iggy schreef:
En dan kwam dit er nog overheen.
AC/DC werd in de jaren 80 ongewild in verband gebracht met de Amerikaanse seriemoordenaar Richard Ramirez (alias de Night Stalker), die na een van zijn moorden een AC/DC-pet op de plaats-delict achterliet en het nummer Night Prowler tot zijn favoriete nummers rekende.
De hard rock en heavy metal trein denderde op volle snelheid door de jaren tachtig. En met dit soort absurde en bizarre voorvallen : verborgen duivelse teksten als de plaat rechtsom wordt gedraaid ipv de standaard draairichting linksom. Judas Priest, Better by you better than me, Ozzy Osbourne, Suicide solution, Twisted Sister, We're not gonna take it, AC/DC, Night prowler en ook nog sommige nummers van Def Leppard van hun eerste albums. Dachten ze de trein tot stoppen te dwingen door zoveel negativiteit over hardrock in de media rond te strooien. Dat de hardrock en Heavy metal wordt verbannen op de radio en het in de taboe sfeer proberen te houden. Maar ze kwamen van een koude kermis thuis, de bands hadden er alleen maar voordeel mee. Edwynn schreef al terecht dat de Rechter korte metten maakte met de aantijgingen van de nabestaanden in de zaak van Judas Priest. Ooit is er nog een documentaire over uitgezonden door de VARA Zembla Dream deceiver gepresenteerd door wijlen Kees Driehuis. En wat ik mij ervan herinner is dat de bandleden vrij ontspannen was, maar tijdens de rechtzaak zelf zag je dat de gezichten van vooral Glen Tipton en KK Downing op onweer stonden. De nabestaanden hadden een punt gehad als Judas Priest de door Johnny Mandel en Michael Altman geschreven Theme from MASH Suicide is painless hadden gespeeld. Want 1 je hoort het als je de plaat gewoon standaard links draait en 2 de titel staat duidelijk op de hoes. Dit terzijde, over Highway to hell. Ben het volledig met de Night Stalker alias Richard Ramirez eens, Night Prowler is het beste nummer van dit album. Toen ik het album voor het eerst beluisterde - toen nog op vinyl zat ik te genieten van If you want blood (you've got it). Daarna kwam Love Hungry men, OH NO!!!!! gaat dit album uit als een nachtkaars dacht ik. Maar gelukkig Night Prowler compenseerde het ruimschoots. Love Hungry men en Get it hot zijn duidelijk de mindere nummers. Beatting aroud the bush met de verborgen OH Well gitaarrif aan het begin is ook een goed nummer. Als ik de nummers ga rang schikken staat bij mij kant A 1 Highway to hell, 2 Beating around the bus, 3 Girls got rhythm, 4 Walk all over you, 5 Toch too much. Kan B 1 Night Prowler, 2 If you want blood (You've got it, 3 Shot down in Flames, 4 Get it hot, 5 Love Hungry Men. Maar over het gehele album absoluut Night Prowler. Dat is ook echt de charme van het Bon Scott tijdperk : op elk album staat wel 1 of 2 blues nummers. Maar al met al een absolute parel van de jaren zeventig.