I Just Want to Make Love to You (2:16)
  11. Time Is on My Side (2:58)
  12. Congratulations (2:26)
  13. Little Red Rooster (3:03)
  14. Off the Hook (2:34)
  15. Heart of Stone (2:42)
  16. What a Shame (3:04)
  17. The Last Time (3:38)
  18. Play with Fire (2:10)
  19. (I Can't Get No) Satisfaction (3:45)
  20. The Under Assistant West Coast Promotion Man (3:19)
  21. The Spider and the Fly (3:37)
  22. Get Off My Cloud (2:54)
  23. I'm Free (2:23)
  24. The Singer Not the Song (2:25)
  25. As Tears Go By (2:41)
  26. Gotta Get Away (2:08)
  27. 19th Nervous Breakdown (3:56)
  28. Sad Day (2:59)
  29. Paint It, Black (3:45)
  30. Stupid Girl (2:53)
  31. Long, Long While (3:00)
  32. Mother's Little Helper (2:46)
  33. Lady Jane (3:07)
  34. Have You Seen Your Mother, Baby, Standing in the Shadow? (2:34)
  35. Who's Driving Your Plane? (3:12)
  36. Let's Spend the Night Together (3:25)
  37. Ruby Tuesday (3:11)
  38. We Love You (4:30)
  39. Dandelion (3:50)
  40. She's a Rainbow (4:09)
  41. 2000 Light Years from Home (4:41)
  42. In Another Land (2:54)
  43. The Lantern (4:23)
  44. Jumpin' Jack Flash (3:39)
  45. Child of the Moon (Rmk) (3:06)
  46. Street Fighting Man (3:16)
  47. No Expectations (4:00)
  48. Surprise, Surprise (2:28)
  49. Honky Tonk Women (3:03)
  50. You Can't Always Get What You Want (5:11)
  51. Memo from Turner (4:08)
  52. Brown Sugar (3:49)
  53. Wild Horses (5:41)
  54. I Don't Know Why (Aka Don't Know Why I Love You) (2:59)
  55. Try Little Harder (2:18)
  56. Out of Time (3:19)
  57. Jiving Sister Fanny (3:24)
  58. Sympathy for the Devil (6:25)
avatar van LeRoi
Ben geen Stones 'Fan' wel een liefhebber die ze hoog acht. Daarom is dit overzicht wel hetgeen dat goed recht doet aan die omschrijving (koef dus niet alle platen..).

Toon1 schreef:
@c-moon: ik zou toch zeggen dat deze compilatie tot 1971 loopt. Ja, de laatste nummers werden pas uitgebracht later, maar bijvoorbeeld 'Sympathy for the Devil' werd toch al opgenomen in 1968, ook al werd de single volgens het boekje pas in 1976 gereleased in de UK. Hetzelfde met die twee singles uit 1975 die al in de jaren '60 werden opgenomen. Als dit echt tot 1975 zou lopen dan hadden enkele andere singles uit de periode 1971-1975 er ook moeten opstaan. Dus voor mij loopt ie wel degelijk tot 1971 hoor .

Natuurlijk, hij loopt tot en met Sticky Fingers, that's it.

En het is een prachtig uitgegeven collectie nummers, in een box op elpeeformaat, met een boek erbij waar teksten en foto's in staan, dit is echt verzorgd, ik koester deze collectie als een kleinood.
"Sitting On A Fence" ontbreekt wel volgens mij hoor!

***** Hoogst aan te bevelen, ook de artistiek beste periode van ze.

EVANSHEWSON schreef:

"Sitting On A Fence" ontbreekt wel volgens mij hoor!

Die was dan ook geen single hé

Die was dan ook geen single hé

Ook niet zo'n klein beetje als een b-kantje, het is zo'n lekker melodieus liedje, vandaar...

EVANSHEWSON schreef:

Neen dacht het niet (anders zou ie vanzelfsprekend ook op deze compilatie staan, het lijkt me sterk dat ze een nummer zouden vergeten zijn). Het was wel een single van Twice As Much in 1966.

