CunninLynguists - A Piece of Strange (2006)

Label: L.A. Underground

1. Where Will You Be? (1:02)
  2. Since When (4:02)

met Anetra en SunnyStylez

3. Nothing to Give (3:30)
  4. Caved In (3:17)

met Cee-Lo Green

5. Hourglass (3:21)
  6. Beautiful Girl (3:24)
  7. Inhale [Interlude] (2:02)
  8. Brain Cell (4:23)

met Anetra

9. America Loves Gangsters (4:28)

met Tim Means en Tifstar

10. Never Know Why (3:51)

met Immortal Technique

11. The Gates (4:05)

met Tonedeff

12. Damnation [Interlude] (1:38)
  13. Hellfire (2:29)
  14. Remember Me (Abstract / Reality) (4:26)
  15. What'll You Do? (2:43)
  16. The Light (5:28)

met Anetra, Ladonna Young en Club Dub

17. Since When [Instrumental] * (2:49)
  18. Nothing to Give [Instrumental] * (3:30)
  19. Caved In [Instrumental] * (3:19)
  20. Hourglass [Instrumental] * (3:17)
  21. Beautiful Girl [Instrumental] * (3:28)
  22. Brain Cell [Instrumental] * (4:00)
  23. America Loves Gangsters [Instrumental] * (4:22)
  24. Never Know Why [Instrumental] * (3:36)
  25. The Gates [Instrumental] * (4:05)
  26. Hellfire [Instrumental] * (2:29)
  27. What'll You Do? [Instrumental] * (2:45)
  28. The Light [Instrumental] * (4:53)
  29. Brain Cell [Notion Remix] * (3:47)

met Anetra

30. America Loves Gangsters [SlopFunkDust Remix] * (4:35)

met Tim Means en Tifstar

31. The Gates [Blue Remix] * (3:32)

met Tonedeff

32. Hellfire [Joey Beats Remix] * (2:29)
  33. The Light [Amplifya Remix] * (3:57)
avatar van thgryda
Briljante sample heeft hellfire gewoon. Een gekende klassieker op die manier herwerken zullen vele ouder heren wellicht niet diggen maar in feite is het gewoon geniaal gedaan. Het hele album is gewoon 1 grote trip zoals kobe al zei... Een van mijn favo albums aller tijden en superblij dat ik em origineel heb met FBI warning en alles (in NY gekocht , een Amerikaanse vroeg me zelfs wat voor muziek ik gekocht had, ze kende CL niet, hopelijk heeft ze later die dag of week het album ook gekocht )

avatar van kobe bryant fan
Ja ze zij onbekend CL jammer genoeg en zwakke Mc's als: Lil Wayne krijgen alle aandacht .

avatar van Harderwiek
WeztSide schreef:
Hellfire is trouwens een heel vreemd nummer, heel anders de rest van het album.
Als ze dat nummer live doen wordt het wel Feierbisten volgens mij, zit een zieke energy in

Als je er in amsterdam bij eergister, dan kunnen we dat nu wel bevestigen

avatar van WeztSide
Ik was er inderdaad. Gvd, wat heb ik een hekel aan moshpits op rapconcerten. Wat vond jij daar nou van??

Positief verrast door dit album.
Ik had hiervoor alleen Southernunderground beluisterd van Cunninlynguists, dat vond ik al een lekker album, waar een hele andere style hiphop naar voren kwam.
Vooral Nothing To Give vind ik echt een heerlijk nummer, lekker rustige beat, goede teksten en een zeer aangename manier van rappen.
Voorderest klopt haast alles aan deze plaat, het verveeld nooit, iemand enig idee of deze nog origineel te verkrijgen is?

Harco
Check P-DawGs bericht op de vorige pagina.

toris
WeztSide schreef:

Ja er werd behoorlijk gebeukt daar. Maar ik vond het een heel erg vet concert!

avatar van MAS
MAS
Ik vind een pit altijd wel grappig. Als ik aan de zijkant sta kan ik me vaak niet inhouden en spring ik er ook in. Al moet ik zeggen dat ik dit wel wat minder doe dan vroeger.

toris
Ja ik stond er ook midden in.

avatar van Jazzmatic
Voor alle liefhebbers van samples heb ik op whosampled.com een discussie gevonden waar kno in discussie gaat met lui die pissig zijn over het feit dat hij zen samples niet openbaart. Vond het persoonlijk erg interessant, moet je maar even op deze link helemaal naar beneden scrollen. Hij post (quelle surprise) onder de naam kno. http://www.whosampled.com/a...

avatar van MAS
MAS
Haha die Kno. Hij reageerde ook al op een Nederlandse (!) recensie op hiphopleeft.

avatar van deagleking
Kijk uit wat je zegt, Kno leest alles

avatar van discipline
Eindelijk gevonden Op marktplaats nog gesealed ook

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Een tijdje terug is hier al gezegd dat 'ie gewoon op internet te koop is:

avatar van kobe bryant fan
De 3 mannen van Cunninlynguists maken met "A Piece Of Strange" naar mijn mening hun beste album.En ook mijn nummer 2 in mijn top 10, dit komt vooral doordat Kno schitterende beats maakt, hij mag dan wel arrogant zijn hij weet wel hoe hij een mooie wereld kan scheppen met beats.Maar ook de 2 rappers: Deacon The Villain en Natti doen het bijzonder goed, maar wie hier toch de show steelt is Tonedeff op The Gates. Kno legt er een aparte beat op en Tonedeff flowt bizar goed en je hebt een van de beste songs van deze plaat.

