De Jeugd van Tegenwoordig - Parels voor de Zwijnen (2005)

Label: Top Notch

1. Happen Naar de Baas (3:09)
  2. Voorjekijkendoorlopen (4:41)

met Aila

7. Echte HipHop (0:49)
  8. Voor Jou (7:09)
  9. De Stofzuiger (5:58)
  10. Willie Wartaal Is een Baas (Banne 2 Anthem) (3:16)

met Mella Mel

11. Echte Echte Hiphop (1:39)
  12. Pijpjes (Pop Pop) (3:46)
  13. Drie Keer Niks (2:06)
  14. So Duits (3:31)
  15. Ik Wil Me Lekkevoele (1:16)
  16. Shit Is aan Pt.1 (0:37)
  17. Shit Is aan Pt.2 (4:17)
  18. Hou het Straat (0:40)
  19. Bekkie (3:59)
  20. Beter Dan het Beste Album Ooit (2:54)
avatar van Reijersen
Martin schreef:

Vind je dat zelf ook niet een beetje overdreven, als je kijkt wat daar verder staat?

K3, anyone?

Ja, naar mijn mening van t zelfde niveau. Sorry

BoordAppel schreef:
Ik vind het een verademing. Al komt het waarschijnlijk in de lijsten omdat jongeren dit vet kewl flexe retestrakke superrappers vinden. Maar dat is misschien nog wel het grappigste .

Al vrees ik dat de Jeugd dat nog zelf gaat geloven ook .

Ach, welnee.

avatar van Reijersen
Alleen die Wartaal heeft wel wat. Goeie flow.

Vind ik juist de minste van de drie.

Reijersen schreef:

Ja, naar mijn mening van t zelfde niveau. Sorry

Vind ik moeilijk serieus te nemen, maar goed.

Toch brengt de plaat te weinig. Twee goede nummers, een handjevol aardige en de rest matig vulsel.
**1/2

avatar van Ward
Nee man, Willie Wartaal is een Baas!
Ik vind hem het wel vet. Vieze Freddy vind ik minder.

Freddy is cool. Op Watskeburt vind ik 'm lekker flowen en aan het einde (dat gelul van 'm) erg grappig. P-Fabergé doet Pijpjes en dat vind ik echt goed gerapt.

Wartaal is een leuke gozer, maar vaak heeft hij zwakke momenten. tekstueel ook de minste.

Vieze freddy steelt live echt wel de show. In die wazige pakkie's dat ie loopt. Geweldig. Wartaal is ook wel ok. maar die andere pik weet zijn naam niet eens is echt loos.

Verder vind ik de Cd alleen grappig, niks meer. Voor echte nederlandse rap hoef je hier niet naar te luisteren. sommige biets zijn ook wel vet. een 3* omdat ik het knap vind dat die gasten toch zo ver zijn gekomen dat ze een cd konden uit brengen.

De eendagsvliegen van 2005

Electro_
De bass van "Shit is aan Part II" in het begin lijkt wel wat op het laatste stuk in My Humps van B.E.P.

avatar van Sjoerd
BoordAppel schreef:

Al vrees ik dat de Jeugd dat nog zelf gaat geloven ook .

Denk dat dat wel meevalt... las een interview met Willy Wartaal. Hij denkt zelf dat het bij 1 plaat blijft en dat niemand over 1,5 jaar nog weet wie de Jeugd van Tegenwoordig is.

Verder wil hij leraar Nederlands worden (no shit!) . Toch gevoel voor humor moet je maar denken ...

Electro_
Willie Wartaal Is Een Baas is echt té gek.
Masterlijke beat hoor.

Vage band, vind ik.
Ik kan de tekst voor geen meter verstaan.
Op zich wel goede beat, beetje eentonig.....een beetje saai dus.

avatar van luc011190
Jooz schreef:
Vage band, vind ik.
Ik kan de tekst voor geen meter verstaan.
Op zich wel goede beat, beetje eentonig.....een beetje saai dus.

Het lijkt alsof je deze menig baseert op enkel: Watskeburt?! Wat voor de rest rappen ze volgens mij gewoon verstaanbaar Nederlands. Ik heb de cd thuis liggen en vind hem heel erg leuk. Hoe vaker je hem luisterd hoe meer woordgrapjes je tegenkomt. Wel jammer dat ze aan het einde van een nummer gaan schreeuwen: Kom op Kankerlijers kom op! Een minuut lang, dan schaam ik me toch een beetje als ik dit in gezelligschap luister, en dat is dan nog zwakt uitgedrukt.
Toppertjes: 't Gaat te Fur, Bekkie, De Stofzuiger en Voor Jou

3,5 Ster

avatar van thomzi50
Vind het een vrij waardeloos album. De beats zijn opzich wel leuk maar eentonig, ze zijn bij vlagen wel grappig maar dat is - zoals gezegd - na 2x niet meer echt het geval. 2*

avatar van Vizzle
[quote]Word_Play schreef:

Ik liep laatst door het Centraal, komt een junkie naar me toe voor een euro. Euro?! Keeenker! Euro?!

