Paul McCartney - Chaos and Creation in the Backyard (2005)

Label: Parlophone

1. Fine Line (3:05)
  2. How Kind of You (4:47)
  3. Jenny Wren (3:47)
  4. At the Mercy (2:38)
  5. Friends to Go (2:43)
  6. English Tea (2:12)
  7. Too Much Rain (3:24)
  8. A Certain Softness (2:42)
  9. Riding to Vanity Fair (5:07)
  10. Follow Me (2:31)
  11. Promise to You Girl (3:10)
  12. This Never Happened Before (3:26)
  13. Anyway / I've Only Got Two Hands (7:22)
  14. She Is So Beautiful * (3:01)
avatar van Music4ever
'Fine Line' is echt een fantastisch nummer!..............heerlijke piano.
Ben benieuwd naar de rest van het album.

avatar van HiLL
Gave hoes wel...hij gaat vooruit. Of dit album beter wordt dan Flaming.......zal mij benieuwen...

goed prijsje wel..

avatar van bonothecat
Nooit een mccartney fan geweest, maar dit is echt een mooi album.....klinkt niet zo belegen als ander "nieuw" werk van hem....3,5 *

avatar van avdj
Op bol.com een paar keer de fragmenten van 30 seconden geluisterd. Niet slecht, maar niet om te kopen.

Ik vind het een heerlijk album, maar vraag me al een week af waar dat pianootje in het nummer Anyway (laatste nummer) vandaan komt.. Iemand een idee?

Ik vind dat dit album op hetzelfde niveau zit als flaming pie. Ik moest er wel vaker naar luisteren om alle nummer goed te vinden, maar uiteindelijk vind ik ze dan ook echt goed!

avatar van Music4ever
Ga dit album morgen kopen.
Heb via radio 2 al heel wat nummers in zijn geheel beluisterd en dat vond ik erg goed klinken, in ieder geval goed genoeg om te kopen.

€ 13,5 bij V&D als je nog een CD erbij neem

avdj schreef:
€ 13,5 bij V&D als je nog een CD erbij neem

Als jij nou ook morgen naar Hoorn ga.
Dan neem jij ´A Bigger Bang´.........die moet je toch nog?
Waar spreken we af?

avatar van avdj
Haha, we spreken af bij het station
Wel benieuwd naar dit album.

avatar van HiLL
Ik heb het vanmiddag redelijk vluchtig beluisterd en vond het een beetje tegenvallen. Iets te zoet, te pop, te lief en dat de producer van Radiohead heeft meegewerkt is wat mij betreft niet terug te horen. Ik zal geen cijfer geven dat zou oneerlijk zijn, maar ben niet al te enthousiast tot nu toe.

avatar van avdj
Tja....je kan ook geen wereldplaat verwachten na 40 jaar. Maar je kan wel een "leuke" plaat maken om af en toe eens op te zetten. Zelf heb ik trouwens ook nog niet gestemd, eerst maar eens in z'n geheel luisteren. Komt inderdaad wat lief over.

HiLL schreef:
Ik heb het vanmiddag redelijk vluchtig beluisterd en vond het een beetje tegenvallen. Iets te zoet, te pop, te lief.

Maar dat liefe en zoete zijn we toch gewend van Mccartney? Het is nu eenmaal een popartiest en geen rockartiest.

´Riding To Vanity Fair´ is anders typisch een Radiohead nummer, verder ben ik blij dat het niet terug te horen is want dit is een Mccartney album en geen Radiohead album.

Dat is dan wel weer netjes van je.

avatar van henrico
Ik houd wel van zoet, zo op z'n tijd.... Het is in elk geval erg ingetogen en het klinkt 'gewoon' erg mooi. Jenny Wren is Blackbird 2005. Het is geen poging van Macca om hip te zijn en dat valt te prijzen. Beste album van hem in jaren.

avatar van Music4ever
Wat een prachtig album is dit zeg!
Heb het vanochtend gekocht en ben nu al helemaal verslaafd eraan.............hij flikt het gewoon weer!
Petje af hoor................na al die jaren nog zulke goede muziek maken, hij is echt een levende legende.
Mooiste nummers vind ik:
- Fine Line
- Too Much Rain
- This Never Happened Before
Kan eigenlijk ook gewoon geen keus maken, vind ze allemaal erg sterk.
Had nooit verwacht dat Mccartney met zo'n sterk album zou komen, voor mij nu al de beste van 2005.

