Stuart Warwick - The Butcher's Voice (2013)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Sailors (3:24)
  2. Birds That Don't Fly (5:55)
  3. Cherished Muscle (4:29)
  4. The Butcher's Voice (4:06)
  5. Man with a Pussy (2:54)
  6. Dreams of a Tomato Can (4:07)
  7. Dame Binned Cow (2:49)
  8. Crush (5:13)
  9. Melancolonica (2:52)
  10. The Nail That Sticks Out Gets Pounded (3:21)
  11. The Fairer Sex (4:59)
avatar van Lura
Van de week heb ik nog een mailtje gestuurd naar DWDD om ze te informeren over zijn komst naar Nederland. Zou mooi zijn dat ie daar mocht optreden. Maar ik heb weinig hoop, gezien het feit, wat er normaal gesproken allemaal optreedt.

avatar van muziekobsessie
aERodynamIC schreef:
En de dag erna dus in het Compagnietheater (daar kijk ik wel naar uit)

is wel altijd race tegen de klok en files om op tijd te zijn in amsterdam. Wolf in Loveland speelt ook ook die avond zag ik, enig idee wie er eerst speelt Eric?

Ik heb het aan Kjeupa gevraagd en dat was niet zeker maar hij denkt toch Wolf in Loveland vanwege de opbouw.

Ik ook racen tegen de klok (we gaan waarschijnlijk toch maar met de auto).

Heerlijk optreden was dat in Compagnietheater. Leuke vent is Stuart. Zijn complimenten naar Kjeupa zijn terecht. Goed georganiseerd
Leuk om ook mijn grote tipgever muziekobsessie eens te ontmoeten.

avatar van DirkM
Ja, was bijzonder goed. Veel dank aan Kjeupa en nog meer aan Stuart Warwick, die de verwachtingen dubbel en dwars heeft ingelost! Meteen maar de cd meegenomen, kon het niet laten. Naast de prachtige muziek belichaamt die ook de herinnering aan een mooi concert.

avatar van Sandokan-veld
Helaas niet in staat geweest om gisteren naar Amsterdam af te reizen...
Leuk om te horen dat hij live de verwachtingen waarmaakt!

Leuk dat jullie er waren! Het was zeker een geslaagde avond.

Mooie plaat hoor!

Ik moet direct denken aan John Grant, Midlake en Patrick Watson... zeker geen verkeerde vergelijkingen maar Warwick klinkt vooral eigen!

Kjeupa schreef:
Leuk dat jullie er waren! Het was zeker een geslaagde avond.

Zijn er toevallig opnames gemaakt, of staat er iets op Youtube?

Volgens mij heeft iedereen ademloos staan luisteren en is er daardoor niks te vinden

Het was geweldig en een erg toffe kerel om mee te babbelen. Extra leuk als hij je dan ook nog eens herkent van Facebook.

Maar nogmaals alle lof voor Kjeupa die een fantastische avond in elkaar gezet had en de complimenten van Stuart aan zijn adres waren dan ook meer dan terecht!

Het was de files trotseren meer dan waard en hij is zeker van plan om terug te komen dus laten we hopen dat dat lukt.

aERodynamIC schreef:

Daar hoef je niet over in te zitten, Aerodynamic, kwaliteit verloochent zich niet. De heren programmeurs in Nederland zullen toch wel een keer wakker worden, mag ik aannemen?! Jammer dat Paul de Leeuw op dit moment geen show heeft op tv, in zijn show zou je hem wel kunnen verwachten, ten slotte heeft Antony and the Johnsons daar weleens opgetreden. Een keer met je hoofd op de buis en dikwijls is je kostje gekocht.

En Stuart heeft enorm veel humor dus dat werkt wel op tv

Daar ging ik al vanuit.

Lura schreef:
Zijn er toevallig opnames gemaakt, of staat er iets op Youtube?

Vooralsnog weet ik niet of er filmpjes zijn gemaakt. Er zijn in ieder geval een boel mooie foto's gemaakt. Die zullen binnenkort op de facebookpagina van Luther's Live verschijnen!

Lura schreef:

Kwestie van zelf ook hard schudden (doe ik ook). Jij doet het blijkbaar ook en het is de enige manier denk ik.

