AC/DC - Fly on the Wall (1985)

Australiƫ
Label: Epic

1. Fly on the Wall (3:44)
  2. Shake Your Foundations (4:10)
  3. First Blood (3:46)
  4. Danger (4:22)
  5. Sink the Pink (4:15)
  6. Playing with Girls (3:44)
  7. Stand Up (3:53)
  8. Hell Or High Water (4:32)
  9. Back in Business (4:24)
  10. Send for the Man (3:36)
Lange tijd vond ik dit maar een saai album maar daar ben ik helemaal van terug gekomen. Op een paar na, vind ik dat er toch sterke, lekkere nummers op staan. Vooral Playing with girls en Shake your foundations. Ik vind het geluid ook goed! Lekker rauw, vergelijk dat maar eens met Black Ice.... Brian vind ook heerlijk rauw klinken, ongeloofelijk!

avatar van hansjuvefan

Geluid goed??
Vooral de zang klinkt toch duidelijk uit de verte. Dit stoort me toch enorm.

avatar van ricardo
Man man man dit is gewoon het allerslechtste AC/DC album wat ooit is uitgebracht, slecht geluid vooral, net of Brian in een grote regenton staat te zingen. Sink The Pink en Shake Your Foundations vind ik de enigste goede nummers van dit matige album. Ik zou niet weten wat er verder goed aan is, vooral het belabberde geluid is gewoon niet te harden.

avatar van AC_DC
Naar mijn mening beter dan The Razor's Edge en Blow Up Your Video!

Ik vind het geluid ook goed! Lekker rauw, vergelijk dat maar eens met Black Ice

Dan is jou definitie van 'rauw' duidelijk anders dan de mijne.
Black Ice gaat hier als een peleton Leopard 2's overheen.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Studio-album nummer negen van Angus Young en de bende van AC/DC: altijd een garantie voor harde rock 'n' roll zonder compromissen en aanstekelijke deuntjes %u2026 maar dit album is toch zo sterk niet: er staan een aantal missers (Don't Talk to Strangers) op, de productie is best wel belabberd en de stem van Brian Young is zeer discutabel te noemen, ik ben nog voorzichtig en beleefd. Toch swingt het weer als de spreekwoordelijke tiet, zoals onze Noorderburen soms zeggen. Steken het hoofd uit boven het maaiveld: Fly on the Wall, Shake Your Foundations en Sink the Pink. Eerste album ook waarop nieuwe drummer Simon Wright (oa Rhino Bucket en Dio) meedoet.

Nóg een broer?

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Sorry kaztor, waar waren mijn gedachten: Brian Johnson natuurlijk (zweepslagen zijn al besteld).

!! Ik vind het nog steeds lekker klinken!!
Kamer-brede accoorden, lekker rauw, lekker swingend, Brian Johnsson met fantastische steenkolenstem...
Niks mis mee....
First blood en Danger vind ik iets minder, anders had ie van mij 5 punten gekregen ipv. 4,5. Maar nummers als Back in Business, Sink the Pink en Shake Your Foundations... ik zou niet weten waarom die onder zouden moeten doen voor nummers van Back in Black, For those about to rock of Ballbreaker...
Maar goed, ieder z'n smaak!!!!!

avatar van sinkthepink
SPEEDROCK schreef:
!! Ik vind het nog steeds lekker klinken!!
Niks mis mee....
Maar goed, ieder z'n smaak!!!!!

Ik vind hem ook wel lekker, de rauwe productie bevalt me ook wel, maar het is vechten tegen de bierkaai

Casino Boogie
Productie van deze plaat is niet zo heel geweldig. Misschien door de problemen in de band (Malcolm aan de drank) dat Fly On The Wall is geworden zoals wij het kennen. Ik vind dit album beter dan Flick Of The Switch en Blow Up Your Video. Waarschijnlijk omdat de gitaren zo loeihard zijn opgenomen er er toch aardige songs tussen zitten. En vergeet de leuke video's niet.

