Michael Jackson - Thriller (1982)

Pop / R&B
Label: Epic

1. Wanna Be Startin' Somethin' (6:03)
  2. Baby Be Mine (4:20)
  3. The Girl Is Mine (3:41)

met Paul McCartney

4. Thriller (5:57)

met Vincent Price

5. Beat It (4:15)

met Eddie Van Halen

6. Billie Jean (4:56)
  7. Human Nature (4:06)
  8. P.Y.T. (Pretty Young Thing) (3:57)
  9. The Lady in My Life (4:53)
  10. Someone in the Dark * (4:49)
  11. Billie Jean [Home Demo from 1981] * (2:20)
  12. Carousel * (1:49)
  13. Vincent Price * (2:53)
  14. The Girl Is Mine 2008 * (3:11)

met will.i.am

15. P.Y.T. (Pretty Young Thing) 2008 * (4:17)

met will.i.am

16. Wanna Be Startin' Somethin' 2008 * (4:11)

met Akon

17. Beat It 2008 * (4:10)

met Fergie

18. Billie Jean 2008 [Kanye West Mix] * (4:34)
  19. For All Time * (4:08)
  20. Starlight * (5:04)
  21. Got the Hots [Demo] * (4:25)
  22. Who Do You Know [Demo] * (5:23)
  23. Carousel * (3:39)
  24. Behind the Mask [Mike's Mix] [Demo] * (5:01)
  25. Can't Get Outta the Rain * (4:06)
  26. The Toy [Demo] * (3:04)
  27. Sunset Driver [Demo] * (4:03)
  28. What a Lovely Way to Go [Demo] * (3:55)
  29. She's Trouble [Demo] * (4:13)
avatar van Arrie
Joy schreef:
verkoopcijfers zeggen imo toch ook eea

Dat zegt alleen wat over de populariteit. En in een ander topic zeg jij dit:

Joy schreef:
ach, ut kan me eigenlijk geen moer schelen , de plaat si het populairst op mume, en eigenlijk zegt dat bijzonder weinig, iig niet veel over de muziek en de kwaliteit daarvan, wel over populariteit

de mume 250 is dan ook ene populariteitspoll, en dat dient niet vergeten te worden

Dus nu spreek je jezelf wel een beetje tegen.

Overigens vind ik dit wel een goed album hoor, ben het er alleen niet mee eens dat verkoopcijfers wat zeggen over de kwaliteit.

Dit album is gewoon perfect. En ik heb nog nooit zo'n geweldige clip gezien als die van Beat It. Dat dansen op het einde gaat onvoorstelbaar gelijk. Geweldig is dat. Of die gitaarsolo van beat it, probeer die maar eens terug te vinden in een hedendaags pop of R&B nummer. Kate Perry zoals Lucm al aangaf bijvoorbeeld. Wat een rotzooi is dat?

Pretty Young Thing is ook zo'n fantastisch zoet nummer. Zoete muziek wijs ik meestal snel weg maar Michael Jackson is echt een briljante uitzondering. Hoewel sinds de slechte remixes met Kanye west etc. Mijn waardering voor die gasten was al laag maar is nu echt tot aan het nulpunt gedreven.

Heel mooi album, ik vind het niet heel gek dat dit het best verkochte album ooit is. Het is voor een heel breed publiek: van rock (Beat It), tot pop (Billie Jean, Human Nature), tot disco (Thriller, Wanna Be Startin' Somethin') en funk (P.Y.T.).

avatar van lowieke
Ach ja....klassieker.

Welke muziek je ook van houd, dit is een klassieker voor iedereen .

avatar van Elvis Hitchcock
lowieke schreef:
Ach ja....klassieker.

Welke muziek je ook van houd, dit is een klassieker voor iedereen .

Niet voor de mensen die een hekel hebben aan Jackson.

Elvis Hitchcock schreef:

Niet voor de mensen die een hekel hebben aan Jackson.

Ook die groep kan niet ontkennen dat dit een klassieker is (en als ze dat wel doen, snappen ze het niet)

avatar van Elvis Hitchcock
lennon schreef:

Ze zullen het er wel mee eens zijn dat het grote muzikale invloed heeft gehad. Maar het soort muziek spreekt hen niet aan.
Ik voel een beetje dubbel over Michael Jackson.

avatar van lowieke
Ik vind het gewoon gaaf. Maar ik moet deze muziek absoluuuuuuut niet serieus gaan nemen. Gewoon af en toe in de auto aan zetten en luisteren, dat soort momenten.

Father McKenzie
LucM schreef:
Verkoopcijfers zeggen inderdaad niet alles (dan zouden Rihanna en Katy Perry bv. geniaal moeten zijn) maar "Thriller" vind ik gewoon klasse in zijn genre.

