AC/DC - Highway to Hell (1979)

Australiƫ
Label: Atlantic

1. Highway to Hell (3:26)
  2. Girls Got Rhythm (3:23)
  3. Walk All over You (5:08)
  4. Touch Too Much (4:24)
  5. Beating Around the Bush (3:55)
  6. Shot Down in Flames (3:21)
  7. Get It Hot (2:24)
  8. If You Want Blood (You've Got It) (4:32)
  9. Love Hungry Man (4:14)
  10. Night Prowler (6:13)
MetalMike schreef:
Je verhoogt hem enkel om het gemiddelde omhoog te krikken!?

Oh nee, dat zou ik nooit doen.

Ik had 'm hard gedraaid en schreef over een geweldige klassieker. Dat is het voor mij.

geplaatst:
Gisteren zijn mijn vrouw en ondergetekende met de kinderen en kleinkinderen een dag naar het Amsterdamse Artis geweest. De autoradio staat altijd aan. 's Middags reden wij naar huis terug toen AC/DC 's "Highway To Hell" voorbij kwam.
Ik dacht nog even, snelweg naar de hel? hoezo er bestaat helemaal geen hel! Maar dit terzijde. Het album "Highway To Hell" is het laatste studio album waarop zanger Bon Scott de sterren van de hemel zingt. Voor mij persoonlijk het één na laatste AC/DC album dat er echt toe doet.
Ik heb Waze als routeplanner op mijn telefoon en ik word gewaarschuwd voor elke flitspaal waar ik langs kom dus toen het nummer "Highway To Hell" op de radio ten gehore werd gebracht werd het paspedaal door mij bij wijze van automatisme wat dieper ingedrukt. Thuis gekomen het album uit de kast getrokken en weer heerlijk genoten van AC/DC.

avatar van Edwynn
geplaatst:
Eerlijkgezegd kan ik het titelnummer nauwelijk meer horen. Wat er overblijft is een leuke stapel songs met als twee hoogtepunten het adrenalineverhogende 'Touch Too Much' en de kronkelende bluesmonster dat 'Night Prowler' heet.
Dingen als 'Girls Got Rythm' en Beating Around The Bush' zijn van die typische AC/DC dingen die bij mij het ene oor in en het andere weer uitgaan. Niet onaardig. Maar dat is het dan ook wel.

avatar van ricardo
geplaatst:
Ik heb met deze plaat hetzelfde Edwynn, de nummers die jij net noemt zijn de moeite, en de rest klinkt te standaard, en komt wat mij betreft nog de gladde productie bij wat ik zeker voor AC/DC begrippen een minpunt vind. Geef mij High Voltage, Dirty Deeds en Powerage maar, veel leukere platen dan deze laatste worp met Bon Scott.

avatar van Kronos
Hans Brouwer schreef:

Ja, hij zingt hemels. Al moet hier wel even bij opgemerkt worden dat als de hel niet bestaat, de hemel (als tegenovergestelde van de hel) ook niet kan bestaan. Maar dit terzijde uiteraard.

Kronos schreef:
Kronos, ik weet dat wij hierover van mening verschillen maar dat maakt niet uit. Ik ben ervan overtuigd dat Bon Scott daar boven het hoogste lied zingt. Hij speelt daar vast in een bandje met allemaal overleden top muzikanten, bijvoorbeeld Charlie Watts achter het drumstel, Eddie Van Halen op gitaar, Jon Lord bespeelt de keyboards... De naam van een overleden bassist schiet mij even niet te binnen .

avatar van ABDrums
Hans Brouwer schreef:
De naam van een overleden bassist schiet mij even niet te binnen .

Cliff Burton?

ABDrums schreef: