Godspeed You! Black Emperor - 'Allelujah! Don't Bend! Ascend! (2012)

Canada
Label: Constellation

1. Mladic (20:01)
  2. Their Helicopters Sing (6:22)
  3. We Drift Like Worried Fire (20:09)
  4. Strung Like Lights at Thee Printemps Erable (6:28)
avatar van The Scientist
Tja, ik houd mijn hart vast... ik kom er uiteraard niet onderuit deze te luisteren, maar zoals ik tegen chevy onlangs nog zei ben ik erg benieuwd wat ze erin stoppen om nu niet een karikatuur van zichzelf te worden.

De laatste paar platen van ASMZ en Efrim solo bevielen echter wel, dus ik zeg niet dat het onmogelijk is.

Deze nummers spelen ze al jaren dus die zullen vermoedelijk niet tegenvallen.

avatar van itchy
Grappig, het artwork staat al op het T-shirt dat ik bij het concert in Paradiso begin 2011heb gekocht. Daar staat deze afbeelding op.

avatar van king_pin
Wow! Was dit al eerder bekend? want dan heb ik groot nieuws gemist! Een nieuwe GY!BE! Over twee weken al!! ALLELUJAH!

Jezus, sommigen zijn wel heel snel met toevoegen!

Zelf ken ik Yanqui U.X.O. nog en vind ik Lift Your... behoorlijk tegenvallen, maar live blijven ze dan weer erg sterk. Ik ben benieuwd wat ze er van maken. Beetje jammer van de CAPSLOCKTITELS, maar ach...

Freaks

avatar van Koston
Jezus, sommigen zijn wel heel snel met toevoegen!

Lift Your... behoorlijk tegenvallen? Dan moet je meer luisteren, want het is een meesterwerk. Alleen om Sleep al, wat een kolossaal nummer

avatar van chevy93
Gaap, gaap, standaard antwoord van fanboy Dan moet je meer luisteren.

Als geheel veel te lang. Individueel nog best aardig. Allesbehalve van hetzelfde niveau als hun debuut of de EP.

chevy93 schreef:
Beetje jammer van de CAPSLOCKTITELS.

Debiel inderdaad. Op de officiële GY!BE-site staat alles in lowercase. Dat wordt dan toch ook niet klakkeloos overgenomen? Correctie ingestuurd. Apostrofje voor Allelujah was ook vergeten, meteen toegevoegd.

Nou, de albums ontlopen elkaar toch niet veel in kwaliteit, wat mij betreft.

Ben benieuwd naar dit album. Kijken of ze me nog net zo weten in te pakken als 12 jaar geleden. Sindsdien is er wel veel veranderd (zoals dat ik mijn interesse in postrock nagenoeg kwijt ben).

Paalhaas schreef:
Op de officiële GY!BE-site staat alles in lowercase.
Welke is dan volgens jou de officiële site? Volgens de site van het label is het met CAPSLOCK.

CST081 GYBE Don’t Bend Ascend | Constellation Records - cstrecords.com

avatar van bone machine
bone machine (crew)

CST081 GYBE Don’t Bend Ascend | Constellation Records - cstrecords.com

Daar ging ik ook vanuit...

rebirth - brainwashed.com

Wikipedia geeft die site als officiële GY!BE-site.

Los daarvan is het onnodig om caps locks/lowercase over te nemen. Doen rateyourmusic, allmusic en discogs etc. ook nooit. Maar goed, die discussie is vaker gevoerd.

avatar van Gloeilamp
Heel erg benieuwd!

avatar van robbizzel
wow, dit komt ineens onverwachts voor mij, heerlijk, erg veel zin in!!!

avatar van VictorJan
En meteen al gelekt.

avatar van Gloeilamp
Nog een keer

avatar van Nakur
Ik ben positief verrast én kritisch. GSYBE is al sinds jaar en dag een van mijn favoriete bands (met 3x 5* op MuMe), maar anderszijds had ik het niet erg gevonden als ze het bijltje er bij neer zouden gooien en zouden zijn gestopt op (of ja, ná) hun hoogtepunt. We zijn 10 jaar verder in de tijd, en elke fout die ze nu maken kan in potentie afbreuk doen aan de welhaast mythische status die de band nu bij mij heeft.

De tijd zal het leren.

avatar van AOVV
Dit had ik niet zien aankomen, maar het mag van mij! Het is wel waar wat Nakur zegt over de status, maar ach; wat is nou een status? Het gaat toch om de muziek?

Een mooie hoes is het in ieder geval!

avatar van IllumSphere
Leuke verrassing van de dag, al moet ik dringend wat punten geven aan de voorgangers. Het lukt me maar niet om objectief te blijven.

avatar van Timo-otje
Uiteraard kijk ik hierna uit! Mijn favoriete album op dit moment komt van hun nota bene. Het album zou bestaan uit 2 songs van 20 minuten ongeveer en 2 drones van een minuut of 6.

avatar van chevy93
YouTube - Godspeed You! Black Emperor - Allelujah! Don't Bend! Ascend! [FULL ALBUM]

Niet echt de juiste (volledige) versie, maar het komt toch wel een heel eind!

avatar van Koston
Ik kende Mladic reeds als liveversie, en wist wel ongeveer wat te verwachten, maar jeetje was is dat nummer luid!

avatar van pompompom
Ik heb 'm meteen maar even besteld
En gelukkig heb ik ook al een gelekte versie voor vanavond

avatar van Bardt1980
Hmm, het zal moeilijk worden maar ik wacht toch liever nog even op het fysieke schijfje ipv naar een leak te luisteren. Hopelijk kunnen ze het niveau van hun oudere werk evenaren....en ook niet onbelangrijk, hopelijk komen ze weer eens richting ons koude kikkerlandje. Vooralsnog is België het meest dichtbij zag ik.

avatar van Don Cappuccino
Ik heb maar even in mijn arm geknepen om te weten of dit allemaal wel echt is.

Deze is toch nog helemaal niet gelekt? De studioversie in ieder geval.

Edit: Toch wel dus. Maar hij is niet eens compleet.

avatar van Paalhaas
Jawel hoor. De link hierboven niet, maar de lek wel.

avatar van Snoeperd
Wow. Net nu ik de band helemaal aan het ontdekken ben en ook ben gaan waarderen komen ze met een nieuw album, erg gaaf.

avatar van Bardt1980
Ik vind het knap dat terwijl het album amper uit is, er nu al twee mensen zijn die hun stem al hebben

uitgebracht En dat terwijl het ook nog een GY!BE album betreft! Albums waar de gemiddelde

luisteraar toch langer nodig heeft dan één dag alvorens een oordeel te vellen.