Queensrÿche - Frequency Unknown (2013)

Label: Cleopatra

1. Cold (3:39)
  2. Dare (3:37)
  3. Give It to You (4:36)
  4. Slave (3:54)

met Chris Cannella

5. In the Hands of God (3:49)

met Ty Tabor

6. Running Backwards (3:27)

met K. K. Downing

7. Life Without You (4:42)

met Brad Gillis

8. Everything (4:27)

met Ty Tabor

9. Fallen (4:18)

met Dave Meniketti

10. The Weight of the World (6:15)

met Chris Poland

11. I Don't Believe in Love (2013) * (4:32)
  12. Empire (2013) * (5:24)
  13. Jet City Woman (2013) * (5:33)
  14. Silent Lucidity (2013) * (5:41)
avatar van Von Helsing
De heropnames zijn inderdaad kut en totaal overbodig. De rest van de samples klinken toch wel aangenaam. Vooral Everything heeft een mooie opbouw en melodie. Geen grote veranderingen van stijl en zoals The_CrY al aangaf meer een vervolg van de laatste albums van Queensrÿche. De verschillende forums zijn inderdaad erg negatief maar ik had niet anders verwacht. Gelukkig kunnen wij die negeren en de eigen meing vormen, het gaat nog steeds (gelukkig) om de muziek. En die valt niet tegen.

avatar van Edwynn
Nee mij eigenlijk ook niet. De eigen nummers dan. En voor zover je een oordeel kan vellen over anderhalve minuut durende samples natuurlijk. Het fragment uit Slave vind ik eigenlijk wel gaaf zelfs. Eigentijds, stevig en wel met karakter. Ook In The Hands Of God lijkt veelbelovend vanwege de meer avontuurlijke zanglijnen van Tate. Naar nummers als Dare en Cold ben ik dan weer wat minder benieuwd. Frequency Unknown krijgt beslist een kans van mij.

Bij het fragmenten uit I Don't Believe In Love krijg ik spontaan huilbuien. Vreselijk. En wat een slechte koortjes. Zo dronken klink ik ook onder de douche op zondagmorgen.

Empire is zo mogelijk nog erger gedaan. We herinneren ons allemaal die ene penalty van Seedorf maar alle heaviness uit dit nummer laten wegebben, dat is toch wel de moeder van alle fuck ups ooit.

Soit, dat is natuurlijk maar bonus. En ik zal dan ook een oogje toeknijpen.

avatar van Sinner
Ik vind het hele gebeuren nou echt wel hilarisch worden...

Link

Het nieuwe album klonk dus zo dramatisch slecht dat er een externe persoon aan te pas moet komen om het te remixen (Billy Sherwood). In opdracht van het platenlabel. Vanwege overmatige klachten van de fans. En hierna mogen de fans besluiten of de originele mix dan wel niet de remix publiekelijk wordt gemaakt...

Man man...wat is me dit toch een klucht...ik vind het verschrikkelijk dat Tate zich nou al maanden zo voor schut zet dat je hem gewoon niet meer serieus KAN nemen.

avatar van Von Helsing
Fans van Metallica zouden er heel wat voor over hebben gehad destijds om Death Magnetic van een nieuwe mix te voorzien. Het is ook nooit goed.

Trouwens, de Europese tour van Queensrÿche met Todd is uitgesteld voor een paar maanden.....

avatar van ozwald
ja, de business gaat voor. Eerst release en promotion en daarna dus pas de tour.. Jammer zag er erg naar uit en 1 november duurt nog een behoorlijke poos.

avatar van The_CrY
Ja ik baal er ook van. Maar goed, dan krijgen we als het zover is wel wat nieuw spul te horen wellicht. Tegen die tijd weten we ook of we daar blij om moeten zijn of niet.

@Frequency Unknown: heb nu die iTunes sampletjes nog eens op staan en ik heb er nu opeens vertrouwen in dat het gewoon een toffe plaat wordt. Het mag dan wel/niet als Queensrÿche klinken, maar het zal dan een mooie soloplaat van Tate in vermomming worden, denk ik zo.

