Kanye West - Late Registration (2005)

Label: Roc-a-Fella

1. Wake Up Mr. West (0:41)
  2. Heard 'Em Say (3:23)

met Brandy

11. Addiction (4:27)
  12. Skit (0:32)

met Bernie Mac

13. Diamonds from Sierra Leone [Remix] (3:53)

met Jay-Z

17. Celebration (3:19)
  18. Skit (1:18)

19. Gone (6:03)

met Consequence en Cam'ron

20. Diamonds from Sierra Leone (3:59)
  21. We Can Make It Better * (3:52)

met Common, Talib Kweli, Q-Tip en Rhymefest

22. Late (3:50)
  23. Back to Basics * (1:39)

met Common

todayz da day

avatar van SilverGun
Een 9,5 van Pitchfork.

Improvision
ik weet niet wat jullie ervan denken maar ik vind het een zalig album

eej bittersweet staat er niet op

en hoe lang duurt my way home bij jullie?

avatar van BoordAppel
Op Rapreviews een 9. Zijn jullie nu allemaal zo slim of zij zo dom?

Kos
Geen idee, de mensen aan wie ik het liet horen vonden het ook niks.

avatar van Jordy
Het blijft voor mij helaas overgeproduceerd en wisselvallig, ook na meerdere luisterbeurten.

eej bittersweet staat er niet op

Bittersweet wordt de eerste single van Kanye's volgende album. Komt uit rond oktober volgend jaar.

avatar van BoordAppel
En ook in de Volkskrant een 9. Ben nu wel erg benieuwd geworden.

avatar van Word_Play
En allhiphop.com 4,5*. Zo goed vond ik hem nou ook weer niet. Ik ga het maar nogmaals luisteren.

Music
ben er benieuwd naar deze album...maar waarom brengt deze gozer zoveel albums uit joh !!

Om snel veel geld te verdienen?

Kos
In De Gelderlander (krant) was Kanye na dit album de hoop van de hip-hop samen met Outkast .

Improvision
ik vind het toch een mooi afwisselend album
de nummers lijken inderdaad overgeproduceerd als je ze na elkaar hoort
maar als je ze 1 per 1 luistert vind ik er een paar echt prachtig
zoals crack music , touch the sky en bring me down

Kos schreef:

Misschien is dat wel de reden voor de goede recensies, dat dit weer typisch een goed hiphopalbum voor niet hiphop-liefhebbers is.

Ik heb het album nu 1 keer beluisterd en vind de productie toch erg goed, wat minder standaard dan zn debuut. Het album zal bij mij wel zo rond de 3,5 uitkomen want hoewel het nu nog allemaal fijn klinkt heb ik niet het idee dat ik dit over een jaar nog draai. Vooral de cheesy koortjes hadden wat minder gemogen.

Afwisseling is goed, maar dit is weer te veel van het goede. Die skits tussendoor hoeven van mij ook niet zo. Misschien drie nummers die indruk op me maakten.

Geen goed album, maar ook niet slecht. Laat ik het voorlopig op 3 sterren houden. Na de College Dropout verwacht je veel beter!

In 'De Standaard' (krant) krijgt dit album 4* (/4) Kan een niet hip-hop fan hier ook van genieten??

JJ_D schreef:

gee idee; ik ben een hiphopfan

M'n verwachtingen zijn erg hoog ... alle recensies die ik al gelezen heb ( buiten mm ) zijn erg lovend.

JJ_D schreef:

Ik denk wel dat je toch wel enige voorkeur voor hiphop moet hebben ...

JJ_D schreef:

Kan een niet hip-hop fan hier ook van genieten??

Volgens mij wel.

Kos
Dit album is beter voor niet hip-hop fans dan voor hip-hop fans .

avatar van JAHJAH
Een zeer goede CD (zeg ik als hip hop fan). Vooral de beats doen het hem en de "samenwerking"met sterren. Ben ik de enige die vind dat hij een hoog ego/arrogantie gehalte heeft???Hij doet net of hij de hip hop heeft uitgevonden en zelfs de beroemde zangers op zijn CD krijgen maar een refreintje..... toch vind ik dit erg belachelijk, vandaar een -1, die zorgt voor 4 sterren

JAHJAH schreef:

ik vind hem ook wel arrogant en 'een dikke nek' maar zolang hij goede muziek maakt ist goe voor mij

Music
Ik vind het maar preuts..'College Dropout'was nog wel mooi

sorry Meneer LV.. een 2,0*

Music
Kanye West heeft besloten om een hele 'verse' te skippen van rapper The Game op zijn laatste album "Late Registration". De reden was voor Kanye simpel; hij wil niet tussen de beef van The Game en 50 Cent komen omdat hij in de toekomst graag met Eminem wil samenwerken.......ahahah

Music schreef:

dat laatste stuk op Crack Music is the game toch?
en kanye west heeft al met eminem samengewerkt op 'stir crazy'

Music
Ooit gehoord van mixtape's ofzo dat mensen op internet gewoon samples van hun favoriete rappers gebruiken?

Het is goed wat Kanye gezegd heeft over New Orleans. Dat de regering totaal niet aan de zwarte mensen denkt. Maar meneer West moet voortaan eerst wat meer met zijn muziek bezig zijn voordat hij zich weer met politiek gaat bemoeien, want dit album valt toch wel erg tegen hoor. Hopelijk keert hij spoedig terug naar het niveau van het prachtalbum 'The College Dropout'.

dit is zeler een goed album!!
dit is hip hop!!
het zijn 2 vershillende genres je hebt gangsta rap en je hebt hip hop!!!
dit is lekkere hip hop
zeker goed album!!!!