Carice van Houten - See You on the Ice (2012)

Label: EMI

1. Siren or the Sea (4:08)
  2. Something Funny (3:31)
  3. Time (4:07)
  4. Particle of Light (3:28)

met Antony Hegarty

5. Emily (3:07)
  6. Recovery Mission (4:42)
  7. Broken Shells (3:55)

met Howe Gelb

8. I'm Here (4:23)
  9. You. Me. Bed. Now. (3:19)
  10. End of the World (5:09)

met Marc Ribot

11. Still I Dream of It (4:05)
avatar van Angelo
Geen idee of het publiek geïnteresseerd is in een zingende Carice van Houten, maar stiekem ben ik erg benieuwd wat ze ervan gemaakt heeft. Zelf schijnt Carice de voorkeur te hebben voor 'alternatieve' muziek, dus het zou me niet verbazen als dit album een alternatief randje zou hebben. Afwachten dus.

avatar van Tekh
En ze heeft haar kleren nog aan op de cover dat is ook nieuw voor haar maar het gaat natuurlijk om de muziek

avatar van L_T_B
Carice met Antony? Goh, die zag ik niet aankomen.

En Howe Gelb! De muzieksmaak van mevrouw Houten is meestal wel OK. Hopelijk is haar eigen stemgeluid dat ook.

avatar van Rudi S
Carice met Antony? Goh, die zag ik niet aankomen.

Ach Carice speelt de (bloederige) hoofdrol in de nieuwe clip (single) van Antony

Carice met Antony? Goh, die zag ik niet aankomen.

Ze heeft haar bewondering al vaak uitgesproken, ze heeft hem al eens eerder ontmoet, speelt inderdaad mee in de nieuwe videoclip van Antony en Antony is gastartiest op wel heel veel albums dus heel raar is dat niet

Siren of the Sea heeft wat Goldfrapp-achtigs in zich in de te beluisteren preview: YouTube - Carice van Houten - Siren or the Sea (preview)

avatar van Arrie
Ah oke. Zo goed ken ik Carice verder ook niet. Wel tof.

Ik vind Carice en de muziekavondjes die ze organiseert leuk, maar ik hoop wel dat ze nog wat zanglessen heeft genomen na haar nummer 1 hit met Kane...

Het duet met Antony: YouTube - Carice van Houten (ft. Antony) - "Particle of Light"

Iedereen zal wel over haar heen vallen maar ik vind het wel mooi eigenlijk. Smaakvolle pop.

avatar van Angelo
Ha! Geüpload op het YouTube-kanaal van Pitchfork? Dat doet ze goed! Wat buitenlandse promotie is nooit weg natuurlijk, maar dat terzijde. Ik vind het een heerlijk nummer. Dromerige popmuziek met 'n internationale sound (daar kunnen veel andere Nederlandse artiesten een voorbeeld aan nemen). Ik vind alleen dat Antony weinig toevoegt, maar ach. Nu ben ik nog meer geïnteresseerd in haar debuut.

avatar van Svendra
Ik vind Carice leuk en Particle of Light klinkt goed. Carice mag dan geen geoefende zangeres zijn, ze heeft een fijne intieme stem. Ben dus wel benieuwd naar de rest.

avatar van Gretz
Fijn luchtig nummertje! Maak me benieuwd naar meer.

2 korte berichtjes, 0 werkende clips
Edit: elders het clipje gevonden. Dit nummer boeit me niet echt.

Gretz schreef:
Fijn luchtig nummertje! Maak me benieuwd naar meer.

Hmm, ik heb met dit nummer dan toch weer wat minder.

avatar van coldwarkids
Waar gaat het heen met haar Zo iemand moet gewoon blijven doen waar ze goed in is.

avatar van dix
dix
Svendra schreef:
ze heeft een fijne intieme stem. Ben dus wel benieuwd naar de rest.

Ja ja ...

avatar van oceanvolta
Ben wel benieuwd naar het nummer met Marc Ribot.

dix schreef:
Ja ja ...
Nou ja, inderdaad ...

Prima plaat

avatar van Arrie
Hmm, ik vind de eerste single, Emily, toch niet zo bijzonder, al klinkt het wel aardig.

avatar van coldwarkids

Ja inderdaad. maar niet zingen.

avatar van Ducoz
Ik vind haar stem toch wat vlakjes, dat baseer ik op het duet met Antony.
Echt bijzonder is het niet.

avatar van the crook
Vanmorgen speelde ze Siren or the Sea live bij Giel op 3FM en dat klonk echt niet verkeerd! Volgens mij hoorde ik haar zeggen dat Ken Stringfellow in haar band speelt, da's toch ook niet de minste!

avatar van TheFunkyM
Ja klopt! Klonk inderdaad goed. Boven verwachting. Ben nu best benieuwd en dat was ik totaal niet.

Deranged
You. Me. Bed. Now.

Ik zei het toch.

avatar van keijzm73
Erg benieuwd wat het album wordt. Van wat ik tot nu toe heb gehoord kan het nog steeds de goede kant uitvallen.

Deze week eerste keer live bij Giel;
CD bespreking met fragmenten, 'Siren' Or The Sea' en 'Emily';
Carice: de leukste single van Nederland - Uitzending Gemist: VARA - omroep.vara.nl
Carice van Houten LIVE: Siren Or The Sea - Uitzending Gemist: VARA - omroep.vara.nl
Carice van Houten LIVE: Emily - Uitzending Gemist: VARA - omroep.vara.nl

Nummer en uitvoering van 'Siren Or The Sea' erg fraai en vraagt naar meer. Toch wel in tegenstelling tot het nummer en met name de uitvoering van 'Emily' bij Giel. Bak galm eronder gezet en dan nog redt ze het live niet. Nummer start fris maar verloopt verder zeer matig. Een nummer dat snel zal vervelen.

Galm zit dus ook onder het origineel, getuige de officiële video van 'Emily';
YouTube - Carice van Houten - Emily (official video)

Hoogtepunt - met afstand - is nog steeds;
YouTube - Carice van Houten (ft. Antony) - "Particle of Light"

ohmusica
Je hebt een goede actrice met internationale allure die ook nog een beetje kan zingen en graag eens een muziekalbum wil maken. Met hulp van diverse contacten gaat men aan de slag en niemand is te beroerd om er het beste van te maken, alles wordt uit de kast getrokken. Het is dan uiteindelijk aardig gelukt. Carice mag trots zijn op het resultaat. Maar wat vind ík hiervan. Ik mis karakter in de bij vlagen nogal overgeproduceerde arrangementen. Wat minder make-up was beter geweest. Ben benieuwd wat dit gaat worden.
Nu op luisterpaal.

avatar van IntoMusic
Goede actrice en nog een lekker ding ook, maar laten we het daarbij laten. Album kan mij totaal niet boeien, zelfs de hoes niet . Ach, ze heeft een ieder geval een poging gedaan.