Genesis - The Lamb Lies Down on Broadway (1974)

Label: Charisma

1. The Lamb Lies Down on Broadway (4:55)
  2. Fly on a Windshield (2:47)
  3. Broadway Melody of 1974 (1:58)
  4. Cuckoo Cocoon (2:14)
  5. In the Cage (8:15)
  6. The Grand Parade of Lifeless Packaging (2:45)
  7. Back in N.Y.C. (5:49)
  8. Hairless Heart (2:25)
  9. Counting Out Time (3:45)
  10. The Carpet Crawlers (5:16)
  11. The Chamber of 32 Doors (5:16)
  12. Lilywhite Lilith (2:40)
  13. The Waiting Room (5:28)
  14. Anyway (3:18)
  15. Here Comes The Supernatural Anaesthetist (2:50)
  16. The Lamia (6:57)
  17. Silent Sorrow in Empty Boats (3:06)
  18. The Colony of Slippermen (8:14)
  19. Ravine (2:05)
  20. The Light Dies Down on Broadway (3:32)
  21. Riding the Scree (3:56)
  22. In the Rapids (2:24)
  23. It (4:58)
hogweed schreef:
Wie gelooft nu nog dat de 3e box voor Kerst 2008 alsnog zal worden uitgebracht???
Wat een minachting voor de muziekliefhebbers... Triest dat de platenmaatschappij de re-release van het oude materiaal keer op keer weet uit te stellen. De bobo's maken zich niet zo druk: de fans kopen de heruitgaven immers toch wel...

Nou, uiteindelijk hebben ze zich redelijk gehouden aan de data die op een gegeven moment officieel werden bevestigd.

Nu word het wachten op de Live-box die naar het schijnt door Nick Davis is aangekondigd in een interview.

avatar van hogweed
Maar het is toch gelukt

Ja, gelukkig heb ik ongelijk gekregen, en om maar weer eens een cliché uit de kast te halen: het was het wachten waard (Counting out Time)

geweldig: lees net dat de dvd (dts uiteraard) uitvoering gepaard gaat met de dia's / film van de show van toen ..
ik heb het spul besteld ...

avatar van hogweed
marcello schreef:
ik heb het spul besteld ...

Ja, dat is inderdaad heel mooi gedaan.
Misschien is het een kwestie van wennen, maar wat de geluidskwaliteit/sfeer van dit album betreft (stereomix), geef ik - tot nu toe - de voorkeur aan de Definitive Edition Remaster uit 1994.

avatar van axel33
Het geluid van de remaster is een puinhoop, één grote compressie-ellende. Ieder eventueel voordeel van de nieuwe mix wordt alleen daarom al volledig teniet gedaan. Heel erg triest, maar gezien de aanpak van de eerdere heruitgaven was het helaas te verwachten.

het 5.1 geluid valt tegen ? kan me trouwens niet voorstellen dat Nick Davis de stereo uitvoeringen wederom opnieuw heeft bewerkt .

Bij de platinum edition zaten al een paar nieuwe Lamb remixen en die klonken uitstekend.

avatar van axel33
Het 5.1 geluid heb ik niet gehoord, heb daar niet de apparatuur voor. Ik heb 't dus puur over de wel degelijk nieuwe stereo-mixen. En dus geheel los van de mixen zelf heeft het geluid dusdanig te lijden onder dynamische compressie dat ik er met geen mogelijkheid doorkom.

NB: Vrijwel tegelijkertijd met de nieuwe boxset is deze integrale heropname van dit album verschenen die ik véél meer de moeite waard en relevanter vind dan die hele remix.

marcello schreef:

Nou, dat hebben ze dus wel... feitelijk zijn door deze heruitgaven de originele mixen van de albums (zoals dus op lp en op cd gezet) uit de roulatie gehaald. Davis, onder supervisie van Genesis, heeft elk album compleet van de bodem af opnieuw gemixt waarbij hij overigens wel de originele mixen als uitgangspunt heeft genomen. Uitgangspunt was om elk album met de modernste middelen en inzichten opnieuw te mixen. En tja, dat houd dus in dat er wat compressie word toegepast, maar die zat er ook al op het origineel. Ik persoonlijk hoor helemaal niet die dingen die zogenaamde audiofielen claimen te horen. Wat ik wel weet is dat in de Trespass mix een bepaalde pieptoon die er op het album zat er nu eindelijk uit is.