Dàt klopt, maar er dient zeker gezegd dat "Waxko Jacko" zich met op zijn minst even grote talenten liet omringen; Quincy Jones als producer, Rod Temperton die de titelsong schreef, bandleden van Toto, toch van de muzikaal geniaalste "huurlingen" die er zijn...

En natuurlijk Michael die nog niet te vèr gegaan was in zijn plastische "charcuterie" (*) waanzin, en er nog echt goed uitzag, dat zal ook wel geholpen hebben...

(*) Uiteraard bedoel ik plastische chirurgie, charcuterie is broodbeleg dat je bij de slager koopt, dat moet een typische Vlaamse benaming zijn, alweer van Franse afkomst...

Dit is gewoon het beste album allertijden.
Dit is het enigste album waar ik alle nummers goed vind.

Nicci
Het is dan ook het enige album waar je een cijfer aan hebt gegeven.

Ik ben pas een dag lid man.

Nicci
Maar het is nu al je derde dag! Komop! Je kan het.

Michael1992
Misschien een beetje flauw maar:

I believe in me, so you believe in you.

avatar van catdog
Nog steeds lopen de rillingen over mijn rug als ik naar de tracklist kijk van de 2008 versie.. het doet me pijn om dit te zien gebeuren bij mijn favoriete album ooit !

Nicci
Tsja, het is een thRiller.

avatar van ArthurDZ
Laat die bonustracks gewoon links liggen en luister alleen naar dit schitterende popalbum! De volle 5 sterren voor deze. Vooral Billie Jean is supergoed, van de eerste tot de laatste seconde.

Ronnuz
Een van de beste albums ooit.

Michael Jackson blijft de koning van de popmuziek, niets of niemand pakt hem die titel af wat mij betreft.

Nicci
Hij blijft ook de grootste zielepiet van de popmuziek. Die titel pakt ook niemand hem meer af.

avatar van Fatmir
zo een sound.... behalve pharrell die heeft soms
ook wel is zulke sound voor de mensen die hem nog
niet heb geluisterderd schaam je zelf ,,,,,,,,, en voor de
mensen die beat maken heer leer je heel veel van
de album TRILLER

avatar van Madjack71
De sound en productie is voornamelijk te danken aan Quincy Jones.

wavanbuuren
Fatmir schreef:
zo een sound.... behalve pharrell die heeft soms
ook wel is zulke sound voor de mensen die hem nog
niet heb geluisterderd schaam je zelf ,,,,,,,,, en voor de
mensen die beat maken heer leer je heel veel van
de album TRILLER

Probeer het gewoon eens met punten en komma's enzo (interpunctie zal wel een moeilijk woord zijn).

Fatmir schreef:
zo een sound....

Als ik dit goed ontcijfer zie ik dat je zegt dat dit de 1e keer is dat deze sound naar buiten kwam?

Luister maar eens naar wat solowerk van Quincy Jones uit de periode voor Thriller, dan hoor je wel waar ie naar toe ging.. dus helemaal waar is dat niet.. Alleen is MJ een veel betere zanger, waardoor het allemaal klopt op Thriller.

Maar inderdaad die sound is wel van Quincy Jones zijn hand, en ZEKER niet van MJ

avatar van ArthurDZ
lennon schreef:

Maar MJ heeft zeker meer gedaan dan alleen maar gezongen, de nummers op dit album die geschreven zijn door Michael zijn erg goed, met Billie Jean voorop

avatar van rkdev
ArthurDZ schreef:

Ik vind inderdaad de credits voor de input van Michael ook erg laag in de post van Lennon. Zijn input is echt wel erg belangrijk, niet alleen als songschrijver, maar toch ook zeker als performer van de songs.

avatar van Hans Brouwer
Nicci schreef:
Zielepiet of niet, Michael heeft met "Thriller (1982)" één van de beste popalbums allertijden gemaakt. Thriller (1982) is net niet goed genoeg om in mijn persoonlijke album top 10 te komen. Desondanks groot respect voor dit product van Michael. Inderdaad: de invloeden van Quincy Jones zijn duidelijk waarneembaar. Nou en

avatar van rkdev
Hans Brouwer schreef:
net niet goed genoeg om in mijn persoonlijke album top 10 te komen.

Inderdaad, hij zou op 11 hebben gestaan bij mij.

avatar van muismat
Thriller is een van de beste pop songs ooit.

rkdev schreef:

Ow, maar zo heb ik het niet bedoeld hoor, want ik onderschat MJ echt totaal niet. Ik wilde alleen onderstrepen naar diegene die schreef dat het totaal iets nieuws was, dat dat niet helemaal kloptte..

Verder alleen maar respect voor MJ!!