Guns N' Roses - Greatest Hits (2004)

Label: Geffen

1. Welcome to the Jungle (4:34)
  2. Sweet Child O' Mine (5:57)
  3. Shadow of Your Love * (3:05)
  4. Patience (5:58)
  5. Paradise City (6:49)
  6. Knockin' on Heaven's Door (5:38)
  7. Civil War (7:44)
  8. You Could Be Mine (5:46)
  9. Don't Cry [Original] (4:48)
  10. November Rain (8:59)
  11. Live and Let Die (3:04)
  12. Yesterdays (3:18)
  13. Ain't It Fun (5:10)
  14. Since I Don't Have You (4:21)
  15. Sympathy for the Devil (7:35)
avatar van WB
WB
Alle beste platen van Guns 'n' Roses staan erop! Topcd!

JonnieBrasco
Je kan beter zeggen: alle hits

ja inderdaad, you could be mine vind ik een stuk slechter dan bijvoorbeeld nightrain, don't damn me, get in the ring of my michelle. Er zijn gewoon zoveel nummers van ze die dan wel geen hits zijn geworden maar die wel minstens even goed zijn als een groot deel van de greatest hits.

Dit is een een geweldige CD, maar je moet er van houden. Ik kan me voor stellen dat mensen dit onwijs lelijk vinden.

Wat ik goed vind aan Guns'n Roses is dat ze van elk liedje echt wat proberen te maken. In elk nummer zit een mooie opbouw (veel afwisseling, snerpende gitaarsolo's) en daarom duurt elk liedje ook vrij lang. Wat dat betreft spant November Rain de kroon. Terecht hoog in de Top zoveel allertijden, een geweldig nummer.

You could be mine is mijn favoriete nummer, gevolgd door Welcome to the jungle.

4.5 sterren

Logische keuze van de nummers op deze cd, maar wel jammer. Want de laatste 3 nummers horen zeker niet tot het beste materiaal van GN'R. En waar is hun beste nummer Estranged?

Verder kwalitatief natuurlijk toch wel een goede cd.

avatar van Eddie
Dat was dus het eerste wat mij opviel toen ik de plaat helemaal geluisterd had, geen estranged, geen Move to the city geen it's so easy, maar wel ain't it fun en since I don't have you. Maar ik snap het ook wel het moet allemaal wel op een cd passen, en voor een dubbel cd hebben ze te weinig uitgebracht. (de U.Y.I. dvd's zijn overigens een beter overzicht van hun hits)

Jaap
De laatste drie nummers vind ik eigenlijk bagger. Maar goed, Sweet child of mine, Patience, Novemberrain.....geweldige nummers! Ik ken niet alle cd's van hun, dus of echt de beste nummers erop staan weet ik niet zeker....

avatar van gemaster
Ain't It Fun is toch best leuk?

'Ain't it fun when you've broken up every band that you've ever begun'.

avatar van Eddie
'Ain't it fun when you know that you're gonna die young'

avatar van vanh
Dat je met zo'n slechte zanger zulke goede nummers kan maken, respect!
Wanneer onze Axl zijn normale stem opzet, zoals in patience en don't cry, klinkt het overigens veel beter. Heb een aantal cd's van hen, dus ik kan zeggen dat ik altijd wel heb kunnen genieten van de GNR. Muzikaal top.

Toch was zonder die dan wel niet slechte zanger Guns N' Roses een stuk minder geweest, ook muzikaal. Hij schreef een groot deel van de nummers, en veel werd ook samen geschreven. Hij was geen briljante zanger maar wel een uitstekende songwriter.

avatar van Eddie
Die zang vindt ik persoonlijk helemaal niet slecht, het meer een kwestie van love it or hate it. Door die stem van axl onderscheidden ze zich eind jaren tachtig wel van glam acts als Hanoi Rocks, Motley Crue en (het zij in mindere maten) Bon Jovi. Het maakt de muziek wel lekker smerig.

avatar van HiLL
Ik ga deze maar eens kopen...deze nummers zijn erg lekker, met een heerlijke krijsende stem! En verder hoef ik niks te hebben van ze, dus perfect album.

