Kendrick Lamar - good kid, m.A.A.d city (2012)

Label: Aftermath (II)

1. Sherane a.k.a. Master Splinter's Daughter (4:33)
  2. Bitch, Don't Kill My Vibe (5:10)
  3. Backseat Freestyle (3:32)
  4. The Art of Peer Pressure (5:24)
  5. Money Trees (6:26)

met Jay Rock

6. Poetic Justice (5:00)

met Drake

7. good kid (3:34)
  8. m.A.A.d city (5:50)

met MC Eiht

9. Swimming Pools (Drank) [Extended Version] (5:13)
  10. Sing About Me, I'm Dying of Thirst (12:03)
  11. Real (7:23)

met Anna Wise

12. Compton (4:08)

met Dr. Dre

13. The Recipe * (5:52)

met Dr. Dre

14. Black Boy Fly * (4:38)
  15. Now or Never * (4:17)

met Mary J. Blige

16. Collect Calls * (3:57)
  17. Swimming Pools (Drank) * (4:07)
  18. County Building Blues * (4:18)
  19. Swimming Pools [Black Hippy Remix] * (5:14)

met Black Hippy

20. The Recipe [Black Hippy Remix] * (4:23)

met Black Hippy

avatar van Rain King
Shelter schreef:
Ik ben het blijven proberen met Kendrick omdat iedereen zo lovend was en hij binnen de naar mijn mening respectful hiphop communities ook props kreeg.
Toen ik het voor het eerst hoorde dacht ik, is dit de nieuwe hype??? Waarom in Godsnaam?
Weer weggelegd, opgepakt, weggegelegd en nu weer opgepakt.
Ik vind het wel degelijk een stuk beter klinken dan eerst, vooral tekstueel is het wel nice.
Maar die irritante refrein-hobbit-mumblings zoals op Bitch Dont Kill My Vibe klinken gewoon kut.
Money Trees is dan weer een van de vettere tracks die ik de laatste jaren heb gehoord.
De beats zijn soms super vet en soms zeer gemiddeld tot weinig inspirerend.
Eind conclusie voor mij; best nice maar ik snap de hype nog steeds niet. Beste hiphop plaat van 2012?? Ik mag hopen van niet. Kerel heeft zeker potentie, heeft wat vollere en afwisselendere beats nodig en stoppen met die hobbit-smurfen sound...3,5*

Precies dit dus Vind deze behoorlijk overgewaardeerd

avatar van Rhythm & Poetry
Oké ik zal het doorgeven aan Kendrick Lamar.

Met vriendelijke groet,

Rob van Top Dawg Entertainment

avatar van Tha)Sven
Die eerste helft van mAAd City is zo ongelooflijk goed, angstaanjagend, die tekst en beat tegelijkertijd.

avatar van Shelter
Ik moet zeggen dat het wel beter bevalt na verloop van tijd maar echt alleen vanwege de teksten.
Het classic geluid kan ik niet vinden, producties zijn alles behalve fantastisch....zelfs doorsnee zou ik zeggen. Swimming Pools en vooral Real vind ik de gedrochten van de plaat.

Sing About Me is voor mij 1 van de beste tracks ooit. Lyrics en flow zijn fenomenaal.

avatar van Oortrommel
Ik ga dit album met een halve ster verhogen. Een 3,5 is toch net iets te laag als ik het afzet tegen andere beoordelingen die ik onlangs heb gedaan. Ik vind dit album bijvoorbeeld sterker dan het debuut van ScHoolboy Q, wat ook een 3,5 krijgt. Wellicht dat ik met de tijd dit album nog beter ga vinden, maar voorlopig houd ik 't op een nette 4 voor een zeer vermakelijk album.

avatar van NastyOnWax
Tha)Sven schreef:

^^

Belachelijk idd hoe sterk Kendrick daar rapt. Lyrics, flow, het verhaaal dat hij vertelt. Geniaal gewoon.

avatar van Fade.
Na belachelijk veel luisterbeurten (50x geluisterd) blijft het album én het bijbehorende verhaal even boeiend. Het enige lied dat iets minder is dan de rest van het album is naar mijn mening Real, maar de rest is meesterlijk. Hoogtepunt het tweeluik Good kid, m.A.A.d City. Moderne klassieker. 5*

kiriyama
'Sing About Me' doet me wel erg aan het werk van Nujabes denken. Lijkt zelfs haast op plagiaat, maar gelukkig hou ik er wel van. Rest van de plaat is ook sterk, al is de tweede helft wel duidelijk beter dan de eerste.

