Led Zeppelin - Led Zeppelin II (1969)

Label: Atlantic

1. Whole Lotta Love (5:34)
  2. What Is and What Should Never Be (4:46)
  3. The Lemon Song (6:19)
  4. Thank You (4:49)
  5. Heartbreaker (4:14)
  6. Living Loving Maid (She's Just a Woman) (2:39)
  7. Ramble On (4:34)
  8. Moby Dick (4:20)
  9. Bring It on Home (4:19)
  10. Whole Lotta Love [Rough Mix with Vocal] * (5:40)
  11. What Is and What Should Never Be [Rough Mix with Vocal] * (4:33)
  12. Thank You (Backing Track) * (4:20)
  13. Heartbreaker [Rough Mix with Vocal] * (4:25)
  14. Living Loving Maid (She's Just a Woman) [Backing Track] * (3:11)
  15. Ramble On [Rough Mix with Vocal] * (4:44)
  16. Moby Dick (Backing Track) * (1:38)
  17. La La [Intro / Outro Rough Mix] * (4:09)
avatar van HammerHead
Samen met hun debuut voor mij de beste platen van Led Zeppelin. Ik heb net wat meer met het blues gevoel op deze platen dan met het latere werk.

Pow
Voor mijn gevoel iets minder sterk dan z'n voorganger. De drumsolo van 'Moby Dick' is op de DVD 'Led Zeppelin' veel beter dan op dit album. Onwijs 'vet' opgenomen is 'The lemon song', een blues-patroon met een dragende drumgroove (of course; john bonham)

avatar van gemaster
Net ietsje pietsje minder dan het debuut, maar ook dit album krijgt 4,5 ster. Er staan een paar fantastische nummers(Thank You is echt waanzinnig mooi) en de enkele mispeer(Moby Dick, ja sorry ik moet echt niks hebben van drumsolo's) is ze vergeven. Ik draaide het album de laatste tijd vaak op de fiets en ik werd er erg vrolijk van. Erg prettig.

Nou op naar deel III dan maar, al schijnt dat de minste te zijn van de klassieke Zeppelin platen.

avatar van Kos
Kos
Moby Dick is juist gaaf man!

avatar van gemaster
Het begin riffje vind ik fantastisch, maar drumsolo's........... ik heb er echt helemaal niks mee.

erwku
lord of the rings

avatar van avdj
Moby Dick is inderdaad super!
Jammer genoeg de kortste versie maar ja...

Verder een groots album, Led Zeppelin zoals ze horen te zijn.

avatar van Gajarigon
Tsjah, drumsolo's zijn enkel te schatten door mensen die zelf drummen, en dan meestal zijn ze zo jaloers dat ze zeggen dat ze het niet goed vinden .

Ik geef hem een 5/5, want net als alle "genummerde' led zeppelin albums is het een fantastische plaat.

[quote]Gajarigon schreef:

Haha Nou ik drum niet dus ik kan niet jaloers zijn Misschien waardeer ik het daarom wel

avdj schreef:

hehe, geloof mij, als je zou drummen zou je je moeder verkopen om dat te kunnen spelen

Voila, hierzo kan je eventjes meegenieten

Bedankt

Ik heb ook nog een ander fragment van Moby Dick, echt niet normaal meer...
Staat het toevallig ook op één van Led Zep's andere DVDs?

Bedankt

Ik heb ook nog een ander fragment van Moby Dick, echt niet normaal meer...
Staat het toevallig ook op één van Led Zep's andere DVDs?

ja, maar die heb ik spijtig genoeg nog niet gezien... .

avatar van ravenstein
Deze heb ik op één of andere rommelmarkt op vinyl gekocht. Heerlijk hoe die 33-toeren zo kraakt!
Het hoogtepunt van deze is plaat is voor mij niet Moby Dick of de klassieker Whole Lotta Love (met die geweldige riff), maar het meeslepende What is and What Should Never be.

avatar van avdj
Voor mij ook, die versnellingen en gitaren, meesterlijk!!

ravenstein schreef:

Dat is inderdaad een prachtig nummer. Het is een album waarvan je elk liedje het beste vindt van het hele album wanneer je er net naar aan het luisteren bent.

Living Loving Maid is naar mijn mening het meest onderschatte Led Zeppelin nummer. Ik vind dat dus echt fantastisch.

avatar van avdj
Elk nummer op deze plaat is fantastisch

vind physical graffity persoonlijk hun allerbeste
toch krijgt ook deze de volle 5, gewoonweg omdat er geen zwakke momenten op staan

avatar van avdj
Deze plaat vind ik wat verfijnder dan deel 1. Hoewel die natuurlijk ook super is gaat mijn voorkeur uit naar II.

deel 1 is veel meer rauwe blues

avatar van avdj
Inderdaad, een CD waar ik persoonlijk even voor moet gaan zitten. Deze vind ik lekkerder wegluisteren. Neemt niet weg dat deel I ook meesterlijk goed is.

nicolas
de plaat op zich heb ik niet, maar ken wel alle nummers, leuke combinatie van soft (thank you, what is and what should never be) en "hard" (heartbreaker, whole lotta love) met natuurlijk de onmisbare gitaarsolo in heartbreaker en de drumsolo in moby dick! klasse 4*

Bring It on Home

avatar van avdj
Was is dat toch een heerlijke riff.

avdj schreef:
Was is dat toch een heerlijke riff.

Meesterlijk nummer...fantastische riff, heerlijk basgeluid en die enorm geile en brute drums van Bonham!!

(en die Wereldstem ook ja!)

avatar van avdj
Staat ook op een wereldplaat.
Beter nog dan het dubuutalbum deze.

avdj schreef:
Staat ook op een wereldplaat.
Beter nog dan het dubuutalbum deze.

Ja heb em ook ff veranderd in mijn Topje.

avatar van avdj
Haha. Maar allebi mogen ze er wezen.

Ik heb dit album weer herondekt. Het lag enige tijd stof te vergaren maar nu draait die weer plezierig in mijn cd-speler.
'Thank You' is zo'n mooi nummer, lekker rustig. En dan meteen door naar het keiharde 'Heartbreaker/Living Loving Maid'.
Zo veel verscheidenheid op deze plaat en geen enkel zwak moment.

avatar van avdj
Inderdaad zeer veelzijdig. Met Whole Lotta Love ben je gelijk wakker en met Bring it on Home sluit de plaat fantastisch af.

avatar van Gajarigon
Ligt het aan mij is Bring It On Home gebruikt in dat ene singletje van Daft Punk? (ik denk Da Funk)