Michael Jackson - Thriller (1982)

Pop / R&B
Label: Epic

1. Wanna Be Startin' Somethin' (6:03)
  2. Baby Be Mine (4:20)
  3. The Girl Is Mine (3:41)

met Paul McCartney

4. Thriller (5:57)

met Vincent Price

5. Beat It (4:15)

met Eddie Van Halen

6. Billie Jean (4:56)
  7. Human Nature (4:06)
  8. P.Y.T. (Pretty Young Thing) (3:57)
  9. The Lady in My Life (4:53)
  10. Someone in the Dark * (4:49)
  11. Billie Jean [Home Demo from 1981] * (2:20)
  12. Carousel * (1:49)
  13. Vincent Price * (2:53)
  14. The Girl Is Mine 2008 * (3:11)

met will.i.am

15. P.Y.T. (Pretty Young Thing) 2008 * (4:17)

met will.i.am

16. Wanna Be Startin' Somethin' 2008 * (4:11)

met Akon

17. Beat It 2008 * (4:10)

met Fergie

18. Billie Jean 2008 [Kanye West Mix] * (4:34)
  19. For All Time * (4:08)
  20. Starlight * (5:04)
  21. Got the Hots [Demo] * (4:25)
  22. Who Do You Know [Demo] * (5:23)
  23. Carousel * (3:39)
  24. Behind the Mask [Mike's Mix] [Demo] * (5:01)
  25. Can't Get Outta the Rain * (4:06)
  26. The Toy [Demo] * (3:04)
  27. Sunset Driver [Demo] * (4:03)
  28. What a Lovely Way to Go [Demo] * (3:55)
  29. She's Trouble [Demo] * (4:13)
Michael1992
Ik heb hem gelezen.

avatar van rudiger
deze cd meegenomen van een rommelmarkt voor 0,50 cent , orgineel en zonder die vervelende bonus nummers .
Hoewel ik niet zo`n grote Jackson liefhebber ben kan ik best wel nummers waarderen van deze grootmeester , want we praten hier wel even over een monument uit de muziek geschiedenis .
dat MJ een Icoon is is denk ik bij iedereen wel duidelijk .
Hier staan allemaal sterke songs op en ik denk het beste MJ album .
Als ik dan toch `n minder nummer opnoem dan is dat The Girl Is Mine .
4 sterren voor dit monument.

avatar van musicman13
5 sterren voor het origineel niet de nieuwe deluxe!

avatar van misja82
Beste Michael,

waar is het misgegaan jongen? Je was zo lekker op dreef. Een pracht van een (pop)album, uitgebracht in mijn geboortejaar nota bene. Sublieme hits als Billie Jean en Beat It. Nummers waar ik, na al die jaren en tig luisterbeurten, nog altijd wild enthousiast van wordt.
Helaas ben je nu een kaarsje dat uitdooft. Zittend in je pyjama, met je gekke mondkapje en zonnebril, in een rolstoel, voortgeduwd door een grote, afro amerikaanse bodyguard. Je blanke kinderen meenemend naar afgehuurde speelgoedcentra.
Was je nog maar gewoon King Michael. Snik...

So long,

Misja

avatar van winterstorm
misja82 schreef:

waar is het misgegaan jongen

Ze zeggen toch altijd dat zwarten meer gevoel hebben voor ritme dan blanken... Awel, voilà, dan weet je wanneer het is beginnen mislopen

avatar van royh
Ik vind dat dit album een plekje in de top 100 verdient. Als tiener heb ik Thriller op lp grijsgedraaid en ik heb dit album uiteraard op cd, in meerdere uitvoeringen zelfs, inclusief de Thriller 25 versie. Deze heb ik overigens niet gekocht voor de 2008 remixen (mijns inziens totaal overbodig), maar voor For All Time. Overigens: ik kan de Michael Jackson liefhebbers de japanse Thriller-25 singles box aanraden: een mooi collector's item.

Thriller is een nagenoeg perfecte mix van pop, rock, soul en r&b. Als ik dan toch een minpuntje moet noemen dat is The girl is mine, dat vind ik veruit het minste nummer op dit album. Beste nummer is toch wel Billie Jean. Eveneens hulde voor de uitstekende productie van Quincy Jones.

Dat Michael het niveau van Thriller nooit meer zou kunnen evenaren, was eigenlijk wel te verwachten. Toch zijn zowel Bad als Dangerous uitstekende opvolgers. Iets wat van Invicible beslist niet kan worden gezegd: een zeer middelmatig album.

Jammer dat de man de laatste jaren alleen maar de publiciteit haalt met zaken die weinig met muziek te maken te hebben, of het moet zijn dat er wederom een nieuwe verzamelaar wordt uitgebracht.

RedLightCityBoy
Uhuhuhuhu...hoor ik nou op Human Nature, wat later is gesampled voor Nas zijn Ain't Hard To Tell....wejoo

avatar van fluidvirgo
royh schreef:

Hier kan ik me voor het merendeel wel in vinden...

avatar van fluidvirgo
RedLightCityBoy schreef:

En vergeet die housedeun niet en het vergeten SWV!

