Iron Maiden - Live After Death (1985)

Label: EMI

1. Intro: Churchill's Speech (1:09)
  2. Aces High (4:07)
  3. 2 Minutes to Midnight (5:52)
  4. The Trooper (3:59)
  5. Revelations (5:58)
  6. Flight of Icarus (3:21)
  7. Rime of the Ancient Mariner (13:03)
  8. Powerslave (7:06)
  9. The Number of the Beast (4:48)
  10. Hallowed Be Thy Name (7:17)
  11. Iron Maiden (4:11)
  12. Run to the Hills (3:52)
  13. Running Free (8:16)
  14. Wrathchild * (2:54)
  15. 22 Acacia Avenue * (6:04)
  16. Children of the Damned * (4:19)
  17. Die with Your Boots On * (4:51)
  18. Phantom of the Opera * (7:01)
  19. Losfer Words (Big 'Orra) * (4:17)
  20. Sanctuary * (4:40)
  21. Murders in the Rue Morgue * (4:33)
Raekwon the chef
Fantastisch live-album
allemaal toppers, Children of the Damned, Run to the Hills, Aces High, 2 Minutes to Midnight, Revelations, Hallowed by the Name, Wrathchild, Time of the Ancient Mariner zijn hier echt geweldig uitgevoerd,

*4,5

avatar van Desert
Geweldig album! Absoluut één van de beste die ik ooit het gehoord.
Is er een band op deze wereld die zulk een sublieme live presatie kan neerzetten als Iron Maiden. Ik geloof het niet...

Het album is gewoon een aan elkaar schakeling van fantastische hits, die dan nog eens fantastisch worden gebracht door deze geweldige muzikanten.

Een extra pluim voor Bruce, dit is echt wel één van zijn beste vocale presaties ooit. Zo correct, zo goed getimed.

Van mij krijgt dit album een mooie welverdiende *5.

Eddie schreef:
5* zonder twijfel, maiden op hun best, wanner brengen ze deze show eens op DVD uit. (ik hoop op de volgende DVD uit de early days serie)

als het goed is komt hij ergens in 2008 uit!!!
en als ik het goed heb komt de DVD maiden england dan ook uit!
dus hebben we iets om naar uit te kijke

Met Live after death maakte Iron maiden niet alleen hun beste Live plaat.

Hiermee hebben ze ook een tijdperk afgesloten, het rauwe,pure heavy metal geluid zou hierna plaatsmaken voor een wat toegankelijker en Progresiever synthersizer achtig geluid.

avatar van Epitaph
Hier waren ze ook wel op 't hoogepunt van hun roem, geweldige dubbel LP [toen nog]

avatar van AGE-411
vandaag deze gekocht op vinyl (2LP).
Echte versie uit 1985. Met zelf een kleine boekje over de tour van 84-85

avatar van snarf349
het is toch wat, heb die hele zooi ( vinyl ) jaren geleden in de container gemieterd, geven de jonkies van tegenwoordig er kapitalen aan uit.

rare wereld.

wel een hele goede plaat ( heb `m op cd nu ).

Joy
mwuah, kheb um ook op lp

kon voor 5 euro 6 platen van iron maiden overnemen, amper gedraaid

doe ik nie moeilijk over

avatar van AGE-411
Bij mij was ie wat duurder. Maar ik moest bieden tegen een andere idioot. (totaal kwam op 12€ uit). Heb wel een andere zeer goedkope deal gedaan dit weekend.
Alles in goede staat en dus een boekje vol met foto's en tourdates.

nice

ik draai het nooit, tis meer voor aan de muur, sentiment

inderdaad.

Ik heb ook sad wings of destiny gekocht vrijdag (uit 1975 !). Heb hem dus nu 1 keer beluisterd. En nu ligt ie veilig weggeborgen.
Op mijn bureau ligt wel het kopietje dat ik gepindakaast heb. Het is steeds dat dta ik beluister. (Uit schrik. Een krasje is rap gebeurt)

avatar van ricardo
Zeer goed live album dit,en zeker een van de beste live hardrock/metal albums die er in omloop zijn,en zeker uit de jaren 80.Alle topnummers van hun eerste 4 albums staan hierop.Ik heb deze ooit op cd gekocht voor 9.95 euro,maar was/is zijn geld dubbel en dwars waard natuurlijk.Als beginnend liefhebber gewoon deze nemen en Somewhere in Time en Seventh Son Of Seventh Son en je komt al een heel eind met deze band.Ook leuk op de diverse Maiden cd's, zijn de specials, de foto reportages en de video clips/live opnames, die je via je dvd- rom speler op je computer kunt bekijken.4.5* voor deze live topper.

