Madonna - Confessions on a Dance Floor (2005)

Pop / Dance
Label: Maverick

1. Hung Up (5:37)
  2. Get Together (5:32)
  3. Sorry (4:47)
  4. Future Lovers (4:48)
  5. I Love New York (4:13)
  6. Let It Will Be (4:16)
  7. Forbidden Love (4:25)
  8. Jump (3:46)
  9. How High (4:40)
  10. Isaac (5:51)
  11. Push (3:45)
  12. Like It or Not (4:55)
  13. Fighting Spirit * (3:32)
  14. Super Pop * (3:42)
  15. Hung Up [Chus & Ceballos Remix] * (10:23)
  16. Sorry [PSB Maxi-Mix] * (8:35)
  17. Get Together [Jacques Lu Cont Mix] * (6:17)
  18. Jump [Axwell Remix] * (6:39)
  19. Hung Up [Archigram Remix] * (6:57)
Father McKenzie
Artistiek vind ik dit toch een achteruitgang op gigantisch goede platen zoals Ray Of Light, Music en American Life.

beaster1256
Ben het met je eens Father.
Ik vind dit een waardeloze plaat na Ray of Light wat ik haar beste vind.
Maar ja smaken verschillen hé.

avatar van dix
dix
waardeloos ?

simpele pretentieloze stampplaat.
goed gedaan desalniettemin.

Fijne dansplaat dit, heb nu pas de moeite genomen om 'em helemaal af te luisteren, was toch wel de moeite waard. Niet een cd die ik snel weer op zou zetten, maar veel van de tracks zijn ideaal op een feestje. Dacht een tijdje dat Get together mijn favoriete track was, maar het album begon knallend met Hung up (had ik al een tijdje niet gehoord) en ik denk dat dat toch mijn favoriet is.

Lekkere cd! Inderdaad goed voor op feestjes. De overgangen tussen de verschillende tracks zijn ook o.k.
Get together is mijn favoriet

avatar van Waste Management
Dit is echt een geweldige dans cd, heb het cd niet, maar het is met lekker dansnummers.
Mijn favorieten zijn: Hung Up, Get Together, Jump en Future Lovers.
Daar boven staat dat Get Together 05: 32 duurt maar bij mij duurt het nummer 05:17.

avatar van Reijersen
Madonna is een zangeres waar ik af en toe wel wat mee heb. En in dit geval van af en toe doel ik vooral op af en toe een los nummer. Toen Madonna met 'Hung Up' kwam vond ik dat maar een irritante single. Maar ik werd aan de andere kant overspoeld met louter positieve verhalen over dit album. Dus ik heb mij er toch maar eens aan gewaagd. En uiteindelijk is het allemaal toch niet zo positief bevallen.
Dat hele disco-achtige tintje is in het begin best lekker, maar naarmate het album vordert gaat het mij alleen maar meer en meer irriteren. Het lijkt allemaal zo eender.
Daarnaast, en dat lijkt me algemeen bekend, is Madonna een uitermate primitieve vocaliste. Nee, geen topstem dus. En dat is toch iets dat als een sluier over al haar werk valt. Maar dat is dan mijn bescheiden mening.

Leuk hoor, dat mensen er zo positief over zijn en dat het mij dan ook aangeraden wordt. Maar de kans dat ik deze plaat nog eens opzet is uitermate klein.

Father McKenzie
Ze heeft er alleszins betere; Music, Ray Of Light om de twee beste te noemen. Maar ik geef grif toe dat Madonna niet de allerbeste zangstem heeft, ik veronderstel dat schoonheidsfoutjes in de studio weggewerkt worden. Haar stem is alleszins beter dan in haar "Holiday" periode, daar vond ik haar stem echt irritant.

avatar van Nanne
Prima plaat dit hoor. Bij het luisteren naar PSB kwam ik via de uitstekende Sorry-remix bij deze cd uit. Daarnaast ook nog de DVD van de confessions tour gezien. Je kan zeggen wat je wil maar deze dame heeft charisma hoor. Zeer bijzonder.

