Michael Jackson - Thriller (1982)

Pop / R&B
Label: Epic

1. Wanna Be Startin' Somethin' (6:03)
  2. Baby Be Mine (4:20)
  3. The Girl Is Mine (3:41)

met Paul McCartney

4. Thriller (5:57)

met Vincent Price

5. Beat It (4:15)

met Eddie Van Halen

6. Billie Jean (4:56)
  7. Human Nature (4:06)
  8. P.Y.T. (Pretty Young Thing) (3:57)
  9. The Lady in My Life (4:53)
  10. Someone in the Dark * (4:49)
  11. Billie Jean [Home Demo from 1981] * (2:20)
  12. Carousel * (1:49)
  13. Vincent Price * (2:53)
  14. The Girl Is Mine 2008 * (3:11)

met will.i.am

15. P.Y.T. (Pretty Young Thing) 2008 * (4:17)

met will.i.am

16. Wanna Be Startin' Somethin' 2008 * (4:11)

met Akon

17. Beat It 2008 * (4:10)

met Fergie

18. Billie Jean 2008 [Kanye West Mix] * (4:34)
  19. For All Time * (4:08)
  20. Starlight * (5:04)
  21. Got the Hots [Demo] * (4:25)
  22. Who Do You Know [Demo] * (5:23)
  23. Carousel * (3:39)
  24. Behind the Mask [Mike's Mix] [Demo] * (5:01)
  25. Can't Get Outta the Rain * (4:06)
  26. The Toy [Demo] * (3:04)
  27. Sunset Driver [Demo] * (4:03)
  28. What a Lovely Way to Go [Demo] * (3:55)
  29. She's Trouble [Demo] * (4:13)
avatar van lennon
BoordAppel schreef:
Ik snap dat heel goed. Door de aandacht voor MJ heb ik nu besloten om ook eindelijk Off the Wall en de platen van The Jacksons maar eens te checken. Iets wat er tot nu toe niet van gekomen is.

Toch heeft dat iets lugubers... sorry dat ik het zo zeg... maar de muziek van de hele Jackson familie heeft altijd veel aandacht gehad, dus daar is niks anders aan.. alleen is er nu op de radio uiteraard HEEL veel aandacht voor....

Naar mijn mening is het macaber dat mensen ineens op een sterfdag van iemand massaal naar de winkel rennen om muziek op de kop te gaan tikken....

avatar van Kill_illuminati
Queenlive schreef:
De wereld is een genie armer.

Een man die het allemaal had: de songs, de stem, de performance, de clips, de optredens,.....de CONTROVERSIE

Veel van hits op dit alum kent iedereen. Dat zegt genoeg over zijn bekendheid.

avatar van Kronos
lennon schreef:

Dat vind ik ook. Eigenlijk heb ik zelfs nu ook helemaal géén zin om vandaag (of dit weekend) zijn muziek te gaan draaien.

Guardian of Isis
Mijn favoriet van dit album begint net: Beat It! Met die meesterlijke solo van meneer Eddie Van Halen als hoogtepunt van het nummer, en naar mijn mening, van heel het album.

avatar van Fake_world
had het album allang staan maar nu weder eens opgelegd

RIP michael, was niet egt een grote fan, maar rust in vrede

Guardian of Isis
Kronos schreef:

Net het omgekeerde; in plaats van te rouwen om zijn dood, eren en vieren we zijn leven en de uitstekende muziek die hij gemaakt heeft, met als hoogtepunt in zijn carrière deze natuurlijk. Beschouw het als ons rouwproces; naar zijn begrafenis kunnen we trouwens moeilijk gaan.

Guardian of Isis schreef:

Voor iedereen die dat doet: zet 'm vooral dus in je rotatielijst, het liefst op 1 natuurlijk
Het zou toch een mooi eerbetoon zijn aan de muziek van Michael Jackson als dit magnifieke album Thriller eind juni 2009 in de rotatielijst van Musicmeter staat het weekend van zijn dood. Misschien wel op nummer 1?

Over nummer 1's en hitparades gesproken, dit was 1983:
Billy Jean - USA 1 / UK 1
Beat It - USA 1 / UK 3
Wanne Be Startin' Somethin' - USA 5 /UK 8
Human Nature - USA 10 (only)
P.Y.T. - USA 10 / UK 11
(Say, Say, Say - USA 1 / UK 2)
Thriller - USA 4 / Uk 10
Dat geloof je toch niet zo'n lijstje!!

