Asaf Avidan - Different Pulses (2012)

Israƫl
Rock / Pop
Label: Telmavar

1. Different Pulses (4:27)
  2. Setting Scalpels Free (3:41)
  3. Love It or Leave It (4:29)
  4. Cyclamen (4:06)
  5. 613 (4:00)
  6. Thumbtacks in My Marrow (3:27)
  7. Conspiratory Visions of Gomorrah (4:49)
  8. A Gun & A Choice (3:17)
  9. Turn (4:05)
  10. The Disciple (4:49)
  11. Is This It? (3:40)
  12. Reckoning Song [Acoustic Version] * (3:20)
  13. This Cool * (4:10)
avatar van Mctijn
aERodynamIC schreef:
Nieuwe clip bij Love It Or Leave It, nu nog zonder filter maar dat zal snel veranderen met alle naakt

YouTube - Asaf Avidan // Love It Or Leave It

Zal die clip morgen nog online staan denk je?

Hij gaat lekker zijn eigen gang. Top-gozer!!

Mctijn schreef:
Zal die clip morgen nog online staan denk je?

Als ze allemaal een onderbroek aan gaan doen misschien

avatar van Mctijn

Als ze allemaal een onderbroek aan gaan doen misschien

Alleen de heren dan aub

Al zal niet iedereen hier mee eens zijn

avatar van keijzm73
Hij balanseert met 'Love It Or Leave It' op de grens van toelaatbaarheid bij het doorgaans preutse YouTube. Functioneel bloot? Zou kunnen. Als de boodschap van Asaf is dat je van je lijf moet houden, of het anders moet maskeren en het laten voor wat het is. De boodschap is mooi, maar komt niet echt goed tot uiting in een video met alleen maar perfecte lijven.

Als je dan gaat vergelijken met de clip van The Irepressibles horend bij Two Men in Love is het toch wel erg hypocriet dat de clip van Asaf er nog steeds staat en die van The Irrepressibles onmiddellijk onder een filter geplaatst werd. Nu vind ik de clip van Asaf niet schokkend maar die is toch echt extremer dan een paar kusjes van homo stelletjes die hun kleding gewoon aan hebben. Diep triest van YouTube dus.
M.a.w. deze clip van Asaf lekker laten staan en die van The Irrepressibles snel verlossen van z'n filter.

avatar van muziekobsessie
haha leukste clip sinds tijden heb m gelijk op facebook gedeeld!

avatar van nelis
aERodynamIC schreef:
Nog een beetje van zijn concert in Utrecht genoten heer Mjuman? Ongetwijfeld heel wat gekleder

Ben ook geweest, vond het een erg goed concert!!

Mooi! Amsterdam was ook super net als een paar jaar terug nog met zijn Mojos.
In juni is hij gratis in Rotterdam te zien: niet te missen dus.

avatar van Eilord
Ik heb hem op bevrijdingspop gezien in Haarlem. Misschien dat mijn verwachtingen vooraf te hoog waren, want hij heeft ze helaas niet waar kunnen maken. Denk ook dat hij in een zaal (waar mensen moeten betalen om hem te kunnen zien) beter tot zijn recht komt. De mensen die niet alleen kwamen dan het ene hitje waren op een hand te tellen.

Zelf heb ik al zijn albums met the Mojos ook lang niet zo intensief geluisterd als deze, dus ik kende de nummers die hij van die albums speelde ook amper, maar ik heb wel genoten van de blues die langskwam en stukken waarin Asaf haast zonder begeleiding de prachtigste dingen deed met zijn stem.

De clip vind ik erg mooi en absoluut niet aanstootgevend of iets dergelijks. Ik vind het een goede vertaling van de muziek naar film, dus dan vind ik ook dat zoiets moet kunnen. Hoop dat YouTube daar net zo over denkt.

Eilord schreef:

Dat ie in een zaal beter tot z'n recht komt wil ik geloven maar dat vind ik voor alle artiesten opgaan (ik heb weinig met openlucht optredens) maar voor wat betreft dat laatste kan ik verzekeren dat in Amsterdam precies hetzelfde plaatsvond: mensen kwamen echt voor die ene hit en toen kolkte de zaal. De rest van het optreden was het één grote ouwehoer bende waar Asaf zelfs iets van zei.
Ter vergelijk: een paar jaar terug in Paradiso met de Mojos was er een heel ander publiek. Veel Israëlieten en een handvol echte fans en dat zorgde voor een heel andere sfeer.
Ik ging er de laatste keer ook van uit dat het publiek alleen maar voor die ene hit zou komen. Jammer natuurlijk maar je kunt er op wachten. Gelukkig maakte hij mijn verwachtingen de tweede keer ook waar alleen koste het soms moeite me niet te ergeren aan het publiek.