Toemme Toch!

avatar van maseddi
De eerste song die ik op de radio hoorde (in die mersybeat periode) en mij heel bijzonder in de horen klonk was I'ts all over now
(naast Road Runner van The Pretty Things)

De eerste single die ik als jongen ooit kocht was Tell me / come on 31 december 1964 .
Bezit ik helaas niet meer.

De eerste lp die ik kocht was die greatest hits van de Stones , hollandse persing met die witte hoes en grote letters, met dat schiterende garage rock nummertje Empty Heart.
Vervolgens de eerste twee lp's van deze jongens, met die schitterende hoesfoto's.

Ik ben geen verstokte Stones fan hoor - ik vond de tijd met Brian Jones wel de meest interessante en dan die periode met Mick Taylor. Daarna haakte ik af.

avatar van ricardo
Wat een steen goede verzamelaar is dit toch van The Stones.Cd 1 ligt mij wel het minst goed van de 3 in deze verzamelset,maar 2 en 3 zijn gewoon super.Ik heb geen reg albums van The Stones,maar deze gekocht destijds,heb er toen de best of Jump Back('71-'93) bijgekocht en volgens mij heb je dan wel de beste nummers in huis van The Stones.(hoewel Under My Thumb en Midnight Rambler heb je dan nog niet)

avatar van LeRoi
Voor mij blijft hen beste plaat toch nog altijd hun eerste: geweldige vertolking van een aantal geweldige Bluesklassiekers. Daarna hebben ze zeker nog vele goede platen met ontzettend veel ijzersterke nummers gemaakt, maar met de eerste ('The Rolling Stones', Decca 1964) gaven ze toch meteen hun visitekaartje af: goede rock begint bij de blues!

avatar van rudiger
ik ben deze nu aan het draaien en wat is dit toch `n geweldig verzamel werk van 1 van de grootste bands ter wereld.
als je kijkt naar het stem gemiddelde van 4,35 , dat zegt genoeg .
dit boxje solliciteerd duidelijk naar `n plaats in de top 250.
hier staat werkelijk het beste van de stones op .
voor degene die deze box niet bezitten , ren naar de platenwinkel en kopen die hap.

avatar van kaztor
Oh, ik heb het nog geen cijfer gegeven... Nou, hier gaat ie dan: 5!!
Ik heb de oude, grote uitvoering met lyrics-en-singlehoesjes-boek. Gelukkig!
Nou mogen ze met dat Veertig Likjes-geval wel de meest carriere-omspannende verzamel-cd hebben uitgebracht, maar beter dan dit kan het niet en kunnen ze niet (Exile even buiten beschouwing gelaten).
Met deze box en Jump Back erbij ben je wat het verzamelwerk van de Stones betreft eigenlijk wel klaar.

ricardo schreef:

Het meest essentiële werk van de Stones vind ik dan ook de genoemde verzamelaars plus de albums van pakweg 1966 totaan 1972, eigenlijk toch wel materiaal dat niet kan ontbreken in een goede rockcollectie.

Nicci
als ik me goed herinner ging het als volgt: ik zat eens wat in die 'toplijsten' te snuffelen en ontdekte dat deze op No 1 stond voor 1989! dit vond ik zo bizar dat ik er een 2,5 voor heb gegeven . . . .
wees nu eerlijk: zo'n lullige verzamelaar die weer eens in elkaar gezet wordt door iemand met €-tekens in zijn ogen.
(ik zal die rare 1 weer even weghalen)

Nicci
het vreemde is dat ik hem nu niet meer zie in de lijst van 1989. terwijl de score toch hoger is dan de no. 1 van die lijst.

avatar van Toon1
Euhm, zo lullig is deze verzamelaar niet. Het is de enige compilatie met alle a - en b-kantjes die nergens anders te vinden zijn... Voor veel mensen erg welkom (incl. mij).

avatar van Paalhaas
Nicci schreef:

Al een tijdje terug zijn alle verzamelaars uit de toplijsten gehaald. Terecht natuurlijk. Wat compleet onterecht is, is dat je omdát zo'n verzamelaar op 1 staat van 1989, een lage stem erop gaat uitbrengen.

Nicci
tsja, dan moet jij me eens uitleggen waarom je 4,5 punten geeft voor een verzamelaar. wat zijn de criteria? "goed verzameld"?

