Carice van Houten - See You on the Ice (2012)

Label: EMI

1. Siren or the Sea (4:08)
  2. Something Funny (3:31)
  3. Time (4:07)
  4. Particle of Light (3:28)

met Antony Hegarty

5. Emily (3:07)
  6. Recovery Mission (4:42)
  7. Broken Shells (3:55)

met Howe Gelb

8. I'm Here (4:23)
  9. You. Me. Bed. Now. (3:19)
  10. End of the World (5:09)

met Marc Ribot

11. Still I Dream of It (4:05)
Deranged
Ze kan wel goed acteren en flashen.

B.V
Misterfool schreef:
Wellicht omdat men bij een acteur, die men soms slechts van naam of van gezicht kent, associaties heeft opgebouwd. Het publiek leert een bepaald persoon kennen als acteur/actrice. De brandweerman heeft geen reputatie die tegen hem kan werken.

Das deels waar. Maar andersom krijgt Carice een enorme hoeveelheid aandacht voor haar plaat omdat ze een bekende actrice is. Plaat is echt niet beter dan die van, zeg, Marike Jager. Die moet knokken voor een beetje erkenning.

Ik heb zelf alleen het nummer Emily nog gehoord, vind ik geen vervelend nummer, valt alleen niet echt op.

avatar van krokelodokus
0,5
In mijn zwart boek vermeld als rotzooi en geheel overbodig

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Tsux schreef:
IWat ik wel echt merk is dat het Nederlandse accent in haar stem dermate opvalt dat het mij ook negatief beïnvloed. Hebben meer mensen daar last van?

Ja. Vooral op Time valt dit naar mijn mening erg op.

Tsux schreef:

helemaal mee eens, en dat valt mij enorm tegen gezien haar internationale carrière.
Overigens best een aardige CD, maar naar mijn mening veel te hoog of zelfs onterecht in de rotatielijst.

avatar van gewe
dit is echt een groeiplaat....na de derde x draaien begint de plaat te boeien,en ik zet hem nu met veel plezier op...een topper!

avatar van Thunderball
krokelodokus schreef:
In mijn zwart boek vermeld als rotzooi en geheel overbodig

Hahaha!! Dat is een goeie!

TJN
Ssst... ben al heel lang verliefd op Carice.. zie 'r graag.. laat mijn vriendin het niet horen.. wat een mooie plaat.. en nog gezongen door Carice ook .. wat heerlijk vind ik dit.. zo te kunnen genieten van haar muzikale belevingen.. op vinyl .. klinkt super.

avatar van perrospicados
Dat kan ik me voorstellen TJN. Ik ben 'r een keer tegengekomen en er was zomaar ruimte om een praatje met 'r aan te knopen alleen de teksten die ik had kunnen zeggen kwamen pas een kwartier later bij me op.....en toen was ze al weg

TJN
Lastig moment inderdaad. Eén blik kan voldoende zijn. 'k heb dan ook al menig rondje met haar op het ijs geschaatst. .. plaat speelt ondertussen verder natuurlijk..

TJN
Weet je, doet me goed dat er ook nog muziek gemaakt wordt in Nederland zoals Carice op deze plaat doet.. tussen het te worden doodgegooid met zogenaamde opgehemelde contest zangtalenten.. lijkt er nog weinig goeds boven het maaiveld uit te kunnen komen.. daarom alleen al is deze plaat een opluchting.

avatar van Rogyros
mantronix schreef:

Hoe kan iets nou te hoog of onterecht in de rotatielijst staan... Daar begrijp ik niets van. Een rotatielijst zegt alleen iets over wat de musicmetergebruikers naar hun eigen opgave gemiddeld op dit moment het meeste draaien. Zegt verder niets...

avatar van joko16
Prima cd. Integenstelling van wat sommige azijnpissers hier allemaa schrijven.
Luister eerst eens goed!l

avatar van Pauluzz de BK
Prima te volgen. Die plaat. Niet alles is okee, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd met enkele heel erg goede nummers en dan neem ik die wat mindere wel voor lief. Fijn vind ik Siren Of The Sea & A Particle Of Light en de helft van Still I Dream Of It. Ik ben het wel eens dat dit album te zeer gehyped wordt. Dat is natuurlijk het voordeel van haar bekendheid en is enkel de media aan te rekenen. Maar daar wordt haar CD niet beter of slechter door. Eerlijk gezegd gun ik anderen (nog betere - self made artiest in de strijd voor aandacht) uiteraard ook meer aandacht. Maar ook dat heeft niets met Carice te maken.

avatar van Booyo
ohmusica schreef:
Carice mag trots zijn op het resultaat. Maar wat vind ík hiervan. Ik mis karakter in de bij vlagen nogal overgeproduceerde arrangementen. Wat minder make-up was beter geweest.

Ja, dat dus. Het is niet slecht, maar producties liggen er wel erg dik op.

BobbieMarley
100 stemmen al op dit album. Ik gun het haar van harte, maar wie van jullie luistert naar minder gepromote Nederlandse artiesten? Er zijn zoveel goede en betere Nederlandse cd's uitgekomen, maar daar is geen tot bijna geen belangstelling voor. Jammer.