avatar van ricardo
Wat, deze beter dan Flick of The Switch, nou nee echt niet. Dit album vind ik veruit het slechtste wat AC/DC ooit uitgebracht heeft. Slechte zangstem, slechte productie, slechte songs, en de hoes is ook nog niet om over naar huis te schrijven. Deze en Blow Up Your Video heb ik als enigste 2 studio albums niet org in huis van AC/DC, verder heb ik de AC/DC collectie compleet. En deze ga ik er echt niet bijkopen om de verzameling compleet te maken. Want dit album hoef ik echt nooit weer te horen.

avatar van B.Robertson
Wat een negativiteit! Als ik de plaat opzet hoor ik meteen al een prima openingslied. Shake your foundations & Sink the Pink zijn ook overtuigende liedjes in de positieve zin van het woord. Playing with girls klinkt alweer spannend en is een bevredigend lied. Stand up is ook goed en Send for the man is wel heel erg hard. Wat resteerd is redelijk aan te horen. Brian zingt weer als van ouds goed, De productie is uitmuntend, Uitstekend songmateriaal en wat een uitermate grappige hoes heeft de plaat toch. Één ding weet ik wel,als ik weer eens een AC/DC cd koop dan is dit een goede nominatie. 4,0sterren,no doubt about it!

avatar van ricardo
Shake Your Foundations en Sink The Pink zijn prachtige nummers natuurlijk. Zelfs Sink The Pink hebben ze nog lang in hun setlist gehad tijdens live concerten. Ik vind vooral het geluid van de cd en de stem van Brian uiterst belabberd klinken, en daarom kan ik van dit album gewoon minder genieten dan van andere AC/DC albums. Maar de 2 door mij genoemde nummers zijn wel super natuurlijk. Op ieder AC/DC album staan wel minstens 2 echt goede nummers. Eigenlijk zal ik van hun mindere albums eens een verzamelaartje moeten gaan maken, want het is ook zonde om die paar goede nummers te missen en zelden tot nooit te horen te krijgen. Maar even van deze en Blow Up Your Video een verzamelaartje met hun beste nummers gaan branden. Moet lukken, want de nummers Danger en de titeltrack vind ik het aanhoren ook nog wel waard.

Ik vind Fly On The Wall, Sink The Pink, Foundations en First Blood het beste hierop. De rest vind ik daar duidelijk een klasse onder zitten. Het geluid doet de rest: Minste AC/DC-schijf ever!

avatar van B.Robertson
Eigenlijk heb ik de plaat een halve ster extra gegeven omdat het een belangrijke lp voor me was. In 1985 was dat gewoon spannend: de nieuwe lp van AC/DC ligt bij de platenboer. Toen de openbare bibliotheek de lp aankocht was dat nog een hele gebeurtenis : Mee naar huis en op een cassette bandje zetten. Jaren later heb ik de lp zelf gekocht. Fly on the wall heeft op 34 gestaan in de NL album top100 en was er na 9 weken weer uit. Dat lijkt op een goede verkoop ware het niet dat Let there be rock t/m AC/DC Live allemaal hogere noteringen kenden.Sommige platen waren wel wat eerder uit de album top100 verdwenen. Verder dan 1994 gaat het naslagwerk niet.

avatar van De buurman
Absoluut de hardste en smerigste van AC/DC. Ik begrijp er helemaal niets van dat deze plaat zo matig gewaardeerd wordt. Dit is de Let There Be Rock uit de Johnson-era; ruig en compromisloos.
In de 25 jaar erna waren de singles altijd veelbelovend, maar was de plaat die erop volgde altijd een teleurstelling, vol kinderachtige en ongeïnspireerde nummers. Black Ice kan ik niet beoordelen, het lukte me zelfs niet om 'm helemaal uit te luisteren.
AC/DC is inmiddels vergeten hoe ze goeie riffs moeten schrijven. Hier nog niet. Geen zwak nummer op te vinden. Hard draaien.

Send For The Man.....Yeah!!!!

Je zegt het man! dit is gewoon een prima rockende plaat.
Hetzelfde is het geval met `Ram it down`van Judas Priest, die wordt ook vaak matig gewaardeerd terwijl ie ook aan alle kanten rockt en scheurt.

Send For The Man.....Yeah!!!!