Op America Loves Gangsters leggen Natti en Deacon een heerlijke vers af met gruwelijke lyrics en ook de lange outro van Tim Means zorgen voor een ongekende sfeer opnieuw.
Want dat is toch het beste punt aan dit album de ongekende sfeer.

Never Know Why heeft een gastbijdrage van Immortal Tehnique, ik heb al heel wat mensen horen zeggen dat hij zichzelf probeert na te doen.
Mijn mening is daarover anders ik vind dat hij een goede flow had en ook waren zijn lyrics niet verkeerd want de kracht van Immortal ligt volgens mij wel bij de overtuiging in zijn stem.

Hellfire is ook een van de betere songs, de song is geweldig geproduceert en Natti en Deacon The Villain brengen allebei een geweldige vers maar die van Deacon springt er voor mij uit:

“Fire”! melt Antarctica down
Evict polar bears, help bring art to the sound spit
“Fire!” like lit cigarette in dry leaves
Goodbye, leave, or die whenever yo eyez see
“Fire!” that burns like a wound with a pool of liquor
Running through it like a molten river
Imagine hell like it’s a motion picture
Hopeless folks roastin like it’s a joke but sicker,
Trying living with “Fire!”
Not like water in mixed dranks
Forget rank, when enemies challenging this tank
“Fire!” murder, death, kill with the grill
You’ve heard the best, don’t sit still as you feel this
“Fire!” folks catch chills off the skill it’s
The Vill, ill will, liquefy shields with
“Fire!” too late to secure the perimeter
It’ll enter ya soul you can’t control the limits of
“Fire!”

Conclusie: deze plaat haalt 54 minuten lang het zelfde hoge niveau met meer hoogtepunten dan dieptepunten.Want die zijn zeldzaam hierop.
Kno brengt je met zijn producties in een andere wereld en Natti en Deacon willen je met woorden daar nog extra bij helpen.

avatar van kobe bryant fan
Van de 2de plaats in mijn top 10 naar de derde gegaan.

avatar van fabblwaps
Hellfire is geweldig inderdaad, precies de knaller die het album nodig heeft.

avatar van Murdoc023
Kno is een van de weinige producers die ervoor zorgt dat een interlude ook echt wat toevoegt. Sterker nog, ik vind die instrumentale stukjes misschien wel het beste van het album, omdat dit perfect de sfeer weergeeft.

avatar van HH_Fantastic
The Gates is wellicht het beste hiphopnummer ooit voor mij, of zelfs van alle tracks. Ik krijg altijd een hemels gevoel bij het beluisteren, keer op keer, echt ongelooflijk.. Ja gewoon ook een fantastisch album. Het beste van Cunninlynguists ? Ik vind van wel, al verschillen de meningen hierin. Dat maakt ze ook zo goed !

avatar van No Surrender
Gister binnengekregen van Marktplaats en ben zeer blij met dit album. Dit album is echt geniaal, van de intro tot aan het laatste nummer. Geweldige gastartiesten niet te vergeten, zoals Tonedeff, Immortal Technique en Cee Lo Green.

Favoriete nummers: The Gates, Nothing to Give, Brain Cell, Never Know Why en Caved In.

avatar van Nr.4
Vanaf dit album sloegen ze een andere weg in. Dat was even wennen, werd een stuk doordachter allemaal wat concepten betreft. Stukje minder toegankelijk. De wissel Natti voor SOS vind ik trouwens positief, vind Natti de beste rapper van de groep. Dit album net niet zo goed als Southernunderground, maar wel erg lekker en sinds A Piece of Strange is Kno helemaal een meester in het neerzetten van een bepaalde sfeer per plaat. Sowieso een van mijn favoriete crews in hiphop.

avatar van flow natural
Mr.Sos schreef:
Weer een geweldig album van Cunninlynguists, het is moeilijk te zeggen of ik het beter of slechter vind dan eerder werk van hun maar het is iig wat rustigere geworden allemaal..
Hij opent wat vreemd met een woord voor alle mensen die de cd gedownload hebben maar daarnaar toch een er redelijk opener met Vitriol gevolgd door twee heerlijke track's met Since When? en America Loves Gangsters

Die laatste vind ik ook een van de beste tracks van de CD, daarna een wat minder nummer (caved in) de cd daarna lekker door met een paar typische cunninlynguists tracks met als uitschieter de track Never Know Why met (een van de beste MC's van dit moment) Immortal Technique. Dat is echt een heel sterk nummer. Kortom het is gewoon weer een heel goede cd en absolute aanrader voor elke hiphop liefhebber