FU = fuck you?

avatar van the crook
Ozric Spacefolk schreef:
FU = fuck you?

Nee, Frequency Unknown

Ozric Spacefolk
Ik denk 'fuck u' naar de anderen, en stiekem een titel gezocht met dezelfde beginletters.

avatar van Sir Spamalot
Kinderachtig double entendre vanwege Tate toch. Benieuwd wat dit album zal worden... Ik houd mijn teer hartje vast.

avatar van paulisdik
Ik verwacht er niks van, kan het enkel alleen maar meevallen.

avatar van The_CrY
Voor wie ze nog niet gehoord heeft, hier kun je van alle nummers 90 seconden horen:
YouTube - Geoff Tate's Queensrÿche - Frequency Unknown (Samples)

avatar van paulisdik
Cold is vanaf nu online te beluisteren, toch een behoorlijk sterk nummer, nu hopen dat de rest FU dat niveau ook vast weet te houden.

Link: YouTube - Queensrÿche - Cold (Frequency Unknown) [OFFICIAL SINGLE]
Klinkt zeker lekker! Kan goed opboksen tegen 'Redemption' van het andere Queensrÿche. Wordt het toch nog een spannende strijd?

avatar van Sinner
Grappig dat Tate inderdaad na twee zwaar ondermaatse platen plots wel blijkt nog enigzins een prima nummer te kunnen schrijven (...hoewel ik me dan wel weer afvraag in hoeverre hij hier zelf voor verantwoordelijk is) en ook nog eens gewoon uitstekend weet in te zingen. Klinkt de rest van het album als Cold dan ontstijgt het alvast ver mijn verwachtingen. Alleen nog even de QR naam veranderen in iets anders en niet meer als een halve idioot kinderachtige statements maken en met modder gooien in de media en hij zou zo maar weer eventjes weer een respectabele solo loopbaan kunnen opbouwen.

avatar van ozwald
Herinneren we ons nog de eveneens bijzonder kinderachtige strijd tussen David Lee Roth en de rest van Van Halen? OU812, Eat 'm and Smile.. pfff (beste inhaker was nog I81B4U van Gang green).

Maar resulteerde toen dus wel in verschrikkelijk goede platen van beide kampen...

avatar van Sinner
Het hele album is nu te beluisteren via streaming op:

Queensryche - Frequency Unk...

Maar eerlijk - ik vind het zwaar amateuristisch klinken. Alsof het onafgewerkte demo's zijn of zo waar nog aan geschaaft dient te worden. De enige nummers die ik enigzins degelijk vond zijn Cold, Slave en In the Hands of God. De rest is of doodsaai - of wordt op de een of andere manier wel ergens door verpest - een of andere geforceerde break, wat doelloos gepingel met een akoestische gitaar of gewoon een absolute waardeloze gitaarsolo. Over de heropnames wil ik het zelfs niet hebben - alleen al voor Empire verdient Tate een nekschot. Het klinkt wel alsof het is heropgenomen door een slechte coverband.

Neen. Ik vrees dat dit het toch echt niet wordt voor mij.

avatar van Sir Spamalot
Om hiervan te kunnen genieten moet je rekening moeten met twee simpele feiten. Ten eerste is dit Geoff Tate met begeleidingsgroep, ten tweede is Geoff Tate al lang niet meer de oude, zijn stem heeft afgezien door leeftijd, door roken, door…

Veel kan ik nog niet zeggen over dit album, een aantal nummers zijn best genietbaar en dat zijn voor mij ook de nummers die Sinner aangeeft. Er staat hier ook matige muziek op, maar verdere luisterbeurten moeten nog volgen. Vermits dit mijn eerste kennismaking is en dan nog via streaming, kan ik niet oordelen over de productie, maar – voel je hem al komen – als je dit vergelijkt met hun catalogus tot aan Promised Land, is dit toch iets slapper. De invloed van Tate? Toch denk ik dat ik vrolijker over dit album zal kunnen zijn dan voorganger Dedicated to Chaos.

