The Rolling Stones - Singles Collection: The London Years (1989)

Label: ABKCO

1. Come On (1:48)
  2. I Want to Be Loved (1:51)
  3. I Wanna Be Your Man (1:43)
  4. Stoned (2:07)
  5. Not Fade Away (1:48)
  6. Little by Little (2:38)
  7. It's All Over Now (3:26)
  8. Good Times, Bad Times (2:31)
  9. Tell Me (2:59)
  10. I Just Want to Make Love to You (2:16)
  11. Time Is on My Side (2:58)
  12. Congratulations (2:26)
  13. Little Red Rooster (3:03)
  14. Off the Hook (2:34)
  15. Heart of Stone (2:42)
  16. What a Shame (3:04)
  17. The Last Time (3:38)
  18. Play with Fire (2:10)
  19. (I Can't Get No) Satisfaction (3:45)
  20. The Under Assistant West Coast Promotion Man (3:19)
  21. The Spider and the Fly (3:37)
  22. Get Off My Cloud (2:54)
  23. I'm Free (2:23)
  24. The Singer Not the Song (2:25)
  25. As Tears Go By (2:41)
  26. Gotta Get Away (2:08)
  27. 19th Nervous Breakdown (3:56)
  28. Sad Day (2:59)
  29. Paint It, Black (3:45)
  30. Stupid Girl (2:53)
  31. Long, Long While (3:00)
  32. Mother's Little Helper (2:46)
  33. Lady Jane (3:07)
  34. Have You Seen Your Mother, Baby, Standing in the Shadow? (2:34)
  35. Who's Driving Your Plane? (3:12)
  36. Let's Spend the Night Together (3:25)
  37. Ruby Tuesday (3:11)
  38. We Love You (4:30)
  39. Dandelion (3:50)
  40. She's a Rainbow (4:09)
  41. 2000 Light Years from Home (4:41)
  42. In Another Land (2:54)
  43. The Lantern (4:23)
  44. Jumpin' Jack Flash (3:39)
  45. Child of the Moon (Rmk) (3:06)
  46. Street Fighting Man (3:16)
  47. No Expectations (4:00)
  48. Surprise, Surprise (2:28)
  49. Honky Tonk Women (3:03)
  50. You Can't Always Get What You Want (5:11)
  51. Memo from Turner (4:08)
  52. Brown Sugar (3:49)
  53. Wild Horses (5:41)
  54. I Don't Know Why (Aka Don't Know Why I Love You) (2:59)
  55. Try Little Harder (2:18)
  56. Out of Time (3:19)
  57. Jiving Sister Fanny (3:24)
  58. Sympathy for the Devil (6:25)
Net gekocht voor een tientje.
Ga zo luisteren maar eerst exile!!
natuurlijk klasse nummers 5 sterren.

avatar van ricardo
Dit is voor mij de beste verzamelaar van wat voor band dan ook die ooit uitgebracht is. Zeer compleet samengesteld, en erg lekkere nummers.

Dit album bestaande uit 3 cd's, met de beste nummers van de stones moet iedereen in zijn/haar bezit hebben, en is verplichte kost voor iedere muziekliefhebber, jong of oud. En als je slim bent neem je Jump Back er ook nog even bij, want dan heb je hun beste nummers van na 1971 ook gelijk in huis.

Father McKenzie
Ik denk dat je bewering er niet ver naast zit, ricardo, als ze er niet pal op is...

Ik heb deze bonbondoos al een kleine eeuwigheid en véél kompleter en mooier dan dit is quasi onmogelijk.