Overigens wordt er hier erg positief over dat Haarlem optreden geschreven: Asaf Avidan in topvorm | Bevrijdingspop Haarlem | 5 mei 2013

avatar van Eilord
Nou is dat natuurlijk wel een beetje een 'wij van WC-eend...' verhaal. Ik vond het ook erg goed hoor, maar de warmte die ik in zijn muziek hoor, kwam toen niet helemaal over. Enerzijds komt dat door het publiek. Anderzijds komt dat doordat het optreden in de open lucht plaatsvond. Een buitenpodium is altijd minder dan een concertzaal, maar bij de ene artiest merk je dat verschil meer dan bij de ander. Mijn persoonlijke hoogtepunt was Wallace Vanborn, die direct na Asaf speelde op het kleinere podium. Ik denk niet dat dat optreden heel veel beter was geweest als dat binnen was geweest. In september staat Asaf in Paradiso, dus ik denk dat ik dan ga meemaken of het klopt wat ik nu beweer.

avatar van nelis
aERodynamIC schreef:

In Tivoli gebeurde hetzelfde, er werd ongelooflijk veel gekletst achterin de zaal, en volgens mij zei hij er dit keer ook wat van, ook hier massaal meezingen met dat ene nummer waarvan ik eigenlijk hoopte dat hij het alleen voor die kwebbelende mensen niet zou spelen. Het was overigens een hele mooie uitvoering.

avatar van Fathead
Haha nelis, je haalt de woorden uit mijn mond. Ik hoopte ook stiekem dat hij de hit niet zou spelen, maar hoe hij het deed was potverdekke geniaal te noemen!

avatar van zaaf

wat een waardeloze recensie. krakendkrokantcoolsissend was het, nou zeg.

ik was er en heb genoten. de amy winehouse associatie had ik gelukkig niet en kende zijn oudere werk wel al. het is bij hem wel altijd 'er effe inkomen' maar hij kwam daarna echt wel over, tot ontroerens toe.

deze plaat is niet zijn beste, maar wel een hele mooie.

avatar van muziekobsessie
ja mensen ~hij speelt zondag 20.35 op t hofpleinfontein, 5 minuten van mijn huis. heb er zin in!

Twee keer naar Amsterdam moeten reizen dus zo dichtbij sla ik hem uiteraard ook niet over volgende week zondag!

avatar van Bardt1980
Pfff alweer in de Randstad

Maar het is gratis toegankelijk, misschien scheelt het

avatar van The Eraser
De Gum reviewt: deel 2

Different Pulses heb ik in het verleden een paar keer gedraaid en als ik het mij goed herinner, beviel die plaat mij eigenlijk meteen redelijk goed. Helaas geraakte hij ook snel weer in de vergetelheid, waardoor ik de cd nooit echt goed heb leren kennen. Zonder de tip van Eric had ik hem waarschijnlijk voor altijd links laten liggen.

De grote sterkte van Different Pulses is voor mij zonder twijfel het fantastische stemgeluid van Asaf Avidan. Toen ik een nummer van deze plaat doorstuurde naar een vriendin van mij, kreeg ik meteen de opmerking dat hij eerder als een vrouw klinkt, dan als een man. Zo had ik er nog nooit over nagedacht, maar eigenlijk had die vriendin wel groot gelijk. Dat zijn stem toch redelijk naturel klinkt, is dan ook weer wel opmerkelijk. Mijn respect voor de bezieling en emotie die Asaf in zijn soulvolle vocalen weet te leggen, is dan ook zeer groot. Luister maar eens naar de laatste minuut van prijsbeest Love It Or Leave It, waarin de uithalen van Asaf dwars door je ziel snijden. Luister ook naar de subtiele Morricone-achtige gitaarlijn die plots invalt. Het zijn die kleine details die deze plaat zo interessant maken. En na Evermore is het ook een verademing om deze keer een cd te beluisteren waarop de songs wel mogen ademen. Asaf Avidan maakt gebruik van een uitgebreid instrumentarium, maar zorgt er wel voor dat hij de dynamiek niet uit het oog verliest.