Over de vier remakes kan en zal ik wel iets zeggen, want ik kan die nummers dromen, eentje van Operation: Mindcrime en drie van “hun” grootste verkoopsucces Empire. Remakes zijn dubieuze affaires en je kan er haast niet mee winnen. In geen honderdduizend jaar zullen ze kunnen tippen aan de originele versies, daarvoor is de magie van Queensrÿche al lang om zeep. Empire is het minste van de vier omdat ik daar de dreigende ondertoon van het onderwerp mis.

avatar van ozwald
Net een eerste keer beluisterd en de indrukwekkende rij gastartiesten ten spijt is, het een vrij slap album geworden. Maar goed, een eerste luisterbeurt is ook maar een eerste luisterbeurt dus ik wacht nog even met een finaal oordeel. Wellicht keert het nog ten goede...

Gezien beter materiaal dat recent is uitgekomen (waaronder, jawel, een nieuwe Warlord!) zou deze plaat nog wel eens snel in de vergetelheid terecht kunnen komen.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Ik heb niets met Queensrÿche, maar toen ik de hoes zag, moest ik direct denken aan Savatage - Power of the Night (1985).

Wat gek nou....

avatar van The_CrY
Gebruikers EGO en Von Helsing hebben al gestemd op deze plaat en ik ben toch wel heel benieuwd naar hun ervaringen...

avatar van Alexepex
Ik vind het schandalig dat je als ex-zanger je zo laat kennen.
Dan heb je als artiest toch echt weinig respect en begrip voor je achterban.
Verzin gewoon een andere naam, iets waar je wat mee heb, of waar je voor staat.

En dan die cover.
Ik kan mij niet voorstellen dat er mensen zijn die de link niet zien, maar voor de rest van de wereld is het wel duidelijk waar de F.U. voor staat.

Natuurlijk is het een feit dat waar er twee kijven, hebben twee schuld, dus zal ook die 'andere' Queensrÿche, gevoelsmatig voor mij de echte Q, maar die gaan gewoon door.

Ikke ikke en de rest....

Triest.

Mijn puntjes zullen wel 's een keer gaan verschijnen, ik heb de plaat nog niet gehoord.
Ik zal objectief blijven.

avatar van Von Helsing
Alexepex, waarom zou hij dan volgens jou een ontslag zondermeer moeten accepteren? De uitspraak is in november en tot die tijd mogen beiden kampen de naam gebruiken.

Het album heeft een aantal zeer sterke songs, met name halverwege het album. "In the Hands of God", "Running Backwards", "Life Without You" en "The Weight of the World" zouden niet hebben misstaan op 'Promised Land' en 'Tribe'. Het enige nadeel is dat de mix die zwaar onder de maat is. Tate & co. hadden nog wel een maand of twee meer mogen steken in dit album. Maar het songmateriaal is dik in orde, enige zwakke broeders vind ik "Dare" en "Give It To You".

De heropnames skip ik gemakshalve, daar wordt een mens namelijk heel depressief van.

avatar van AstroRocker
Mijn mening na 1 luisterbeurt. In het algemeen: ik vind dit album buiten de zang van Tate om niet echt als een Queensryche album overkomen. Met name de gitaren klinken (logischerwijs?) anders. Natuurlijk is de band achter Tate anders. Is het album daarom slecht: nee, ik vind dat erg meevallen, sterker nog er staan een aantal goede songs op zoals Slave, In the Hands of God, Running Backwards, Fallen en The Weight of the World. De laatste song klinkt dan nog het meest op de "oudere Queensryche".
Het album klinkt wel wat steviger als de voorgaande (echte) Queensryche albums American Soldiër en Dedicated Chaos.
Tja, het uiteenvallen van Queensryche in twee kampen hoeft, zoals al aangegeven door Ozwald op 4 april j.l. naar het voorbeeld van Van Halen en David Lee Roth, niet slecht te zijn. In ieder geval is dit een lekker album (afgezien van de mix natuurlijk, maar ik heb echt naar de songs geluisterd). Ik ben dan ook benieuwd naar het album van , ahum, de "echte" Queensryche.
Het is zonde dat Tate deze band niet opgezet heeft onder een andere naam en met de kinderlijke titel en hoes. Ook het moddergooien in de media doet zijn kant van de zaak geen goed. Dat heeft bij mij de sympathie voor deze goede zanger als sneeuw voor de zon doen verdwijnen.
Mijn oordeel is dat deze plaat voorlopig 3.5 sterren krijgt. Ik heb dan niet in het oordeel meegenomen de extra bonus tracks. Die hadden ze beter niet kunnen gebruiken op dit album... Empire en Jet city Woman klinkt zelfs bij tijd en wijlen ronduit vals....
Ik zal het album wat vaker luisteren en ben benieuwd of de 3.5 ster blijft staan of minder/meer gaat worden.

