Madonna - Confessions on a Dance Floor (2005)

Pop / Dance
Label: Maverick

1. Hung Up (5:37)
  2. Get Together (5:32)
  3. Sorry (4:47)
  4. Future Lovers (4:48)
  5. I Love New York (4:13)
  6. Let It Will Be (4:16)
  7. Forbidden Love (4:25)
  8. Jump (3:46)
  9. How High (4:40)
  10. Isaac (5:51)
  11. Push (3:45)
  12. Like It or Not (4:55)
  13. Fighting Spirit * (3:32)
  14. Super Pop * (3:42)
  15. Hung Up [Chus & Ceballos Remix] * (10:23)
  16. Sorry [PSB Maxi-Mix] * (8:35)
  17. Get Together [Jacques Lu Cont Mix] * (6:17)
  18. Jump [Axwell Remix] * (6:39)
  19. Hung Up [Archigram Remix] * (6:57)
avatar van NewYorkCityLight
Ach jah, ik heb hem nu gedownload zodat ik 'm vaker kan beluisteren, misschien dat ze me nog kan overtuigen.

Wat ik in ieder geval wel weet is dat het op het eerste gezicht irritante Hung Up heerlijk klinkt als de speakers op max staan.

avatar van barrett
Mij kon deze plaat alvast niet overtuigen...

musicfriek schreef:
Teveel op elkaar lijken? Juist niet, vind dit album vrij gevarieerd qua nummers. En tsja, tekstueel is het niet bepaald sterk, maar daar heeft ze een abonnement op Ik vind dit een behoorlijk tijdloos album van haar, zoniet haar beste. En ik ben een van de weinige, I know

Na Ray of Light dan wel, en die vind jij weer heel wat minder, maargoed. Je kan het niet over alles met elkaar eens zijn, hè?

avatar van NewYorkCityLight
Forbidden Love is voor mij het hoogtepunt van de CD . Ik merkte die sfeer ook al op toen de CD veelvoudig in Denemarken werd gedraaid maar dan valt een nummer niet zo op in het grote geheel. Het nummer heeft gewoon een prachtige dromerige sfeer, zoals Waste Management zegt.

Mijn favorieten zoals ze heb aangeklikt :
Jump, Forbidden Love en Sorry.

Mijn favorieten zoals ze heb aangeklikt :
Jump, Forbidden Love en Sorry.
Wij zijn het wel vaak met elkaar eens. Ik heb de ongemixte versie van het album. ''Get Together'' is voor mij het hoogtepunt van deze album. Mijn Favorieten zijn: Get Together, Sorry, Forbidden Love, How High en Isaac.

rick*
Een aardig dans pop album. Het openingsnummer is toch wel erg uit proportie geblazen qua verkoopcijfers en ik heb het liedje te vaak gehoord. "Get Together" is voor mij het beste liedje van de CD maar door de gave, scherpe productie en de melodieze liedjes is alles in principe wel beluisterbaar. Het album voelt dan ook goed als een geheel aan. "Sorry" is ook een hoogtepunt.

Alles is ongetwijfeld goed verzorgd, maar jammer genoeg is het weinig memorabel. De teksten zijn tevens niet op niveau. "I Love New York" is de enige toelichting die ik daarop ga geven. Leuk album om eens op te zetten, maar erg bijzonder vind ik het niet.

avatar van NewYorkCityLight
Zingt ze nou 'ik ben droevig'?! In het nummer Sorry. Ik dacht eerst altijd dat ze zong 'ik ben trovek', en dat dat een of andere Zuid-Afrikaanse taal was. Maar toen ik vandaag het nummer luisterde klonk het ineens als 'ik ben droevig'. Al lijkt het me sterk want dan heeft ze haar woordenboek niet helemaal goed geraadpleegd aangezien dat verre van I'm sorry betekent.

avatar van musicfriek
NewYorkCityLight schreef:
Zingt ze nou 'ik ben droevig'?!

Yep. Ze hanteert verschillemde talen nl.

avatar van NewYorkCityLight
Jah, maar de rest betekent allemaal 'I'm sorry'. (Gomenasai, Je suis désolée, lo siento). En dan komt ze met ik ben droevig .

