Madonna - Confessions on a Dance Floor (2005)

Pop / Dance
Label: Maverick

1. Hung Up (5:37)
  2. Get Together (5:32)
  3. Sorry (4:47)
  4. Future Lovers (4:48)
  5. I Love New York (4:13)
  6. Let It Will Be (4:16)
  7. Forbidden Love (4:25)
  8. Jump (3:46)
  9. How High (4:40)
  10. Isaac (5:51)
  11. Push (3:45)
  12. Like It or Not (4:55)
  13. Fighting Spirit * (3:32)
  14. Super Pop * (3:42)
  15. Hung Up [Chus & Ceballos Remix] * (10:23)
  16. Sorry [PSB Maxi-Mix] * (8:35)
  17. Get Together [Jacques Lu Cont Mix] * (6:17)
  18. Jump [Axwell Remix] * (6:39)
  19. Hung Up [Archigram Remix] * (6:57)
ja in zoverre wel.. sommige zijn wat meer trance (future lovers) en anderen zijn weer meer pop dance maar hoevaker je t album luisteren hoe leuker die word en ja idd t een lange mix!

Ik heb het complete album nu al verschillende malen gehoord en moet zeggen: lekker! Stukken beter dan Amercian Life en hoewel het misschien niet het niveau heeft van Ray of Light komen sommige stukken zeker in de buurt. 'Sorry' (waarin ze ook nog een paar woorden Nederlands probeert te spreken!!!!), 'How High'en 'Forbidden Love' zijn toppers! Mooi om te zien dat ze het weer flikt met de juiste producers te werken! All in all prima conform verwachting: Madonna blijft Madonna dus je weet wat je kunt verwachten, een lekker dansplaat!

Ik ben droekig

Dit is echt een heel goede cd van madonna, het dance-genre ligt haar echt wel, Hung Up is zachte dance tot overleunt naar pop maar de rest van de cd is duidelijk zachte dance tot soms harde trance

HOUSECAT schreef:
Zijn alle nummers dan in het dance genre? zoals Hung Up?

Ik (als oudere jongere ) zou zelfs zeggen: het is gewoon disco. Gisteren heb ik even vluchtig naar het album geluisterd.

Ik ben nooit een echte liefhebber van Madonna geweest. Ik vind haar een zeer gemiddelde zangeres, maar kon wel waarderen hoe ze elke keer haar publiek toch wist te verrassen met een andere richting. Alleen de Ray of Light-cd vond ik van een goed nivo.

Confessions sloeg bij mij in als een bom. Niet dat het nu meteen het beste album aller tijden is, maar de lekkere retro-discosfeer raakt bij mij een snaar. Het album bevat de nodige 'floorfillers', uiteraard geholpen door de volop aanwezige samples. Naast het ABBA-stuk in Hung Up, hoorde ik ook een Giorgio Moroder-sample uit Donna Summer's I Feel Love. Jatten van de Queen of Disco....en het klinkt als een tierelier. De komende week zal ik nog eens goed luisteren. Ik kom vast nog meer leuke dingen tegen

Naar het schijnt heeft Madonna er heel bewust voor gekozen om een lekker ongecompliceerde dansplaat te maken. En dat is haar uitermate goed gelukt. Ze is nu 47. Nog niet zo lang geleden zou een artieste van 47 jaar met een dergelijke plaat worden uitgelachen: "kijk haar, ze doet net alsof ze nog jong is". Niet Madonna. Ze straalt en geniet. Top!

....o ja: die hoes is natuurlijk ook briljant en zegt al genoeg over wat je zult aantreffen (althans voor iedereen boven de 35 jaar)

avatar van ChrisX
Schoot me van het weekend weer binnen toen ik een herhaling van haar optreden op de EMA (MTV): het deed me heel, heel erg denken aan Saturday Night Fever maar dan door een electro-filter getrokken. Is madam er weer vroeg bij want naar het schijnt is men bezig met een remake van die film.

