The Notorious B.I.G. - Life After Death (1997)

Label: Bad Boy

1. Life After Death Intro (1:40)
  2. Somebody's Gotta Die (4:26)
  3. Hypnotize (3:49)
  4. Kick in the Door (4:46)
  5. #! *@ You Tonight (5:45)

met R. Kelly

6. Last Day (4:18)

met The LOX

7. I Love the Dough (5:12)

met Jay-Z en Angela Winbush

8. What's Beef? (5:15)
  9. B.I.G. Interlude (0:48)
  10. Mo Money Mo Problems (4:17)

met Puff Daddy en Ma$e

11. Niggas Bleed (4:51)
  12. I Got a Story to Tell (4:42)
  13. Notorious Thugs (6:07)

met Bone Thugs-N-Harmony

14. Miss U (4:59)

met 112

15. Another (4:15)

met Lil' Kim

16. Going Back to Cali (5:07)
  17. Ten Crack Commandments (3:24)
  18. Playa Hater (3:57)
  19. Nasty Boy (5:33)
  20. Sky's the Limit (5:29)

met 112

21. The World Is Filled (4:54)

met Too $hort en Puff Daddy

22. My Downfall (5:26)

met D.M.C.

23. Long Kiss Goodnight (5:18)
  24. You're Nobody (Til Somebody Kills You) (4:53)
X-man schreef:
Maargoed, ontopic: ik vind dit één van de beste albums allertijden. Ik begrijp werkelijk niks van de kritieken dat hier 'filler' op zou staan.
Men houdt gewoon over het algemeen van solide korte albums willen ze het goed op waarde schatten. Op elk album staat wel een of twee nummer(s) die je net iets minder vind of dan gewoon niet liggen. Met meer nummers dan 12 is het verschil van kwaliteit vaak groter en zit er al sneller (meerdere) nummers bij die je minder vind. Dit zorgt vaak voor afbraak aan het totaal plaatje integenstelling tot bij relatieve kortere album. Dit geldt misschien niet voor iedereen en buiten dat is dit mijn favoriete Notorious B.I.G. album.

avatar van Kill_illuminati
Ik word juist gecharmeerd van Biggie's meer RnB achtige nummers als #! *@ You Tonight en Miss U. R.Kelly doet het erg goed op het eerste nummer en daarbij is de productie ook nog eens erg sterk. En tuurlijk blijft de Jay-Z en Biggie nummer mijn favoriet.

Jay-Z op I Love The Dough
Play the charts like the Beatles, y'all adapt you lost?

Twaalf jaar later staat Jay-Z als 2e op de lijst van artiesten met de meeste nummer 1 Billboard albums. Hij staat enkel onder The Beatles en zelfs boven Elvis. Dat maakt de zin nog steeds relevant.

avatar van Niek
Your reign on the top was short like lapricorn
as I crush so-called Willies, thugs and rapperdons
Get in that ass quick fast like rammadon
it's the rap phenomenon, don dadda.. Fuck papa

Zó vet.

avatar van Bartje..
Staan hele goede nummers (Kick in the Door, Ten Crack Commandments, Sky's the Limit) op maar helaas ook veel minderen, het had inderdaad beter gewoon 1 cd kunnen worden.

Maar even vraag, is deze cd in de breedte het formaat van 1 cd of van een dubbel disc? Want heb cd rek waar hij anders niet in zou passen en dat zou ook zonde zijn.

avatar van Niek
Helaas, Bart. Tis ook qua omvang een Biggie..

avatar van MJ_DA_MAN
De CD is net als Big zelf eigenlijk: wat dikker dan de meesten .

Edit: shit, Niek is me voor met ''grappig'' zijn.

MJ_DA_MAN schreef:
De CD is net als Big zelf eigenlijk: wat dikker dan de meesten .

Maar ook dikker qua tracks (itt het vorige deel).

Het is een dik hoesje en NIET zoals All Eyez on Me.

avatar van Game
Gewoon Ready To Die kopen, is veel beter

avatar van Jorge-E
Gewoon een oude dubbel cd die je ergens hebt liggen en zo de vuilbak in mag nemen en de cd's boekje enzo vervangen, heb ik ook gedaan.

avatar van Kill_illuminati
Jay-Z kreeg flink op zijn donder op het nummer Brooklyn Finest van zijn debuut Reasonable Doubt. Maar hier lijkt hij zich daar niets van aan te trekken. Sterker nog hij leert Biggie hier een lesje flowen. Misschien komt dat omdat de meeste rappers het beste presteren op andermans album. Al mag niet worden vergeten dat Brooklyn Finest een vriendelijke competitie was.

Kill_illuminati schreef:
Je reinste onzin..

I'm poppin Magnums while Jigga bag somethin
Watch is platinum, got jet lag from
flights back and forth, pop corks of the best grapes
Make the best CD's and the best tapes
...

Deze man kán er niet uitgeflowt worden.

X-man
Niek schreef:
Je reinste onzin..

I'm poppin Magnums while Jigga bag somethin
Watch is platinum, got jet lag from
flights back and forth, pop corks of the best grapes
Make the best CD's and the best tapes
...

Deze man kán er niet uitgeflowt worden.

