menu

Depeche Mode - Violator (1990)

mijn stem
4,04 (787)
787 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop / Electronic
Label: Mute

 1. World in My Eyes (4:26)
 2. Sweetest Perfection (4:43)
 3. Personal Jesus (4:56)
 4. Halo (4:30)
 5. Waiting for the Night (6:07)
 6. Enjoy the Silence (6:12)
 7. Policy of Truth (4:55)
 8. Blue Dress (5:42)
 9. Clean (5:28)
 10. Dangerous * (4:20)
 11. Memphisto * (4:02)
 12. Sibeling * (3:15)
 13. Kaleid * (4:17)
 14. Happiest Girl [Jack Mix] * (4:58)
 15. Sea of Sin [Tonal Mix] * (4:43)
toon 6 bonustracks
totale tijdsduur: 46:59 (1:12:34)
zoeken in:
avatar van deric raven
4,5
Clean is van dit album mijn favoriet (maar is wel een stuk minder dan Stripped). Ik heb ze tijdens de Violator-tour in Ahoy gezien; hadden ook een leuk voorprogramma. Volgens mij Electribe 101, of zoiets.
Ik heb ook een keer Miranda Sex Garden in het voorprogramma gezien, maar dat was volgens mij later....

avatar van orbit
4,5
Da's grappig! Is ook mijn favoriet op deze plaat! Alhoewel het veel heeft afgekeken van "One Of These Days" van Pink Floyd qua basloopje in het begin. Maar te gek nummer, met een sublieme tekst weer:
"I've broken my fall Put an end to it all.. I've changed my routine"
Evenals de tekst van Enjoy The Silence natuurlijk niet uit je kop te rammen is, zodra je het kent
Heb ze afgelopen maart voor het eerst in mijn leven gezien overigens, schandalig natuurlijk

avatar van deric raven
4,5
Inderdaad; ik kon dat loopje al niet thuis brengen; kende het wel ergens van.
Ik heb Pink Floyd op mijn zestiende jaar in Nijmegen gezien, maar blijkbaar heeft Depeche Mode veel meer indruk op mij gemaakt.
Trouwens wel een raar idee; Martin Gore die zo'n tekst als Clean schrijft, terwijl Dave Gahan waarschijnlijk in die periode al aan het experimenteren met drugs was.

Het probleem bij de albums van DM is dat ik meestal maar 2 of 3 nummers echt goed vind. De rest gaat een beetje aan me voorbij

avatar van Jan Wessels
5,0
Let me show you the world in my eyes: omdat dit album in mijn ogen eigenlijk alleen maar goede of zeer goede nummers bevat is het ook 5* waard. Je hebt van die schaarse albums waarvan gewoon elk nummer de moeite waard is. Violator is er eentje van.

avatar van Droid
5,0
Alles wat met dit album te maken heeft klopt. Het album is uitgebalanceerd, zo goed als ontdaan van de bombast van Music for the Masses en is bij vlagen zeer dansbaar.
De vele B-kantjes zijn ook memorabel en sommige hadden zelfs apart uitgebracht kunnen worden. De World Violation Tour die volgde is nog steeds één van hun beste live tours.

Ik kan niet anders dan 5* geven, dit was Depeche Mode op hun artistieke hoogtepunt. Ik kan het album nog steeds draaien, hij verveelt gewoon niet. De recente remastered (SA)CD+DVD uitgave heeft alleen maar m'n waardering verhoogd.
Rotsvast op nummer 1 in m'n top-10.

avatar van FunkStar
4,0
"Violator" klinkt moderner en frisser dan de voorgangers en kent wederom geen zwakke momenten. Bekendst is natuurlijk "Enjoy The Silence", alhoewel "Personal Jesus", "Policy of Truth" en "World in my Eyes" het ook niet slecht deden. De rest van de tracks zijn zeker net zo goed en vooral "Waiting for the Night" en "Clean" zijn van een betoverende schoonheid. Top!

Feeder
Heerlijk album hé ? Van begin tot einde blijf je geboeid, ieder nummer ligt kortom goed in het gehoor. M'n persoonlijke favoriet is toch wel waiting for the night. Het muzikale gedeelte rond de 5.00 minuten is echt overheerlijk. Het blijft me kippenvel bezorgen.

avatar van Jan Wessels
5,0
Opvallend om te zien dat in de top2000 wél Just Can't Get Enough en People Are People staan (als énige DM songs) en niet het prachtige Enjoy The Silence.

avatar van musicfriek
4,0
Schande!

avatar van Casartelli
5,0
Hoe serieus je een lijst waar zelfs de Backstreet Boys in staan moet nemen, is dan weer een andere vraag.

avatar van VanDeGriend
4,0
Ik was net iets soortgelijks aan het typen

Feeder
Gisteren stond enjoy the silence lekker op nr. 70 in de tijdloze honderd van studio brussel.

avatar van Droid
5,0
Ach, Depeche Mode is in het verleden te weinig gedraaid op de radio om nu hoog in die lijstjes te komen.
Het bevestigt gelukkig één ding: Depeche Mode is geen Radio 2 muziek.

avatar van Sgt. Revolver
Nee, Depeche Mode is geen typische Radio 2-muziek. Ik las ergens, dat ruim 7 miljoen Nederlanders de Top-2000 beluisteren (althans vorig jaar). Veel minder mensen stemmen echter. Tip voor alle Nederlanders voor 2007: stemmen voor de Top-2000 (althans: alle NL'ers die van plan zijn te luisteren).

