Crowded House - Woodface (1991)

Australiƫ
Label: Capitol

1. Chocolate Cake (4:02)
  2. It's Only Natural (3:32)
  3. Fall at Your Feet (3:18)
  4. Tall Trees (2:19)
  5. Weather with You (3:44)
  6. Whispers and Moans (3:39)
  7. Four Seasons in One Day (2:46)
  8. There Goes God (3:49)
  9. Fame Is (2:22)
  10. All I Ask (3:56)
  11. As Sure as I Am (2:53)
  12. Italian Plastic (3:39)
  13. She Goes On (3:15)
  14. How Will You Go / I'm Still Here (4:14)
  15. Burnt Out Tree [Home Demo] * (1:35)
  16. I May Be Late [Home Demo] * (3:06)
  17. She Goes On [Home Demo] * (3:12)
  18. As Sure as I Am [Home Demo] * (2:37)
  19. My Legs Are Gone * (4:33)
  20. You Got Me Going [Home Demo] * (3:23)
  21. Italian Plastic [Home Demo] * (2:54)
  22. Be My Guest [Home Demo] * (2:03)
  23. Weather with You [Home Demo] * (3:07)
  24. Chocolate Cake [Home Demo] * (3:50)
  25. How Will You Go [Home Demo] * (2:46)
  26. It's Only Natural [Home Demo] * (3:21)
  27. Four Seasons in One Day [Home Demo] * (2:42)
  28. There Goes God [Home Demo] * (2:42)
  29. Catherine Wheel [Home Demo] * (3:00)
  30. All I Ask [Home Demo] * (2:43)
  31. Fields Are Full of Your Kind * (3:28)
  32. Creek Song / Left Hand * (3:04)
  33. Fall at Your Feet [Early Version Rehearsal] * (3:21)
  34. The Burglar's Song / Around the UK in 7 Minutes [Medley / Live] * (7:20)
  35. I'm Still Here [Full Version] * (2:19)
avatar van dazzler
I'm Still Here is toch geen medley met How Will You Go? Het is een hidden track.

avatar van Poles Apart
Uitstekende documentaire/film:

Woodface: the Story Behind the Album

avatar van milesdavisjr
Niet alleen op deze site maar gemiddeld genomen wordt Woodface door liefhebbers van de band het hoogst aangeslagen.
Als Neill Finn adept heb ik deze plaat regelmatig aan een luisterend oor onderworpen, maar vreemd genoeg heb ik hier veel meer moeite voor moeten doen om het geheel op waarde te schatten.
Toegegeven, met It's Only Natural, Tall Trees, Fall At Your Feet en Four Seasons In One Day staan er enkele absolute pareltjes op, het zal ook niemand verbazen dat deze songs op de eerste helft van de schijf staan.
Hierna, hoewel de plaat niet direct slechter wordt, kan ik de aandacht er wat minder goed bijhouden.
Stiekem hoor ik wel degelijk enkele details die mij voorheen wat minder opvielen.
Een song als How Will You Go viel mij nooit zo op, echter is het nummer met de tijd gaan groeien.
Finn heeft het gevoel voor het schrijven van verslavende melodieën aan zijn kont hangen, een talent wat niet heel veel gegeven is.
Opvolger Together Alone vind ik nog wat sterker, die plaat kent voor mijn wat meer verdieping, getuige songs als Fingers of Love, Kare Kare en Private Universe.
Woodface is echter aan een kleine opmars bezig....

avatar van TEQUILA SUNRISE
Wees gerust Peter, je gaat uiteindelijk vanzelf op 5 sterren uitkomen

avatar van vigil
Bij mij valt de "B kant" toch ook behoorlijk in de smaak. Sterker, mijn vinkjes staan bij As Sure as I Am en There Goes God.