Maar het album groeit wel. Het is beter als je 't in z'n geheel hoort, de tracks lopen mooi in elkaar over. Ik luister voornamelijk naar nr. 1, 2,3, 7 en 8

NewYorkCityLight schreef:
Nou ik heb liever de ongemixte versie van het album. De nummers van de gemixte versie lopen over in elkaar en zijn een beetje geremixed. Ik hou het bij de ongemixte versie Mijn favorieten zijn en blijven: Get Together, Sorry, Forbidden Love, How High en Isaac.

avatar van NewYorkCityLight
Oh dan heb ik blijkbaar de gemixte versie . Wist ik niet. Maar ik vind het juist leuk dat de tracks in elkaar overlopen.

avatar van Kos
Kos
NewYorkCityLight schreef:

Dat lijkt me ook een fout, ze heeft gewoon babelfish aangeslingerd en een verkeerd bedoelde vertaling genomen lijkt het wel.

sorry heeft meerdere betekenissen.

NewYorkCityLight schreef:
Maar ik vind het juist leuk dat de tracks in elkaar overlopen.

Same here, dat geeft juist een grote meerwaarde aan dit album.

Voor de losse tracks heb je de cd-singles...

Kos schreef:

sorry heeft meerdere betekenissen.

Ja, want bij Babelfish komt er ook daadwerkelijk droevig uit, als je sorry vertaalt.

avatar van NewYorkCityLight
Album is toch wel erg catchy. Ik zal m'n stem waarschijnlijk verhogen binnenkort, en misschien wel aanschaffen. Moet ik wel zorgen dat ik de gemixte versie ga kopen.

Hij is nu 8 euro bij bol.com, maar ik zou niet weten of dat de goede is.

avatar van NewYorkCityLight
1.5 punt omhoog. Lekker CD'tje!

Madonna had in deze stijl door moeten gaan! Precies mijn stijl ook, gewoon dance.

NewYorkCityLight schreef:
Dance is op dit moment mijn favorieten Genre, krijg allerlei dancesongs niet uit mijn hoofd.

avatar van musicfriek
NewYorkCityLight schreef:

Hier ben ik het volledig mee eens. Deze stijl past gewoon het beste bij haar en de nummers zijn stuk voor stuk sterk te noemen. Laatst dit album op de koptelefoon beluisterd en dit blijft voor mij tijdloos. Dit album doet een beetje futuristisch aan, een perfecte mix van disco en dance, maar dan op de manier zoals alleen Madonna kan.

Nummers als Forbidden Love (denk steeds dat ze But We're in Love zingt, misschien de bedoeling?), Isaac en Get Together zitten vooral muzikaal gezien sterk in elkaar. Intro van Jump bezorgt me nog steeds kippenvel. Tekstueel niet bijster sterk, maar goed, het blijft wel Madonna he? Conclusie: voor mij haar beste album, ik kan hier gewoon veel meer mee dan een Ray of Light die ik nu toch wel vrij gedateerd vind klinken. Met deze geen last van. En oh ja, zeker de mooiste hoes

musicfriek schreef:
Zware domper, dit album. Zelden zo'n saai album gehoord van Madonna. Had er echt veel meer van verwacht. Ik verbaas me over bovenstaande meningen. Maar misschien komt het nog... Kom niet hoger dan 2,5*.

musicfriek schreef:
Ik kan nog steeds maar niet aan deze cd wennen, ben nog zo teleurgesteld in Madonna hiermee... Jammer meid, weer een half eraf.... Weggegooid geld...

Je bent wel erg van mening veranderd. Bij mij had deze CD ook wat tijd nodig.

Hung Up is toch wel mijn favoriet. Goede herinneringen heb ik aan m'n vakantie met dat nummer. Die wekker aan het begin van Get Together is geweldig, en past naadloos aan op het getik door Hung Up heen. Isaac vind ik ook erg goed. Er is geen nummer dat ik slecht vind, maar er zitten wel 3 stukjes in deze CD die ik graag luister. Hung Up-Get Together-Sorry, Forbidden Love-Jump en Isaac-Push-Like It Or Not.