Hung Up.....iedereen kent de opener inmiddels wel. Slim? Zeker! Hip? Tuurlijk! Lekker? Ja! Niet origineel vanwege de sample, maar wel onweerstaanbaar. En laten we eerlijk zijn: Madonna mag het dan wel weer (want inmiddels genoeg credits op eigen kracht opgebouwd). En ze komt er gewoon mee weg. De Queen of Pop is terug, en hoe! De nichtendisco's staan ongetwijfeld op z'n kop de komende weken
Get Together opent lekker zweverig op de klanken van Music Sounds Better With You van Stardust. En dat sfeertje weet ze het hele nummer prima vol te houden. Mij is het net even iets te zweverig en het weet mijn aandacht niet voldoende vast te houden het hele nummer lang.
Zoals gezegd gaan alle nummers naadloos in elkaar over en zo horen wij daar opeens "Ik ben droevik". Ja, ja Madonna probeert het in het Nederlands, en dat doet ze op Can You Feel It van the Jacksons. Dit nummer Sorry maakt het wat saaiere Get Together weer goed. Wederom een lekkere disco-stamper. Het gebrekkige Nederlands is haar dan maar vergeven. Gelikt is het zeker, maar dat gaat natuurlijk voor dit hele album op. Als je dan dit soort nummers hoort dan mag dat eigenlijk ook best wel. We hoeven het niet altijd origineel te hebben. Er mag in deze donkere tijden best gefeest worden: sorry voor al diegenen die het liever ingewikkelder hebben.
Ik heb de nichten-disco al genoemd; wat zou zo'n tent nu zonder Donna Summer/Georgio Moroder moeten? Madonna kan ook niet zonder, en zie daar: Future Lovers staat garant voor één van de meest aanstekelijke nummers op deze cd. Allison Goldfrapp: eat your heart out, de echte koningin staat haar troon niet zomaar af.
I Love New York heeft een lekkere rock-vibe. Ook dit nummer slaat bij mij weer in als een bom. George Bush krijgt overigens een aardige sneer in dit nummer.
En dan horen we daar toch echt de tonen van Papa don't Preach in het nummer Let It Will Be. Knap gedaan, want de sample is er uitermate goed in verwerkt dat het eigenlijk ook weer niet echt opvalt, laat staan irriteert. Het nummer zelf vind ik dan weer ietsje zwakker in vergelijking met de rest. Het klinkt me net even te eentonig in de oren.
Maakt niet uit: we gaan verder met Forbidden Love. Hier is een sample te horen van ik meen Kraftwerk. Mevrouw weet wel waar ze het vandaan moet halen allemaal. Ook dit is een ijzersterke track op dit album. Iets minder hoog van tempo en daardoor valt het zeker ook op. Een persoonlijke favoriet.
De tonen van dit nummer zijn nog niet uitgestorven of het volgende nummer dient zich al weer aan: Jump. Dit nummer lijkt Into the Groove als inspiratie-bron te hebben, althans dat hoor ik er een beetje in. Het heeft in elk geval dezelfde vibe. Alleen is die klassieker hier niet bepaald geevenaard.
High klinkt behoorlijk electro. Het geluid is ook wat scheller en killer. Fischerspooner deed er goede zaken mee, dus dan moet Madonna dat zeker ook lukken. In dit nummer haalt ze 2 songtitels van het album Music aan: Nobody's Perfect en I Deserve It. Dit nummer had ook wel op desbetreffend album kunnen staan.
Isaac is een nummer waarin Madonna het niet kan laten over kabbalah te zingen. Isaac Luria schijnt in dit nummer alle lof van Madonna te krijgen (wat ze overigens onlangs ontkende n.a.v. flinke kritieken). Tekstueel gezien een nummer waar ik eerlijk gezegd niet veel mee kan. Muzikaal kan ik niet anders zeggen dan dat dit weer een lekker opzwepend nummer is. Yitzhak Sinwani verzorgt overigens de mannelijke spoken-word vocalen in dit nummer.
Het 2e nummer met een rock-feel is Push. Mij bevalt het in elk geval uitstekend. Het is lekker opzwepend. En met een beetje fantasie hoor ik er heel in de verte La Isla Bonita in, maar dan wel in een zwaar vervormde en volwassener versie. Wederom een favoriet van mij.
Like It Or Not, maar aan alles komt een einde: ook aan dit album. Dit nummer heeft een beetje een soortgelijk intro als Frozen. Dat is al snel over als de beat er in komt; dan denk ik gelijk weer aan Goldfrapp. Een nummer met een electro-dreun dus. Een hoop geluidjes en riedeltjes maken dit nummer interessant genoeg om de aandacht blijvend vast te houden.

