Counting Crows - August and Everything After (1993)

Rock / Pop
Label: Geffen

1. Round Here (5:32)
  2. Omaha (3:40)
  3. Mr. Jones (4:32)
  4. Perfect Blue Buildings (5:01)
  5. Anna Begins (4:32)
  6. Time and Time Again (5:13)
  7. Rain King (4:17)
  8. Sullivan Street (4:28)
  9. Ghost Train (4:02)
  10. Raining in Baltimore (4:42)
  11. A Murder of One (5:45)
  12. Shallow Days [Acoustic Demo] * (4:55)
  13. Mean Jumper Blues [Acoustic Demo] * (4:26)
  14. Love and Addiction [Demo] * (4:22)
  15. Omaha [Demo] * (3:22)
  16. Shallow Days [Demo] * (4:55)
  17. This Land Is Your Land [Acoustic Demo] * (3:47)
  18. Anna Begins [Live] * (5:23)
  19. Omaha [Live] * (3:45)
  20. Jumping Jesus [Live] * (3:06)
  21. Margery Dreams of Horses [Live] * (4:15)
  22. Perfect Blues Buildings [Live] * (5:25)
  23. Round Here [Live] * (11:46)
  24. Rain King [Live] * (4:54)
  25. Time and Time Again [Live] * (6:23)
  26. Ghost Train [Live] * (5:42)
  27. Children in Bloom [Live] * (5:27)
  28. A Murder of One [Live] * (14:45)
  29. Sullivan Street [Live] * (5:19)
  30. The Ghost in You [Live] * (3:44)
avatar van kappeuter
Het beste album van de Counting Crows ?!
Ik heb ze de afgelopen jaren niet meer gevolgd, maar de singles die ik zo af en toe nog hoorde vond ik niet zo bijzonder meer.
En ze deden iets voor een serie of een film niet ?

avatar van starbright boy
kappeuter schreef:

Verreweg....

hun laatste album heeft in de pers de beste kritieken gekregen, maar ook voor mij is dit debuut toch verreweg het beste counting crows album.

kappeuter schreef:

Het beste album van de Counting Crows ?!
nope. recovering the satelittes is zo mogelijk nog beter..

SelmaDuim
Lieve Adam,
Blijf alsjeblieft heel ver van de antidepressiva vandaan, zodat wij misschien ooit nog een keer kunnen genieten van een album als deze...

Echt in een woord:
FANTASTISCH

avatar van Sjoerd
SelmaDuim schreef:

Lieve Adam,

Helemaal mee eens trouwens: SUPERmooi album...

avatar van Tompie
Vinden jullie dit ook veruit het beste album van Adam Duritz en de zijnen? Ik vind het jammer dat ze de productie op de volgende twee platen helemaal anders hebben aangepakt. Hierop staan toch hun beste nummers.

Idd de beste plaat, maar de 2 latere albums kan ook erg van genieten.

avatar van fish
They all come to look for America...

Ja, niet van deze band, maar van Simon and Garfunkel. Ik moet echter altijd aan deze zin denken bij de opening van dit album.

Zo veel literatuur en films en gedichten en boeken die proberen het Echte Amerika te vinden, blijkbaar hebben de schrijvers en makers van die gedichten, boeken, films etc. dit album nooit beluisterd.

Vanaf de opening tot het einde hoor ik kleinsteeds Amerika. Met kleine en grote problemen. De sores van alle dag in een oer-amerikaanse setting die vooral herkenbaarheid opwekt. Ook al zitten we hier in Nederland of Belgie.

Prachtige klanken, mooie teksten en een betrokken stem. Ik heb Amerika, of in ieder geval het romantische Amerika, gevonden.

avatar van strandsmurf
Mijn ultieme herft-cd voor het hele jaar

Geweldige band, geweldige plaat,

jammer dat ze nou net hun grootste hit moeten krijgen samen met Blof

MarkK
SelmaDuim schreef:

Lieve Adam,

H E L E M A A L mee eens !!! Alleen schijnt hem dat, de laatste tijd, helaas niet zo te lukken..