Awel jong ik heb jouw raad dan maar opgevolgd :d.
Die track met immortal technique kende ik al maar ben over de meet getrokken door jouw bericht.
Ik moet hem nog wel goed beluisteren,het is toch in ieder geval een speciale sound ......

avatar van Timmie
Grappig dat Cunninlynguists hier heel anders klinkt dan op hun eerste album soms moet ik met vlagen zelf aan Outkast denken.

avatar van stoepkrijt
Tegen alle verwachtingen in blijk ik dit album een hele leuke kennismaking met het genre hip-hop te vinden! Hip-hop is een genre waar ik totaal niet in thuisben en daarom wist ik niet goed wat me te wachten zou staan. Ik was zelfs een beetje huiverig om dit te gaan luisteren, iets waar de lengte van dit album ook niet echt aan meewerkt.

Het eerste nummer wat ik van dit album heb beluisterd is The Gates en het ijs was meteen gebroken. Dit nummer heeft eigenlijk alles in zich wat een hip-hop nummer goed kan maken, met de tekst misschien wel als hoogtepunt.

Een album met 16 nummers en een lengte van 54 minuten heeft vaak moeite om het hele album lang op een constant niveau te blijven. Ook A Piece of Strange heeft daar last van. Op dit album staat een aantal fenomenale nummers (The Gates, Nothing to Give, Remember Me), een handvol sterke nummers(o.a. Hellfire, Braincell en America Loves Gangsters), maar helaas ook wat zwakkere broeders. Met de twee Interludes staan er zelfs twee flinke miskleunen op, maar gelukkig zijn dit geen 'belangrijke' nummers.

Over de gehele linie vind ik dit album behoorlijk goed en voldoet het ruimschoots aan mijn niet al te hoge verwachtingen. Niet alleen de individuele nummers zijn gemiddeld genomen best goed, maar het album als geheel heeft ook zeker een meerwaarde. Het bevat de nodige variatie, waardoor het lekker luistert en de hele speelduur kan blijven boeien. Alleen The Light had best wat korter gemogen, want dat einde is me veel te langdradig.

Bovendien zijn de teksten erg sterk en daarom geef ik dit album 3,5 sterren. Niels, bedankt!

avatar van P.O.W.
Zeker een goed album om kennis te maken met hiphop .

Btw, die interludes vind ook erg goed te doen hoor. Maar dat is misschien wat veel gevraagd van iemand die nieuw in het genre is.

avatar van kobe bryant fan
Leuk dat je ook wat Hip-Hop opzoekt Stoepkrijt, ik ben muziek beginnen ontdekken door Hip-Hop en nu luister ik vooral Rock en staat er nog maar 1 Hip-Hop album in mijn Top 10 en dat is toevallig A Piece of Strange. Met de lengte heb ik zeker geen probleem dat uurtje vliegt voorbij.

avatar van niels94
kobe bryant fan schreef:
Leuk dat je ook wat Hip-Hop opzoekt Stoepkrijt

Hij had een klein zetje nodig in het Super Tip-Topper spel

Maar leuk dat je het wel waardeert Wellicht vind je Atmosphere nog interessanter. Ik kan je nog van alles tippen in elk geval, als je dat wilt weet je me te vinden natuurlijk, maar kijk maar wat je doet en of je er iets mee doet. Er is echt van alles te ontdekken in dit prachtige genre

avatar van stoepkrijt
P.O.W. schreef:
Btw, die interludes vind ook erg goed te doen hoor.

Ik zeg ook niet dat ze niet 'te doen' zijn. Met Damnation is op zich niet heel veel mis (en heeft nog een acceptabele lengte plus wat tekst), maar Inhale stelt echt helemaal niks voor. En hij duurt bovendien veel te lang.
Where Will You Be vind ik dan weer wel erg lekker en heb ik zelfs als favoriet aangevinkt!

Nog even over de lengte: ik merk dat ik het een beetje lullig heb verwoord in mijn vorige bericht, maar echt een probleem heb ik er ook niet mee. Het valt me alleen wel op dat er op dit album een aantal 'fillers' staan (o.a. in de vorm van de Interludes) die het album wat extra lengte meegeven zonder ook maar iets toe te voegen. Maar gelukkig zijn dat er niet te veel

avatar van kobe bryant fan
Ieder zijn mening natuurlijk maar Inhale is naar mijn mening zeker geen filler hij ademt precies de sfeer uit van de hoes. Ik vind de Interludes zeer leuk passen zodat je ook eens van Kno's beats kan genieten zonder dat er op gerapt wordt.

avatar van Murdoc023
Ik vind de interludes helemaal geweldig. Ook op het nieuwste album van deze groep vind ik de interludes heerlijk. Het zijn ook geen fillers, anders zouden ze er wel op rappen denk ik.