AC/DC - Highway to Hell (1979)

Australiƫ
Label: Atlantic

1. Highway to Hell (3:26)
  2. Girls Got Rhythm (3:23)
  3. Walk All over You (5:08)
  4. Touch Too Much (4:24)
  5. Beating Around the Bush (3:55)
  6. Shot Down in Flames (3:21)
  7. Get It Hot (2:24)
  8. If You Want Blood (You've Got It) (4:32)
  9. Love Hungry Man (4:14)
  10. Night Prowler (6:13)
avatar van Tribal Gathering
Een kleine stap terug na de twee uitschieters in de carriere van AC/DC (Let there be rock en Powerage).

Het geluid op het album is minder rauw, iets radiovriendelijker. Ook zijn de nummers niet allemaal even sterk. Ze hebben wel eens betere nummers uitgebracht dan Girls got rhythm, Walk all over you en Love hungry man.

Gelukkig staan er toch nog een paar echte rockers op het album (Beating around the bush en If you want blood), die het album nog net naar een 3,5 trekken.

@Wizzard: Ik vind dat Brian Johnson heel goed z'n eigen ding heeft toegevoegt in de sound van de band. En wat de Nederlandse hitjes betreft... Niets is zo beroerd als de Nederlandse hitparade en ik vind dat AC/DC daar m.i. helemaal niets mee van doen heeft. De band werdt altijd wel goed verkocht hier, no matter what.

avatar van Apple Juice
Goede plaat samen met; 'Let there be rock', hun beste naar mijn mening.

avatar van Dielie

Sterk songmateriaal. Zeer evenwichtig album, alles klopt gewoon. 5*

Beste AC/DC album met de helaas te vroeg overleden Bon Scott
tot op heden niet meer geevenaard zelfs niet door Back in Black
5 sterren is niet genoeg 10 sterren
Maar die geven ze hier niet !!!!!

avatar van Epitaph
Sterke plaat, je kunt de hand van de producer goed horen (vooral koortje in Touch to Much). Zulke achtergrondzang hoorden we later terug bij Def Leppard en Shania Twain. Voorlopig 4****

avatar van wolf
Zeer sterk album van AC/DC met enkele van hun beste nummers, denk maar aan If You Want Blood. Een oververdiende 4*.

JustaRascal
Te vet! Ze zijn belachelijk goedkoop trouwens, die cd's van AC/DC.
Ik heb deze gekocht voor 7,95, de remasterde editie met het 16 pagina tellende boekje.

clutch
laatst heb ik High Voltage (ook de remasterde) voor maar 7 euro bij de MediaMarkt gekocht.. inderdaad goedkoop

EVANSHEWSON
hardrock schreef:
Beste AC/DC album met de helaas te vroeg overleden Bon Scott
tot op heden niet meer geevenaard zelfs niet door Back in Black
5 sterren is niet genoeg 10 sterren
Maar die geven ze hier niet !!!!!

Ok, dan doe ik er nog 5 bij, want dit is inderdaad wel zo ongeveer hun allerbeste!
*****

avatar van avdj
Na Back in Black hun beste, lekkere hard rock dit.

JustaRascal
Deze cd aan, BBQ aan, krat pils erbij

avatar van ricardo
ik vind dit de minste met bon scott alle voorgaande albums met scott vind ik lekkerder wegluisteren maar dit is ook een goed album vooral highway to hell en if you want blood zijn de toppers op dit album 4 sterren

avatar van ricardo
vanmiddag nog beluisterd ik blijf erbij dat ik dit het minst goede bonn scott album vindt, de sound klinkt toch minder rauw dan op de voorgaande 2 albums, ik vindt dit allemaal wat braver klinken

ik wil als ik dood ga op mijn begrafenis highway to hell.

avatar van Epitaph
Begrafenis Kun je je beter laten cremeren.

