Led Zeppelin - How the West Was Won (2003)

Label: Atlantic

1. LA Drone (0:14)
  2. Immigrant Song (3:42)
  3. Heartbreaker (7:25)
  4. Black Dog (5:41)
  5. Over the Hills and Far Away (5:08)
  6. Since I've Been Loving You (8:02)
  7. Stairway to Heaven (9:38)
  8. Going to California (5:37)
  9. That's the Way (5:54)
  10. Bron-Yr-Aur Stomp (4:55)
  11. Dazed and Confused (25:25)
  12. What Is and What Should Never Be (4:41)
  13. Dancing Days (3:42)
  14. Moby Dick (19:20)
  15. Whole Lotta Love (23:08)
  16. Rock and Roll (3:56)
  17. The Ocean (4:21)
  18. Bring It On Home (9:30)
loserkid
Dit album is het allerbeste album dat ooit geproduceerd is in de geschiedenis van de muziekwereld sinds 1950. Spetterende live-gitaarsolo's van de hoogste kwaliteit van Jimmy Page, goddelijke stem van Robert Plant waar Freddy Mercury een puntje kan aan zuigen en uitstekende drumsolo's van John Bonham, ik raad iedereen aan dit album te kopen, want ik ken geen beter!

LED ZEPPELIN RULES THE WORLD!!

ElMeroMero
loserkid schreef:

Trouwens, is dit alles niet iets teveel lof voor een verzamelplaat ?

avatar van gemaster
Het is een live album.

avatar van HammerHead
Ik heb in principe een hekel aan live albums. Vooral gefluit en gejoel op de achtergrond irriteert me mateloos, om nog maar te zwijgenn over meezingen.
Dit is echter een zeer goed album. Led Zeppelin is een van de weinige bands, die live ook een fatsoenlijke performance en sound weet neer te zetten.

Ik ben van menig dat dit toch wel een van de betere albums is van Led Zeppelin, voor mij een 4,5. Maar om het gelijk het allerbeste te noemen gaat mij iets te ver. Een "live" album geeft wel de sfeer van een concert en een goed beeld van wat de groep in zich heeft. Anno 2003 en nog steeds een hoog niveau sinfs 1969. Er zijn maar weinig groepen die dat na kunnen zeggen.

loserkid
joepie!

bono
loserkid heeft het zwaar zitten, ik moet wel toegeven dat dit een van de betere cd's is die er zijn (voor een live album) en de "solo's" zijn dan wel mooi en zo, maar op elk concert kan zo'n cd worden gemaakt hé
doei

bono schreef:

maar op elk concert kan zo'n cd worden gemaakt hé

Nou dit is echt geen live CD waarvan er 13 in een dozijn gaan hoor Neem nou de 19 minuten versie van Moby Dick.....legendarisch gewoon

P.S. Maar het album staat wel op 1 bij je

nicolas
ja nou ja wel één van mn favorieten, ik kan ze niet allemaal op 1 zetten maar mijn top 10 verandert soms :-p

avatar van avdj
Zoals nou dus, had ik maar niks gezegd...

nicolas
na een paar maanden nog steeds één van mn favoriete platen...

Ik hoor zo veel positiefs over dit album, dingen zoals het beste live-album allertijden.
Als 'The Song Remains The Same' hierbij in het niets valt zoals vele zeggen, dan ben ik toch gedwongen dit album op te sporen.

avatar van avdj
Doen! Ik vind trouwens "Get Yer Ya-Ya's Out beter maar deze is ook super. Die versie van Moby Dick is ook helemaal geweldig

'Get Yer Ya-Ya's Out' is dat ook een live album van Led Zeppelin?

Nee, van de Stones
Led Zeppelin heb er maar twee + een DVD

Ik heb haast nog niks gehoort van de Rolling Stones, maar ik neem aan dat de live albums van ze geweldig zijn.
Och wat heb ik toch nog veel te beluisteren.
Ik denk dat ik toch eerst maar deze check en daarna door ga naar de Stones.

avatar van avdj
Deze is langer dus ik zal deze nemen. 'Get Yer Ya-Ya's Out' komt later wel. Beide zijn natuurlijk super. Laatst geluisterd in De Beijenkorf

Zoals musicmeter al aangeeft ben ik met dit album
2:30 uur maal het aantal luisterbeurten zoet.
Check die van de stones volgende maand wel

avatar van avdj
Haha, doe maar. Met deze ben je inderdaad wel even zoet. Komt ook omdat sommige versies 20 minuten duren

nicolas
bij nr. 11, dazed and confused, zit na een veertiental minuten een stukje "the crunge" bij. geweldig hoe ze van het ene naar het andere nummer spelen. net een bridge in een nummer maar het zijn gewoon twee verschillende tracks :d

beaster1256
verschrikkelijke goeie live cd van wat het toppunt van deze groep was en veel beter dan hun live lp ' the song remains the same '
hier hoor je de echte zep live and wonderbaarlijk

avatar van c-moon
Sublieme live CD.. en de kwaliteit is stukken beter dan The Song Remains The Same inderdaad...

Een pure live powertrip om van te snoepen!

San
Hehe, Stairway to Heaven duurt maar 9 minuten, maar ik doe altijd een kwartier over dat nummer. Komt omdat ik altijd even terugspoel naar 1:35 voor het einde..

Planefreak
Stukken beter dan The song remains the same. Mooie solo bij de Immigrant song. Die mis je bij III. Verder zijn alle nummers goed uitgevoerd. Zo hoor je led-zep op cd te hebben. Perfect!!

LA Drone is het leukste

14 seconden niets

nicolas
zo'n gemiddelde das ver 90 % !

avatar van the viking
Prachtige release al is het doodzonde dat songs als In the Evening.Trampled Underfoot.Achilles Last Stand,Communication Breakdown en All my Love er niet opstaan !

avatar van Hans Brouwer
the viking schreef:

The Viking dat komt omdat het een live opname betreft uit 1972. De songs die jij opnoemt, m.u.v. Communication Breakdown, waren toen volgens mij nog niet geschreven, in ieder geval nog niet uitgebracht! Dat zou dus e.e.a. kunnen verklaren.

Met de meest hartelijke groet, Hans

(p.s. heb je "Who do we think we are" al beluisterd? )

avatar van the viking
Ah ! Hans bedankt voor de informatie de eerste vier genoemde songs staan overigens wel op de laatste dvd die ze hebben uitgebracht ! Deep Purple's Who do we think we are grotendeels beluisterd en wat vooral opvalt is de opmerkelijke goede geluidskwaliteit en natuurlijk de mooie nummers die erop staan !

avatar van Hans Brouwer
Alle goede berichten omtrent dit album hebben mij doen besluiten om een bestelling bij Bol.com te plaatsen. Als het goed is heb ik 'm voor het weekend (geen 1 april grap) nog in huis. Volgende week krijgt u mijn mening te horen!

Groeten, Hans