Als dit het beste van 't album is......MOehahahhaah....dan is het nog slechter dan ik dacht.....ik ga niet eens de moeite doen om te stemmen

Jadoh
best leuke cd voor af en toe. bij verveling ofzo.
't gaat te fur, voor jou, drie keer niks, shit is aan pt 2 en bekkie wil ik nog wel eens afluisteren, derest skip ik maar.

Viezer dan bejaardensex?? Gaat wel snel vervelen. Maar er staan leuke anthems op voor een avondje los gaan... En omdat het geheel vrij verfrissend klinkt; toch een 3.

avatar van Cath
weetje wat nou het probleem is bij dit album,,
ik kan het gewoon niet hardop zetten in me huis.
vanwege die teksten;D

Die beats zijn wel lekker alleen ik vind qua raps veel op elkaar lijken.
Maar liedjes als happen naar de baas, nog lang niet en bekkie zijn wel okeej. ***

Willie is the bomb man:) ze zijn echt goed

Vieze Fur! De heer en meester.

"Vieze Fur viezer dan bejaarde seks..."

Wat kan je daar nou nog meer aan toevoegen?
Ik heb ze laatst live gezien, gekkenhuis!
Gewoon niet na denken en uit je dak gaan!
En wat de teksten betreft zitten goeie grappen tussen, top!

dit album krijgt van mij 5* om 1 ding:

ORGINALITEIT

iets wat veel artiesten zoeken en niet kunnen vinden

avatar van Josje
mwaahh

nee, dit vind ik eigenlijk niks. Watskeburt was nog wel grappig totdat je er elke dag mee doodgegooid werd op radio & tv. En sowieso; een heel album vol met dat soort liedjes? Neeuhh.

avatar van pascal83
Watskeburt?! gaat wereldwijd

Een tweede jeugd voor Watskeburt? Als het aan De Jeugd Van Tegenwoordig ligt gaat hun zomerhit voor een tweede ronde en deze keer internationaal. Nadat house DJ Pete Tong Watskeburt in zijn radioshow op de BCC begon te draaien, kwamen er zoveel reacties dat besloten is de single onvertaald (!) in zowel Engeland als Duitsland uit te brengen. De rest van de wereld zou dan als vanzelf moeten volgen. Of zoals Vieze Fur zegt: 'Als het een hit wordt is dat master. Zo niet dan ben ik wel voor gratis naar het buitenland geweest.'

Het is in de geschiedenis van het Nederlandse lied niet eerder voorgekomen dat een single onvertaald in Engeland wordt uitgebracht. In samenwerking met TopNotch en Magnetron Music zal Watskeburt in Engeland door EMI/Virgin worden gereleased, terwijl het Superstar label (bekend van ondere andere Panjabi MC) de Duitse markt gaat voorzien, met de ambitie om Watskeburt?! deze zomer in meer landen uit te brengen. Stefan Dabruck van het Duitse Superstar label: ‘Ik vind de humor en de stijl van de jongens geweldig, zelfs de Duitse voetbalshirts die ze dragen, dat is geniaal! Ik heb nu al geweldige aanbiedingen van de grote platenmaatschappijen in Italie, Frankrijk en zelfs interesse vanuit de Verenigde Staten. Ik weet heel zeker dat na deze zomer iedereen het woord Watskeburt kent....wereldwijd.’

Kostijn Egberts van Magnetron Music: ‘Het is zelfs het eerste Nederlandstalige nummer ooit dat op de BBC is gedraaid. Vader Abraham mag dan met zijn Smurfenlied een hit hebben gehad die 2 miljard mensen kennen, maar dat waren allemaal vertaalde versies.’ Om dit momentum historisch vast te leggen toog de Jeugd alvast naar Londen, waar ze even in de voetsporen traden van The Beatles. Alhoewel P. Fabergé daar iets anders over denkt: ‘Ik zeg eigenlijk gewoon fok The Beatles. We zijn veel groter dan dat.’ De Jeugd heeft in ieder geval frisse moed de wereld te gaan veroveren. Willie Wartaal: ‘Ik ben zelfs down om naar Ghana te gaan.’

Leuk voor die jongens

Relax
Waarom!? ik vind dit zo slecht.
Enige wat ik wel vond klinken was Voor Je Kijken Doorlopen maar dat werd ookal zo eentonig.
Stofzuiger komt ook nog eens op TV en die was al zo slecht....

Echt jongens, hoe kan zoiets een contract krijgen ? ik zou alleen die dikke (zo noemd hij zichzelf dus) een contract gunnen, de rest is poep...
Sry, 1.0...

avatar van Cath
Ach ja, het is eentonig, maar sommige liedjes zijn best oke..

Mojo Pin
Volgens mij is dit album over een jaar of 30 een (cult)classic. Zo grensverleggend als de pest. Onbegrijpelijk dat ie zo laag wordt ge-rate.

avatar van Eddie
Mojo Pin schreef:

Mij mening, toevallig vandaag nog weer geluisterd. Ik snap niet echt de kritiek op deze plaat, misschien omdat ik geen 'echte' rap fan ben. Maar de raps zitten m.i. wel goed in elkaar luister maar eens naar een nummer als "nog lang niet". Ook het gebruik van apparte beats en vreemde percussie maakt dit voor mij zeker een bijzondere plaat.

avatar van Cath
je moet er gewoon in de mood voor zijn.