Begin dit Album de laatste tijd toch steeds meer te waarderen [eigenlijk de hele band], kan d'r bijna geen genoeg van krijgen .

avatar van ricardo
Er staan op dit album m.i 2 echte topnummers,het titelnummer en If You Want Blood,en misschien Beating Around The Bush dan ook nog wel.De rest vind ik maar matig.Veel (zogenaamde)kenners zeggen dat dit het beste album van ac/dc zou zijn.Hij is wel goed hoor dat wel,maar middelmatig zou ik hem eerder willen noemen.En kan zeker niet tippen aan de 4 voorgaande studioalbums van ac/dc vind ik.

Down_By_Law
Laatste album met Bon Scott als frontman is wederom een hard rock klassieker. Dit niveau werd alleen nog met "Back In Black" geevenaard, maar daarna zeker niet meer.

avatar van Leonard91
Aardig album, maar niet een van hun beste. Ik heb het eerste en het laatste nummer als favorieten staan. Een 3,5*

avatar van LucM
Uitstekend album van AC/DC, helaas de laatste met Bon Scott als zanger. Niets tegen Brian Johnson, maar hij mist het charisma van Bon Scott, temeer omdat de stem van Scott uniek was en meer paste in het geluid van AC/DC.
AC/DC werd indertijd als satanisch bestempeld vanwege de hoes en het nummer "Highway to Hell" dat een klassieker is geworden. Maar voor mij is het lekker stevige hardrock/metal, strak met opzwepende ritmes zoals het genre behoort te zijn.

avatar van Ampivinni
kaztor schreef:

de nederlandse hitparade is inderdaad zwaar k*t
(zoals bijv nick en simon..... om te kotsen !! (sorry))

maar toch van top tot eind een geweldig album

super 5 sterren

avatar van Ampivinni
ricardo schreef:

ik vind het met back in black de beste albums....
maar hiervoor was het wel allemaal wat rauwer, dat mist hier wel een beetje. maar desalnietemin geweldige liedjes, goed gitaarwerk (vooral beating around the bush) dus zeker een top album... 5 sterren

de enige cd's die ik nog niet heb zijn de australische uitgaves.
de rest heb ik zo goed als allemaal

kan echt niet wachten totdat het nieuwe album uit is

avatar van Epitaph
AC/DC is ''t afgelopen jaar één van m'n favoriete bands geworden, na Powerage vind ik dit het beste wat de australiers hebben voortgebracht.Toch twee wat mindere nummers op dit Album, Girls Got Rhythm - Walk All over You kunnen mij niet echt bekoren. Night Prowler & Highway als favoriet.

avatar van AC_DC
Samen met Let There Be Rock en Powerage vind ik dit de beste albums die ze met Bon uit hebben gebracht. Het titelnummer en If You Want Blood blijven m'n favoriet.

Hopen dat aan 't einde van dit jaar AC/DC met Brian weer een knaller uitbrengt. Ik kan in iedergeval niet wachten!

avatar van notsub
Samen met Let There Be Rock en Back In Black vormt dit album voor mij het beste van AC DC. De eerste vier nummers van deze CD vormen een erg mooi kwartet. Dat niveau wordt niet helemaal vastgehouden, maar vervelen doet deze CD nooit.

avatar van ricardo
En Powerage wat vind je daar van dan notsub,dat album hoort mijns inziens ook in dat rijtje thuis,dat album vind ik nog beter dan deze,lekker rauw,deze klinkt wat netter dan de voorgaande platen met Bon Scott.Maar hier staat ook veel moois op hoor, oa de titeltrack en If You Want Blood,Walk All Over You en Beating Around The Bush,dat zijn wel de toppers op dit album vind ik.

notsub schreef:

De twee middelste nummers van het eerste kwartet vind ik juist de minste.

stuart
Ik weet nog dat ik voor het eerst Highway to hell op de radio hoorde; ik was verkocht. Ik vond het prachtig en ben later naar de winkel gegaan en kocht het singletje: er bleek op de b-kant ook een topnummer te staan: If you want blood(you've got it.)
Een paar weken later kocht ik de LP en moest er wel een beetje aan wennen (wat hierboven ook al genoemd is). Ik heb hem nu ook op cd, maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat de rest goed/voldoende was, maar dat de 2 topnummers toch op dat ene singletje stonden!(hij hangt bij mij thuis aan de muur)