Hoogtepunten: Sorry en Jump
Wel af en toe wat tenenkrommende teksten (i love NY en how high), maar dat maak nie uit. Dit is lekker meedeinen, uitstekend geproduceerd en misschien niet altijd origineel. Nou ja.

avatar van LucM
Met dit album keer Madonna terug naar de jaren '70-disco : de ritmes, de tracks die in elkaar lopen en het sampelen uit die periode, en dan heb ik het niet alleen over het overigens best aardige "Hung Up" (sample van Abba's "Gimme Gimme Gimme), maar "Future Lovers" is duidelijk gebaseerd op "I Feel Love" van Donna Summer.
Het klinkt in zijn geheel best lekker, hoewel niet origineel, maar naar het einde toe zakt het toch wat in vooral vanwege het gebrek aan afwisseling. De stem van Madonna is ook vrij dun, vocaal is ze beperkt en dat is de reden waarom ik Madonna nooit tot mijn favoriete zangeressen kan rekenen, hoe succesvol ook.

avatar van Kim008
Wat een lekker album!
Eén van mijn favoriete trouwens, Madonna stelt nooit teleur

avatar van versluis17
Héérlijk album dit! Ik vind alle muziek van madonna gewoon top 'Hard Candy' dreund er trouwens ook lekker in.

Get Together is verslavend

Waarom staat daar boven bij Get Together met de tijd 05:32, bij mij duurt het nummer 05:16

avatar van Hans Brouwer
Father McKenzie schreef:
Is dat zo

Father McKenzie schreef:

Dit is 1 van haar beste platen en dat is zo

avatar van catdog
Waste Management schreef:
Get Together is verslavend

Zo lang duurt hij in de gemixte versie van het album.. jij hebt dan waarschijnlijk de ongemixte versie.

avatar van Waste Management
Aha idd, ik heb het nummer ''Get Together'' gegoogled en las het op wikipedia

avatar van rkdev
Heerlijke dansplaat van The Queen of Pop. Bijna alle nummers zijn meer dan de moeite waard, alleen I Love New York en Isaac doen me weinig. De 4 singles (Hung Up, Get Together, Sorry en Jump) zijn wel de beste nummers overigens.

avatar van Waste Management
Get Together is een geniale elektronische dance nummer, ben echt verslaafd aan het nummer

avatar van MyNameIsDita
Heb niets op dit album aan te merken.
Dit is wat mij betreft haar aller beste album!

Ik geef geen top 3 want dat kan wel eens verschillen.
Tis maar net hoe mijn pet sta haha

avatar van Waste Management
Ik heb zo net de ongemixte versie van het album gedownload en het klinkt veel beter.

avatar van Waste Management
Mijn favorieten die ik het meest luisterd zijn:

01. Get Together
02. Sorry
03. Forbidden Love
04. How High
05. Isaac

avatar van Waste Management
Mijn Review van het album ''Confessions on a Dancefloor''.
Ik heb wel de Unmixed Version.

01. Hung Up 05:37 (3,0)
De 1ste single van het album, niet echt origineel maar wel behoorlijk catchy en lekker om op te dansen.

02. Get Together 05:16 (5,0)
De 3de single. Get Together is mijn meest favorieten nummer van het album, het nummer heeft een heerlijke electronische sfeer en is zo verslavend. Bij dit nummer ga ik echt uit mijn dak.

03. Sorry 04:41 (4,5)
De 2de single, het nummer wordt geopend met allerlei soorten talen en heeft een lekkere beat en is ook 1 van mijn favorieten.