Mee eens

Jay-Zi is in no way beter dan Biggie op die track!

avatar van Niek
Een halfje verhoogd. Niet omdat ik hem nou per se beter ben gaan vinden, maar ik besef net dat ik hem 3,5 jaar na aanschaf nog steeds enigszins regelmatig en met plezier in het cdlaatje stop. Ook cd2 bevalt me tegenwoordig iets beter dan vroeger. Gewoon een klassebak met hier en daar een klein missertje..

avatar van Kill_illuminati
Dat het album voor mij geen absolute topper is komt meer door de soms wat matig productie. Aan Biggie ligt het in ieder geval niet.

avatar van Soulistic
Alleen al voor "Notorious Thugs" zou ik 5 sterren geven.
Wat is en blijft dat toch een strakke track. Heb deze track helemaal grijs gedraaid. Biggie flowt als een malle en weet zich prima staande te houden tussen de snel spittende mannen van Bone Thugs.
Maar als ik het hele album zou moeten beoordelen kom ik niet verder als 3,5 ster. Het is in mijn ogen een te gevarieerd album met toppers en floppers. "Kick in the Door", I Love the Dough" & "Sky's the Limit" zijn mijn favoriete tracks.

avatar van WeztSide
Ik snap niet hoe mensen dit beter kunnen vinden dan Ready to Die, alleen op Kick in the Door komt Big harder dan op zijn voorganger.
Het klinkt ook erg anders en wat meer poppy, en soms zelfs cliche (Fuck You Tonight, Nasty Boy).
Op zichzelf niet slecht, maar vergeleken met Ready to Die ben ik enorm teleurgesteld.

Edit: @ Player Hater

avatar van Kos
Kos
'You' re More gone like Freeman'

'I'm richie like Lionel'

hehe, die Biggie toch.

Berichten die berustten op een misverstand verwijderd. Sommige users mogen wel iets beter lezen...

avatar van thtboz
Ik vind ready to die toch wel iets beter. Maar dat wil niet zeggen dat dit album ook echt vet is. Hypnotize en Kick in the Door zijn geniaal!

Music & Me
Ik heb een paar weken geleden op een beurs in Hamburg een cd van The Notorious B.I.G. gekocht. Echt een super vette Hip-Hop cd. Maar eenmaal thuis gekomen kon ik de cd echt nergens op het internet vinden. Dus nu denk ik dat het om een bootleg gaat. Alleen de cd's en de hoes zien er zo strak uit dat het echt origineel lijkt. Ik kan in ieder geval daar niet uit opmaken dat het om een Bootleg gaat. Misschien dat er hier een fan mij meer kan vertellen. (ik luister normaal geen Hip-Hop, The Notorious B.I.G. kan ik wel enorm waarderen)

De hoes is wit, The Notorious B.I.G. heeft een witte trui aan en zijn gezicht is voor de helft te zien. Hij kijkt behoorlijk boos. Op de achterkant is de hoes hetzelfde, alleen zie je de The Notorious B.I.G. van de achterkant en de tracklist uiteraard. De cd komt volgens de hoes uit 2004 en het label is Bad Boy Records (volgens de hoes dan). De titel van de cd is Chasing your Dream. Heb er 14,95 voor betaald dus voel me niet opgelicht ofzo, maar het zou wel jammer zijn als het om een bootleg gaat.

De tracklist is als volgt.

CD 1

11 - Me & My Bitch
12 - Big Poppa
13 - Friend of Mine
14 - Unbelievable
15 - Just Playing (Dreams)
16 - Suicidal Thoughts

13 - Sky's the Limit ft. 112
14 - My Downfall ft. DMC
15 - Long Kiss Goodnight
16 - You're Nobody (Til Somebody Kills You) ft. Faith Evans

Ik ga er zelf al vanuit dat het om een bootleg gaat, maar dan wel een verschrikkelijk goede. Maar misschien heb ik het fout en kan een fan mij er meer over vertellen.

Peace Out

avatar van Stapler
De eerste CD is zijn album Ready to Die en de tweede een kleinere versie van Life After Death .

avatar van Kill_illuminati
Het schijfje is het album Ready to Die en het tweede schijfje is een compilatie van dit album.

P-DawG
Eerste cd is dit album zonder Respect en een interlude. De 2de cd is een compilatie van de 'beste' nummers van dit dubbel album. Een soort van bootleg dus.

Music & Me
Ok bedankt, er staan in ieder geval niet echt mindere nummers op, Alleen op cd 1 vind ik Friend of Mine en Unbelievable niet mijn cup of tea. Maar ben blij met deze cd, alleen jammer dat het niet origineel is dan, heb me helemaal scheel gezocht, maar er staat echt niets over op het internet.

Maar heb ik met bovengenoemde cd wel zo'n beetje al het essentiele van The Notorious B.I.G.?

Relax
Bol.com en hij ligt gewoon netjes in de schappen bij zowat iedere Plato.

@ Relax

Weet je het zeker, (zie mijn eerdere post)
Ik kan hem namelijk niet vinden op Bol.com
Dan heb ik het over de cd Chasing Your Dream, 6 posts hierboven.

avatar van MAS
MAS
Die is volgens mij niet officieel. Op de Badboy entertainment pagina op discogs staat er in ieder geval niets over.

@ MAS

Dat ik daar zelf niet opgekomen ben haha
Dan zal het dus nu wel zeker een bootleg zijn. Maar goed wel een erg goede bootleg. Dat verzacht het een beetje

avatar van WeztSide
Om de één of andere reden vind ik Playa Hater een mooi nummer, ondanks dat het hartstikke vals is. Het is wel een hele strakke productie.

avatar van gherdt
Onevenwichtig megalomaan werkje dat absolute genialiteit afwisselt met lelijkheid en zinloosheid. Fuckin´ You Tonight en Playa Hater zijn te slecht om uit te zitten terwijl tracks als Sky´s The Limit, Hypnotize en de gangsteranthems Somebody´s Gotta Die en Last Day me nog steeds sporadisch doen treuren om Biggie´s vroegtijdige dood. Ook onevenwichtig is de verdeling der goede nummers, cd2 komt er wel erg bekaaid af zo. Jeugdsentimentele gevoelens en de skip-knop tezamen maken dit toch wel een fijn werkstukje.