Guns N' Roses - Greatest Hits (2004)

Label: Geffen

1. Welcome to the Jungle (4:34)
  2. Sweet Child O' Mine (5:57)
  3. Shadow of Your Love * (3:05)
  4. Patience (5:58)
  5. Paradise City (6:49)
  6. Knockin' on Heaven's Door (5:38)
  7. Civil War (7:44)
  8. You Could Be Mine (5:46)
  9. Don't Cry [Original] (4:48)
  10. November Rain (8:59)
  11. Live and Let Die (3:04)
  12. Yesterdays (3:18)
  13. Ain't It Fun (5:10)
  14. Since I Don't Have You (4:21)
  15. Sympathy for the Devil (7:35)
avatar van gigage
Hans zoekt hobby

Hans Brouwer schreef:
Ik zou "uitstekende" weglaten en "hardrock" vervangen door "herrie"...

Volgens mij heb jij je punt hier al eerder duidelijk gemaakt. Eerst vond je GNR goed, nu kan je Axl's stem niet meer horen door al die geweldige herrie.

west schreef:
West, je hebt gelijk. Van mijn kant geen kwaad woord meer over GN'R.

Hans Brouwer schreef:
Wat betreft Guns N' Roses; zij hebben één album gemaakt dat mij erg aanspreekt en dat is "Appetite for Destruction".

avatar van Hans Brouwer
Je verandert wel eens van gedachte... Over 20 jaar ben ik misschien wel zo dement als een deur en lichten mijn ogen op als de dj van het verzorgingshuis, in het kader van "Herinnert U zich deze nog", iets van GNR draait.

Hans Brouwer schreef:
Je verandert wel eens van gedachte...
Klopt en door de jaren heen veranderd je muzieksmaak ook. Guns n Roses beluister ik ook bijna nooit meer, dat was vooral toen ik begin 20 was. Live vind ik die Axl ook niet om aan te horen trouwens, maar op de studio platen vind ik het wel meevallen. Persoonlijk vind ik van de 'hardrock krijsers' Axl een betere stem hebben dan b.v een Brian Johnson van AC/DC, want die vervormt zijn stem, en Axl gebruikt zijn 'normale' stem, en toch heeft Brian zijn stem ook wel weer wat.

Hans Brouwer schreef:
Volgens mij ben jij al bijna dement, zeker als je tot minimaal 3x toe dit bericht aan moet passen om tot dit antwoord te komen!

ricardo schreef:
..zeker als je tot minimaal 3x toe dit bericht aan moet passen om tot dit antwoord te komen!
"Big Brother is watching you!"

Hans Brouwer schreef:
"Big Brother is watching you!"
Hey pannekoek, het boek van George Orwell maar weer weggehaald?

avatar van pureshores
Jammer dat het na You could be mine meer een waterpistolen en droogbloemen werd met al die onnodige covers en eentonige ballads. Daarom staan de singles van AFD op eenzame hoogte voor mij, tesamen met You could be mine.

avatar van Eddie
Herkenbaar, Use Your Illusion hebben bij de tand des tijds echt niet doorstaan. Er staan wel wat leuke nummers op maar de platen zelf kunnen voor mij niet tippen aan Apetite. Die draai ik ook nog wel eens, het is dat ik Use Your Illusion in een limited edition box heb anders had ik ze denk al wel van de hand gedaan.

avatar van caravelle
caravelle schreef:
Was Guns 'n Roses single Sweet child o' mine niet Vara's parkeerschijf (iedere dinsdag) in de lente/zomer van 1988? Het was zeker mijn kennismaking met deze groep en heb de single meteen gekocht. Geloof niet dat het een grote hit werd toendertijd maar vond deze geweldig inclusief de B kant. Het jaar daarop Paradise city ook op single gekocht en vlak na de zomer Patience. Wat daarna kwam vond ik allemaal erg over de top maar In 1992 toch nog naar de kuip geweest voor een concert maar daar was niet veel aan. Daarbij liet de band iedereen wachten en de zanger met zijn grote bek gaf de politie de schuld (lees smoesjes). Intussen werden ze ingehaald door Nirvana en consorten en was het feest alweer voorbij. Slash nog ergens gezien op Pinkpop (1993 of 1994?) maar dat hield ook niet over. Kortom, de eerste lp en Lies moet je hebben en dan heb je genoeg in huis.

avatar van MIAB
Fijn om deze verzamelplaat te hebben. 4*