Godspeed You! Black Emperor - F♯A♯∞ (1997)

Canada
Label: Kranky

1. The Dead Flag Blues (16:27)
  2. East Hastings (17:58)
  3. Providence (29:02)
avatar van Eveningguard
In een donkere kamer he.

avatar van jellecomicgek72
Kwartje eindelijk gevallen, schitterende plaat. Vannochtend onderweg naar school nog es beluisterd en gisteravond in het donker. Dan komen de geluiden op deze plaat veel beter naar voren. Het middenstuk van Providence is toch echt zelfde geld voor het einde Had geprobeerd niet op de lengte van de nummers te letten en dat is precies wat ik gedaan heb. Heel vreemd tijdens het luisteren. Alsof al het geluid om je heen wegvalt en je een andere wereld binnenstapt. Ga deze dus ik verhogen (jaja verhogen) naar 5 sterren. Groeiplaat met een hoofdletter G dit.

avatar van Eveningguard
En toen was het knopje omgezet! Top, Jelle!

Lukk0
In één klap van 1,5* naar 5*. Jaja...

Juist ja.

Edit: Lukk0 was me net voor.
Edit2: En gelijk al top 10.

avatar van Eveningguard
Nouja uhhh... Beter vroeg dan ooit.

Lukk0 schreef:
In één klap van 1,5* naar 5*. Jaja...

Jajajajaja inderdaad.

Dikkop
Zeer geloofwaardig allemaal.

Kan toch?

avatar van Eveningguard
Luisterbeurt 1: Op de wc, in de ochtend met een stralende zon?

Luisterbeurt 2: In een donkere kamer op een woeste avond?

avatar van niels94
Ik zou niet weten wat Jelle er voor baat bij zou hebben om jullie allemaal voor de gek te houden hiermee... Wees liever blij dat hij het waardeert!

avatar van AOVV
Klare taal, Niels! Dat is ook deels de kracht van dit album, volgens mij; het kan mensen aanvankelijk afstoten, maar het heeft tegelijkertijd ook een aanzienlijke aantrekkingskracht, waardoor je er op een dag toch naar teruggrijpt, zij het uit nieuwsgierigheid, zij het uit onbegrip (heb ik iets gemist wat de anderen wel horen?). En dan komt die klik, en vind je 't plots geweldig!

avatar van Ataloona
Ik denk dat hij het na de eerste keer luisteren, het iets te vluchtig heeft gedaan, en het toen genadeloos heeft afgestraft, als je dan toch wat ''aardiger'' voor het album bent geworden; Je staat er voor open, dan kun je het opeens heel goed vinden. Heb ik ook welleens gehad, alleen niet zo drastisch als 1,5>5* + top 10 notering

avatar van The Scientist
Dan zou ik het alleen niet direct een groeialbum noemen

avatar van Ataloona
Voor hem iig niet, als je ineens omslaat.

avatar van AOVV
Dan is het toch gewoon een omsla-album?

avatar van The Scientist
precies... zo heb ik Ys gehad

niels94 schreef:
Wees liever blij dat hij het waardeert!
Maar how can I be sure?. Misschien staat er morgen weer een 0,5*.

avatar van chevy93
In een battle tussen East Hastings en L.A. Woman (The Doors), zei ik een aantal maanden geleden nog dit:

GYBE wel erg makkelijk onderuit tegen The Doors. .

chevy93 schreef:
En terecht. The Doors zouden fluitend deze rondes moeten overleven.
Grappig hoe iemands kijk op muziek (onbewust) zo erg kan keren. Ik kan me die battle absoluut niet meer herinneren namelijk.

avatar van puppy
Wauw. Dit is beter dan alle post-rock die ik ooit hiervoor gehoord heb... Dat ik dit niet eerder beluisterd heb! Meteen met de eerste luisterbeurt wist het me al te boeien. Het wordt nergens saai, wat ik met andere post-rock soms toch wel heb. Gewoon prachtige muziek, die nog beter tot zijn recht komt als je het in het donker beluistert.

avatar van Ingo
Darn, wat is The Dead Flag Blues toch mooi.. De werkelijk prachtige monoloog (ik was van plan een gedeelte hier neerplempen om mijn opmerking kracht bij te zetten, maar hij is overall zo sterk dat ik het niet aandurf en gedeelte los te koppelen..), de opbouw (no shit Sherlock, we hebben het hier wel over GY!BE..), het gitaarspel dat bijgevallen wordt door de aanzwellende violen en dan de trein die het einde van het eerste deel aankondigd. Hierna wordt het allemaal nog mooier met de weergalmende klanken van een gitaar die erg doeltreffend een heel scala aan emoties bij me oproept. En dan: de terugkeer van de viool (of misschien is het een ander strijkinstrument, mijn kennis van instrumenten is zeer beperkt) die ijlend voortraast over het nummer, prachtig in combinatie met het gepluk aan den gitaar, werkelijk genieten. Er word afgesloten met weemoedig getingeltangel dat mij altijd doet denken aan de man die de apocalypse heeft overleeft, ook al heeft zijn brein dat niet. Dansen op de Lijken..

Bravo

avatar van Deren Bliksem
Mooi omschreven Ingo.

Ingo schreef:
Volgens Wikipedia heb je gelijk, maar vergeet ook het "glockenspiel" niet.

avatar van Ingo
'Getingeltangel' vond ik ook best treffend
En Bliksem: dank.

puppy schreef:

Bij een akelige wandeling in een donker bos is het ook geweldig. Ik ga dat bos nooit meer in.

avatar van kobe bryant fan
Wow dat was mijn gedachte bij de eerste track en denkende dat het haast niet beter kon kwam East Hastings, en zelfs die parel kon nog overtroffen worden door de derde en laatste track.
Deze krijgt gewoon een plek in mijn top 10 en de maximale score, ik kon hier gewoon geen fouten in vinden. De opbouw is perfect de stem van die man die telkens terugkomt en het leuke gesprekje tussen de mannen over het einde van de wereld. En dan bij de laatste track het nog spannender maken met op het eind een knallend stukje muziek. Ik was eerst aan het denken om Lift Your Skinny Fists Like Antennas To Heaven in mijn top 10 te zetten maar deze verdiend het meer het is ook een van de 5 albums die een 5* krijgt.

avatar van Eveningguard
En nu de EP gaan checken he.

avatar van jellecomicgek72
Je ze toch eerst dat je pas 12 was? En dan al aan de GYBE! :O Jeetje... dat zie je ook niet vaak...

Boel slowchat verwijderd. Jongens, voeg elkaar toe op MSN in plaats van hier de discussie te vervuilen.