Vlamingen, "nieuwe NL'ers" e.d. mogen van mij ook wel stemmen, hoor. We gaan niet discrimineren .

"Enjoy The Silence" hoort uiteraard in de top-100 te staan. Voor de rest ken ik niet zoveel nummers van dit album. Komt nog wel. Beloofd .

avatar van Droid
5,0
Je zal er veel plezier aan hebben, geloof me. Alle nummers zijn van grote kwaliteit, maar toch wil ik even een lans breken voor "Blue Dress", want het is echt een wonderschoon melancholisch liefdesliedje.

avatar van Jan Wessels
5,0
Yep. Enjoy The Silence is als single uitgebracht (net als Personal Jesus) maar ál de andere nummers zijn de moeite meer dan waard. Alles klopt aan dit album.
Enjoy it in silence.

avatar van Sgt. Revolver
Staat inmiddels bijgeschreven op het lijstje "beluisteren en waarschijnlijk kopen". "Music For The Masses" en de opvolger van "Violator" zijn ook goede platen, toch?

Feeder
Songs of faith and devotion vind ik toch niet zo'n goede plaat hoor, alhoewel het hoge stemgemiddelde me tegenspreekt. Je kan de typische depeche mode sound gewoon niet terugvinden op deze plaat. Beste Sgt. revolver... De twee beste cd's die je kunt kopen van depeche mode vind ik persoonlijk Violator (dit ga je heerlijk vinden) en de verzamelaar "the singles 81-85". Het is maar een tip hé

avatar van Sgt. Revolver
Oké. Bedankt voor de tip, Feeder . Dan wordt "Violator" in ieder geval aangeschaft. Persoonlijk ben ik niet zo'n liefhebber van verzamelaars, maar "The Singles 81-85" geeft wel een goed beeld van de beginperiode van Depeche Mode? En hoe zit het met "Music For The Masses", ook een aanrader?

fredpit
zeker...

avatar van deric raven
4,5
Music for the masses is zeker een aanrader, maar schaf dan toch maar ook Black Celebration of Some Great Reward aan; dan heb je de 4 beste albums.

5,0
Als die-hard Depeche Mode fan, moet ik mijn favoriete album natuurlijk een 5 geven.
Depeche Mode op hun top, geen zwakke nummers, mooi geheel met sterke composities, mooie instrumentatie.
Iedereen kent natuurlijk enjoy the silence en personal jesus, maar luister ook eens Halo, World in my eyes en Clean, nummers die tot mijn favorieten behoren uit hun volledig oeuvre.

avatar van aERodynamIC
5,0
Hmm, die korte reactie op de eerste pagina is wel heel erg mager voor bij het album wat ik als beste beschouw van deze band.
Waarom juist Violator als favoriete DM-album? Misschien alleen al vanwege singles als Enjoy the Silence en Personal Jesus, maar ook het schitterende Waiting for the Night mag niet ongenoemd blijven.
Ik vind ik de balans op dit album op zijn best: het is van een continue hoog niveau en het slaat niet te veel door naar sombere, waarmoedige electronische pop/rock of juist naar al te luchtige popdeuntjes.
Anno nu vind ik het ook nog steeds heel fris klinken en al deze opmerkingen bij elkaar zorgen er voor dat ik dit als persoonlijke favoriet bestempel.

Newborn
Het is een geweldig goed album, één van mijn favorieten. Maar veel van mijn favoriete tracks blijven toch de obscure tracks die nooit op single zijn verschenen. Clean is geweldig donker, slepend, en Waiting For The Night is een track die ik graag eens door Alan Wilder (Recoil) uitgevoerd ziet worden ...

5,0
Waiting for the night inderdaad zeer knap, bleef ook live zeer goed overeind en de onlangs verschenen 'bare' versie is magnifiek

avatar van Flipper
4,5
Men verwachte een kleine opkomst bij de presentatie van dit album, maar er kwamen zo'n 30.000 fans opdraven in LA. Door het gedrang kwamen 5 fans in het ziekenhuis terecht. Geen wonder dat de opvolgende tour 'World violation' werd genoemd.
Het album zelf is wat subtieler dan zijn voorganger, maar heeft ook lekkere stamper 'Personal Jesus' (gebaseerd op een Garry Glitter nummer) en hun grootste hit tot nu toe 'Enjoy the silence'. Het album is afwisselend, mooie arrangementen en klink nog steeds fris. Fraai geproduceerd door Flood.

avatar van Droid
5,0
Flipper schreef:
Fraai geproduceerd door Flood.