BobbieMarley schreef:

Daar sluit ik me helemaal bij aan! Het is een beetje het 3fm effect en ook wel kenmerkend voor Nederland. Ik had veel liever een artiest als Aafke Romeijn dit massale plugcircus gegunt! Carice van Houten is al een gevestigde naam en had dit hele promotiegebeuren niet eens nodig gehad.

BobbieMarley
Inderdaad, Aafke Romeijn bijvoorbeeld had deze promotie goed kunnen gebruiken. Gisteren nog kreeg Carice weer zendtijd bij de wereld draait door. Die Matthijs zat trouwens die Bart van Loo wel af te zeiken over dat ene Franse nummer wat hij shit vond, maar hij kan zich beter druk maken over de programmering van de artiesten die optreden in DWDD! Want die is op zijn zachts gezegd niet best. En dat komt ook nog eens die verschrikkelijke Giel Beelen bijna iedere woensdag met zijn k#tplaten!

avatar van Booyo
Ze is nu eenmaal 'wereldberoemd', in Nederland. Logisch dat ze dan gelijk een bombardement aan aandacht krijgt, hoe spijtig voor andere (betere) artiesten dat ook is.

BobbieMarley
Zelfs in een respectabel muziekblad als Heaven werd in de laatste editie veel aandacht aan haar besteed.

Bardt1980 schreef:
Ik had veel liever een artiest als Aafke Romeijn dit massale plugcircus gegunt!

En toch, en toch.... stel dat dit zo was dan zouden opeens heel wat meer mensen Aafke wegzetten als dat overhypte DWDD zangeresje en zouden er misschien (ik zeg misschien) meer mensen opeens hun neus voor op gaan halen wat nu niet het geval is.

avatar van spoiler
BobbieMarley schreef:

aERodynamIC schreef:

Inderdaad, misschien

aERodynamIC schreef:

Dat zou kunnen. Maar toch hebben artiesten als Blaudzun, Triggerfinger, Go Back to the Zoo etc. hier weinig last van gehad volgens mij.

Ik ken alleen Blaudzun van deze namen. Ik kijk echt nooit naar DWDD dus ik heb verder geen idee wat voor een effect dat programma heeft op de interesse van de 'serieuze liefhebber' maar als ik toch vaak lees hoe deze groep muziekliefhebbers er op afgeeft (ik heb geen oordeel of dat terecht is of niet) dan kan ik me voorstellen dat het ook averechts kan werken. Maar nogmaals: ik heb verder geen idee of dat zo werkt het was maar een spontaan iets dat bij me naar boven kwam

Ik ken deze cd van Carice en ik ken de cd van Aafke (die ik hoger beoordeel), ik heb daar geen DWDD voor nodig en je kunt je afvragen of de gemiddelde DWDD kijker de muziek van Aafke sneller zou kopen door dat programma. Carice ligt gewoon makkelijker in het gehoor dus dat helpt haar ook wel bij haar populariteit (wat je daar verder ook van mag vinden).

avatar van Bardt1980
Ach eigenlijk is DWDD gewoon een veredeld reclameblok van een uur. Het grootste gedeelte aan wat daar te gast is heeft iets wat hij of zij wil promoten, pluggen of aan de man wil brengen.
En niet voor niets. Het gros van de bevolking gelooft wanneer iets door DWDD aangeprijst wordt, het ook wel echt De moeite waard moet zijn. Dit komt omdat DWDD qua programmering heel slim in elkaar zit. Luchtige onderwerpen afwisselend met wat meer literaire onderwerpen van een paar minuten zodat het programma in tegenstelling to pauw en witteman makkelijk uit te zitten is. Tel daarbij op de Franse woorden die Matthijs af en toe er tussendoor gooit. Hierdoor zal de kijker zichzelf ook wat slimmer gaan voelen. De muziek die men hier dan makkelijk oppikt is een logisch vervolg daarvan.

Maar goed, on-topic: ik vind het album van Carice na wat luisterbeurten best te behapstukken. Heel slim ook om een artiest als Antony Hegarty mee te laten doen na haar rol in de videoclip 'Cut the World' van laatstgenoemde. Siren or the Sea steekt er voor mij met kop en schouder bovenuit. Had graag meer van dit soort nummers gehoord ipv de 'hit' Emily. Wat ik dan weer een typisch nummer vind voor in DWDD.

avatar van meneer
Ben wel benieuwd of hier iemand naar haar concert is geweest ( voorprogramma ) en he deze cd dan live is overgekomen.

avatar van Bardt1980
Ze heeft afgelopen week nog in het voorprogramma gestaan van Rufus Wainwright in de HMH. Ook niet de minste. Filmpjes zullen wel ergen op youtube circuleren.

Carice in haar nieuwe rol.
Nu speelt ze Lana Del Rey; het onzekere schuchtere meisje.
Muzikaal stuitert het ook alle kanten op, met een aantal zeer geslaagde pogingen, maar ook een aantal mindere resultaten.
Natuurlijk vind ik het knap dat ze met zo'n album op de proppen komt, daarvoor zit het gewoon goed in elkaar.
Maar het zou ook prettig zijn als ze zich op televisie gewoon echt zou presenteren, en eerlijk zeggen waarom ze hier trots op is.
Carice is slim genoeg en heeft genoeg acteerervaring om gewoon zichzelf te kunnen zijn; dat weet ze zelf donders goed.
Want dit is goed genoeg, alleen gaat mijn voorkeur meer uit naar de zwoelere stem van Lana Del Rey.