Het eerste trio songs is van een ontzettend hoog niveau. Het zijn haast perfecte popsongs die je meteen bij de keel grijpen. Helaas haalt Cyclamen mij vervolgens uit de fijne trance waarin ik mij net nog bevond. Hier mis ik een fijne melodie, en de song dreint maar een beetje voort. Vervolgens wordt het weer beter, maar het torenhoge niveau van het openingstrio wordt nergens meer gehaald. 613 is wel weer goed heeft een ijzersterk, catchy refrein en experimentele strofes, die nogal Oosters aandoen. Helaas haalt het wat saaie Thumbtacks In My Marrow vervolgens het tempo helemaal uit de plaat. Hier geraakt de band mij toch even kwijt, maar gelukkig zijn de laatste vijf nummers stuk voor stuk dik in orde.

Conspiratory Visions Of Gomorrah is bijvoorbeeld wel een geslaagd rustpunt. De subtiele blazers en elektronica kleuren het nummer knap in en het koortje op het eind is, ondanks het kitschgehalte, toch een aangename toevoeging. Het slepende 'The Disciple' is ondertussen ook uitgegroeid tot één van mijn favorieten. Asaf klinkt hier op zijn wanhopigst en je voelt de pijn in zijn stem. Vooral het stukje 'Strip down all my clothes, I'm gonna run into the wild, Leave you with my bitter wounds, leave you with my pride' klinkt ongelooflijk intens. Het verstilde en berustende Is This It is daarna het mooie orgelpunt van deze cd, waarop Asaf zich neerlegt bij zijn verloren liefde.

Asaf Avidan levert met Different Pulses een zeer goede plaat af, die vooral tijdens het openingstrio weet te imponeren. Zijn getormenteerde teksten komen gemeend over, en zijn intense vocalen grijpen je meteen bij de strot. Helaas krijgen we de allerbeste nummers van de cd in het begin voorgeschoteld, waardoor ik het toch altijd weer wat jammer vindt dat dat hoge niveau niet de hele cd wordt aangehouden.

4* en zonder Cyclamen en Thumbtacks In My Marrow waren dat er 4,5 geweest.

In januari komt zijn nieuwe album uit, de single is alvast te beluisteren: Asaf Avidan // Over My Head - YouTube

avatar van Fathead
Ja, ik hoorde hem al. Geweldige single, maar ik ben dan ook een ordinaire fanboy.

Fathead schreef:
ik ben dan ook een ordinaire fanboy.

Ik niet hahahaha (zei de promo-man van den beginne die nu natuurlijk de waarheid niet spreekt).

Wat een geweldig begin van 2015 moet dat gaan worden maar zo smachtend als ik naar Different Pulses uitkeek zal ik dat nu niet doen. Zelden zo naar een album uitgekeken de laatste jaren als naar deze en wat een genot dat het ook echt heel goed bleek te zijn en nog steeds is.

Different Pulses is nog steeds één van mijn favoriete albums uit mijn verzameling.

avatar van Bardt1980
Het pakt me niet meteen zoals de single Different Pulses dat wel deed. Maar wie weet moet het kwartje nog vallen. In ieder geval veel zin in het nieuwe album!

avatar van popstranger
Wow, wat een album! Had me ooit eens gewaagd aan The Reckoning en daar was ik niet zo kapot van dus ik dacht toen dat Asaf Avidan niets voor mij zou zijn. Dan toch maar na heel lange tijd dit album eens een kans gegeven en wat voor een ervaring was me dat. Opeens kon de stem wel bekoren en klopte het plaatje helemaal voor mij. Stuk voor stuk sterke songs, een album dat nergens inzakt en na enkele luisterbeurten netjes het gemiddelde overstijgend naar mijn mening...

avatar van Rufus
Conspiratory Visions of Gomorrah is voor mij het mooiste nummer van dit prachtige album.
Ik weet het niet zeker maar het lijkt wel of Gomorrah toegesproken wordt wat het kunnen zijn indien deze stad niet door God vernietigd was.
Alleen het refrein dat doet me denken aan: Daar heb je Flipper wat een geweldige dolfijn.

Carpe Diem
Een fantastisch album! Asaf heeft echt een unieke, emotionele, maar toch een krachtige stem.

avatar van SirChenque
geplaatst:
Hoor deze week pas voor het eerst van deze man, dacht kijk eens even op MM of ze hem ook kennen Echt nog nooit van gehoord, was nogal in de war van het eerste nummer dat ik ooit van hem hoorde: "Your Anchor", bizar mooi nummer, overtuigd dat een vrouw zong trouwens....................