Clap Your Hands Say Yeah - Clap Your Hands Say Yeah (2005)

Label: Wichita

1. Clap Your Hands! (1:48)
  2. Let the Cool Goddess Rust Away (3:25)
  3. Over and over Again (Lost and Found) (3:09)
  4. Sunshine and Clouds (And Everything Proud) (1:02)
  5. Details of the War (3:30)
  6. The Skin of My Yellow Country Teeth (5:44)
  7. Is This Love? (3:12)
  8. Heavy Metal (4:01)
  9. Blue Turning Gray (1:17)
  10. In This Home on Ice (3:59)
  11. Gimme Some Salt (3:03)
  12. Upon This Tidal Wave of Young Blood (4:34)
Maar weer eens gedraaid en ik doe er een half bij. 4* is dit album me wel waard. Die stem blijft apart, maar ik mag dat wel. Alleen in Gimme Me Some Salt klinkt ie enigszins als die jongen van Kane... Of ben ik de enige die dat heeft?

Verder valt me op dat hoe uitbundiger de nummers, hoe minder hij klinkt als David Byrne en hoe meer als Gordon Dano (en vice versa).

Iedereen die dit leuk vindt, moet dus als de wiedeweerga de eerste 4 albums van Talking Heads en het debuut van Violent Femmes in huis halen.

edit: Ik vergat nog te zeggen dat dit bijzonder fijne zondagmiddagmuziek is.

avatar van andré
herman schreef:
... Alleen in Gimme Me Some Salt klinkt ie enigszins als die jongen van Kane... Of ben ik de enige die dat heeft?

Meteen gecheckt natuurlijk, en die stem heeft er inderdaad wel wat weg van ja. Dinant was natuurlijk een groot fan van David Byrne

avatar van KampF
het gezever op die plaat is een uniek concept voor mij ^^

Waar ik Is This Love maar achter elkaar door blijf draaien, kunnen de andere nummers mij totaal niet boeien.

Ik ben verslaafd.

avatar van Woody
A.s zondag 19 - 02 te bewonderen in de melkweg!

avatar van HiLL
Heerlijke cd, lekkere muziek, heerlijke zeik zeik zeikstem! Toppertje!

herman schreef:

Ben blij dat ik dit album beluisterde voordat ik dit las. Ik heb een hekel aan (de stem van) die Dinant, herken em er dan ook niet echt in terug. Gelukkig maar

avatar van the viking
HiLL schreef:
Gezien zijn top 10 kan ik mij er wat bij voorstellen. Echt een Arrow Classic Rocker.

Alleen kan ik dan z'n hoge stem op de Spice Girls niet rijmen !

met vriendelijke groet the viking

the viking schreef:

Alleen kan ik dan z'n hoge stem op de Spice Girls niet rijmen !
met vriendelijke groet the viking

Dat is vrij opvallend ja.

avatar van Agony
1,0
ai ai ai... die stem... nee, dit is mijn ding niet.

Wat een geweldige muziek!!! ......en wat een verschrikkelijke stemmen..

Toine Rorije
Ach welnee. Blijf toch niet zo krampachtig vasthouden aan het ideaalbeeld van hoe een stem zou moeten klinken.
Deze man zingt gewoon goed en die stem past perfect bij de muziek. Sterker nog: het is dat beetje extra wat deze plaat zo leuk maakt.

avatar van HiLL
I Love deze plaat steeds more! En die stem ook!

Het enige wat ik te zeggen heb over deze plaat is dat, als je eindelijk gewend bent aan de zang (die ik steeds meer begin te waarderen), je een collectie van geweldig fijne indie rock overhoud die heel snel in je hoofd vast komt te zitten.

avatar van mathias
Dit is echt een oerdegelijk album, mét lange houdbaarheidsdatum volgens mij. Tis eens wat anders: een hype die zal overeind blijven 4*

Electro_
Als een hype overeind blijft is het toch geen hype meer?

avatar van otherfool
Tja, ik begin dit toch wel een erg mooie plaat te vinden. 'In This Home on Ice' was een instant favorite, nu zijn daar songs als 'Upon This Tidal Wave of Young Blood' en 'Is This Love'? bijgekomen. Die stem van de zanger is werkelijk schitterend, ik merk dat ik het bij het meezingen toch een beetje nadoe

En ben ik de enige of heeft 'Let the Cool Goddess Rust Away' wel iets van Radioheads 'Stop Whispering'?

Hoe dan ook; 4 verrukkelijke sterretjes.

otherfool schreef:

Wel, dat vond ik nu ook! Dat bedoelde ik ook met mijn opmerking hierboven

avatar van HiLL
Huh met die zin wil je toch heel iets anders zeggen?

avatar van mathias
haha een pagina terug jongen

Ohhh ok

Ace
Ik was in beginsel niet al te lyrisch over dit album, maar het begint me elke luisterbeurt meer en meer te bekoren! Op het moment dat ik dit schrijf galmt 'Details of the War' door mijn koptelefoon! Mooi man! 4*

Dat geldt ook een beetje voor mij. Ik heb deze plaat al weken. Ik vond hem zeker niet slecht, maar twijfelde lang of ik hem daarentegen wel echt goed vond. De laatste dagen groeit hij opeens enorm. Niet uit mijn stereo en discman weg te slaan. Elk nummer is plotseling raak en ook de overgangen tussen de nummers zijn subliem!

Ziggy007
Anderu schreef:

Inderdaad, je moet er wel aan wennen

avatar van pauljojo
Tss... Die stem is nog irritanter dan die van Billy Corgan! Aangezien ik the Smashing Pumpkins na een tijdje enorm ben gaan waarderen blijf ik het bij deze ook maar proberen. De muziek is zeker niet slecht namelijk, maar ook niet geweldig. 3* met kansen op 4* binnen een week of 2

blijf m beroerd vinden...idd DIE STEM....

Vreven
Te gek album, die stem doet het hem gewoon. Gave nummers ook. Een 4* om mee te beginnen.

Clap Your Hands.. De stem is juist hetgeen wat de band bijzonder maakt ten opzichte van andere bands. Leuk om te draaien op alternatieve dansavonden. Een must have voor alle indie-liefhebbers!

Voor de bandnaam geef ik ze nog een extra ster.

avatar van levenvergeten
Wat een album is dit zeg, ik moest eraan wennen, maar als het kwartje valt dan wordt het beter en beter. Inmiddels grijsgedraaid en het blijft goed, of het me ooit gaat vervelen? Nu in elk geval nog niet.
Hoogtepunt: Upon this Tidal Wave of Young Blood, Gimme Some Salt en Let the Cool Goddess Rust Away. Maar over het algemeen geen nummers die ik altijd skip.
twee maanden geleden nog 4*, nu een dikke 5*!
Chapeau!