Sigur Rós - Takk... (2005)

IJsland

14. Ó Friður * (4:47)
  15. Kafari * (6:08)
  16. Elfur * (2:17)
Jornaquin schreef:

En toen ik Deep Purple luisterde vond ik het jammer dat de trein mij op een haar na miste

avatar van MVW
MVW
Zo verschrikkelijk mooi....

Al een tijdje één van m'n favoriete albums. Ik probeer het niet te vaak te luisteren omdat het dan niet zo speciaal meer is.
Nu sinds een tijdje weer aanstaan, volumeknop opengedraaid en genieten maar.

van 4,5 naar 5 sterren

avatar van UndahCovah
Volgens mij heeft dit album binnenkort een notering in de top-250! aangezien hij al bijna 2 jaar uit is!

avatar van Pellie
Hele goeie shit dit album. Voorlopig mijn favoriete album van Sigur Rós.

Er zijn 3 grote uitspringers: Glosoli, Sæglópur en Gong. Als alle nummers op ditzelfde niveau waren geweest had ik hem meteen naar m'n nummer 1 verwezen. Desalnietemin blijft dit nog steeds één van m'n favoriete albums.

avatar van BlueVelvet
Pellie schreef:
Hele goeie shit dit album.
Om de een of andere reden vind ik deze woordkeuze ongepast bij dit album...

avatar van jovad
wat ongelooflijk mooi. Volgende week trouw ik en we gebruiken de intro van hoppipolla op het moment dat ik & mijn vrouwtje de zaal (eigenlijk de boot want het feest is op een boot) binnenkomen.

avatar van BlueVelvet
jovad schreef:
Mooi! Ontzettend goede keuze

avatar van miak
Wat ben ik een gelukkige man. Vandaag voor €3,00 bij de FRS gekocht, waarschijnlijk door een fout in de computer .
Lijkt me ook een mooi moment om me wat dieper in Sigur Rós te gaan verdiepen, want ik ken alleen nog maar dit pareltje.

avatar van ronnievb
Prachtige plaat, mooie combi tussen de vorige albums. Dreigt op het einde in te kakken maar gelukkig is de afsluiter weer fenomenaal.

5/5 En wat zou ik deze heren toch graag een keer hier in Nederland willen bewonderen, jammer dat ze niet zo veel touren.

Ehm, ze hebben alleen al voor dit album 2 keer in Nederland gespeeld... Maar de laatste keer is alweer eind '05. Weet niet waar ze nu mee bezig zijn, maar ze komen heus wel weer.

wat een plaat

wat een sfeer

en ja wat een score: 5 dus

Hoppípolla, Gong, Sæglópur => prachtig

avatar van Joy4ever
Beste album van Sigur Ros

avatar van ronnievb
herman schreef:

Zo lang zit ik helaas nog niet 'in het circuit'.

herman schreef:

ze schijnen momenteel met nieuw album bezig te zijn

avatar van Maiky
Ik was in eerste instantie heel erg bang voor dit album, omdat ik hoorde dat ze bij een groot label hadden getekend. Maar het feit dat ze hiermee toch al mijn verwachtingen overtroffen, gaf al aan dat ik hun muziek zo ontzettend waardeer en respecteer. Ik heb hier eigenlijk heel weinig woorden aan toe te voegen...

Nou ja, een paar toch wel. Andvari is een van de mooiste nummers ooit gemaakt, Svo Hljótt heeft een meesterlijke opbouw, Sé Lest heeft zo'n ontzettend lief, klein, schattig xylofoon-plotwendingkje halverwege, Hoppípolla is puur geluk... De melancholische sfeer op de vorige albums spraken me erg aan, en die is op Takk... ook aanwezig, maar toen ik las dat men van Takk... een iets zonniger plaatje maakte, kreeg ik het een beetje benauwd. Maar dit is gewoon perfect; die afwisseling, maar altijd dat typische Sigur Ros-sfeertje.

Ja, met dit album hebben ze mijn vertrouwen definitief gewonnen. Muziek zoals God het bedoeld heeft. (Nou ja, neem dit niet letterlijk, maar dit is gewoon erg, erg mooi

avatar van AriTupari
voltazy schreef:

ze schijnen momenteel met nieuw album bezig te zijn

Op zes november brengt Sigur Rós een DVD én een dubbel CD uit. De DVD werd 'Heima' ('Thuisland') gedoopt, de dubbel CD krijgt de titel 'Hvarf/Heim' ('Verdwenen/Thuis').

Op de DVD staan concertfragmenten die de band in hun thuisland Ijsland speelde gedurende de zomer van 2006. Je krijgt ook een aantal unieke opnames te zien van onder andere 'Vaka', 'Staralfur', 'Agaetis Byrjun' en 'Von'.

Én dan is er ook nog een dubbel CD! Op de eerste CD vind je nummers terug die nooit eerder zijn uitgebracht en die de band tijdens hun tournee 'on the road' akoestisch speelde. Het tweede deel van het dubbelalbum bestaat uit live en akoestische versies van songs uit de vier platen van Sigur Rós. De opnames zijn gemaakt in Ijsland tijdens de zomer van 2006 en de lente van 2007.

StuBru-site

AriTupari schreef:

StuBru-site

bedankt voor de informatie

Dit soort informatie kun je beter kwijt op de artiestenpagina (en daar staat al een hoop van deze info).

mooi plaatje toch

echt waar luisteren en genieten

avatar van Lennonlover
Kwam deze tegen in een platenzaak. Ik herinnerde mij de lofzangen over deze groep/plaat en dacht "yeah, why not". voor €9 kun je toch niet sukkelen zekers?! Heb hem nog niet beluisterd maar ben ten zeerste benieuwd

avatar van Lennonlover
gebeurt niet vaak, maar ik geef hem na de eerste luisterbeurt 4.5*! Het ziet er naar uit dat hij naar de volle vijf kan gaan evolueren. Prachtige muziek. Een engelenstem en hoogstaande muziekcompositie maakt dit album een échte topper! En de cd-cover is prachtig ook. Eindelijk ook eens een groep die werk maakt van een mooie cd-doos.

De tijd vliegt werkelijk voorbij wanneer je er naar aan het luisteren bent!

Raekwon the chef
Mooie plaat, ondanks zijn lange duur toch als geheel erg lekker.

Favorieten zijn Glósóli en Sæglópur

*4,0

avatar van Lennonlover
Lange duur??? één uur is toch niet abnormaal lang?

Raekwon the chef
Abnormaal lang niet nee, maar laten we zeggen dat ik wat kortere platen gewend ben. Maar is geen nadeel verder ofzo

ah zo bedoel je.

Ja drie kwartiers is ongeveer de normale lengte. Ik moet zeggen dat een plaat die lang duurt, dat voor mij meestal geen meerwaarde geeft aan de plaat en dus bijgevolg soms TE lang gaat duren. Maar deze vind ik lekker lopen en het uur vliegt dus voorbij!

hoppipolla is een meesterstuk

één van sigur ros beste nummers

jaja, hoppipolla!!!!

yoeridedeygere
Lennonlover schreef:

nja, ik had hem toch liever gewild in een gewoon formaat, want deze steekt letterlijk boven de rest uit

yoeridedeygere schreef:

moet je hem op zn zij doen

heeft bijna zelfde afmetingen als andere cd's, maar dan een kwartslag gedraaid.

yoeridedeygere schreef:

Inderdaad een beetje een onhandig formaat, maar wel een mooie hoes