Genesis - The Lamb Lies Down on Broadway (1974)

Label: Charisma

1. The Lamb Lies Down on Broadway (4:55)
  2. Fly on a Windshield (2:47)
  3. Broadway Melody of 1974 (1:58)
  4. Cuckoo Cocoon (2:14)
  5. In the Cage (8:15)
  6. The Grand Parade of Lifeless Packaging (2:45)
  7. Back in N.Y.C. (5:49)
  8. Hairless Heart (2:25)
  9. Counting Out Time (3:45)
  10. The Carpet Crawlers (5:16)
  11. The Chamber of 32 Doors (5:16)
  12. Lilywhite Lilith (2:40)
  13. The Waiting Room (5:28)
  14. Anyway (3:18)
  15. Here Comes The Supernatural Anaesthetist (2:50)
  16. The Lamia (6:57)
  17. Silent Sorrow in Empty Boats (3:06)
  18. The Colony of Slippermen (8:14)
  19. Ravine (2:05)
  20. The Light Dies Down on Broadway (3:32)
  21. Riding the Scree (3:56)
  22. In the Rapids (2:24)
  23. It (4:58)
avatar van Gert P
Flipper schreef:

MediaMarkt heeft de box voor € 120,-. Veel geld maar meer dan waard. De mixen zijn subliem, alsof het gisteren allemaal is opgenomen en de extra's zijn zeer interessant en dan is het geluid minder belangrijk dan de beelden.
Voor mij de beste uitgave van dit jaar !!

Nee hoor heb hem voor 99 euro bij de mediamarkt gekocht maar had he al een tijd geleden besteld.
Inderdaad die bonusdisc is ook zeer de moeite waard.

Bluebird schreef:

En was het lekker? Ik vind het best mooi al die opgepoetste rereleases maar ik hou het toch maar liever bij het originele geluid waar ik mee ben opgegroeid en de beste herinneringen aan heb. Het blijven behoorlijke bedragen voor iets dat je allang kent bedoel ik maar.......

Uit Fame gehaald voor €89,-

Nogmaals: Ik ben dus klaar met bestellen over het internet van dit soort dingen!

De cd's bij deze plaat zijn overigens nogal kut verpakt: Stijf tegen de kartonnetjes (voor/achterkant) aan zonder centrale openingen = slecht voor de cd's.
Doet me wat dat betreft denken aan Tool's laatste.

avatar van Bluebird
Ja en aan Gilmours laatste en vele andere laatste........... veel geld voor een beetje karton. Zal wel met de afvalberg en de giftige stoffen die bij de verbranding van kunststof vrijkomen te maken hebben. Milieukwestie dus. Een artiest die de wereld wil verbeteren staat daar natuurlijk helemaal achter. (The Grand Parade Of Lifeless Packaging?) Maar waardeloos blijft het, zeker voor duurzame special editions. Die koop je toch niet om ze daarna weer weg te flikkeren?

avatar van kaztor
Ik bedoel eigenlijk kartonnen sleufjes geperst tegen stevig karton zodat het zeer lastig is om de cd's eruit te krijgen en je de kans loopt ze te beschadigen bij de rand.

avatar van Bluebird
Dat begrijp ik. Nog erger dan kartonnen sleeves. Beroerder kan het niet. Waardeloos. Aan de andere kant: toch veel plezier gewenst met de inhoud.

tja begin december de box gekocht/besteld bij CD WOW (111 euro) en die is dus niet binnen gekomen.Ben benieuwd hoe ze dat gaan afhandelen ...

avatar van vigil
marcello schreef:

Geld terugstorten mag ik toch hopen. De box heeft heel de maand in elke cd winkel gelegen dus je had hem zeg maar al grijsgedraaid kunnen hebben

avatar van kaztor
Geld terug laten storten en de box gewoon uit de winkel halen.
Scheelt een HOOP ellende!!!

Enkele cdtjes over het internet: geen probleem. Box sets daarentegen... En na 3 maanden wachten op de David Gilmour-box vergat die lul er ook nog eens bij te vermelden dat het een 'gift' was zodat ik €30,- kon bijbetalen!! Nee, ik heb daar veel van geleerd.
Sterkste afrader ooit!

Trouwens: Het boekje is geweldig uitgevoerd, hoor, en de cd's zelf zijn natuurlijk dik in orde. Klassieker, dit!!!

avatar van Bluebird
Voor de voordeligste nieuwe cd boxsets kun je meestal het beste bij MM terecht. Zo had ik b.v. die nieuwe (fout gelabelde) 5 disc Kayak box van normaal 50 voor 35 euro aldaar. Niet vanwege de labels, ik kan hem omruilen als ik wil maar dat wil ik niet.

avatar van 40plus
Gewoon een beregoede klassieker.

avatar van kaztor
De kracht van deze plaat is dat het nergens wegvalt. Het niveau is over het algemeen van zeer hoge kwaliteit, dus is het moeilijk er een favoriet nummer van uit te kiezen. En bij elke beluistering blijft het album verrassend, fascinerend en meeslepend.

inmiddels is de box voor de 2e maal opgestuurd en niet binnengekomen... Zit al bijna 2 maanden te wachten op die box ...

