@ Jelle.
Uiteraard neem ik het hier wel deels mee. Het album zelf vind ik al vervelend, en het gedateerde maakt het alleen nog maar vervelender om er naar te luisteren. Hier zit het gedateerde (knullige) ook gewoon in de weg van de muziek, maar het is lang niet het enige nee. En het geldtzeker niet voor alle gedateerde platen.
dix schreef:
Dat zijn stuk voor stuk releases met behaagzieke diarhee, uniek in hun soort.
Keef Baker? Steve Roach? Ga toch weg.
dix schreef:
Dan begrijp ik je fascinatie voor klankexpirimenten van Dick Raaijmakers plots niet meer. Daarnaast had Robert Johnson geen electrische gitaar ter beschikking. Kleinigheidje, maar toch. Volgens mij moet je het criterium 'gedateerd' loslaten bij beoordelingen of in ieder geval minder ruimte geven. De muziek lijkt me belangrijker.
Dat staat daar toch compleet los van? Ik zou het ook geen fascinatie noemen, maar ik vind het wel leuk. En ik vind het ook gedateerd.
En tegenwoordig zijn er ook zat artiesten die geen electrische gitaar gebruiken.
Het enige wat ik in eerste instantie zei is dat ik het niet begrijp als mensen dit niet gedateerd vinden klinken. Daar zat verder helemaal geen waarde-oordeel voor de muziek aan vast.