A$AP Rocky - Long. Live. A$AP (2013)

Label: RCA

1. Long Live A$AP (4:50)
  2. Goldie (3:12)
  3. PMW (All I Really Need) (3:55)

met ScHoolboy Q

4. LVL (3:40)
  5. Hell (3:52)

met Santigold

6. Pain (3:53)

met OverDoz

7. Fuckin' Problems (3:54)

met 2 Chainz, Drake en Kendrick Lamar

8. Wild for the Night (3:30)

met Skrillex

9. 1Train (6:12)

met Action Bronson, Big K.R.I.T., Danny Brown, Joey Bada$$, Kendrick Lamar en Yelawolf

10. Fashion Killa (3:56)
  11. Phoenix (3:54)
  12. Suddenly (4:31)
  13. Jodye * (4:21)
  14. Ghetto Symphony * (3:58)

met A$AP Ferg en Gunplay

15. Angels * (3:48)
  16. I Come Apart * (3:37)

met Florence Welch

17. Pretty Flacko [Remix] * (4:17)

met Gucci Mane, Pharrell en Waka Flocka Flame

avatar van hond racisme
Ik merk wel dat ik steeds dezelfde tracks blijf opzetten (titeltrack, Fucking Problems, Wild For The Night en eigenlijk gewoon alle bonusnummers)
Eerlijk gezegd denk ik dat, als nummers zoals Pain, Hell of Phoenix van de standaard editie werden gehaald en vervangen werden door Jodye, Ghetto Symphony en Angels dat een veel betere keuze zou zijn geweest.

avatar van Holla
Hmm vind die bonustracks ook niet erg speciaal eerlijk gezegd. Phoenix vind ik dan weer een goed nummer

avatar van He$$el_01
Hell en Phoenix zijn twee van de beste nummers, of eigenlijk twee van de drie goede nummers op dit album (samen met 1Train). Die twee beats passen best goed bij A$AP en dan is hij helemaal niet meer zo'n vervelende rapper. Op Phoenix is hij zelfs tekstueel aardig bezig. En dan refrein van Hell is heerlijk.

HoodLum Havoc
Het nummer met Kendrick Lamar is echt nice gewoon omdat Kendrick Lamar erin komt

avatar van Gloeilamp
Ik vind die track met A$AP Rocky ook wel nice, gewoon omdat A$AP Rocky erin komt

avatar van Rhythm & Poetry
Erin komen.

avatar van Slowgaze
Daar kan ik wel inkomen.

avatar van Silky & Smooth
Ik hoorde dat nummer met Skrillex vandaag op de radio. Als single is het eigenlijk best wel een cool nummer! Een vreemde eend tussen alle andere nummers, maar misschien ga ik zelfs daar aan wennen. Dan gaat dit album absoluut één van de beste albums van het jaar worden!

avatar van ThingMan
Weet nog niet wat voor cijfer ik dit album ga geven maar ben aangenaam verrast. Staan leuke nummers op zoals bijv. 1 Train. Ga hem nog vaker luisteren, maar klinkt goed.

avatar van Slowgaze
Mag ik ook nog meedoen met de verses op '1 Train' in volgorde van 'die vind ik het tofst' zetten?

1. Danny Brown

5. Danny Brown
6. Joey Bada$$
7. Action Bronson

avatar van René.
Het hele nummer zuigt. Kendrick Lamar doet het nog aardig.

avatar van Slowgaze
Neen, dat nummer komt viesch. Danny Brown scheurt de track aan stukjes. Bitch pussy smell like a penguin

avatar van hond racisme
Ik vind alleen Danny dat nummer goed doen... Yelawolf verziekt de boel een beetje in mijn ogen, de rest doet het ok.

avatar van Holla
K.R.I.T. killt dat nummer!