Zwan
Een nieuwe Queensryche en de nodige perikelen daar omheen. De laatste plaat die ik van ze kocht was Promised Land dus dat is laaaang geleden. Ik heb nog de nodige platen beluisterd die volgden maar niet 1 deed voor mij het oude vuur oplaaien. Toch stiekem deze weer beluisterd en
dit klinkt niet slecht vind ik. Voor een meneer van 54 die de nodige alcohol en drugs heeft geprobeerd is hij verdomd goed bij stem. ook de mix valt mij wel mee. Ik denk dat ik de draad hier maar weer eens oppak. Stem volgt.

avatar van pos
pos
Erg weinig verwachtingen bij dit album. Tracks als Running Backwards, Fallen en Weight of the world klinken toch wel lekker. Vooral laatstgenoemd nummer is fraai ingezongen door Tate.
Ook wel een aantal op het eerste gehoor mindere nummers als Dare en Slave. Ik wacht nog even met een cijfer.

Zwan schreef:

Jammer alleen dat dit niet Queensryche is maar een soloplaat van Tate.

avatar van Edwynn
Dat moet de rechter nog even uitmaken. Voorlopig is het nog gewoon Queensrÿche. Bovendien ligt het erg in het verlengde van de recentere Queensrÿche. Dus heet het gewoon Queensrÿche. Het is allemaal wat verwarrend, maar ik zou zo'n naam ook niet zonder slag of stoot inleveren. Schoorstenen moeten roken, weet je.

avatar van Sinner
De rechter? Die mag hooguit gaan uitmaken over wie gebruik mag maken van de naam, maar ik denk dat iedereen voor zichzelf en zijn gevoel wel kan uitmaken wie nu eigenlijk het echte QR is en wie niet. Ongeacht dat vonnis. Het was in de eerste plaats al een domme beslissing om toe te laten dat er twee bands met dezelfde naam en repertoire rondlopen. In mijn geval? 'Die andere' dus. Volgens de vrij logische conclusie dat 4/5 nog altijd meer QR is dan 1/5. Dit is een plaatje van Geoff Tate + aanhangsel (waarbij aanhangsel overigens de laatste maanden ook in nogal snel tempo gewisseld is).

Ik zou trouwens mijn lol niet opkunnen als er iemand dit plaatje meebrengt naar een of andere signeersessie van Queensryche I. Of andersom natuurlijk. De volgende release van QR I te laten handtekenen door Tate.

Vooralsnog blijf ik dit overigens nog altijd een behoorlijk ondermaats schijfje vinden, net als Dedicated to Chaos, maar misschien zelfs nog een graadje erger. Drie of vier nog enigzins beluisterbare tracks is alles wat ik er voorlopig uit kan halen. Voorlopig zal het niet meer gaan scoren dan een 1,5 of een 2. Maar ik wacht wel met stemmen tot ik die aangekondigde geremixte versie in juni kan gaan beluisteren.

avatar van ricardo
Queensryche I en Queensryche II haha dat is pas echt humor. Ongelofelijk dat zo,n grote band zichzelf zo kan verlagen, ik zie dit ook als een tate solo plaat, alleen onder de naam Queensryche verkoopt het nou eenmaal beter.

Promised land is mijn laatste plaat die ik van hun in huis heb, vooral ook vanwege het afscheid van da garmo, tot en met die plaat heb je Queensryche op hun best in huis, heb vervolg albums wel bij anderen gehoord, maar totaal geen behoefte om het origineel in huis te halen.

Rommel als dit laat ik lekker links liggen. Queensryche I en Queensryche II