Metallica - Live Sh*t: Binge & Purge (1993)

Label: Elektra

1. Enter Sandman (7:28)
  2. Creeping Death (7:28)
  3. Harvester of Sorrow (7:19)
  4. Welcome Home (Sanitarium) (6:39)
  5. Sad But True (6:07)
  6. Of Wolf and Man (6:22)
  7. The Unforgiven (6:48)
  8. Justice Medley (9:38)
  9. Solos (18:48)
  10. Through the Never (3:48)
  11. For Whom the Bell Tolls (5:48)
  12. Fade to Black (7:12)
  13. Master of Puppets (4:35)
  14. Seek and Destroy (18:08)
  15. Whiplash (5:31)
  16. Nothing Else Matters (6:22)
  17. Wherever I May Roam (6:32)
  18. Am I Evil (5:41)
  19. Last Caress (1:26)
  20. One (10:26)
  21. Battery (10:01)
  22. The Four Horsemen (6:07)
  23. Motorbreath (3:14)
  24. Stone Cold Crazy (5:26)
avatar van Sjaako
Imho is dit de mooiste en beste live registratie / collectors box die Metallica ooit heeft uitgebracht. Gewoon meer dan verplichte kost voor de fan.

Dit is Metallica zoals het bedoeld is.

avatar van Eddie
Niet alleen voor de fan, ik denk dat dit een stukje metal geschiedenis op plastic is, Calve Pindakaas en Metallica, welke metalhead is er niet groot mee geworden.

avatar van c-moon
Prachtig gewoon, en zijn euro's meer dan waard... The Ultieme MetallicA live experience!!!

avatar van Exfrozen
Super live album. Lekkere Bass-solo en een geweldig Seek and Destroy publiek meeneem stukje. 4,5*

avatar van Don Rood
Super man! een 4,5!

avatar van VanDeGriend
Lekkere, compromisloze, rock cd's. De DVD's nog nooit gespeeld. Ooit, als ik met pensioen ben en tijd genoeg heb.

Dit is zeker wel een 1 van mijn favoriete albums. Heerlijke live shit, zo heet het ook al. Naar dit album kan ik uren, nee wat zeg ik... dagen naar luisteren. Gewoon prachtige muziek, een 5,0!

Heerlijk, alle prachtige Metallica klassiekers op een rijtje, prachig gewoon.

avatar van Don Rood
Dit is gewoon Metallica in beste vorm 5*!!

Vooral het het concert van San Diego is erg goed

avatar van Klumpie
Dit is idd Metallica in beste vorm, ik hoop dat ze 8 juni ook zo spelen. Wat een fantastische box is dit. Ik geef voor deze box 5 sterren. Een 'must have' voor iedere metal liefhebber.

Bobiej
Mijn nummer 1 in mijn Top 10! Dit is de reden dat Metallica één van mijn favoriete bands is. een Geweldige box-set. *zucht* waren ze nu nog maar zo....

Klumpie: ze zullen (waarschijnlijk) wel veel van deze nummers spelen op 8 juni, zonder (veel van) de nieuwere "muziek" die ze maakten.

Den box, essentieel!

avatar van rusty nail
it,s fucking amazing man en verder niks aan toe te voegen

avatar van rusty nail
Harvester of sorrow AMAZING Ik krijg iedere keer weer kippevel als ik hem draai vooral deze life versie

egt goeie sh*t!

eerlijk gezegd vind ik het geluid maar tegenvallen

eerlijk gezegd vind ik het geluid maar tegenvallen
Het moet natuurlijk wel live blijven klinken.Geluid niks mis mee

hmm daar ben ik het toch niet mee eens.. vergelijk het eens met de kwaliteit van "rock in rio" van iron maiden.. goed daar zit een aantal jaar tussen maar toch

rdevreugd schreef:
Daar zit inderdaad een goeie sound in .Maar ook wat meer studio sleutelwerk

Bobiej
Dat spelletje van Oh Yeah, Master! Of! Puppets! met het publiek blijft altijd leuk .

avatar van Eddie
rdevreugd schreef:

Ik val niet graag maiden af maar deze vergelijking gaat totaal niet op, we hebben het hier over het pre-protools tijdperk. Vergelijk deze plaat maar eens met maidens "Live at Donnington" of "A Real Live Death One" dan moet je toch haast concluderen dat deze live plaat meer dan goed klinkt.

Eddie schreef:

Dat is een feit

godlydevil7
metallica live op hun toppunt, dit is gewoon verplichte kost!

5* (uiteraard)

Davez
Ik ben niet echt een live liefhebber. Althans niet op cd-vorm. Echt live of op DVD heeft dit uiteraard veel impact.
Ik heb ook een metallica live dvd en dat heeft meer impact.

Dit luistert natuurlijk ook leuk door maar isn iet zo goed als bijvoorbeeld how the west was won van Led Zep. Nu ja die band is gewoonweg beter.

Tussen nrs 9 en 14 is de plaat het beste inclusief nothing else matters en de opening. Last Caress is een leuk intermezzo.

avatar van eddy_lives
de ultieme live ervaring voor metallica fans en voor metalheads in het algemeen! 5*

Leuk om eens te beluisteren op een regenachtige herfstdag als je niet te doen hebt. Dit zou je met gemak "the best of metallica" kunnen noemen.
5/5

Samen met Official Live 101 van Pantera HET metal live album om te hebben. Van het eerste tot het laatste nummer verschruwend goed. Dit is een album wat je nog decennia lang aan metal/rockbands kunt laten horen en ze vertellen dat DAT de manier is om een liveoptreden te geven.

avatar van eddy_lives
Davez schreef:

ja maar dit is op 1 concert opgenomen en how the west was won is meer een compilatie van een paar verschillende optredens... maar het zijn uiteraard beide top live-cds!! dazed and confused komt trouwens ook nog even voorbij in de jam-sessie op de eerste cd van live sh*t

mooi trouwens dat ten tijde van dit concert (1993) al die load, reload en st anger crap nog niet bestond en dat dus alleen de echte toppers voorbij komen (in tegenstelling tot bijv s&m)

creeping death met het publiek vind ik met name subliem!

avatar van AGE-411
er staat een fout!:

tussen de justice medly en trough the never moet 'solos'.