Dan is jouw beleving duidelijk anders dan de mijne. De drie voorgangers vind ik in ieder geval harder klinken en die vergelijking met LTBR...? Die laat geen spaander heel van deze. Maar goed, iedereen luistert met andere oren.

avatar van Rockfan
Muzikaal is er niiks mis mee, maar die productie,hè

avatar van Ducoz
Jammer dat hij zo slecht gewaardeerd word! Ik vind de cover wel een van de coolste AC/DC Covers!

avatar van De buurman
De plaat wordt niet door iedereen gewaardeerd, maar laat je niet foppen door de negatieve geluiden hier. Fly On The Wall is één van de beste uit de Johnson-periode (ik vind alleen Back In Black beter).

De productie is erg rauw. Door die gitaarmuur en die mokerklappen van Simon Wright raakt Brian Johnson wat in de verdrukking. Maar dat mag de pret niet drukken. Dit is de AC/DC die je níet bij de Arbeidsvitaminen zult horen.

Doe maar gauw aanschaffen, krijg je geen spijt van.

De buurman schreef:

Doe maar gauw aanschaffen, krijg je geen spijt van.

Ga m zeker een keer kopen, moet alleen even wachten! Heb er net 6 gekocht..

avatar van Ducoz
Ik heb hem! Kon het niet laten, heb nu in 2 dagen alle AC/DC studio albums gekocht+ de EP

Ducoz schreef:

Als je toch bezig bent dan raad ik jou aan om Live `92 en het live album If You Want Blood er nog bij te nemen .
Ik zie net trouwens dat ik zelf nog 4 reguliere albums mis van AC/DC waaronder dit bovenstaande album.

avatar van ricardo
Deze kan ik missen als kiespijn, wat een vervelend geluid heeft dit album. En een Brian die zo schor klinkt al een knarie. Ik heppum niet origineel, maar als download. Meer dan zat om een leeg cdtje voor dit misbaksel vrij te houden.

Al moet ik zeggen dat ik Sink The Pink en Shake Your Foundations wel mooie nummers vind.

De schorre stem en het matige geluid maken dit voor mij een overbodige AC/DC release. Genoeg ander mooi AC/DC spul wat ik vele malen eerder opzet dan deze.

Om de collectie compleet te maken kan ik mij voorstellen dat je dit erbij gaat halen, maar kan me niet voorstellen dat deze veel beluisterd gaat worden.

2* voor de 2 goede nummers van het slechtste AC/DC album aller tijden.

avatar van rudiger
Dus dit is het slechtste album van AC/DC en rockt dus niet als de schurft.

Verder mis ik nog Flick On The Switch , Ballbreaker en Stiff Upper Lip .
Hoe vindt jij die 3 Ricco .

avatar van ricardo
die laatste 3 zijn zeker erg goed, vooral Flick Of The Switch, dat is een mooi album, en stukken beter dan deze miskleun. Ik vind trouwens Blow Up Your Video ook een minder album, maar wel een beetje beter nog dan deze.

Ballbreaker en Stiff Upper Lip zijn erg bluesy AC/DC albums en iets minder stevig. Ballbreaker heeft natuurlijk weer van die mooie texten die je doet herinneren aan de Bon Scott tijd. Ik vind de 3 die jij opnoemt alle 3 de moeite waard om origineel in huis te hebben.

Deze en Blow Up Your Video heb ik niet org in huis, omdat ik weet dat ik ze eigenlijk nooit weer ga afspelen. En voor de heb om een collectie compleet te maken haal ik beslist geen muziek in huis.

Maar je moet je niet laten weerhouden om hem te kopen natuurlijk, misschien vind jij dit wel een goed album, dat weet je maar nooit.

Smaken verschillen nu eenmaal word hier op mu.me altijd cliche matig gezegd, maar het is altijd maar o zo waar natuurlijk.

rudiger schreef:
Dus dit is het slechtste album van AC/DC en rockt dus niet als de schurft.

Verder mis ik nog Flick On The Switch , Ballbreaker en Stiff Upper Lip .
Hoe vindt jij die 3 Ricco .

ricardo schreef:

Ongelooflijk

Ongelooflijk

Dus volgens jou is het best een goed album . Er zijn nou eenmaal bij elk album voor en tegenstanders . Ik ken dit album niet en ga hier ook geen oordeel over vellen , zoals ik al zei , ik mis er nog 4 in mijn AC/DC collectie .