Hij deed het samen met Alan Wilder en zorgde voor een perfect geproduceerd album. Luister maar eens goed naar de overgangsmuziek (interludes) tussen de tracks, echt briljant gedaan.

avatar van aERodynamIC
5,0
Zomer 1990: aERo ging met vrienden op reis naar Spanje. Ja u kent dat wel, zo'n foute busreis die zo'n beetje 24 uur duurt richting het warme zuiden om daar te liggen bakken en braden en uitgaan tot je er bij neervalt.
Het was niet helemaal mijn idee, maar goed, ik zou meegaan. Al in de bus besefte ik dat ik weinig ophad met types die er genoegen in schepten de hele rit wakker te blijven en de condooms rijkelijk door de bus te doen vliegen...... sorry, ik dwaal af naar één van mijn foutste beslissingen ooit.
Een minder foute beslissing was om een op dat moment zeer geliefd ceedeetje mee te nemen, namelijk dit Violator van Depeche Mode en nog veel mooier was dat de plaatselijke disco's Enjoy the Silence en Personal Jesus ook ontdekt hadden. Wat heb ik gedanst op die 2 nummers, maar het album bestaat niet alleen uit die 2 hits er staat meer moois op.

Wat te denken van de opener World In My Eyes. 'Let me take you on a trip around the world and back. And you won't have to move you just sit still'. Kun je een betere tekst bedenken om een album mee te beginnen? Nee, dat dacht ik ook niet. En het is een bezwerende trip. Buiten dat het bezwerend klinkt vind ik het ook een buitengewoon sensueel klinkend nummer.
Sweetest Perfection klinkt diep en donker en is van ongekende schoonheid. Tergend langzaam kruipt dit je muzikale aderen binnen en zorgt voor een bijna gevaarlijke verslaving, want het nummer laat je niet meer los.
En dan volgt één van de allersterkste songs ooit van Depeche Mode. Het nummer waar ze in Spanje ook behoorlijk dol op waren. Zodra het intro startte raakte de dansvloer in mum van tijd stampvol, maar dat belette mij niet om er tussen te gaan staan, mijn vrienden achterlatend in hun wanhopige poging meiden aan de bar te versieren. Lekker laten staan, ik dans er wel op los: Reach out and touch faith.
Halo is ook al zo'n sterk album. Met nummers als deze kun je zien dat de band wel degelijk schitterende nummers kan schrijven die misschien minder geschikt zijn voor de top 40 en aanverwanten maar die een dusdanige schoonheid hebben dat ze de hitstatus zonder hitnotering met groot gemak overstijgen.
Het blijft parels rapen op deze trip, want Waiting For The Night zie ik als het mooiste nummer van Violator. Het is zacht, warm en heeft iets troostends. En wat een mooie geluiden zijn hier te horen. Alsof de engeltjes besloten hebben de hemel te verlaten en ons ruim 6 minuten op aarde te komen vergezellen.
En dan die hit he. Dé hit mag ik wel zeggen: Enjoy The Silence. Waar de dansvloer bij Personal Jesus al overbevolkt raakte daar in die warme Spaanse discotheken, daar heb ik geen benaming meer voor wat er gebeurde op dit nummer. Als haringen in een ton op een dansvloer vol Britten, Nederlanders, Duitsers, Belgen en wat Spanjaarden. Maar belette mij dat te dansen? Welnee. Ik mag achteraf van geluk spreken dat ik na dit nummer telkens zonder kleerscheuren de dansvloer afkwam. Een tophit en dat is het!
Ook Policy Of Truth was een klein hitje. Niet in die disco's maar wel in de hitparades. Heerlijk zoals de heren de gitaar in de muziek weten te betrekken.
Blue Dress gaat weer meer de diepte in en heeft een emotioneel laagje. Alsof ik het zeewater weer voor me zie en ook die stranden, maar dan wel zonder ook maar één tourist in de buurt. Sweet dreams aERo, maar soms is het gewoon lekker om even weg te dromen en dat gaat met een nummer als dit gewoon erg goed.
Clean sluit de trip af. Ik weet nog goed dat ik dit nummer draaide op de terugreis na afloop van een van mijn foutste en niet eens zo'n geweldige vakantie ooit.
Hoe somber dit nummer ook klonk; bij mij geen enkel spoortje van weemoed. Ik was blij weer naar huis te kunnen. Nog steeds als ik dit nummer hoor moet ik even denken aan die busreis terug.
Gelukkig gaan vreselijke vakanties ook weer voorbij en nog veel gelukkiger gaat dat niet op voor mooie muziek. Die kun je tot in den treure blijven draaien.
Violator is zo'n album dat altijd wel weer tevoorschijn komt uit de kast.
Noemen we klassiekers..............toch?!..........

Feeder
Hoe doet hij het toch ?

Heerlijk tekstje Eric, ik blijf geboeid door jouw levensverhaal.

Violator is inderdaad een ongelofelijk goed album, ieder nummer staat als een huis. Ook voor mij is 'waiting for the night' de favoriet. Sterker nog, voor mij is het het beste nummer van Depeche mode.

Weet je wat ?
Ik heb zin om hem nog eens te luisteren !

Gast
geplaatst: vandaag om 13:54 uur

geplaatst: vandaag om 13:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.