Mijn lijstje :

5. Action Bronson
6. A$AP Rocky
7. Yelawolf

avatar van Silky & Smooth
Ik snap de haat op Yelawolf niet. Danny Brown scheurt de tracks aan stukjes en KRIT plakte ze op het einde weer heel netjes aan elkaar. 1 Train is een dikke posse cut, maar die twee komen het hardst!

avatar van hond racisme
Yelawolf brengt gewoon geen memorabele verse. Alsof mijn hoofd effe op tilt slaat als hij begint en dan weer re-start bij zijn slotzin, geen idee.

avatar van Holla
Ik heb geen idee, ik vind ze allemaal helemaal niet verkeerd eigenlijk. Overigens begin ik de plaat gek genoeg weer meer op te pakken, en ik zit zelfs te denken aan een verhoging van het punt... vrij onverwachts. Zitten weinig momenten op deze plaat dat ik me verveel

avatar van Slowgaze
Laat zijn is natuurlijk hiphop en erg laat zijn is erg hiphop. Vandaar dat ik m'n recensie-exemplaar van A$AP Rocky's debuut pas heel laat kreeg en daar nog later een recensie over heb geschreven, maar ja, dat moet dan maar, uitstelswag. Omwille van muzikale en raciale spreiding staat m'n recensie nu dus toch online en wel hier. Mocht je het leuk vinden om te horen wat ik er van vind, lezen dan en zo, maar ik verplicht je tot niets.

avatar van Kos
Kos
Ondanks dat die track met Skrillex natuurlijk erg simpel en puberaal is, is het wel een soort modern partyanthem geworden. . Overigens vind ik Fashion Killa juist wel een fijne track.

avatar van Holla
Enkel bij LVL blijf ik ietwat steken, de rest boeit me meer en meer. Heb de deluxe-CD net binnengekregen, erg vet

avatar van Psycholamp
Wel een verademing binnen de hedendaagse hiphopscene. Het stuitert hier en daar een beetje van links naar rechts, maar dat mag de pret niet drukken.

avatar van hond racisme
Jawel, want het stuitert te veel. Het ene moment is het een Clams Casino beat, dan weer een Hit-Boy achtig gebeuren, om vervolgens aan een Skrillex geproduceerd nummer te beginnen. Ik vind het goed dat Rocky zo veel stijlen aankan, maar het album blijft voor mij 50/50 aanvoelen. Ik vind bv. de singles die tot nu toe zijn uitgegeven -Long.Live.A$AP, Fuckin' Problems en zelfs Wild For The Night - vrij goed tot super, maar al die opvullers die me niets doen zoals LVL, P(ussy) M(oney) W(eed), Hell, Pain, Phoenix en Suddenly vind ik dan weer te matig, dan beginnen uiteindelijk de bonus nummers, die wel weer een niveau stijgen.

avatar van Holla
Heb persoonlijk met enkel Ghetto Symphony van de bonusnummers iets, vind de rest maar erg matig daarvan. PMW, Pain en Phoenix vind ik dan echte hoogtepunten en Suddenly is wel okee. LVL kan me ook nog niet zo pakken als de andere nummers wel doen

avatar van hond racisme
Je vind Angels of Jodye niets dan? Jodye vind ik echt een goed nummer. Die harde, dreigende en duistere sfeer past echt goed bij A$ap rocky.

avatar van Holla
Nah, vind ik beide niet zo fijn als de anderen. Niet dat ze slecht zijn maar ik vind ze gewoon minder dan de tracks die jij bijvoorbeeld opnoemde

avatar van Booyo
Phoenix wordt qua stemmen behoorlijk onderschat naar mijn mening. Beste nummer van de plaat, misschien valt ie minder op omdat geen banger is als Fucking Problems of 1train.

FelipeGutiérrez
Ben totaal niet gecharmeerd van zijn muziek noch de persoon zelf.
Dan moet ik wel toegeven dat ik ghetto symphony een heel vet nummer vind

avatar van bennerd
Dat nummer heeft een verse van Gunplay, dat maakt iets automatisch een vette track.