Villagers - {Awayland} (2013)

Ierland
Pop / Folk
Label: Domino

1. My Lighthouse (2:58)
  2. Earthly Pleasure (4:07)
  3. The Waves (5:00)
  4. Judgement Call (3:32)
  5. Nothing Arrived (3:43)
  6. The Bell (5:07)
  7. {Awayland} (2:34)
  8. Passing a Message (3:11)
  9. Grateful Song (4:23)
  10. In a Newfound Land You Are Free (3:35)
  11. Rhythm Composer (5:05)
Hier kijk ik alvast naar uit!

avatar van AOVV

Deze opvolger van 'Becoming a Jackal' zal wel volop de weg inslaan van het nieuwe nummer 'The Waves'? Ik zou het zeker niet erg vinden mochten er wat nummers opstaan in de stijl van 'To Be Counted Among Men', m'n favoriet van de vorige plaat.

Benieuwd; en eerste interessante plaat voor volgend jaar!

avatar van Boris1
The waves is alvast Inderdaad, eerste interessante release van 2013.

avatar van coldwarkids
The Waves klinkt iig niet echt goed.

Het fijne concert in Bitterzoet afgelopen week gaf al een goede indruk van de richting die deze plaat opgaat. Vrijwel het hele nieuwe album kwam voorbij. Eerste indruk: nieuwe plaat wordt zeker geen Becoming A Jackal 2. De nieuwe nummers zijn gevarieerder, steviger en complexer dan wat het vorige album bood. Maar er is ook ruimte voor rustpuntjes zoals bij de opener 'My Lighthouse' en bij 'In a New Found land you are Free'. Met name Grateful song en Earthly Pleasures maakten op mij veel indruk met inventieve wendingen. Ben benieuwd naar het nieuwe album.

avatar van Motdattan
Nothing Arrived nu ook te beluisteren.

avatar van Boris1
Poeh, dit zijn ook al geweldig mooie nummers. Kan nu echt niet wachten op de release van dit album.

avatar van Mctijn
Kom maar op met deze plaat! Wat mij betreft was Villagers de verrassing van 2010.

De te beluisteren nummers klinken iig gevarieerd. Ben benieuwd of het album meer richting The Waves of meer richting Nothing Arrived gaat. Ik hoop het eerste, al vind ik Nothing Arrived een erg goed in het gehoor liggend nummer. Zou wel eens hun echte doorbraak kunnen betekenen.

Beide nummers vind ik steengoed. Laat dat album maar komen!

avatar van coldwarkids
Nothing Arrived klinkt goed!

avatar van RoyDeSmet
De drie nummers die ik tot nu toe gehoord heb zijn echt niets vergeleken met de Jackal-songs

Wat is de derde dan die je gehoord hebt? Persoonlijk vind ik de vorige plaat al erg mooi, maar Waves en met name Nothing Arrived doen me toch wel meer dan wat daarop stond.

avatar van jassn
Als je goed kijkt Herman staan er 3 videos hier van boven

Ah, ik zie het nu. Ik kijk nooit naar die YouTube-linkjes. Passing a Message klinkt weer compleet anders (met die blazers en piano), maar op het eerst gehoor ook wel erg goed. De melodie zal nog wel wat in moeten klinken, bij Waves en Nothing Arrived merkte ik dat ik die na een paar weken luisteren steeds beter ging vinden.

avatar van thetinderstick
Zeer benieuwd naar deze.. wat ik tot nu toe gehoord heb klink in ieder geval al erg goed.

avatar van RoyDeSmet
Ik was niet overtuigd, maar zo nu en dan duikt de zin "I asked for nothing, and nothing is what I got" op in mijn hoofd. Dan probeer ik me te herinneren hoe hij ookalweer in het liedje klonk, en welk lied het eigenlijk was.
Als ik het dan wil opzoeken besef ik me dat het een nieuw Villagers-nummer was.
Ik weet zo niet welk. Ik denk 'Nothing arrived'.

Het doet dus toch iets met me, onderbewust.... Ik hoop dat dit nieuwe album mij nog gaat verrassen!

RoyDeSmet schreef:
Als ik het dan wil opzoeken besef ik me dat het een nieuw Villagers-nummer was.
Ik weet zo niet welk. Ik denk 'Nothing arrived'.

Heb ik ook, heb het nummer pas 2x gehoord, maar het blijft hangen alsof ik het al jaren ken. Dat is wel een eigenschap van een goede popsong, dit gaat nog wel potten breken denk ik...

avatar van RoyDeSmet
I waited for something, and something died.
So I waited for nothing, and nothing arrived

Het is gelukkig ook niet allemaal zoals The Waves!
Die kan ik nog steeds niet helemaal plaatsen....

Je hebt ook wel een heel traditionele smaak zie ik. Het zullen de electronische elementen zijn die je niet kan plaatsen zeker?

avatar van RoyDeSmet
Nee, op zich kan ik iets als Sufjan Stevens (Age of Adz) ook heel erg waarderen....
Dit doet me gewoon nog even niets...

avatar van Arrie
Hmm, gebaseerd op The Waves en Nothing Arrived denk ik dat Conor zijn vorige album met deze ruimschoots gaat overtreffen. Vooral The Waves is prachtig! Met die elektronische weet hij het liedje ook prachtig in te kleuren. Geen geforceerd gebruik van electronica dus, maar wel erg effectief.

avatar van Mctijn
Bij The Waves krijg ik ook een Age of Adz gevoel, alleen is Conor niet doorgeslagen zoals Sufjan dat wel deed. Het nummer zal zonder electronica nog bestaansrecht hebben. Of het een meerwaarde is, hoop ik de komende tijd achter te komen. Ben wel erg benieuwd naar dit album

avatar van carolien_
Ik vind de al uitgebrachte nummers erg goed, het klinkt misschien nog wel mooier dan alles van het vorige album. Ik ben benieuwd!

avatar van jellecomicgek72
Is ie al ergens gelekt?

avatar van Motdattan
Nee, nog niet.

avatar van pim556
Toch wel opvallend eigenlijk dat hij nog niet gelekt is.

avatar van Linius
Zo maar eens onderwerpen aan een eerste luister beurt. Heb hier hoge verwachtingen van

*edit: hij is al gelekt Pim