En één van die laatste woorden (interessant) gaat toch zeker op voor het hele album en bovenal het fenomeen Madonna zelf.
Weer is het haar gelukt alle schijnwerpers op zich gericht te krijgen. Weer is het haar gelukt om na een zwakker album terug te komen met iets bijzonders, wat op de keper beschouwd helemaal niet zo interessant of bijzonder is. Want samples kennen we nu wel. Goldfrapp-electro ook wel (zelf Pop-prinses Kylie ging er al mee aan de haal). En toch, en toch: ik weet niet wat het is, maar Madonna doet het dan net even beter, gelikter, aparter of wat dan ook.
Als dit Madonna niet was hadden velen hun schouders opgetrokken, maar met de juiste marketing lukt het haar toch weer om de aandacht te pakken. Ook de mijne.
Binnen het pop-genre bekeken is dit gewoon een ijzersterke cd.
Vergeet even alle zorgen, zet alle stoelen aan de kant om vervolgens een uurtje uit je dak te gaan op Confessions on a Dancefloor.

avatar van brooklyn
T.O. schreef:
Die single en de rest van het album is mede-geschreven en geproduceerd door Jacques Lu Cont alias The Thin White Duke van Les Rhythmes Digitales en Zoot Woman

Ok, nu ben ik ook geïnteresseerd in dit album

avatar van musicfriek
Wauw, Aero, weer zo'n mooie recensie!! Na Kate Bush dus Madonna, ik zal nog even moeten wachten op het album, maar mijn nieuwsgierigheid is gewekt!! Haar vorige album was zeer teleurstellend en had de hoop al beetje opgegeven,,,, Maar kijk nu, Hung up staat zelfs op 1 in de vaderlandse hitlijsten!! Dit is pas haar 3e nummer 1 hit in Nederland na Into the groove en Who's that girl. Na 18 jaar weer aan de top, wat een prestatie van deze nu al legende! Lang leve Madonna!

avatar van HiLL
@Eric hele leuke recensie! Toch wel geinteresseerd en dan die smilies eronder he....leuk dat 'wij' MuMeetjes ze ook hebben!

Na de cd de afgelopen dagen nog drie keer te hebben beluisterd heb ik mijn score net bijgesteld. Elke keer werd ik gewoon uit mijn stoel geblazen door deze dame, waar ik in het verleden niet al te veel van moest hebben.

Ik ben echt stomverbaasd: wat een ongelooflijk goed album is dit!!!!

Go girl! Je bent zojuist van 4 naar 5 sterren gegaan.

wotjek
Ja.. Wat moet ik eigenlijk zeggen. Ik vind m eigenlijk wel goed.. Het is gewoon totaal verrast. IK had naast die nichtenplaat van een Hung Up, eigenlijk meer van die platen verwacht. Maar het valt allemaal wel mee.

avatar van Matys
Erg goed album maar ik val een beetje over de teksten die bij Madonna meestal toch al niet zo sterk zijn.
vb. I love New York, other cities make me feel like a dork. Leuke soundbite maar ik denk dat Madonna meer in huis heeft dan dit.
Verder erg sterke cd die zeker een enorme hit wordt.

avatar van Zwammer
Ben hem nu aan het luisteren en het klinkt wel lekker hoor

Het lijkt net of Forbidden Love eindigt met een Orbital deuntje (eentje van In Sides)

Sorry maar ik moet hier effe kwijt, dat Hung Up bijzonder goedkoop nummer is. Komaan, een sample van een meer dan bekend nummer als dat van ABBA.Armoe!

gerre schreef:

Aja, mag Madonna ook een keer sampelen? Voor al die keren dat andere het met haar muziek gedaan hebben..