Nee

1. De muziek moet goed zijn natuurlijk, wat het in dit geval is.
2. Het moet geen overbodige 'dertien in een dozijn' verzamelaar zijn, wat deze zeker niet is; het is een compilatie met alle a - en b-kantjes uit deze periode. Sommige nummers vind je nergens anders, wat deze compilatie zeer welkom maakte; het is dus geen gewone best of.

Daarom kom ik ook uit bij 4.5* .

avatar van Paalhaas
Ik waardeer deze verzamelaar hoog omdat bijna alle nummers zo geweldig zijn. De Stones waren meer een singles-band dan een album-band, daarom is dit misschien wel het beste wat je van ze in huis kan hebben.

Harald
In het begin waren de Stones zeker een singles-band. Veele tracks die op deze verzameling staan zijn er vandag ook moelijk te krijgen en soms ook duur. Daarom is dit een perfekte verzameling en ik heb deze ook 5 ***** gegeven.

Wat een geweldige singles hebben de Stones toch gemaakt die eerste jaren. Deze cd's heb ik in de loop der jaren heel vaak geluisterd. Gaat nooit vervelen, ondanks dat ze al ongeveer 40 jaar oud zijn. 5 sterren dus !

Nicci schreef:
Ik geef zelfs 5* voor deze meest complete verzamelaar van The Stones,alle topnummers staan hier op(tot en met 1971)en je hoeft daardoor niet de reguliere albums meer te kopen want je hebt gelijk de beste nummers van hun in huis.Ik heb wat de Stones betreft aan een paar goede verzamelaars en een paar goede live platen wel voldoende,dat lijkt me wel genoeg voor een doorsnee muziekliefhebber als ik ben.met luistergroet

avatar van ricardo
Vandaag de hele dag deze gedraait,maar wat een mega ''goede'' verzamelaar is dit toch,vooral cd2 en cd3 zijn heel erg genietbaar en tijdloos vind ik,als ik 80 jaar mocht hopen te worden, dan zou ik hier nog naar luisteren geloof ik.Het is dat ik een goed gevulde mu.me top 10 heb,maar als er een(studio) verzamelaar voor in aanmerking zou komen,dan zou het zeer zeker deze worden.(bijna) alle top nummers van The Stones staan hierop en is erg compleet dus.

EVANSHEWSON
Uiteraard is dit héél goed, en tijdloos, de Rolling Stones teren toch al jàààren op deze periode ,
Ze moesten toch ergens iets opgebouwd hebben... nu zijn ze een nog behoorlijk spelende liveband die halfbakken plaatjes maakt, maar eens was dit de Greatest Rock'n Roll Band on Earth, en op deze verzamelbox kun je dat inderdaad goed horen!
Topperdetop is dit!

avatar van Gert P
Heb dez e3 disc in de sacd uitvoering, vind niet alle cd's evengoed of alle liedjes maar er staan wel veel mooie numers op.

Hier een klein bezempje doorheen gehaald en oude - niet meer terzake doende - discussie over toplijstnotering verwijderd.

Father McKenzie
Verdraaid hemelse verzamelbox van The Greatest Rock'n Roll Band on Earth!
Verplichte kost in elke formidabele rockcollectie!

avatar van LucM
Zo'n prima verzamelaar met het beste van één van de grootste bands op aarde kan niet minder dan 5 sterren krijgen.
Alle singles van de jaren '60 (toch hun beste periode) staan erop, samen met de B-kantjes en minder bekend albumwerk. Vele singles stonden bovendien niet op hun reguliere albums.
Van de muziek van the Rolling Stones word ik altijd vrolijk, het is tijdloos entertainment (hoe kan je het anders noemen?).
Een absolute must voor iedereen!

avatar van ricardo
1 van de allerbest samengestelde en meest complete verzamelaars allertijden vind ik.Als er ooit een verzamelaar voor mijn pers mu.me top 10 in aanmerking zou komen dan is het toch echt deze wel.Van begin tot eind echt het beste van The stones ooit.Dikverdiende 5* van mijn kant ook.

MICKJES
Paalhaas schreef:

Bij sommige albums waren ze inderdaad meer single band maar ze hebben ook fantastische albums zoals: Beggars banquet, Let it bleed, Sticky fingers, Exile on main st