kistenkuif schreef:
Die weddenschap win je op sloffen want dat is mijn inziens het geval bij alle rockconcerten. Zoals er ook meer mannen dan vrouwen op deze site en in de resterende muziekwinkels rondhangen, mezelf incluis. Ik veronderstel dat mannen meer dan vrouwen (rock)muziek nodig hebben én gebruiken ter bevestiging van hun identiteit. Ze ouwehoeren er in ieder geval veel meer over dan de dames, is mijn bruin vermoeden.
Ja, zeker ook waar, dat laatste.
Of ouwehoeren an sich specifiek een mannenzaak is zou ik niet durven zeggen, maar bij muziek is het zeker waar.
Net zo goed als dat ze inderdaad meer naar concerten gaan en naar muziekwinkels.
Dat is toch op zich een vrij bijzondere constatering. Overigens, als ik om mij heen kijk bij concerten, wil de verhouding mannen/vrouwen per concert nog wel eens verschillen. Het lijkt er dan op, dat de artiest die optreedt zorgt voor dat verschil. Tenminste, dat neem ik dan maar aan.
Bij Robbie Williams wil de verhouding rustig op minimaal 50/50 liggen of zelfs meer vrouwen, bij Joe Jackson waren ook redelijk veel dames aanwezig terwijl ik bij het laatste concert van Manfred Mann's Earth Band bijna geen vrouwen heb gezien.
In dat kader plaatste ik ook een beetje mijn eerdere opmerking. Neil Young lijkt mij ook geen artiest waarvoor vrouwen naar voren dringen richting het podium. Het is natuurlijk onzin te stellen dat mannen inzake muziek standaard iets anders ervaren dan vrouwen.
Maar soms kan er best wel eens anders tegenaan worden gekeken of ligt voor een deel de behoefte aan een bepaald soort muziek wellicht anders. Het kan daarom wel eens zinvol zijn eerst uit te spreken wat je van een artiest verwacht, voordat je een oordeel geeft over een betreffend album.