Afgelopen weekend de 5.1 mixen bij een vriend van me gehoord en ik moet zeggen dat ze bijna allemaal fantastisch klinken. Ik was niet zo onder de indruk van Foxtrot m.u.v. Suppers Ready. The Lamb vond ik daarentegen fantastisch gemixt en er viel me veel op dat ik nog niet eerder zo gehoord had.

dat betekent dat de stereo mix inmiddels 3x bewerkt is ?

axel33 schreef:

Wat ik tot nu toe heb gehoord vind ik echt fenomenaal klinken. Het klankbeeld is veel verfijnder en ik hoor veel meer details.

Dat jij een band wil promoten die The Lamb probeert te verneuken snap ik echt niet.

Ach het enige echt interessante aan deze heruitgave is uiteraard de 5.1 remix. De remasters voor de stereo uitvoeringen zijn prima ...

Inderdaad bij foxtrot en selling hoor ik duidelijk verschillen in de stereo mix (met name de zang) en nursery cryme heeft veel meer dynamiek, wat het album absoluut ten goed komt.

Volgende week kan ik oordelen over de 5.1 mixen van de laatste boxset

Running On Empty schreef:

Wat jij zelf van het geluid vindt is je persoonlijke mening. Ik hoor een album waarbij zowat alle oorspronkelijke verschillen tussen hard en zacht weggehaald lijken te zijn en dat staat zelfs los van enige nieuwe details die er te horen zijn.

Maar is je mening over die andere band gebaseerd op een serieuze luisterbeurt van hun versie als geheel en niet slechts wat samples, of ga je er maar bij voorbaat van uit dat 't wel niks zal zijn?

marcello schreef:

Nog ff voor de duidelijkheid: de stereo is OOK een compleet nieuwe mix. Wat er is opgepoetst zijn de originele meersporenopnames en vervolgens heeft men die dus opnieuw gemixt.

avatar van Gert P
axel33 schreef:

Ik hoor dat ook niet sorry!

axel33 schreef:

Ik heb het niet zo op tributes omdat vaak enorm te kort aan het origineel wordt gedaan. Maar ik beloof je dat ik ga luisteren.

avatar van Torch
fantastische remaster (remix...) van de Lamb.

Ben toch redelijk audiofiel, maar herken absoluut geen van bovenoemde 'problemen'.
Nick heeft gewoon geweldig werk geleverd met deze boxset.

Meningen zijn er zat, maar een coverprojectje bestempelen als 'meer relevant' dan deze ultieme uitgave van dé ultieme Genesis plaat gaat mijn voorstellingsvermogen te boven.

Running On Empty schreef:

Ik was er net zo sceptisch over, maar nadat ik enige positieve tot zeer positieve reviews las moest ik 't toch proberen. En ondanks dat ik bij eerste beluistering af en toe wel even vreemd opkeek bleek 't meer dan veruit mee te vallen. Ben benieuwd wat je ervan vindt.

Torch schreef:

Een compleet dubbelalbum coveren is haast per definitie geen "projectje" te noemen. Geloof me, er is veel liefde voor het origineel en tegelijk een onbevangen blik en veel creativiteit in gaan zitten om 't inderdaad niet als een overbodige herhalingsoefening te laten klinken.

Ik moet nog eventjes wachten, dan wil ik toch deze box kopen en dan kan ik dus ook genieten van de nieuwe mixen van dit geweldige album...

de 5.1 remix is fantastisch. Valt me op dat de stereo uitvoering in prologic II ook goed klinkt. Pas vanaf kant 2 (LP) herken ik een andere mix. kant 1 lijkt bijna onvervanderd. Vanaf Back in NYC klinkt het anders.

marcello schreef:

Ongelofelijk! Ik hoor toch echt al duidelijke verschillen vanaf het openings- en titelnummer waarin met name de baslijn - helaas - veel minder prominent is geworden.