De overgebleven nummers zijn redelijk tot goed. Vind het idee ook ontzettend leuk, dat alles in elkaar overloopt. Zou willen dat er meer CD's zijn die dat hadden (zijn er vast wel, ken ze alleen nog niet).

En dan te bedenken dat Hung Up in 2005 alleen maar 'die nieuwe irritante single van Madonna' was. Daar kom ik nu 4 jaar later op terug .

NewYorkCityLight schreef:

Ja precies, ik heb dat echt precies hetzelfde.

avatar van Leander1991
Dit is 100% zelfbewuste discoshitpop, waar stiekem een paar verborgen schatten in verweven zitten. Dat maakt het net zo boeiend

avatar van Emile93
1,0
1 ster voor Hung up en Jump! De rest is echt flut!

madonnagirl3
Een van mij meest favorieten Madonna albums!
Het album waardoor ik echt fan werd!
Heb ik toen grijsgedraaid, en nu nog steeds een fijne cd om naar te luisteren. Verveeld niet gauw.

avatar van kella1993
Ik vond dit album wat minder

avatar van catdog
"Get Together" :

Magistrale track. Is dit nou echt de zangeres van de tienerpopliedjes 'Lucky Star' en 'Like a Virigin' ? Wat een hoogtepunt zit er in de break van het nummer wanneer de beat er langzamerhand er weer in begin te komen en er dan ineens inknalt. ! Kippenvel. !

catdog schreef:
"Get Together" :

Idd en het nummers is ook nog eens verslavend

avatar van Angelo
Madonna wist heel goed wat ze deed toen ze besloot om een album te maken met Stuart Price. Na het relatief geflopte ‘American life’ – die ik overigens erg goed vond – was dit het album waarmee ze zich weer op de kaart zette.

Ik kan nauwelijks geloven dat dit album alweer vijf jaar oud is. Destijds vond ik dit een ontzettend eigentijds en modern album en anno 2010 doe ik daar niets aan af. Dit album zou ook nu weer aanslaan en dat bewijst maar weer dat Madonna hiermee een prima dance/popalbum heeft geleverd.

Dit album bevat echt steengoede nummers. De vier singles ‘Hung up’, ‘Sorry’, ‘Get together’ en ‘Jump’ kennen we natuurlijk allemaal. Vooral die laatste twee zijn ontzettend ondergewaardeerd. De kracht van de nummers op dit album is ongekend, dit zijn nou werkelijk sterke producties. De beats die erin verwerkt zijn vind ik ook erg fijn. Zeker het beste album sinds ‘Ray of light’ en een van de betere albums die Madonna ooit heeft gemaakt.

Dit album debuteerde op #1 in de Amerikaanse Billboard 200 met 350,000 verkochte exemplaren in de eerste week, wat ik vrij weinig vind. Het album van Mariah Carey, ‘The emancipation of Mimi’ dat in datzelfde jaar uitkwam verkocht 404.000 in de eerste week, terwijl ik dat album eigenlijk veel minder vind dan deze van Madonna. Inmiddels heeft ze in Amerika 1.695.000 exemplaren van dit album verkocht wat ik ook nog vrij weinig vind, vooral aangezien ze net zoveel exemplaren verkocht in het Verenigd Koninkrijk. Ik denk dat ze in Amerika meer van R&B/Hip-Hop houden dan een goed dance album blijkbaar. Erg jammer want dit album verdient meer credit.

Angelo schreef:
Erg jammer want dit album verdient meer credit.
Idd, daar ben ik het met je eens.

AddictedToElvis
Misschien kan ik er niet goed over oordelen, aangezien ik niet echt tuis ben in de dancescene, maar ik vond het een middelmatig danceplaat. Het kent een aantal sterke momenten, maar op de lange termijn gaat het echt vervelen. Opener Hung Up is wel ontzettend verslavend, en veruit het beste nummer.

Misterfool
eerlijk is eerlijk, hung up en sorry zijn prima nummers, maar zonder de nostalgie en een heel album vol , ik pas!