AAEA is uiteraard hét meesterwerkje van de jongens uit California. Het is ook nog steeds 'mijn' bandje. 4 top studio-albums afgeleverd, maar deze staat met stip op nummer 1 (ook in mijn persoonlijke top 10)

Prima plaat voor Viva lezers en Friends-fans. Typisch zo'n band die een beetje peper in de reet nodig heeft.

SelmaDuim
Theman schreef:

Laat ik nu geen van beiden zijn
Edit: Ow, ik zie nu dat je niet gestremd hebt, dus je hebt dit album nog niet gehoord en weet niet waar je over praat?

Ace
Over mijn volgende uitspraak heb ik lang nagedacht, maar ik durf 'm uiteindelijk toch te doen...

"Voor mij is dit het beste album ooit gemaakt."

Het album kan me keer op keer boeien. Vanaf het moment dat ik het album voor het eerst beluisterde maakte de muziek me meester van een gevoel dat ik daarna nooit meer bij een ander album kreeg.

avatar van Ruudf
Leuk om je kinderen bij in slaap te wiegen. Wat een slome, saaie plaat is dit zeg.

avatar van janneman
wat een plaat wat een plaat.
allerlei juweeltjes hierop.
dissonant is dat er geen...................nah niks dus

donkere avonden windkracht 4 a 5 en wandelen met een graad of min 5 in de landerijen van de drentse A en lekker de discman mee en zachtjes meeneurien op deze cd terwijl de wind nog voorzichtig er doorheen ruist.
je gedachten dwalen langzaam af en brengt je in de stemming om het leven weer te relativeren om je daarna weer bij te brengen in het volgende epos

avatar van The Scientist
Hoorde net weer ergens "Round Here" wat een geniaal nummer blijft dat, voor mij een van de beste nummers ooit.

Mr Jones is trouwens hun beste nummer ooit en totaal niet depressief. Ik geloof dat Adam Duritz trouwens een beetje maisch depressief is. Zijn nummers vind ik vaak ook manisch of depressief. Hard Candy was trouwens ook erg goed, maar deze waarschijnlijk hun beste.

avatar van starbright boy
De tekst van Mr. Jones is verre van vrolijk hoor. Weinig manisch aan.

Verhoogd naar 4 sterren. Een heel mooi album, met prachtige nummers. De zanger legt er heel veel emotie in. Round Here is super om mee te beginnen. Time and Time Again vind ik ook geweldig.

Het is wel muziek waar je even aan moet wennen. Na tien luisterbeurten ga je het telkens meer waarderen.

Verhoogd naar 4.5 ster. Dit album wordt met de dag beter. Eigenlijk zijn alle nummers goed, en die teksten... super!

Puur uit principe geef ik eigenlijk haast nooit een 5 maar dit album heeft echt geweldige indruk op me gemaakt toen ik het kocht in 1993. En nog steeds draai ik hem vaak wat een absolute topplaat is dit.

Het is al eerder vermeld, maar ik wil toch nog een keer zeggen: verre weg beste album van de crows

avatar van Nicolage Rico
Net besteld bij bol.com. Lekker lui.

Verdomme, ik blijf bestellen. Muziek is verslavend....

Ja dat is zeker waar. En deze cd is daar een goed voorbeeld van! Je zal hem altijd blijven luisteren

avatar van Amongvedder
Lekkere meebrulplaat. Is ook de enige die ik van ze heb.

Vooral de eerste 5 nrs.

3 sterren van mij.

shappy1010
Dit is toch die band van die vreselijke cover "they paved paradise and put up a parking lot" ofzoiets..en dat liedje met blof? Tering wat vind ik dat klotenummers zeg. Is dit nou echt zo'n geweldige band (aan de reacties te zien??) Typsich voorbeeld van dramatische singltjes maar verder een goeie band ofzo?

avatar van HiLL
shappy1010 schreef:

Shappy shappy wat ben je toch regelmatig kort door de bocht. Basseer jij je op 1 liedje van een band die al vrij lang bestaat?

Da's inderdaad net zoiets als zeggen: Genesis, dat is toch die band met dat flauwe deuntje uit begin jaren '90. Verder nooit meer wat van gehoord, zal wel een one hit wonder zijn.