AGE-411 schreef:
inderdaad.

sad wings was mijn allereerste kennismaking met d eardere muziek, ik heb het casettebandje helemaal grijsgedraaid

een tiental jaren later kwam ik d eelpee voor 2 guldne tegen op ene rommelmarkt, metene gekocht en ik vind hem na 25 jaar nog steeds super

goeie aankoop!

live after death is een iets mindere klassieker maar als oud maiden fanaat zeker de moeite waard voor de heb

avatar van Status Seeker
Desert schreef:

Ik vind hem bij de eerste nummers eigenlijk nog niet zo geweldig bij stem. Bij Aces High laat hij zelfs sommige uithalen voor wat ze zijn. Gelukkig lijkt hij naarmate het concert vordert er wat minder last van te hebben.

MetalDex
Daar ben ik het met je eens. Als je de waanzinnige van Aces High op Powerslave kent, valt het begin een beetje tegen. De beste officieële opnames van Maiden met Bruce zijn denk ik Live at Hammersmith en Maiden England. De beroerste is nog altijd Death on the Road - naar eigen zeggen was hij toen ook verkouden.

en dan toch uitbrengen?

MetalDex
Tja, het zal niet zo'n goedkoop grapje zijn om alles klaar te maken voor een opname. En Maiden weet toch wel dat de meeste fans gek genoeg zijn om het te kopen.

avatar van notsub
Prima overzicht van de eerste 5 Maiden albums in sfeervolle live uitvoeringen. Scream for me......... is een nog steeds een cult one liner. Dit is Maiden op hun artistieke hoogtepunt. Binnenkort op DVD.

avatar van AGE-411
Ik vindt dat net enorm tegen steken:
Tussen elke track scream for me roepen.

avatar van Sofke
wish I was born 10 years earlier
zo'n optreden moet echt de max zijn
live after death was de eerste cd die ik kocht (nuja eigenlijk heb ik er meerdere gekocht in één keer) maar deze is echt prachtige live-cd
blijft gewoon mijn favo-live album

jammergenoeg ging het hierna wat minder...
ik hou niet zo van die synthesizer gedoe, geef mij maar Maiden in hun jonge jaren!!

avatar van Jason28
Mijn allerallerallerallereerste cd!!! en nu komt ie eindelijk ook op dvd! ik had hem al op videoband, het blijft zo een beetje het hardrock live concert van de 20e eeuw voor mij.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Dit is en blijft inderdaad een klassieker. Dat Bruce bij de eerste nummers niet zo goed bij stem was, is normaal: de zanglijnen bij Aces High zijn niet van de poes en dat Bruce ze soms niet kan halen, stoort mij eigenlijk niet.

Aces High wordt voorafgegaan door "Churchill's Speech" wat bij mij nog altijd een geweldig gevoel oproept: je weet dat Aces High volgt!

Fantastisch live-album!

avatar van musicboy
Naast het concert bevat de dvd ook het vervolg (2de deel) op 'History, The Early Years'. Dus twee vliegen in één (dure) klap!
Het blijft zo'n gemis dat dvd's hier niet kunnen.

max en joep
ja, waarom die nummers bij de overgang van LP naar CD ineens verloren zijn gegaan, is een raadsel.

De DVD schijnt EINDELIJK uit te zijn.

avatar van metalfist
Ja, hij is inderdaad uit met het tweede deel van The Early Days documentaire en nog een documentaire Behind The Iron Curtain geloof en dan nog Rock in Rio '85.

max en joep schreef:

Welke nummers?
Ik veronderstel die met het sterretje naast!

Ik heb de LP, dus ik heb ze wel.
Tzijn net de beste nummers van de LP. Side 4, ik leg het vaak op!

Raekwon the chef
Op de remaster uit 1998 staan die nummers er wel weer op

avatar van Sebashuis
ja hij is en blijft geniaal die track list. en het klinkt allemaal zo lekker live!

en wat blijft die hoes toch mooi.

4.5

avatar van ricardo
Dit album nu aan het draaien. Nog iets meer dan een maand en het is zover en Iron Maiden komt op het tt circuit van Assen (16 Augustus) En daar ben ik natuurlijk bij dan, maar hopen dat ze veel nummers van dit live album gaan spelen, want dit blijven voor mij toch een pak van de beste Maiden nummers aller tijden, vooral cd 1 vind ik echt top.Dit niveau zullen ze live wel denk ik niet meer halen, maar het niv van Rock in Rio daar hoop ik toch wel een beetje op.

avatar van Desert
Ricardo

Ik zag ze twee weken geleden op Graspop Metal Meeting. In het begin was de stem van Bruce een beetje stroef, maar na enkele strofen groeide het hele gebeuren.

Die avond heb ik één van de beste concerten in mijn leven gezien. Misschien dat het niet dit niveau wordt, maar het zal er toch verrekt dichtbij komen.