04. Future Lovers 05:01 (2,0)
Ik vindt dit nummer een beetje minder, misschien moet ik er wat vaker naar luisteren.

05. I Love New York 04:35 (4,0)
het nummer heeft een leuke intro, verder lekker catchy en dansbaar.

06. Let It Will Be 04:21 (2,5)
Dit nummer vindt ik ook wat minder maar vind hem wel iets meer hebben dan Future Lovers.

07. Forbidden Love 04:22 (5,0)
Weer 1 van mijn favorieten, het nummer heeft een dromerig sfeer en Madonna zingd met een computer stem in het refrein en het klinkt lekker.

08. Jump 03:59) (4,0)
De 4de single van het album, als ik het nummer opzet dan jump ik er lekker op los. Verder wel dansbaar.

09. How High 04:04 (5,0)
Net als Get Together heeft How High een heerlijke electronische sfeer en Madonna zingd in de intro als een robot, wel grappig gedaan en weer 1 van mijn favorieten.

10. Isaac 05:59 (4,0)
Het nummer word geopend met een arabische taal door een mannen stem klinkt wel leuk en eindigd met een gesproken engelse taal, Madonna zingd ook heerlijk in het nummer.

11. Push 03:33 (3,5)
Ik ben er nog niet zeker van maar ik moet wat vaker naar het nummer luisteren.

12. Like It Or Not 04:35 (3,0)
De afsluiter van het album, vind het geen goed nummer om het album ermee af te sluiten, verder is het nummer wel aanhoorbaar

Ik geef het album ''Confessions on a Dancefloor'' een 4,5

avatar van rkdev
Waste Management schreef:
Ik geef het album ''Confessions on a Dancefloor'' een 4,5

Ik kom op basis van je puntenverdeling toch echt op een 3,8 ...

haveman

I don't like cities, but I love New York

Other places make me feel like a dork.

Dit is wel het meest stompzinnige wat ze ooit heeft uitgekraamd denk ik.

Toch 2,5 ster voor dit schijfje. Staan een paar aanstekelijke nummertjes op.

avatar van musicfriek
Iek bin droevik vind ik nog wat erger eigenlijk..

avatar van Leander1991
Schuldbekentenissen op een dansvloer!

Madonna weet hoe ze pakkende hits moet scoren en weet toch telkens haar eigen visie en persoonlijkheid in haar muziek en clips te krijgen.

Velen zullen dit niet kunnen begrijpen maar je voelt in haar muziek dat we te maken hebben met een bijzonder creatieve en intelligente madam.

avatar van LucM
Een intelligente dame is Madonna zeker, ze kent goed haar kwaliteiten en beperkingen en kan goed de trends aanvoelen en het grote publiek bereiken met vrij gemakkelijk in het gehoor liggende composities zonder platvloers te zijn.
Madonna is geen grootse dame, noch op compositorisch noch op vocaal gebied maar zij weet zich verbazend lang te handhaven mede dankzij haar persoonlijkheid en werklust.

avatar van NewYorkCityLight
Heb dit allemaal veelvuldig hardgedraaid moeten aanhoren op mijn vakantie in, jawel, Denemarken.

Het klinkt allemaal lekker dansbaar, gevolg is wel dat het teveel op elkaar lijkt en je de CD gauw zat wordt.

Sommige lyrics lijken trouwens wel geschreven door een 2 jarige, op zich niks mis mee, dat hoort bij de muziekstijlen die ik luister, Maar van Madonna, die al langer in het vak zit, en al talloze hit op d'r naam heeft staan zou je wel wat meer mogen verwachten (zie bijvoorbeeld het voorbeeld van haveman).

Vond het niet echt een muzikale hoogstaander maar het af en toe aanhoren van deze CD mag geen probleem opleveren.

avatar van musicfriek
Teveel op elkaar lijken? Juist niet, vind dit album vrij gevarieerd qua nummers. En tsja, tekstueel is het niet bepaald sterk, maar daar heeft ze een abonnement op Ik vind dit een behoorlijk tijdloos album van haar, zoniet haar beste. En ik ben een van de weinige, I know