The Cure - Disintegration (1989)

Label: Fiction

1. Plainsong (5:17)
  2. Pictures of You (7:28)
  3. Closedown (4:18)
  4. Lovesong (3:28)
  5. Last Dance (4:43)
  6. Lullaby (4:08)
  7. Fascination Street (5:15)
  8. Prayers for Rain (6:07)
  9. The Same Deep Water as You (9:22)
  10. Disintegration (8:19)
  11. Homesick (7:06)
  12. Untitled (6:30)
  13. Prayers for Rain [RS Home Instrumental Demo] * (3:01)
  14. Pictures of You [RS Home Instrumental Demo] * (3:29)
  15. Fascination Street [RS Home Instrumental Demo] * (2:39)
  16. Homesick [Band Instrumental Rehearsal] * (3:12)
  17. Fear of Ghosts * (2:57)
  18. Noheart * (2:40)
  19. Esten * (3:13)
  20. Closedown [Band Instrumental Demo] * (2:48)
  21. Lovesong [Band Instrumental Demo] * (3:39)
  22. 2 Late [Alternative Version] * (2:50)
  23. The Same Deep Water as You [Band Instrumental Demo] * (6:04)
  24. Disintegration [Band Instrumental Demo] * (6:34)
  25. Untitled [Alternative Version] * (3:37)
  26. Babble [Alternative Version] * (2:58)
  27. Plainsong [Studio Guide Vocal Rough] * (4:44)
  28. Last Dance [Studio Guide Vocal Rough] * (4:41)
  29. Lullaby [Studio Guide Vocal Rough] * (3:46)
  30. Out of Mind * (2:58)
  31. Delirious Night * (4:30)
  32. Pirate Ships * (3:38)
  33. Plainsong [Entreat Plus Live 1989] * (5:19)
  34. Pictures of You [Entreat Plus Live 1989] * (7:04)
  35. Closedown [Entreat Plus Live 1989] * (4:21)
  36. Lovesong [Entreat Plus Live 1989] * (3:24)
  37. Last Dance [Entreat Plus Live 1989] * (4:37)
  38. Lullaby [Entreat Plus Live 1989] * (4:14)
  39. Fascination Street [Entreat Plus Live 1989] * (5:10)
  40. Prayers for Rain [Entreat Plus Live 1989] * (4:49)
  41. The Same Deep Water as You [Entreat Plus Live 1989] * (10:03)
  42. Disintegration [Entreat Plus Live 1989] * (7:54)
  43. Homesick [Entreat Plus Live 1989] * (6:47)
  44. Untitled [Entreat Plus Live 1989] * (6:44)
the viking schreef:

Word altijd blij van The Cure,echte tranentrekkers hebben ze volgens mij niet gemaakt !

met vriendelijke groet the viking

Alleen als je mentaal labiel bent... maar ik vind de muziek sowieso veel te mooi om nou echt te gaan zitten janken. Eerder kippevel! Zoals plain song bijvoorbeeld al begint, da's toch pure schoonheid? Wat nou tranen, behalve van euforie misschien...

avatar van Castle

Gewoon steengoed, met Pornography en Faith mijn cure-toppers

avatar van orbit
Om die 2 kom je zeker niet makkelijk heen nee.. vergeet echter ook zeker head on the door, kiss me kiss me kiss me en wish niet als het om de meer toegankelijke platen gaat Beide fases zijn namelijk interessant van deze band

De beste plaat van de Cure, heb deze jarenlang op min walkman gehad.. heerlijk!

Lost Highway
Waar seventeen seconds een akelige en mysterieuze sfeer weergeeft,en pornography meer een depri sfeer vind ik deze plaat vooral melancholie uitstralen.Niet te min schitterend album,met als absoluut hoogtepunt pictures of you.Dit nummer heb ik trouwens ook in live-uitvoering gehoord(weet niet meer op welke cd),maar moet zeggen dat het nog beter was!

avatar van orbit
Misschien op de Cure Trilogy DVD?
Het geluid op die DVD is echt weergaloos De uitvoeringen van de nummers van Disintegration zijn ook veruit het best gelukt... vanaf Plainsong is het echt kippevel geblazen

shappy1010
Mooie album mooie sound, met een aantal bijzondere en tijdloze songs erop. Al het Gothic gedoe om the Cure spreekt me totaal niet aan, en het is ook jammer dat ze daardoor vaak niet geheel serieus worden genomen. Want als je deze en latere albums beluistert, hoor ik een gewone, doch goede top 40 popband met een ietswat droevige inslag in hun muziek. - En daar is wat mij betreft niks mis mee.

avatar van orbit
The Cure is inderdaad geenzins een gothicband!

Maar het is wel een band die salonfähig is bij veel goths natuurlijk... Maarja, dat geldt ook voor depeche mode of joy division, dus who cares? Als de muziek maar goed is! Uiterlijk of image is dan van ondergeschikt belang hoor
Als mensen die dingen niet kunnen loskoppelen zijn ze nog niet zo ver gegroeid in het leven

avatar van the viking
orbit schreef:
Misschien op de Cure Trilogy DVD?

