Michael Jackson - Thriller (1982)

Pop / R&B
Label: Epic

1. Wanna Be Startin' Somethin' (6:03)
  2. Baby Be Mine (4:20)
  3. The Girl Is Mine (3:41)

met Paul McCartney

4. Thriller (5:57)

met Vincent Price

5. Beat It (4:15)

met Eddie Van Halen

6. Billie Jean (4:56)
  7. Human Nature (4:06)
  8. P.Y.T. (Pretty Young Thing) (3:57)
  9. The Lady in My Life (4:53)
  10. Someone in the Dark * (4:49)
  11. Billie Jean [Home Demo from 1981] * (2:20)
  12. Carousel * (1:49)
  13. Vincent Price * (2:53)
  14. The Girl Is Mine 2008 * (3:11)

met will.i.am

15. P.Y.T. (Pretty Young Thing) 2008 * (4:17)

met will.i.am

16. Wanna Be Startin' Somethin' 2008 * (4:11)

met Akon

17. Beat It 2008 * (4:10)

met Fergie

18. Billie Jean 2008 [Kanye West Mix] * (4:34)
  19. For All Time * (4:08)
  20. Starlight * (5:04)
  21. Got the Hots [Demo] * (4:25)
  22. Who Do You Know [Demo] * (5:23)
  23. Carousel * (3:39)
  24. Behind the Mask [Mike's Mix] [Demo] * (5:01)
  25. Can't Get Outta the Rain * (4:06)
  26. The Toy [Demo] * (3:04)
  27. Sunset Driver [Demo] * (4:03)
  28. What a Lovely Way to Go [Demo] * (3:55)
  29. She's Trouble [Demo] * (4:13)
Ook dit album heb ik in een KLM-toestel beluisterd. Gek genoeg is Billie Jean mijn favoriete nummer en niet Thriller. Dit komt omdat ik vaak GTA Vice City heb gespeeld en het nummer vaak voorbij hoorde komen. Op dit album zijn er minimaal 4 classics te vinden, misschien zijn er nog zelfs meer te vinden. Michael Jackson was de man van de jaren 80. Dit album is zijn beste ooit.

Guardian of Isis
ColonelCortez schreef:
Gek genoeg is Billie Jean mijn favoriete nummer en niet Thriller.
"Favoriete tracks:

Billie Jean (190 stemmen)
Beat It (136 stemmen)
Thriller (103 stemmen)"

Je bent dus niet alleen.

Berichten verplaatst naar Muziek > Nieuws > Michael Jackson overleden

En wat geruzie weggehaald.

avatar van Madjack71
Het spijt me voor Michael dat de laatste 15 jaar van zijn leven, niet in het teken stond, van wat hij uitademde nl.: Muziek.
Thriller is zijn requiem geworden. Alles wat daarna kwam, kon m.i niet eens in de schaduw van dit album staan. Bad was een Thriller part deux. Die net zoals zo vaak bij films, boeken die gestoeld zijn op de voorganger, niet zoveel indruk kunnen maken. Voor de liefhebbers van zijn muziek en die hem al die jaren "trouw" gebleven zijn, is dit gewoon een groot verlies. The King of Pop is niet meer. Eerlijk gezegt, denk ik dat hij zo 'beter' af is. Die 50 live shows, zouden m.i afbreuk doen aan hoe goed hij ooit was.
Uiteindelijk wil je herinnerd worden om wat je als artiest gemaakt hebt en niet om de 'vermeende' schandalen en hersenspinsels die breed uitgemeten werden in de media.
De opkomst en ondergang van een van de grootste entertainers ter wereld.
Nu de film nog.
Een half *tje erbij, voor dit commerciele meesterwerk.

avatar van Hans Brouwer
Madjack71 schreef:
Thriller is zijn requiem geworden.

Zijn Requiem "Thriller" zal ik dit weekend, samen met Michael 's album "Off The Wall", veelvuldig draaien. Michael, ik wens je een goede reis naar het hiernamaals en ik hoop dat je daar letterlijk en figuurlijk onbeschadigd mag arriveren. Als eerbetoon alsnog van harte mijn 5*****

Uit respect voor de artiest Michael Jackson en zijn muziek en omdat 'ie vast veel gedraaid zal worden, stel ik voor om 'en masse' Thriller (dit album dus Moderator) op 1 te zetten in je rotatielijst, zodat hij dit weekend hoog genoteerd staat op Musicmeter.

Net als Hans Brouwer draai ik ook 'Off The Wall' en 'Thriller' veelvuldig vandaag. Ik heb ze net allebei al een keer beluisterd. Daarnaast staat dit weekend de 4CD 1DVD Box The Ultimate Collection aan. Bij Thriller zijn mijn favoriete tracks:
Billie Jean (één van mijn favoriete nummers ooit)
Wanne Be Startin' Sometin'
PYT
Human Nature
Thriller
Het 2e gedeelte van The Lady In My Life: dat is zo funky man!

R.I.P. Michael

(Herman: niet meer weghalen hoor! Als dit niet on topic is weet ik het niet meer.)

avatar van Lennonlover
west schreef:

Dat wil ik wel doen. Hopelijk volgen nog meer ons voorbeeld.