Zo'n band die je enerzijds boeit, maar waar je anderzijds de moeite niet wil voor doen alles te kopen wat ze maakten. Dus voor mij een band die er goed aan doet een verzamelaar te maken en ja, ze deden het. Wat voor een uitschot de bandleden ook mogen zijn en hoe ze ook qua imago hopeloos vervallen in het 'ik ben een stukske krapuul en ben er fier op'-macho-imago, sommige nummers zijn echt wel grandioos. November rain, natuurlijk. Maar ook Civil war en Sweet child of mine. Zalig, die gitaren. Ik zag ooit een concert van hen op tv en ik mis hier ook wat nummers op de verzamelaar, zoals dat nummer Mrs Brownstone, hopelijk is de titel goed. Misschien is het goed dat ze niet meer bestaan, zo blijven ze een beetje legendarisch en vervallen ze niet in eeuwige herhalingen. Op de top van hun roem vond ik ze wat overroepen. Maar het heeft wel degelijk iets, echt waar.

avatar van starbright boy
dream555 schreef:

Misschien is het goed dat ze niet meer bestaan

Het maffe van het verhaal is dat ze nog wel bestaan, op papier dan. Met Axl Rose als enige oorsprokelijke lid en al een jaar of 12 bezig aan een nieuwe cd (en in die tussenperiode af en toe een optreden). De rest van de band zit bijna collectief in Velvet Revolver.

Zou Chinese Democracy er ooit nog van gaan komen.. waarschijnlijk niet. GN'R moet zo onderhand ook wel ongeveer de band met de meeste verschillende bandleden en wisselingen zijn. Vooral de laatste jaren is het volgens mij zelfs voor fans onduidelijk wie nou echt in de band zitten.

avatar van Eddie
Ik denk dan als GnR fan waarom stuur je scotty boy terug naar het afkick centrum en laat axl weer netjes de vocalen doen, Velvet Revolver is Guns 'N Roses, eind goed al goed. (Ik heb overigens niets tegen Velvet Revolver hun cd is geweldig maar er gaat weinig boven GnR)

is het niet belachelijk dat estranged er neit opstaat?

dat is het wel.

DutchViking
Ja, Estranged hoort er zeker op. Deze verzamelaar heeft mij als fan weinig te bieden. Geen nieuwe songs (of songs die nooit eerder uitgebracht zijn), geen Estranged en een lelijke hoes. Maar desondanks toch wel 3,5 ster voor de toppers die er wel op staan.

avatar van Eddie
Aan de andere kant, zu ik er zo eens over nadenk is het eigenlijk een beetje onzin om een verzamel plaat uit te brengen van een band die eigenlijk maar drie studio platen heeft uitgebracht. Een fatsoenlijke Live cd, en een fatsoenlijke Live DVD had ik meer zijn plaats gevonden. Live era... en de UYI dvd's hebben een prachtige setlist maar een belabberd geluid, gedurende het hele concert kun je Gilby Klark nauwelijks horen spelen, je hoord alleen maar het gemier van Slash.

avatar van Eddie
En het goede nieuws is er komt nog een greatest hits cd uit in 2006, dan hebben ze dus 3 volledige cd's en 2 greatest hits cd, dat is dus een best of ratio 3:2 .
en dat voor een band die eigenlijk maar een handje vol echte hits gehad hebben.

(ik reken die cover plaat en die twee EP's niet mee)

avatar van avdj
Ze hebben 1 EP en twee coverplaten (Lies en SI)
Tenminste volgens MuMe.

Maar waarom komt er nou wéér een GH?

avatar van Eddie
Lies is een veredelde EP (het live gedeelte was al als indie verschenen in 1986, alleen de accoustische songs (4) waren nieuw. 4 songs is voor mij een ep, en twee ep'sop een cd blijft voor mij ook een ep) alleen SI is een cover plaat.

Ik vraag me seriues af welke nummers op die greatest hits komen te staan, op deel 1 miste ik alleen estranged.

DutchViking
Ik snap ook niet waarom er een nieuwe Greatest Hits komt. Ik mis eigenlijk alleen Estranged en Coma op deze plaat. Omdat ik alle nummers al heb, zal ik deze Greatest Hits niet aanschaffen. Neemt niet weg dat het een leuke compilatie is, maar ja niks nieuws onder de zon...

Het beste werk van Axl Rose en co uit hun top periode, ik ben benieuwd of het hernieuwde GNR met de nieuwe cd in het vooruitzicht ooit nog dit niveau zullen halen.
De toekomst zal het uitwijzen.

avatar van Eddie
Ik denk dat Chinese democracy wel een goede plaat zal gaan worden. Alleen als guns 'n roses om de drie platen een best off uit gaat brengen dan kunne we de volgende dus verwachten in 2040

whaha
dat zal helemaal afhangen van de chinese democracy. Als dat een succes word komt er misschien nog wel een album. Mja ik heb ook al ergens gelezen dat het het eind van het jaar zou kunnen worden. We zouden muziek gaan horen in 2006 heeft axl gezegt... Maar over een album uitbrengen... Maar ik heb er goeie hoop in

DutchViking schreef:

idd mis ik estreanged op deze cd maar coma niet ecjt want die is toch ook niet als singel uitgebracht en is dus ook niet zo bekend.

avatar van Arno
Estranged is inderdaad een misser, maar ook Rocket Queen mocht hier zeker op staan (en eventueel ook Anything Goes). Desondanks toch 5* voor de 14 overige toppers