axel33 schreef:

ligt eraan waar je mee vergelijkt: lp / cd / cd remaster of zelfs platinum uitvoering .....
Sinds de platinum uitvoering hoorde ik al verschillen bij the the lamb zelf ...

marcello schreef:

Sinds de platinum uitvoering hoorde ik al verschillen bij the the lamb zelf ...
==> die ik overigens hier weer mis bij deze uitvoering

frappant overigens dat je nooit eens aan 5.1 bent begonnen. Echt prachtig.

note: Bij selling england is het verschil nog moeilijker te vinden, let wel ik heb het over stereo mixes, vind ik ... en dan gedraaid op een cyrus straight stereo versterker met hepta street speakers ...

beaster1256
is die dure box echt de moeite waard , ik beschik niet over 5.1 maar heb wel in mijn living 4 boxen , 2 x stereo, dus alles links en alles rechts , zo heb ik een kamerbreed geluid , maar ik vraag me af of het wel aan te raden is dan deze box te kopen , want ik heb ze allemaal al in de definitive remasterde versie van , ja een 10 tal jaar geleden , en naar het schijnt zijn de bijbehorende dvd's van een belabberde kwaliteit ????

beaster1256 schreef:

Even ter verduidelijking: de beelden op de dvd's van deze box zijn NIET het hoofdbestanddeel. Wat men gedaan heef is een set creeeren die voor zo'n beetje elke huidige audio setup geschikt is. Dat houd in per album:

- 1 x Hybride SACD waarvan het stereospoor is af te spelen op elke reguliere cd-speler maar dus ook met een SACD laag voor op SACD spelers dan wel een laag met een 5.1 mix
- 1 x DVD die feitelijk een audio disc is met daar op hoogresolutie geluidsporen (Dolby Digital en DTS) ook in 5.1 plus als bonus het video-gedeelten met per album een uitgebreid recent interview met alle leden over het desbetreffende album plus wat maar aan beeldmateriaal voor handen is. Met name uit de periode met Gabriel is helaas niet zo gek veel materiaal.

Ook ik kan (nog) geen 5.1 afspelen maar alleen al om het nieuw gemixte stereo-spoor is dit al meer dan aan te raden want met name The Lamb is zo verschrikkelijk veel voor uit gegaan qua klank.

Je kunt er overigens voor kiezen om t.z.t. de albums in deze uitvoering los te kopen want die zullen over tijdje (of zelfs misschien nu al) gewoon ook los verkrijgbaar zijn.

beaster1256
dank je wel beste chrisis , ik ga misschien de losse albums kopen en dat zal dan zeker the lamb zijn met selling en foxtrot , de 3 beste

nogmaals bedankt

beaster1256 schreef:

nogmaals bedankt

Beste Beaster,

Niet doen. Gewoon de box kopen. Ook de bonusdiscs (alleen bij de box) zijn als je een Genesis fan bent van het oude werk zeker de moeite waard. Volgens mij heeft Mediamarkt hem onder de 100 Euro. Krijg je geen spijt van, echt niet. Drie Losse albums gaat je ook al 60 Euro kosten denk ik.

avatar van Flipper

Beste Beaster,

MediaMarkt heeft de box voor € 120,-. Veel geld maar meer dan waard. De mixen zijn subliem, alsof het gisteren allemaal is opgenomen en de extra's zijn zeer interessant en dan is het geluid minder belangrijk dan de beelden.
Voor mij de beste uitgave van dit jaar !!

Ik haal de box ook gewoon uit de winkel vandaan als ik weer in A'dam kom. Ik ben klaar met dit soort bestellingen over het internet. Ben al flink genaaid met de David Gilmour-box

avatar van vigil
Flipper schreef:

Voor mij de beste uitgave van dit jaar !!

Ik heb hem voor 111 euro bij Media Markt Alexandrium, maar hij is het sowieso waard en dat is het belangrijkste!

avatar van Bluebird
kaztor schreef:

En was het lekker? Ik vind het best mooi al die opgepoetste rereleases maar ik hou het toch maar liever bij het originele geluid waar ik mee ben opgegroeid en de beste herinneringen aan heb. Het blijven behoorlijke bedragen voor iets dat je allang kent bedoel ik maar.......