Ofschoon ik Trilogy een geweldige dvd vind ,heb ik toch meer gevoel bij de video/dvd In Orange van the Cure die net nog wat meer de typische donkere Cure sound uitademt !

met vriendelijke groet the viking

avatar van orbit
Die ken ik niet, maar evengoed bedankt voor de tip

avatar van schizodeclown
orbit schreef:
The Cure is inderdaad geenzins een gothicband!

Zekers niet.En dan missen ze een hoop ook.Pech voor hun.
Laat ze maar lekker leeg zijn.
Als ze om die reden niet luisteren gaan ze juist met de menigte mee en plaatsen ze zichzelf automatisch in een groepering.

Goed verwoord schizo

lekker album, een paar hele goede gitaarloopjes, zoals zij nummers kunnen openen echt heel goed.

avatar van orbit
Ik hoorde trouwens dat the Cure een nieuwe plaat wil uitbrengen op 26 april (de verjaardag van Smith).. ben benieuwd of ze dat gaan halen

avatar van Brain Stew
Wat is het toch mooi om zo voor middennacht even Dintegration op te zetten. Een lange trip de nacht in. Zo komt ie het best tot zn recht.

avatar van orbit
Gister weer even loeihard Fascination Street door de kamer heen geblazen, wat een fuckin' rush!

Ace
Laat ik maar eens even uit de kast komen... Ik had altijd een vreselijk vooroordeel tegen bands als The Cure en bijna alles wat in de 80-er jaren zijn hoogtijdagen vierde. Met het schaamrood op mijn hele hoofd moet ik er langzaam maar zeker wat betreft dit wonderschone album op terug komen. Ik heb 'm nu een heel aantal keren beluisteren de laatste weken/maanden en ik ga mijn waardering dan ook verhogen naar 4,5*. Pictures of you... Te mooi gewoon...

Heerlijk album om bij weg te kwijnen, om je rot bij te voelen. En dan voel je je na afloop weer kiplekker

avatar van Waldo Jeffers
M'n favoriete Cure-album, haalt het nipt voor Pornography. Schitterend album, om kippenvel bij te krijgen. Wordt nog eens onderstreept telkens wanneer ik de Trilogy-dvd bekijk. Schitterend album. Een 5 dan ook

avatar van orbit
Het contrast tussen pornography en disintegration is op de trilogy-dvd ook enorm. Waar pornography bijna een minitieus uitgevoerde death-ride is, is dit opeens een binnenkomen in het walhalla! Komplete euforie! En dat voor een plaat die toch ook niet als een van de meest zonnige platen allertijden wordt gezien

Voor alle duidelijkheid, 5 sterretjes dus voor deze plaat!

Prachtig! Om Stan uit South Park te quoten:

"Disintegration is the best album ever!!!"

avatar van The Scientist
... dat was Kyle

Maar het is inderdaad een hele mooie plaat, die intro van Closedown kan ik 10x achter elkaar horen.

avatar van nevyn
Errr. Kyle ja dat zei ik

avatar van orbit
Gelukkig is south park gered van het monster dat Barbara Streisand heet..

avatar van nevyn
"WOW, Robert Smith is the greatest person that ever lived!"

De beste plaat die ik ken van ze! Ik hou sowieso erg van het stemgeluid van robbert, maar op deze plaat klieft ie echt door mijn ziel. Prachtige composities en dito muziek, ge-wel-dig!!
5*****

avatar van orbit
De muziek op deze plaat is van eenzaam hoog niveau, ook voor cure-begrippen
Eigenlijk staat er geen zwak nummer op. Productie is ook kristalhelder, voorlopig heeft dit geen remaster nodig

Gaaf hoe The Cure de laatste tijd langzaam steeds meer aandacht krijgt op deze site. Voor mij erg nuttig geweest, want ik ben lang blijven steken bij dit album, terwijl de The Cure nog zoveel meer geniaals te bieden heeft. Wat het voor mij blijft doen is dat Robert Smith´s brede skala aan emoties mij voor bijna elke gemoedstoestand nummers geeft waardoor ik me weer levendiger ga voelen. Mijn voorkeur hierbij gaat wel het meest naar dit album en Pornography; Intensiteit op haar grootst. Met deze albums in het gelid tijdens de donkerste uurtjes van de nacht knalt mijn kwetsbaarste metgezel eindelijk eens naar buiten om vervolgens veel abstracte vormen en kleuren aan te nemen. Kapot hard los met volledig onbegrip en verwarring na de laatste tonen, maar met veels te veel toekomstige inspiratie en prachtige dromen. Ga dit vaak luisteren, want die uittreding kwam bij mij pas na vrij veel luisterervaringen. Precies wat het allemaal de moeite waard maakt, want wat maakt iets van eeuwige waarde…

Dude?

Ja echt he...

Hoe vet was de maan tussen die lichte bewolking met dit album al liggend onder de sterrenhemel.

Zie hier, mijn aankomende nummer 1!