Godspeed You! Black Emperor - F♯A♯∞ (1997)

Canada
Label: Kranky

1. The Dead Flag Blues (16:27)
  2. East Hastings (17:58)
  3. Providence (29:02)
avatar van Snappy
Dit album was mijn eerst ervaring met Godspeed. Overigens heb ik album aangeschaft op basis van de positieve recenties op de Mume. Bij het beluisteren van het eerste nummer bekroop mij het gevoel van minimalitisch gejengel. Toch had ik geduld met het album en het is uitgegroeid tot 4,5 *. En een terechte ervaring dat je bij elke luisterbeurt weer iets nieuws ontdekt. Naderhand de rest ook maar aangeschaft. Heerlijke muziek om je fantasie de vrije loop te geven.

D-ark schreef:
Een zeer relaxte plaat niets meer en niets minder.

Relax ? Er zit zoveel spanning in deze muziek, er zitten natuurlijk wel rustpunten in maar toch vind ik dit een van de meest spannend en emotionele platen die ik ken !

D-ark schreef:

Dee mij eraan herrineren. Niks negatief of zo, maar het klonk wel erg als die vage jaren 80 sythezizer muziek

Ik hoor overigens nergens een synthesizer
waarschijnlijk hoor je in de Field recordings die ze hebben gemaakt de synthesizers

bbaadd schreef:

Mah...voor mij niet. Mooi is het wel, maar wat een toning

Ik hoor overigens nergens een synthesizer

Die vage geluiden, klinken verdacht veel als vervormde synth. Maar goed

avatar van KampF
No offence maar misschien mis je wat inbeeldingsvermogen tijdens het luisteren van F#a#

KampF schreef:

Zeker niet. Maar ik kan je opmerkening wel snappen, maar het doet me weining. Ik hoor wel een vernietegde wereld en problemen. Maar het loopt niet lekker door dat is mij probleem.

D-ark schreef:

Ik raad je aan om F#A# nog een keer te 'goed' te beluisteren, en als je hem eenmaal snapt zul je er veel luisterplezier aan hebben

handsome_devil
Dat kan ik beamen. Ik begon ongeveer een jaar geleden met 3 sterren maar vorige week heb ik er maar weer een halfje bij aangeplakt en hij staat nu op 4,5 woei.

DevendraBan
Jezus, wat is dat hier met snappen en begrijpen.... Laat je gewoon meestromen met de muziek, je ogen sluiten en erin verdwalen en ontroerd worden.
Dát versta ik niet onder snappen, zeer zeker niet.

DevendraBan schreef:
Dát versta ik niet onder snappen, zeer zeker niet.

idd

bbaadd schreef:

idd

Verdwaalt was ik zeker . Maar goed ik heb me goed vermaakt =

0,5 omhoog. Nog steeds vindt ik sommige stukken eentoning maar sommige zijn weer geweldig

clutch
Heerlijk album. Rustig, maar zeker niet saai. Al die aanwezige spanning en sfeer maakt dit een heerlijke, en een absoluut niet doorsnee plaat. Alleen jammer dat sommige stukken wat mij betreft net iets te langdradig zijn.

clutch schreef:

D-ark schreef:

ga eens rap iets aan je spelling doen, dit is tenenkrommend.

voltazy
Ataronchronon schreef:

ga eens rap iets aan je spelling doen, dit is tenenkrommend.

ga eens rap iets aan je score doen, die 3* is te laag

voltazy schreef:

ga eens rap iets aan je score doen, die 3* is te laag

Volt strikes back

avatar van Rayaccos
Sorry hoor, maar ik heb echt geen zin om bij elk nummer een kwartier te moeten wachten tot er eindelijk muziek wordt gemaakt!
Godspeed verneukt het eigenlijk op deze wijze voor zichzelf. Het talent van deze band komt zo af en toe wel bovendrijven, maar ten opzichte van alle onzin die je te horen krijgt is het wel erg mager.

avatar van The Scientist
Ooit van spanningsopbouw gehoord, dat is in mijn ogen precies wat er hier gebeurt... Heel wat spannender dan de meeste nummertjes van 3 minuten met standaardrefreintjes etc.. (die ook wel hun charme kunnen hebben, daar niet van, maar waar weinig spanning in zit.) Het is toch prachtig om over een periode van een kwartier lang een nummer langxzaam zich te zien ontplooien, wat er in het begin gebeurt is niet minder muzikaal hoor, het valt alleen wat minder binnen de standaard-rock-regeltjes.

avatar van Nakur
dat wilde ik zeggen maar je was me voor

clutch
Mee eens, de geniale opbouw en de spanning maakt deze plaat juist zo goed.

The Scientist schreef:

Zeker, maar het kan ook zijn mindere momenten hebben en dan naar een briljant moment schieten.

avatar van Rayaccos
Spanningopbouw?! Als dat betekend dat er eerst maar wat inspiratieloos wordt aangeklooid hoeft het van mij niet zo. Met spanningsopbouw is op zich niets mis, maar ik moet wel enigzins geprikkeld worden door wat ik hoor. Bij dit album moest ik me eerst door wat semi-interessant geneuzel heen werken. Bovendien wordt het nergens echt briljant.

avatar van Snappy

Ik ook!!

RobertJ
Hier nog een

En dat wat jij semi-interessant geneuzel vindt vind ik dus prachtige muziek

Op de meeste momenten hier ook

avatar van luc011190
Nou, het MuMe-Godspeedterreur heeft ook op mij z'n invloed gehad, ik heb deze cd binnen. Ik ben heel erg benieuwd.

avatar van The Scientist
Mensen die net zoals Rayaccos de mening hebben dat het nogal veel geneuzel is af en toe, met ook mooie stukken kan ik best goed begrijpen... maar ik raad die mensen aan om een het nummer Moya van de Slow Riot.... EP te luisteren. DAar zit geen raar gepraat tussendoor.. alleen 10 minuten opbouwen naar climax.

Het allereerste album dat ik geluisterd heb van deze muzikanten...

Ik ken Godspeed You! Black Emperor via musicmeter (via Sigur Ros, kwam ik hiero achter) en op het begin was het echt wennen het sprak me wel aan maar allemaal van die vage stukjes er tussendoor, ik was er nog niet helemaal over uit. tot dat ik op een keer een lekker stukkie ging fietsen met dit album in mijn discman en toen viel alles op zijn plaats! Het was alsof elk melodietje, elk deuntje samenviel met het landschap waar ik doorheen fietsten (weilanden, wolken en koeien ). Ja, dat was erg relaxt.

En ik moet zeggen dat ik GS!BE veel beter vindt dan Sigur Ros hoewel ik Sigur Ros natuurlijk ook geweldig vindt. Dit album krijgt van mij 5 sterren, waarom snapt iedereen nu wel.

P.S. het is alleen wel moeilijk mijn favoriete nummer te kiezen

Hmmm... Ik kan niet eens op mijn favoriete nummers stemmen bij dit album kom ik nu achter, heeft iemand anders dit probleem ook?