Neem is contact op met de programmeurs van Rotown

avatar van muziekobsessie
aERodynamIC schreef:
Leuk om ook mijn grote tipgever muziekobsessie eens te ontmoeten.

ja verrassend goed optreden eigenlijk, Wat een stem zeg. kwa opzet deed 't me denken aan Matt Elliott, zichzelf loopen met zang en piano en daarna daar weer overheen zingen/spelen. Dat maakt 't net ff spannender dan de zoveelste singersongwriter...humor ala john grant maakt t nog leuker
En ja insgelijks Eric, Vooral bedankt voor deze tip. Ook grappig dat hij helemaal niet bekend wil worden en drie kwartier vond hij lang zat.

ja rotown is daar perfect voor even joey lekker maken

avatar van Lura
Maar ik neem aan dat ie wel meer wil gaan optreden?!

Er staat niets in de planning....

Ducoz schreef:
Neem is contact op met de programmeurs van Rotown

Al gedaan en redelijk positief bericht gekregen.

aERodynamIC schreef:

Al gedaan en redelijk positief bericht gekregen.

Voor de liefhebbers, op de facebook-pagina van Luther's Live staan foto's van het optreden van Stuart Warwick!

avatar van Lura
Zojuist het stukje gelezen op de Facebookpagina. Wie is die gulle Job? Ben jij dat Kjeupa? Mooi dat er in deze tijd nog mensen zijn, die anderen succes gunnen. Een beroemd voorbeeld is de Nederlander Sam (zijn achternaam schiet me zo snel niet te binnen), die alle kosten betaalde voor Supertramp's Crime of the century. Vandaar To Sam op de hoes.

avatar van blur8
DirkM schreef:

Heb ook genoten, vol bewondering. om in z'n uppie alle songs volledig tot leven te wekken; OK, met behulp van wat electronica. De muzikale supplesse droop er van af. Stuart kan alleen nog maar groeien.
Een prettige intieme sfeer in De Compagnie, zwaar voor herhaling vatbaar. Fijne interactie met stuart tijdens en na het consert, hoewel het voor mn gevoel te kort was. Wat door Stuart ruim goed gemaakt werd door te grappen over de toegangsprijs ten opzichte van de inhoud.

avatar van Harribo
Aardige plaat maar waar zijn tegenwoordig de échte krachtige talentvolle stemmen?
Veel types die tegenwoordig aan de weg timmeren met leuke diepgaande muziek maar ik mis echt een goede stem om het geheel te compleet te maken. Mijn mening he?
Het klinkt allemaal zo gelaten zonder los te gaan of ik denk erger nog: te kunnen.
Daarom word dit voor mij ook weer 13 in een dozijn plaat...

Harribo schreef:
Daarom word dit voor mij ook weer 13 in een dozijn plaat...

Misschien eens Riven van Nick Harper proberen?! Geen jong talent, maar wel een met genoeg volume. Hij kan ingetogen zingen zoals Stuart Warwick, maar ook flink uithalen. Maar het betreft wel een zéér eigenzinnig album. Dus geen 13 in een dozijn plaat, maar een waar je de nodige moeite voor moet doen om het te kunnen doorgronden. Eventueel te beluisteren op Bandcamp.

Hmm, ik ben dan juist erg onder de indruk van z'n stem, zeker live. Hij heeft allerminst moeite om van klein en ingetogen naar groots en uitbundig over te schakelen. In de productie van deze plaat wordt dat laatste over het algemeen iets naar de achtergrond gebracht (wat ik persoonlijk mooi vind).

Kjeupa schreef:
Hmm, ik ben dan juist erg onder de indruk van z'n stem, zeker live

avatar van Mjuman
De vrolijke muziekvrienden zijn hier ruimschoots vertegenwoordigd

Zes weken geleden of zo eindelijk 'gevonden' en meermaals beluisterd; heb nog geen 'fysieke' release - da's ook een reden waarom het iets minder wordt gedraaid (geen link tussen pc en hifi-set) - en kan m'n lief daarom er nog geen deelgenoot van maken - zou ze wel waarderen, schat ik zo in.

De loepzuivere zang, aangevuld met de 'symfonische' begeleiding is een groot asset - al zit vriend Stu regelmatig tegen de grens van het 'schmieren' aan, hij blijft daar heel precies van weg. Dit gaan we vieren!