Crosby, Stills, Nash & Young - Looking Forward (1999)

Verenigde Staten / Canada
Rock / Folk
Label: Reprise

1. Faith in Me (4:21)
  2. Looking Forward (3:07)
  3. Stand and Be Counted (4:53)
  4. Heartland (4:29)
  5. Seen Enough (5:14)
  6. Slowpoke (4:32)
  7. Dream for Him (5:03)
  8. No Tears Left (5:07)
  9. Out of Control (4:10)
  10. Someday Soon (3:44)
  11. Queen of Them All (4:24)
  12. Sanibel (4:20)
Down_By_Law
Dit is niet veel beter dan de eerste reunie uit 1988, "American Dream". Sommige nummers zijn gewoonweg slaapverwekkend. Neil Young's nummers steken er hier echt met kop en schouders bovenuit. 'Slowpoke', 'Looking Forward' en met name 'Out Of Control' zijn het aankopen meer dan waard. 'Queen Of Them All' is ook van hem maar die is wat minder. Ik moet hem zelf ook nog wat vaker horen, maar nu staat hij op 3.5/5

avatar van Janz
Die vier nummers van Young zijn volgens mij outtakes van Silver and Gold.
Overigens vind ik Stand and be Counted van Crosby toch ook wel de moeite waard en Nash doet erg zijn best met Heartland. OK, het geheel haalt het niet bij eerder werk, maar van mij krijgen de heren een voldoende.

Down_By_Law
Na een paar extra luisterbeurten ben ik dit album veel meer gaan waarderen. Er staan echt geweldige songs op. Crosby's 'Stand And Be Counted' is heel sterk, Nash's 'Heartland' en 'Someday Soon' zijn ook goed. Stills is wat minder op dreef hier, maar 'No Tears Left' en 'Seen Enough' grijpen me echt. Verder is ook 'Sanibel' zeker een van de hoogtepunten (waarop Nash en Young lead zingen). Toch zijn Young's nummers nog steeds de beste. 'Out Of Control', 'Looking Forward' en 'Slowpoke'. Geniaal! 'Queen Of Them All' blijft het minste nummer van het album, vreemd genoeg ook van de hand van Young. Beter dan "American Dream" (1988), maar natuurlijk geen tweede "Deja Vu". 4/5

Deja Vu is nu eenmaal niet te overtreffen. Maar als je deze cd weer eens ter hand neemt, wordt je mischien verrast, net als ik, door de genialiteit van het muzikale kunnen van deze heren. Sanibel, Slowpoke en Someday Soon ( ik kan het ook niet helpen Down By Law) zijn echte hoogte punten. Als de cd afgelopen is verlang je eigenlijk alleen naar meer naar CSN&Y, bijna de beste groep allertijden.

Stijn_Slayer
Ik vind deze best wel goed moet ik zeggen. Neil Young's nummers zitten dicht tegen 'geweldig' aan. De rest loopt ook allemaal wel, af en toe ook lekker rockend. Maar echt speciaal zoals op Crosby, Stills & Nash en Deja Vu is het niet meer. Stills maakt zichzelf nog nuttig met z'n fantastische gitaarsolo's. Toch 4*

Wordt trouwens weer eens tijd voor een nieuwe plaat lijkt me, ik hoorde al wel verhalen over een cover album..

Stijn_Slayer
Vandaag viel mij op dat 'Dream for Him' ook een geweldig nummer is. Goed nieuws voor mij, een dezer dagen valt deze in mijn brievenbus voor 8 euro

Sstttt
Goed nieuws voor mij, een dezer dagen valt deze in mijn brievenbus voor 8 euro
Dat is dan € 7 teveel! Vlees nog vis is de enige omschrijving die ik kan bedenken bij Looking Forward. En vooral: slaapverwekkend. Het spijt mij oprecht maar het is niet anders. In 1999 dacht ik hoopvol een tweede Deja Vu in handen te hebben. Diepe teleurstelling alom toen ik Looking Forward beluisterde. Ik moet 'm nog ergens in huis hebben maar waar???