Ehmmm...
Is wel heerlijk nummer hoor.
En ze ziet er ook nog goed uit voor haar leeftijd.

avatar van Poeha
Ik ben het bijna volledig met Hypnotic eens.
Wat zijn Push, Jump, Isaac en Sorry een lekkere nummers zeg. Veel beter dan Hung Up, wat eigenlijk maar een beetje goedkoop afsteekt tegenover de eerdergenoemde tracks. I Love New York is ook wel goed.

Bij het nummer Isaac viel me op dat de instrumentale stukjes zo van Faithless hadden kunnen zijn.

De eerste keer was het toch wel even wennen, maar na een paar keer luisteren, vind ik dit toch eigenlijk één van haar beste albums. Zo niet het beste. Ze krijgt alvast 4*.

avatar van BoordAppel
Ik ben droevig

Ja Madomma de volgende keer geen Babelfish meer gebruiken, ok?

avatar van VanDeGriend
gerre schreef:

Tot nu toe enige nummer dat ik heb gehoord en slaat inderdaad helemaal nergens op. Slappe hap zeg.

Ik zal toch het album wel gaan halen maar dit sla ik dan over. Gelukkig is t het eerste nummer .....dat skipt lekker

Wederom hulde voor Aerodynamic...das geen half werk zeg...

avatar van Jordy
BoordAppel schreef:
Ik ben droevig

Ja Madomma de volgende keer geen Babelfish meer gebruiken, ok?

Ook Pulse gezien?

even getest, als je "i am sorry" vertaalt op babelfish krijg je ook écht "ik ben droevig"

avatar van ChrisX
Zit nu voor het eerst te luisteren naar het album in zijn geheel (i.p.v. de losse nummers afgelopen week op 3FM) en ik moet zeggen dat ik het ontzettend lekker album vind. Tjokvol electronica, goede sferen, bijna alle overgangen tussen de nummers erg geslaagd.

Het is qua muziek een heel ander album maar ik hoor toch een bepaalde verwantschap met Ray Of Light. Het heeft diezelfde diepe klanklagen als op RoL maar de beats zijn nadrukkelijker, de bassen dieper en heftiger. Ik heb nooit zo veel gehad met de muziek van Madonna maar deze albums van haar bevallen me prima.

avatar van Hans Brouwer
Geweldig album. Hoe vaker ik luister hoe meer ik het album ga waarderen!! Er staat geen enkel zwak nummer op. Madonna is zoals altijd in topvorm.
Samen met All that I am van Santana de topper van 2005.

avatar van musicfriek
Zware domper, dit album. Zelden zo'n saai album gehoord van Madonna. Had er echt veel meer van verwacht. Ik verbaas me over bovenstaande meningen. Maar misschien komt het nog... Kom niet hoger dan 2,5*.

Iceman schreef:

Ehmmm...
Is wel heerlijk nummer hoor.
En ze ziet er ook nog goed uit voor haar leeftijd.

Zeg T! Ziet er nog goed uit voor haar leeftijd? Hoe oud is zij en hoe oud ben jij? Verbaast me dat je van Madonna houd, trouwens

wotjek
Ik weet niet wat met dit album is.. Als ik 'm 's avonds of 's nachts draai is het heel goed, maar ik draaide 'm vanmiddag nogmaals op het werk en toen vond ik m weer onwijs saai.

Oftewel, in mijn ogen is het een typische avond CD..

avatar van dynamo d
Hung Up is een lekker swingend nummer. Normaal houd ik toch van heel andere muziek, maar Madonna vind ik toch wel een fascinerende dame.

avatar van swoon
ik vind hung up eigenlijk maar een belachelijk nummer. had veel meer verwacht.

avatar van Eddie
Net deze toch ff geluisterd, en het valt me geenszins tegen ik zal er nooit een fan van worden, of dit thuis vrijwillig opzetten. Ik moet Madonna echter wel na geven dat ze met een bijzonder professionele plaat is gekomen alles zit gewoon erg goed in elkaar de nummer kloppen gewoon. het swingt allemaal erg lekker en is lekker melodieus.

avatar van AstroStart
Ben vandaag bij FRS geweest, maar daar hadden ze hem nog niet :S. Volgens hen komt ie morgen pas.

Balen.