En het fraaie boekwerk heb ik er ook nog bij, want ik heb de versie op grootte van een elpee, zo'n box dus, formidabel samengesteld en prachtig uitgegeven; Must voor de ware Stonesfan, uiteraard.

avatar van Madjack71
Met deze uitgebreide 'verzamelaar' heb ik grotendeels wel het mooiste van de jaren zestig in huis gehaald. Wat een genot om ze zo eens een tig nummers achtereen te horen. Onbevangen, fris, jeugdig en vooral met veel branie. Brian Jones had nog een flinke vinger in de pap op veel nummers en de composities behelsden meer als de between a rock an a hard place riffjes van latere tijd. Wat zijn Come On/Good Times, Bad Times/Heart of Stone/ Out of Time etc. leuke liedjes om weer opnieuw te ontdekken voor iemand als ik, die de periode zestig veelal aan zich voorbij laat gaan.
Daarnaast zijn er dikke klassiekers op terug te vinden o.a; Sympathy for the Devil/Wild Horses/Brown Sugar/You can't always.../Street Fighting Man etc. etc. die hun kracht met soeplesse hebben weten te behouden.

Het zowat enige nummer waarbij ik zoiets heb van de plank en flink mis slaan is...Stupid Girl. Maar een op 58, das geen slechte score.

Deze box doet mij denken aan Forrest Gump....Life is like a box of chocalates.....you never know what you gonna get.....een stukje muziekgeschiedenis pur sang.

Madjack71 schreef:
Brian Jones had nog een flinke vinger in de pap

Inderdaad , hij had z`n vinger ook nog ergens anders in , ook z`n neus trouwens.

avatar van musician
Misschien wel mijn allerbeste compilatie die ik heb.

De Rolling stones hebben toch maar erg weinig zwakke nummers afgeleverd, in de jaren 60. Als je deze cd weer eens hoort, hier ligt toch de fundering van de Greatest Rock and roll band in de wereld.

De cd heeft (uiteraard) alle hits uit de jaren 60 (tot begin 70) en herbergt daarbij ook heel wat b-kantjes van die oude singles.

58 nummers en eigenlijk geen zwak moment te vinden.

Twee keer de 3 cd's weer eens achter elkaar gedraaid, het verveelt ook geen seconde. En hoewel onmiskenbaar de sixties is het zeker niet belegen of achterhaalde muziek. Integendeel, het is juist een grandioze weerslag van hoe sterk de jaren 60 eigenlijk waren (en hoe goed ook de Rolling Stones).

Baanbrekende rock, ja zowel voor het stevigere gedeelte (19th nervous breakdown, Paint it black) als ook voor rustigere stukken (Lady Jane, As tears go by).

avatar van Janz
Ik mis Under my thumb.
De conclusie moet wel zijn dat dit nummer nooit op single uit geweest is. Ik kan het bijna niet geloven.

Verder kan ik alleen maar beamen wat hierboven al is gezegd: eens te meer wordt duidelijk wat een geweldige band de Stones was eind jaren 60/begin jaren 70. De kwaliteit druipt er af, track na track.

avatar van RebelINS
ricardo schreef:

Als je dat doet mis je wel het aller-allerbeste nummer van the stones namelijk; Monkey Man

Daarvoor moet je toch echt Let it bleed in bezit hebben

avatar van ricardo
En Midnight Rambler en Under My Thumb mis je dan ook. Maar er staan genoeg mooie nummers op om eens af te spelen voor als je weer eens een Rolling Stones bui hebt.

Waardevol overzicht van The Rolling Stones, die toch niet bepaald overlapt met de studio albums. Voor de 'incidentele' beluisteraar is een greatest hits/best echter de beste keus. Deze 3cd is toch meer voor mensen die graag een compleet beeld van de Stones willen hebben.

Tussen alle lovende kritieken moet ik dan blijkbaar toch de eerste spelbreker zijn door op te merken dat op disc 1 duidelijk te horen is dat het muziek maken voor de vroege Stones nog een beetje met vallen en opstaan ging. Het was nog wat zoeken naar een eigen stijl, eigen nummers waren nog niet vanzelfsprekend, en bovenal was de kwaliteit niet vanzelfsprekend van een hoog niveau.

Dat neemt het plezier niet weg, het geeft naast een overzicht van de singles en b-kantjes ook een overzicht van de ontwikkeling die de Stones doormaakten in deze jaren.