Tof Lennonlover! Zet Thriller vooral eens lekker hard aan: klinkt erg lekker bij dit zomerse weertje.

avatar van Madjack71
west schreef....op 1 te zetten in je rotatielijst,..

Hier ook no.1

avatar van PinkEclipse
Ik doe mee!!! 'k Ben met zijn muziek opgegroeid en tenslotte 't is mijn leeftijdgenoot. En dat is (dubbel) schrikken.

Mark0990
Ik doe ook mee.

Hier ook op 1 gezet. Ga hem dit weekend wel weer een paar keer draaien.

Aquila
herman schreef:
Hier ook op 1 gezet. Ga hem dit weekend wel weer een paar keer draaien.

Okidoki, heb hem alleen nog niet in bezit, maar dat zal ik alsnog goedmaken.

1,0
SSS
Erg vreemd dat hij net nu hij leek terug te gaan komen overlijdt, dat had ik niet verwacht. Ik ging er al wel vanuit dat hij die concerten niet zou gaan doen, maar niet door te sterven! Na de dood van Michael was ik wel benieuwd naar het stemgedrag op met name Thriller.

De stemmen van vandaag (tot 13:01):
10x 5,0 (een daarvan was 3,5, twee waren een 4,0 en drie waren een 4,5)
2x 4,5
3x 4,0 (een daarvan was 3,5)
2x 3,5
1x 2,5 (was 2,0)

avatar van Yamato
Ik heb hem ook op 1 gezet in mijn rotatielijst.

avatar van dennuz
Fantastisch album natuurlijk! Sowieso draai ik hem zeer regelmatig. Maar dit vind ik een goed initiatief! Ik doe mee.
Ontzettend zonde dat de King of Pop er niet meer is!
Maar zijn muziek zal altijd blijven bestaan

Berichten over plaatverkoop verplaatst naar Michael Jackson

avatar van TheFunkyM
Yes, ik doe mee.. respect for the king of pop

avatar van Exfrozen
Tuurlijk doe ik mee! Apart trouwens dat ik een dag voor zijn overlijden dit album van hem een halfje omhoog had gegooid.

haveman
Dat mensen dit in hun rotatielijst zetten kan ik nog begrijpen, maar dat meerdere mensen vandaag hun stemmen bij dit album hebben verhoogd vind ik echt sneu. Alsof de muziek beter wordt omdat ie dood is.

avatar van musicfriek
Dat viel mij dus ook al op. Beetje hypocriet.. Moet eerst iemand doodgaan voordat het pas echt gewaardeerd wordt. Maar ieder zijn ding natuurlijk..

Hier ook op 1 in de rotatielijst.

Hmm, ik had blijkbaar nog niet gestemd, dus vandaar ook mijn stem. Dit betekent overigens niet 5 sterren voor al die Kanye West troep en dergelijke, maar het originele album.

avatar van lennon
haveman schreef:

Hoor nu ook dat er overal een run op zijn muziek is.. Dat snap ik echt niet.. als je hem goed vond heb je al muziek, en blijkbaar zijn er mensen die ineens alles willen hebben als iemand sterft....

Het is een trieste dag vandaag ...

avatar van TheFunkyM
ja klopt.. vind ik ook raar.. en dit zal de komende tijd nog wel doorgaan..

Wel vind ik de nr 1 in rotatielijdt goed, getuig van een stukje respect.

avatar van BoordAppel
lennon schreef:
Hoor nu ook dat er overal een run op zijn muziek is.. Dat snap ik echt niet..

Ik snap dat heel goed. Door de aandacht voor MJ heb ik nu besloten om ook eindelijk Off the Wall en de platen van The Jacksons maar eens te checken. Iets wat er tot nu toe niet van gekomen is.

avatar van Kronos
Zelfbenoemde King of Pop, Rest in Peace.

Ik ben Michael Jackson nog niet zo lang geleden echt gaan waarderen, als artiest, via dit album. Samen met Bad kocht ik het enkele maanden geleden voor 1 euro 't stuk op tweedehands vinyl.

Michael was voor de grote kudde al lang dood, maar nu leeft hij blijkbaar weer in hun midden.

Er zijn prettiger rustplaatsen te bedenken.

De wereld is een genie armer.

Een man die het allemaal had: de songs, de stem, de performance, de clips, de optredens,.....

He was a genre!

Dit album is simpelweg één van de sterkste ooit, constant hoog niveau en uniek.

Joy
milieutechnisch gezien hadie iig beter kunnen blijven leven, crematie zou'k nie doen

maar ach, ook maar eens wat bij deze plaat plaatsen

108 miljoen van verkocht hoor ik net, beste verkocht3 plaat aller tijden

terecht?

nummer 1 4 5 en 6 zijn absoluut top, de rest vind ik minder, niet slechter maar gewoon mijn ding niet

een 3,0 derhalve, afronden naar boven

en verkoopcijfers zeggen weinig over de muziek

Guardian of Isis
Ik doe mee met het initiatief om hem op 1 in de rotatielijst te krijgen, maar mijn score verhogen doe ik zeker niet: of Thriller nu 3,91 of 3,98 krijgt maakt mij echt niets uit. Ik vind het een viersterrenalbum en daarmee uit. Ik ga hem nu wel eens opleggen; daar begint Wanna Be Startin' Somethin' alweer...