RedLightCityBoy
Het refrein lijkt oop erg op die melodie van Nas zijn versie.
Tada-ta-ta-ta-ta-da-ta-ta-da

Jackson07
RedLightCityBoy schreef:
Het refrein lijkt oop erg op die melodie van Nas zijn versie.
Tada-ta-ta-ta-ta-da-ta-ta-da

Het refrien van Nas lijkt heel erg op die van Michael, net omgekeerd

Dat ja

Gras01
Helemaal objectief ben ik niet. Maar denk dat voor de ware popliefhebber dit toch een toppertje is, fan of niet. 5 Sterren zullen alle Michael albums krijgen van Off the Wall tot aan History, omdat ik gewoonweg niet kan kiezen welk album mij het beste ligt, voor mij zijn ze allemaal top. Kortom heerlijk album. De track Someone in the dark op de special edition cd is echt 1 van mijn favorieten. Ik droom dan helemaal weg op de prachtige stem van Michael. Het nummer hoort trouwens bij een special pack waarin ook een audio track zit van Michael die het verhaal van E.T. vertelt. Erg mooi gesproken daar van Michael, je hebt echt het gevoel dat hij in E.T. geloofd. Maar is erg moeilijk te krijgen die special cd met het verhaal van E.T.

avatar van Madjack71
Tja, wat kun je hier nog aan toevoegen. Het best verkochte album ooit. Het album met de meeste hits, misschien op BAD na, die ook van hem is. Hier was er een prachige symbiose met talent, uitstraling, composities, productie en video en alles wat er nog maar meer bij kwam kijken. Met dit album werd er een koning geboren, die helaas verworden is tot het sprookje van De nieuwe kleren van de Keizer.
Klassieker die voor ieder recht geaarde muziekliefhebber of MJ hater toch zeker niet zou misstaan in diens collectie.
Want hoe je het ook wend of keert, hier werd muziek geschiedenis geschreven.

Die nieuwe versies kunnen mij de bout hachelen.
Hier zag je nog een redelijk in balans zijnde jongenman, die beter niet ouder had kunnen worden en als een legende zoals James Dean in ieders herinnering genesteld zou zijn.

Kingsnake
Ben geen liefhebber van die gelikt zooi van MJ.
Maar deze plaat is gewoon heel sterk, daar kan niemand omheen.

Uit pop-oogpunt bezien zou deze op 1 moeten staan en niet die wankers van Radiohead.

De bonustracks op dit album zijn wel oke, maar ik heb helaas ook de versie met die stukken interview met Quincy Jones uit 2001.
Ik snap nog steeds niet wat hier de toevoegende waarde van is.

De bonus tracks bewijzen alleen maar het perfectionisme van Thriller. Thriller is van een ongekend hoog niveau waar producers die niet te vergelijken zijn met Quiny Jones met hun tengels vanaf moeten blijven.

avatar van ThingMan
Mooiste album van Michael Jackson. Tijdloze muziek. Een juweeltje.

Beste album ooit zeggen ze, hoewel ik off the wall en dangerous ook geweldig vind. Dit album is zeker 5 sterren waard omdat er geen enkel slecht nummer op te vinden is, en dat komt tegenwoordig niet zoveel meer voor. Tegenwoordig kent iedereen billie jean en thriller wel en dat vind ik toch best uniek. Zeker 5 sterren waard

avatar van rkdev
Perfect album en terecht de best verkochte plaat ooit.
Wanna Be Startin' Somethin' is misschien wel Michaels beste nummer ooit.

Alleen jammer van de 25th Edition ...

avatar van lennon
Net het album weer lekker hard met hoofdtelefoon op geluisterd.

Blijft ijzersterk na ruim 25 jaar.... En da's heel erg knap!

Tjerson85
Gewoon een klassieker! Nummers blijven gewoon leuk om naar te luisteren. Wel de versie van het album zonder al die bonustracks natuurlijk!

avatar van Elvis Hitchcock
Hoewel ik zijn duetten met Paul McCartney en zijn videoclips goed vind, is Michael Jackson niet mijn ding. Er ontbreekt iets in zijn muziek.

Joy
zoals wat?

mijn ding ist ook niet maar jackson heeft toch een hele zooi behoorlijk knappe nummers gemaakt, getuige oa ook deze plaat

Kingsnake
Zoals soul en groove.

Het is pure pop, er zit nagenoeg geen ziel in de muziek en de lyrics zijn op het belachelijke af.
De muziek is veilig en gebaseerd op blanke popdeuntjes.

Ik vind het een goede popplaat. Maar dat het van alles mist, moge duidelijk zijn.

Joy
verkoopcijfers zeggen imo toch ook eea

avatar van LucM
Verkoopcijfers zeggen inderdaad niet alles (dan zouden Rihanna en Katy Perry bv. geniaal moeten zijn) maar "Thriller" vind ik gewoon klasse in zijn genre.

avatar van Braam502
Klassieker!!!
Zonde dat het later zo verschrikkelijk is misgegaan.
Pop zoals pop hoort te klinken.

avatar van rkdev
Waarom ligt het gemiddelde van dit briljante album nog onder de 4* ... ?

Ik moet zeggen dat de nieuwe versie niet mijn voorkeur geniet.
De originele is geweldig. Kan en mag niet ontbreken in je collectie.
Heerlijk !