Nu zal je er niet om staan te springen, maar probeer eens de EP
Ik sta voorlopig inderdaad niet te springen om nog meer van deze band te beluisteren. Ik vind het echter juist leuk dat je me toch probeert te overtuigen om iets dat heel ver van mij af staat toch te beluisteren om via een andere weg meer waardering te krijgen. Ik zag de recensie voor deze plaat gisteren in de krant en Itchy vroeg of het misschien tijd was voor een experiment. Ik dacht: waarom niet. Het was me al opgevallen dat er nogal wat gebruikers reageren hier die je ook terugziet bij Sigur Ros, Joy Division en meer van dat soort muziek. Die muziek ligt zo ver buiten mijn smaak dat het me werkelijk zuur op de tong wordt als ik daar naar moet luisteren. En ik heb het regelmatig geprobeerd, maar bij dit soort bands weet ik al snel genoeg. Dat is niet zoals ik muziek beleef. De meerderheid vind dit echter fantastisch, dit soort platen wordt door meer mensen gewaardeerd dan zo ongeveer al mijn platen bij elkaar, bij wijze van spreken.
Die reactie van jou is juist dat wat mensen over de streep zou kunnen trekken, ook al lijkt dat hier een mission impossible. Nu weet ik dat er af toe ook tekst is bij hun muziek. Want dat is wel standaard voor mij, er mogen heus wel 1 of 2 instrumentaaltjes op een plaat staan, maar nooit een hele plaat. Daar is de popmuziek in mijn ogen niet voor. Dan luister ik wel naar klassieke muziek, dat vind ik ook erg leuk. Ik beloof je dat ik de EP ga beluisteren, alleen niet op korte termijn.