Dire Straits - Dire Straits (1978)

Label: Vertigo

1. Down to the Waterline (3:55)
  2. Water of Love (5:23)
  3. Setting Me Up (3:18)
  4. Six Blade Knife (4:10)
  5. Southbound Again (2:58)
  6. Sultans of Swing (5:47)
  7. In the Gallery (6:16)
  8. Wild West End (4:42)
  9. Lions (5:05)
avatar van Suicidopolis
rudiger schreef:
De benaming is goed Patrick , PLATZAK , al gaat dit al jaren niet meer op .

Ik dacht dat "Dire Straits" betekende dat je in de problemen zat?

avatar van freitzen
Zie er de Nederlandse Wikipedia eens op na, en meteen in de eerste regel staat dat 'be in dire straits' slaat op 'in het nauw zitten.' De Duitse versie voegt daar nog aan toe dat dit zou inspelen op, inderdaad, de financiele problemen die de groep in het begin had.

avatar van PaulieWalnuts
Voor mij het beste (rock) album dat er is. Ik houd alleen van muzikale rock (niet al te hard) en daarin is dit album meer dan geweldig.

Wild West End blijft grandioos.

5* verdiend.

avatar van marco straaten
Down to the waterline en sultans of swing zijn voor mij de twee echte toppers van dit album.

avatar van rudiger
Je noemt meteen twee bekendere nummers op .
luister eens wat vaker naar LIONS en WILD WEST END .

uilenei
PaulieWalnuts schreef:

We hebben het over muziek, hoe kun je dan alleen van muzikale rock houden. Bestaat er iets als a-muzikale rock?

Of bedoel je instrumentale rock?

WernerGSF
Rock als in Metal
en Hardrock en zo snapje?
de rock wat TMF rock noemt

uilenei
Nee, ik snap je niet.
Je moet er niet veel achter zoeken hoor, maar de woorden 'muzikale rock' vielen me op. Elke genre of subgenre is toch per definitie muzikaal, omdat het muziek betreft.

avatar van ricardo
hij bedoelt waarschijnlijk symfonische rock zoals dire straits, u2, pink floyd, genesis, supertramp, yes dat soort bands

avatar van Lamontagne
Mijn favoriete gitaristen zijn ;
1. David Gilmour (By far !)
2. Eric Clapton
3. Jimi Hendrix
4. Mark Knopfler
5.. Carlos Santana !quote]

Ik zat te spitten in het geschrevene en vondt een top 5 altijd leuk
hier die van mij:

1. Mark Knopfler
2. David Gilmour
3. Chris Rea (moet toch meer naar geluisterd worden)
4. Steve Lukather
5. Eric Clapton

En waarom Mark op 1???? luister dan eerst naar dit album om vervolgens verslaafd te raken aan zijn werk.

Zijn moment van timing en improvisatie over de bestaande melodie (live concerten)
Een man met gevoel voor melodie en dat kan overbrengen met instrument en zang en zich niet vastklampt aan 1 muziekstijl.

En dan wil ik niet teniet doen over de andere vooral niet over David Gilmour (zie z"n nieuwste DVD Remember that night)

avatar van ricardo
vandaag gekocht voor 5.99 euro ben toch wel overdonderd ik vind deze als compleet album toch nog beter dan brothers in arms en die is al goed beste nummers zijn down to the waterline, sultans of swing,water of love,lions en wild west end, de rest is ook heel goed er staat geen slecht nummer op,ik had alchemy live en brothers in arms al en nu deze maar ik ben nu ook nieuwschierig naar de andere albums 5 sterren voor deze

avatar van rudiger
ik zou nu Communique kopen .

avatar van ricardo
ik geloof dat ze maar 6 of 7 studio albums uitgebracht hebben en je kunt ze relatief goedkoop krijgen dus het zal er absoluut nog wel van komen om ze allemaal aan te schaffen

avatar van Lamontagne
ricardo schreef:
ik geloof dat ze maar 6 of 7 studio albums uitgebracht hebben

Maar zonder die albums is je collectie niet compleet

avatar van ricardo
klopt inderdaad heb ik eerder bij brothers in arms getypt aangezien ik veel muziek mooi vind kun je niet alles kopen maar ik vind bij nader inzien dire straits zo goed dat ik van die opmerking terug kom, en de albums zijn zo goedkoop dat je alles wel kunt kopen, hetzelfde het ik met peter green ,s fleetwood mac heb ik me ook nooit in verdiept maar is jaren eigenlijk een gemiste kans geweest

avatar van rudiger
Welkom bij de club , Rico.

avatar van ricardo
bedankt rudiger en met zijn allen lekker genieten van de magistrale muziek van dire straits en mark knopfler

avatar van ricardo
ik wacht met smart tot mijn loon weer gestort is kan ik gelijk de albums gaan kopen tot en met on every street heb ze zien liggen voor 5.99 euro namelijk

avatar van Hans Brouwer
Ik zou liever m'n loon besteden aan de vandaag door mij genoemde Rush albums .

avatar van ricardo
of aan een frank zappa album,dat lijkt me ook wel wat,keuze te over in de muziek wereld,ik heb nog veel albums in de planning.

of lotus van santana

Dan hoor je in ieder geval iemand die echt gitaar kan spelen

avatar van lebowski
Daar heb je haar weer .

Santana en Dire Straits hebben in ieder geval gemeen dat ze zich al twee decennia niet meer vernieuwd hebben. Dit album vind ik trouwens nog steeds heel erg goed te luisteren, en gaat helaas af en toe ten onder in de - misschien wel een beetje terechte - afkeer die velen onder ons van DS hebben gekegen.

lebowski schreef:

Lebowski, dan heb je de laatste twintig jaar dus met oogkleppen op, eh... ik bedoel met doppen in je oren rond gelopen .

avatar van ricardo
hans kun je lotus of een top album van rush ook kopen voor 5.99 euro?

Hans Brouwer schreef:
Dan hoor je in ieder geval iemand die echt gitaar kan spelen

Had van jou niet van die onnozelle opmerkingen verwacht .
maar ja , dus toch.

avatar van ricardo
ach ruud ik zal die opmerking maar niet al te serieus nemen hans heeft dit debuut album immers in zijn top 10 staan en ik heb santana niet kunnen ontdekken in zijn top 10 het spreekt voor zich dus wat hij dus de beste gitarist vind

WernerGSF

P.S.
Dire Straits ROCK

avatar van rudiger
volgend jaar bestaat dit album 30 jaar , hoogste tijd voor `n jubileum uitgave .

avatar van frankvankesteren
ricardo schreef:

Appels met peren vergelijken... De beste gitarist heeft niet meteen de beste band.

Toevallig heb ik beiden in mijn top 10 staan, Dire Straits toevallig wat hoger, maar dat komt zeker niet door Knopfler hoor, want persoonlijk vind ik Santana minstens even goed als Knopfler. Al wil ik toch echt benadrukken dat ze allebei geweldig zijn. Beiden bijzonder technisch, creatief en pakkend.