Hallo mensen..........??????????????
Waarom praat er hier iemand over dit fantastische album?
Heb hem nu een week in huis en ik kan hem echt iedereen aanraden. Mccartney heeft er weer iets zeer moois van gemaakt. Over alle nummers is nagedacht.........er staat geen enkel skip nummer op, echt zóveel hoogtepunten heeft dit te bieden. Voor mij is dit misschien wel de beste van Mccartney.............dit is weer ouderwets Beatles niveau!

Music4ever schreef:
dit is weer ouderwets Beatles niveau!

Dat lijkt me sterk.

HiLL schreef:

Dat lijkt me sterk.

Sorry hoor, maar ga jij dit album eerst maar eens een paar keer draaien voordat je komt met je zeer goed beargumenteerde ´dat lijkt me sterk´.
Als je een beetje verstand van muziek hebt zie je in dat Mccartney een klasse album gemaakt heeft met zeer gevarieerde en goede nummers, Beatles niveau dus.
Het valt me overigens zwaar tegen dat bijna niemand dit album kent op MuMe...........dat is echt een schande.
Ik zeg maar één ding: dit album is meesterlijk goed.

Music4ever schreef:

Geirriteerd? Ik heb het inderdaad maar een keer beluisterd en daarom zeg ik ook: 'Het lijkt me sterk.' Maar kom op hoe kan een man in zijn eentje, ook al was ie een van de 4, een even goed album maken als b.v. Rubber Soul. Maar goed ik zal het ongetwijfeld een keer kopen als ie goedkoper is en met mijn oordeel komen.

beaster1256
Heb de cd al drie dagen geleden gekocht en ook 3 maal opgelegd , en inderdaad , zijn beste sedert "band on the run" , de nummers zijn wel korter maar typisch paul en typisch engels, en ook enorm beatles, alleen john wordt nog een beetje gemist , maar al met al een puike cd van een 63 jarige,
mijn voorlopige favoriete nummer is english tea , maar de cd is gewoon prachtig van begin tot eind

avatar van loveis
Heb deze cd gekocht op de dag dat hij uit kwam en deze zit nog steeds in mijn cd speler. Wat een fantatiche cd is dit. Inderdaad is Paul inmiddels 63 jaar, maar war zegt leeftijd! Deze cd is inderdaad van Beatles klasse! Luister naar Jenny Wren, Enlish Tea, Too much rain, Riding to Vanity fair enz en je bent om. Voor mij de cd van 2005!

heb net de recensie gelezen uit de VARA-gids, maar de heer Mart Smeets is danig onder de indruk van dit album

of ik zijn mening deel weet ik nog niet, ik heb het album nog niet gehoord
dit zal overigens niet lang op zich laten wachten

ettettummu schreef:

of ik zijn mening deel weet ik nog niet, ik heb het album nog niet gehoord
dit zal overigens niet lang op zich laten wachten

En................al beluisterd ondertussen?

nog steeds niet
heb teveel andere nog hier liggen, maar komt zo

Pim
Die man is geen 63 maar 36 !

Englis tea is een van de mooiste Beatles-songs aller tijden. (hij maakte yesterday toch feitelijk ook in zijn eentje???)

Pim schreef:
Die man is geen 63 maar 36 !
(hij maakte yesterday toch feitelijk ook in zijn eentje???)

Ja is zo, dit tot grote ergernis van Lennon. Die vind het Muzak.

Heb net nog 4 x achter elkaar naar Jenny Wren geluisterd. Wat een ongelooflijk mooi nummer. Hier lijkt echt de tijd te hebben stilgestaan. Beatles anno 1968.
Nostalgie in optima forma.......

Jenny Wren !
inderdaad erg mooi!

avatar van HiLL
Heb em net maar eens even gekocht. 14 eupos is goed te doen.

avatar van avdj
MediaMarkt? Ik dacht jij het album te lief vond HiLL?