avatar van Demon.
Niet in de top 250?

avatar van Arrie
Hij is over vier dagen pas officieel twee jaar uit volgens MuMe, dus het is nog even afwachten.

avatar van WeztSide
kiriyama schreef:

Welk nummer van hem dan?

kiriyama
Oef, dan zou ik eerst de albums van Nujabes weer eens moeten luisteren. Maar de link is overduidelijk.

avatar van Shelter
ik zou echt niet weten welk Nujabes nummer dat is, ben nu wel benieuwd.
Heb 2 albums van hem (eerste 2) en ik denk niet dat de track daarop staat.

kiriyama
Volgens mij staat het op een 'Samurai Champloo' album.

avatar van Shelter
ah ok die ken ik inderdaad niet, maar eens opzoeken dan

avatar van leadzeplin
Okay normaal post ik nooit, maar ik moet even mij frustratie kwijt. Geniaal album dit, Art of Peer Pressure, Money Trees, titelsong, Sing about Me, allemaal fenomenaal. De rest ook bovengemiddeld goed. Maar wat een enorme DRAAK is backseat freestyle toch, totaal out of sync met de rest van de plaat. Zelden zo'n irritant refrein gehoord. De beat is ook om te janken. Dit is het soort nummer dat je in elke willekeurige marginale club hoort in het weekend, en dan snel het pand verlaat. Schreeuwerige troep die heden als hiphop door moet gaan. Eeuwig zonde, anders was deze plaat vrijwel volmaakt geweest.

avatar van Rhythm & Poetry
Kom, kom Tim. Je bent pas 25. Je kunt over 50 jaar nog altijd doen alsof je een oude man bent.

avatar van leadzeplin
Haha, dat hoor ik vaker op de een of andere manier

Het staat jou kennelijk wel aan? Met zo'n (kwalitatief hoogstaande) top tien kan ik me slecht voorstellen dat het helemaal in je straatje ligt...

avatar van Rhythm & Poetry
Toch vind ik Backseat Freestyle juist een bijzonder krachtig nummer, en is het natuurlijk heerlijk om mee te schreeuwen met het refrein. Het geeft mij eerder een enorme energieboost.

avatar van leadzeplin
Iets met smaak enzo...het past imo slecht, gezien de introspectieve, zware en soms zelfs spirituele tekstuele aard van veel andere nummers. Ook qua "kleur" van de productie.

avatar van Soundbites
leadzeplin schreef:

Dan heb je dat nummer helemaal niet goed begrepen. Dat nummer gaat juist precies om die oppervlakkigheid. Het is juist heel ironisch bedoeld als in de ogen van een jonge ego trippende rapper met een gigantische fuck de wereld houding, die het alleen maar heeft over bitches en geld.

avatar van leadzeplin
Dat wist ik niet, en het zal ongetwijfeld waar zijn. Dat verandert echter niks aan hoe het klinkt: irritant en misplaatst.

avatar van Johnny Marr
Ook ik vind Backseat Freestyle de mindere broeder van dit meesterwerkje. 'Real', die door het leeuwendeel van de luisteraars als de minste wordt gezien, vind ik dan weer erg goed.

avatar van leadzeplin
Sing about me is mijn favoriete track. Kippenvel van begin tot eind. Wat een talent jongens

avatar van Arrie
Ik had in het begin ook nog wat moeite met Backseat Freestyle, en hoewel ik het relatief nog wel ietwat minder vind (maar de minste is Compton), kan ik hem nu zeker waarderen. En die beat om te janken? Man, die beat is toch juist hard!

avatar van leadzeplin
Let's agree to disagree zal ik maar zeggen. Het is het soort beat dat tegenwoordig populair is, ik vind het niks, veel mensen wel. En dat mag.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat m.A.A.d. City qua beat ook in die categorie geplaatst zou kunnen worden, maar daar rapt Kendrick zo gruwelijk hard! Heerlijk hoe die beat steeds invalt.

avatar van Shelter
Ik vind Compton juist wel een vet nummer maar "Real" echt een gedrocht.
Sing About Me en The Art Of Peer Pressure vind ik de beste tracks.

avatar van Slowgaze
'Real' is hard, jongonz. Levenslessen als een malle en shit.