Het beste album van Genesis uit het Gabriel-tijdperk. De geluidskaliteit is voor een plaat uit 1974 heel goed te noemen. Diverse latere Genesis-platen klinken beduidend minder goed (o.a. And Then There Were Three) en muzikaal gezien hebben ze zich niet meer kunnen overtreffen. Bepaalde "tussennumers" klinken alsof ze door Ennio Morricone geschreven zijn. Waarschijnlijk heeft dit te maken met Steve Hackett's liefde voor Morricone's muziek. Persoonlijke favoriet: In the Cage.

marcello schreef:

heb je em al? Ik had em ook bij cdwow besteld en had hem binnen een week.....

avatar van jellecomicgek72
schitterende plaat!
had het laatst in de klas over deze muziek. Iedereen dacht echt bij zichzelf zovan ' euuu......' ja zal wel. Die luisteren alleen maar rap enzo. Zelf ben ik de enige bij mij uit de klas met een afwijkende muzieksmaak waar ikzelf trots op ben!

schitterende plaat!

En daar moet je trots op zijn! Had ik toen der tijd ook, maar als ik nu nog oudklasgenoten spreek, en we hebben het over muziek, vinden ze dit toch wel goed. Zo zie je maar dat verstand met de jaren komt, en jij er nu al (dus langer) van kan genieten!

schitterende plaat!

Dit soort berichten vind ik echt geweldig! Wees trots op je muzieksmaak!!!

marcello schreef:

Ebay? Het enige wat ik kan zeggen is: Sta op je strepen!!! Ebay beschermd de kopers, dus reageer op elk Ebay-bericht! Als je al langer dan 2 maanden geen feedback heb verstuurd nemen ze contact met je op en bieden ze je steun door de verkoper te waarschuwen. Ik heb het meegemaakt met de David Gilmour-box en heb 'm uiteindelijk wel gekregen, maar niet nadat ik ook nog eens extra verzendkosten kon betalen (de klootzak!)
Maar ik had 'm uiteindelijk toch.

Voortaan ben je beter af door dure box-sets gewoon in de winkel te kopen, ik zweer het je!!

avatar van jellecomicgek72
kaztor schreef:

Dit soort berichten vind ik echt geweldig! Wees trots op je muzieksmaak!!!

Ben ik ook zeker trots op!!! Heb deze muziek van me vader en ik luister ook Pink Floyd, Peter Gabriel, Marrilion

Kingsnake
schitterende plaat!

Het zou je niet uit moeten maken, wat anderen denken of vinden.
Identiteit (muzikale indentiteit idem) is het belangrijkste wat er is.
Als je 40 andere klasgenootjes dat missen, is dat hun gemis.

Rap kan trouwens heel goed zijn.

Kingsnake schreef:

Het zou je niet uit moeten maken, wat anderen denken of vinden.
Identiteit (muzikale indentiteit idem) is het belangrijkste wat er is.
Als je 40 andere klasgenootjes dat missen, is dat hun gemis.

Rap kan trouwens heel goed zijn.

Kingsnake, nu ik je hier tegen komt is dat heel goed, maar waarom 3 sterren??

Kingsnake
BenZet schreef:

Kingsnake, nu ik je hier tegen komt is dat heel goed, maar waarom 3 sterren??

Ik kan deze plaat niet aan, op een of andere manier.
Ik heb het trio Trespass/Nursery Cryme/Foxtrot 4* gegeven en Selling England... een 4,5 score.
Daar houdt mijn liefde voor deze band op. Sorry.

Kingsnake schreef:

Ik kan deze plaat niet aan, op een of andere manier.
Daar houdt mijn liefde voor deze band op. Sorry.

Tsjah, dan kan natuurlijk. Het is dan ook geen gemakkelijk album, alhoewel dat in jouw geval geen probleem moet zijn...

avatar van Bluebird
Ik moet zeggen dat ik The Lamb ook met mondjesmaat opzet. Je moet er echt voor in de stemming zijn zoals ook met de meeste Gabriel platen. Het blijft natuurlijk een meesterwerk, buiten kijf. De identiteitscrisis van Rael wordt ingrijpend uit de doeken gedaan en dat kost een hoop energie als je het goed in je op wilt nemen, Echte beleefmuziek als het ware en zeker niet voor even tussendoor,

Bluebird schreef:

Ben ik met je eens, maar als je het dan eens opzet, en er lekker naar lusiterd is het zo ontzettend goed, dat 5 sterren eigelijk te weinig zijn voor zo'n meesterwerk

Heerlijke plaat waarbij ik al ruim vele jaren m'n vingers bij aflik!

avatar van Florsi Florsa
Simpelweg een geweldig album. Geniaal.

Roelof
Floris, gaarne zie ik je stelling verder uitgewerkt. Maak er iets moois van. Dank je.

avatar van Florsi Florsa
Later misschien, voor nu houd ik het erbij dat Hairless Heart een van de mooiste nummers is die ik ken.

avatar van kaztor
Inderdaad is Hairless Heart van een tijdloze klasse. Het zweeft heerlijk tussen NYC en COT in met een kamerbrede sound.

avatar van Bluebird
The Lamia vind ik eveneens een van de subtiele hoogtepunten. Er zitten soms ook vreselijk lelijke stukken in The Lamb (o.a. N.Y.C.) maar dat zal beslist met de strekking van het verhaal te maken hebben.