Sstttt schreef:

Ik vind dit wel een goed album hoor, 'Looking Forward', 'Stand And Be Counted', 'Seen Enough', 'Slowpoke', 'Dream For Him', 'Sanibel' genoeg mooie nummers

Looking Forward is gewoon een prachtig CSN&Y album. En ga die nou a.u.b. met vergelijken met Deja Vu ofzo , dat doe je met je vrouw toch ook niet. Een foto van nu en één van pakweg 35 jaar geleden Tuurlijk zit daar verschil in , maar ook met diegene die die vergelijking maakt. Kijk eens hoe je er zelf voorstond , pakweg 25 jaar geleden

Ad Brouwers schreef:

Nee, Deja vu hoeft ook helemaal niet. Wel een beetje een degelijk, enthousiast, redelijk stevig album met duidelijke kwaliteiten. Deze kwalificaties ontbreken volledig aan het toch eniszins slaapverwekkende looking forward.

Jammer.

En ik ga geen punten geven of met minder genoegen nemen omdat het nu eenmaal zo leuk is dat ze weer een cd hebben uitgebracht

Down_By_Law
Naar mijn mening is Graham Nash op dit album de zwakke schakel. Crosby's 'Stand And Be Counted' en vooral 'Dream For Him' zijn prima songs, Stills levert weer ouderwetse rocksongs met 'No Tears Left' en 'Seen Enough' (ook al is die melodie nogal 'geleend' van Dylan's 'Subterranean Homesick Blues'), en Neil Young schreef ook prachtige nummers ('Looking Forward', 'Slowpoke', 'Out Of Control'). Eerlijk is eerlijk, 'Faith In Me' (Stills) en 'Queen Of Them All' (Young) zijn niet best.

Nash maakt dit album soms inderdaad wat slaapverwekkend. 'Heartland' en 'Someday Soon' zijn op zich niet slecht, maar toch niet goed genoeg voor het betere materiaal van Crosby, Stills en Young. 'Sanibel' is wel een hoogtepunt, maar die werd geschreven door ene Denny Sarokin (was overigens bedoeld voor CSN's "Live It Up" album uit 1990; had dat album een heel stuk beter gemaakt).

avatar van Hans Brouwer
Ad Brouwers schreef:
Looking Forward is gewoon een prachtig CSN&Y album. En ga die nou a.u.b. met vergelijken met Deja Vu ofzo, dat doe je met je vrouw toch ook niet. Een foto van nu en één van pakweg 35 jaar geleden Tuurlijk zit daar verschil in.
Mijn vrouw is er in die 35 jaar alleen maar mooier op geworden .
En dan toch maar vergelijken, "Looking Forward (1999)" is wel een heel erg slap aftreksel van Deja Vu. Gebruiker Sstttt heeft er nog een € voor over, ik geef geen € cent voor "Looking Forward (1999)" . Slap, slaapverwekkend, glad-amerikaans, andere woorden heb ik er niet voor . M.a.w. een CSN&Y onwaardig album.

Hans , we zouden toch nog een mailtje sturen, voor een betere opvolger (in ieder geval voor jou). Ik zoek nog op waar ie naar toe moet, maar als ie er niet mocht komen (die opvolger) ben ik nou eenmaal toch wel tevreden met deze L.F. En wat mijn vriendin betreft: die heb ik "pas" 9 jaar en is zeer de moeite waard.

Stijn_Slayer
Ad, Geweldig die opmerkingen altijd!

En hij is binnen

En hij is binnen
Great, man, enjoy this stuff. Geef het een eerlijke kans

Great, man, enjoy this stuff. Geef het een eerlijke kans

Ik was sowieso al overtuigd van de klasse van (ruim het merendeel van) dit album Staan erg goede nummers op, een enkeling is minder of duurt net iets te lang.

Stijn_Slayer schreef:

Je hebt hem net binnen. Laat het eerst wat bezinken. Zet het dan af tegen ander werk van de heren. Denk dan nog eens goed na. Geef dan een oordeel. Wij hebben alle tijd.

Heel vaak willen mensen enthousiast zijn over een juist aangeschafte cd.
Begrijpelijk, want je hebt net in de beste overtuiging je geld gestoken in iets dat aan je verwachtingen moet voldoen.