Op disc 2 en 3 is natuurlijk niets aan te merken. Wel wil ik even een lans breken voor de Stevie Wonder cover 'I Don't Know Why' en ook voor 'We Love You' (met Lennon en Macca!).

avatar van LucM
De beginperiode van the Rolling Stones bestond inderdaad voornamelijk uit covers, vooral van soul- en bluesnummers of rock'n roll-nummers uit de jaren '50, al vind ik ze goed uitgevoerd door de Stones.

I Wanna Be Your Man was hun eerste (bescheiden) hit, zoals vele bands betekende een Beatles-cover de start van hun succes. Tell Me was hun eerste zelf geschreven nummer (en een schot in de roos), vanaf The Last Time (één van mijn favoriete Stones-songs) schreven the Rolling Stones vrijwel al hun hits zelf.

Deze compilatiebox is in ieder geval om van te smullen.

ricardo schreef:

The Rolling Stones - Exile on Main St. (1972)

avatar van musician
188 stemmen en een gemiddelde van 4,43.... Toch een fenomenaal resultaat voor deze Singles collection, omgerekend misschien wel één van de beste resultaten voor cd's op mume!

avatar van ricardo
En terecht natuurlijk, want zo'n pak klasse songs vind je natuurlijk nooit weer op 3 schijfjes samen. Voor mij nog steeds 1 van de allerbeste verzamelalbums van wat voor band dan ook.

avatar van Droombolus

avatar van musician
Kom, doe even je best. Je moet er voor gaan zitten en dan elke keer het minste nummer wegstrepen...... tot je er nog 12 hebt. Je hebt de hele zondag + 1 extra uur de tijd...

avatar van Droombolus
Het is net zoiets als bordjes op bamboe stokken proberen te laten draaien, elke keer dat je er een redt valt er een ander te pletter ........

avatar van rudiger
Kijk en dit is nou een voorbeeld van hoe het wel kan met `n verzamelaar .
De grote hits afgewisseld met b-kantjes .
Must have en dikke 5 kerst sterren.

Wat een gemiddelde voor deze snoepdoos .

avatar van Gert P
Door al die b kantjes krijgt hij van mij dus nooit geen 5 sterren.
Er zijn nog zoveel andere mooie nummers en waarom moeten het altijd b kantjes en singels zijn. Waarom niet een paar mooie lp tracks.
Heb de sacd versie maar had van mij de helft korter gemogen.
En you cant always get what you want verkort?

LucM schreef:
Tell Me was hun eerste zelf geschreven nummer

Volgens Keith is dit niet waar en was As Tears Go By hun eerste zelf geschreven nummer waar Marianne Faithfull een hit mee had.

avatar van ricardo
Dit vind ik de beste verzamelaar van wat voor band ook die ik ken.

Als iemand dit in zijn mu.me top 10 heeft staan dan kan ik het nog begrijpen.

avatar van Gert P
Ben ik niet met je eens ondanks dat ik hem ook heb.
Maar allerbeste verzamelaar nee.....

avatar van MB23
Heb deze net besteld... echter een geremasterde versie uitgebracht in 2006. Had nog niks van The Stones in mijn collectie (voor mijn tijd, zoals ze dat zeggen) dus dacht hiermee wel een mooie start te maken.

avatar van RebelINS
Wees niet bang voor een miskoop, dit is de beste en meest complete muziekverzameling van een band die ik ooit heb gezien.
Of je moet niet van de Stones houden

Guardian of Isis
Droombolus schreef:
Selecteer 12 favoriete tracks Alsof dat gaat lukken ........
Haha, ik heb ook de moed niet om eraan te beginnen.

avatar van ross1990
Ook voor een tientje op de kop getikt
en met onmiddelijke omgang mijn top 10 in geslingerd.

avatar van Thuurke

9. Start Me Up
10. Too Much Blood
11. Angie
12. Beast Of Burden

Eigenlijk is de hele Rewind verzamel CD is beter dat deze.

Thuurke schreef:

Eigenlijk is de hele Rewind verzamel CD is beter dat deze.

Nee , Rewind is een aanvulling op deze .

avatar van ricardo
Jump Back vind ik juist een mooie aanvulling op deze.