Het ergste is natuurlijk, ergens € 15,00 in steken en dan na één keer al denken: wat een ongelofelijke s++t cd. Ik had mijn geld beter gelijk weg kunnen gooien. Maar ja, geef dat maar eens toe.......

Stijn_Slayer
Ik had hem al een aantal maanden geleden gedownload, had ook al een stem uitgebracht

Enige dat me toen tegen hield was de hoge prijs (lees: 21 euro), nu had ik mazzel.

Stijn_Slayer schreef:

Goed bekeken, en laat je geen woorden in de mond leggen door een ander. Als je 'm mooi vindt is dat gewoon jouw zaak, en wat anderen denken is soms leuk om te lezen en soms snijdt het geen hout. Ik vind het ook een meer dan gemiddelde cd en alles met alles vergelijken doen ze maar in de consumentengids e.d.

Ad Brouwers schreef:

Gelukkig is Ad nooit partijdig en laat hij dat ook nooit blijken!

Sstttt
musician schreef:
Daarom.... eerst luisteren, dan kopen. Destijds heb ik Looking Forward eerst van iemand geleend om tot de conclusie te komen dat Looking Forward niet mijn ding is. Toch mooi € 15 in mijn zak gehouden. Die € 15 is inmiddels al lang aan een andere cd/dvd besteed maar welke? In ieder geval geen cd/dvd van Crosby, Stills, Nash of Young.

Sstttt schreef:
Daarom.... eerst luisteren, dan kopen. Destijds heb ik Looking Forward eerst van iemand geleend om tot de conclusie te komen dat Looking Forward niet mijn ding is. Toch mooi € 15 in mijn zak gehouden. Die € 15 is natuurlijk inmiddels al lang aan een andere cd/dvd besteed maar welke? In ieder geval geen cd van Crosby, Stills, Nash of Young.

Ben benieuwd,vind je andere latere CSN(Y) albums ook niet goed dan?

[quote="musici.[/quote]

Gelukkig is Ad nooit partijdig en laat hij dat ook nooit blijken! [/quote]Natuurlijk , jullie beginnen me al te kennen. Nee alle gekheid op een stokkie. Ik ben zo partijdig als de hel, maar wel leuk. En musician, my big friend, lijk jij soms wel eens een beetje op mij. Maar Stijn, Looking Forward is echt goed.

Stijn_Slayer
Ben ik helemaal met je eens Ad Deze haalt wat mij betreft gewoon het niveau van 'CSN' en 'Daylight Again', ook zeker geen onaardige platen.

Stijn_Slayer
Kan iemand mij vertellen waar deze hoes precies op slaat?

Ja, ik denk dat een van de kids van de groepsleden met zijn hand de band ( misschien wel de mastertape) verder draait. Met enig gevoel voor symboliek zou het zoiets kunnen betekenen. De jonkies mogen het gaan overnemen. Papa en zijn vriendjes vinden het goed dat jullie nou mogen spelen met apparatuur, waar zij hun leven lang mee bezig zijn geweest. Muziek opnemen. Zoiets? CSN&Y kijken vooruit, lettelijk vertaald. Vrij vertaald: Kids are going to rule the world. They have the future.

Stijn_Slayer
Klinkt logisch en leuk, we houden het daarop Dom dat ik zoiets zelf nog niet bedacht had haha.

kocht de cd kort geleden voor 50 cent bij dek kringloop in nieuwstaat.

ik moet zeggen dart ik wel wat beter van de heren verwacht had, maar het is geen slechte cd.

Jammer dat het nummer "Slowpoke" wel erg lijkt op "Heart of Gold"

Neil Young had zeker gebrek aan inspiratie en heeft wat akkoorden veranderd en een andere tekst genomen

bodemjager schreef:

Jammer dat het nummer "Slowpoke" wel erg lijkt op "Heart of Gold"

Viel mij ook al op, desondanks vind ik het toch een erg goed nummer (beter dan Heart of Gold).

Maar om op basis van 1 nummer te stellen dat Neil Young een gebrek aan inspiratie had doe je hem tekort. Als er iemand is die altijd weer vol met inspiratie zit is het Neil wel. Ook op dit album blijkt dat redelijk naar mijn mening.