Het album Thriller: 37 weken op nummer 1 in de Billboard Album lijst. Een record dat nog steeds staat. Eerste album waarvan maar liefst 6 (!) top 10 hits komen.

haveman schreef:
Dat mensen dit in hun rotatielijst zetten kan ik nog begrijpen, maar dat meerdere mensen vandaag hun stemmen bij dit album hebben verhoogd vind ik echt sneu. Alsof de muziek beter wordt omdat ie dood is.

Ik kwam er juist vandaag dus achter dat ik voor Thriller een score had van 4,5*: dat slaat in mijn geval echt nergens op. Mijn redenering een tijd terug was geloof ik dat ik Off The Wall nog beter vind. Dat blijft zo, maar dit is voor mij een 5,0* plaat. Fout dus gecorrigeerd. Inderdaad op zijn sterfdag: dan check je namelijk dit album.

avatar van BoordAppel
lennon schreef:
alleen is er nu op de radio uiteraard HEEL veel aandacht voor....

Precies. "Hey, MJ is toch wel ok, even een cdtje kopen."

Dat kan. Iedereen gaat anders om met de dood. De meeste mensen willen, zoals Guardian of Isis het zegt, hem herinneren aan de hand van zijn muziek en zullen zijn muziek dan ook gaan draaien.

Kosinski
Goed, deze week even op 1, maar alleen voor het briljante
"Billy Jean". Respect !

avatar van TheFunkyM
Waarom staat hij nog steeds niet in de rotatielijst?

avatar van musicfriek
Wordt vannacht pas bijgewerkt.

avatar van lennon
BoordAppel schreef:

Precies. "Hey, MJ is toch wel ok, even een cdtje kopen."

Ik snap jouw redeneringen wel, en er zullen er zat zijn die inderdaad op het idee komen nu, maar ik denk dat degene die hem het hardst hebben uitgemaakt voor weirdo, pedo en weet ik veel allemaal, nu het allerhardst aan het kopen zijn... want zo gaat dat helaas...

MJ heeft sinds 1997 heel veel credits ingeleverd, en is verguist, en dat had nou in Londen recht gezet moeten worden, maar nu wordt zijn reputatie ineens omhoog getrokken omdat de man helaas is overleden... snap je wat ik bedoel? Het is in en in triest...

De (28) stemmen van vandaag (tot 17:57):
12x 5,0 (een daarvan was 3,5, twee waren een 4,0 en vier waren een 4,5)
6x 4,5 (een daarvan was een 3,5 en een daarvan was een 5,0)
7x 4,0 (twee daarvan waren een 3,5)
2x 3,5
1x 2,5 (was 2,0)

Toch wel interessant dat dit gebeurt, want gisteren waren er maar drie stemmers en eergisteren maar een. Eigenlijk was zijn muziek al dood sinds 2002, sindsdien heeft hij namelijk niets meer uitgebracht.

Nu maar hopen dat het niet zo is dat hij de minder fraaie kanten echt heeft gedaan. Dan doel ik uiteraard op kindermisbruik, misschien komen die kinderen daar nog wel mee (zou mij niets verbazen in ieder geval).

avatar van MJ_DA_MAN
SSS schreef:
Eén singletje nog (One More Chance).

Invincible was op een paar nummers na ook niet al te best. Thriller is wat mij betreft zijn creatieve piek, daarna werd het langzaam minder en na 1995 ging wat mij betreft snel bergafwaarts. Had gehoopt dat de bodem Wacko nog wel even bespaard zou blijven, maar helaas.

avatar van kaztor
lennon schreef:

En het toont vooral ook aan dat ze vaak als makke schapen zijn.

MJ_DA_MAN schreef:
Eén singletje nog (One More Chance).

Nou vooruit dan... maar ik zit Thriller te luisteren en vind het niet echt geweldig. Het opent héél goed met Wanna Be Startin' Somethin' en dan moet ik wachten op Beat It en P.Y.T. en dat is het dan wat mij betreft.

Mmm, Billy Jean?
Eén van de meest aanstekelijke beats ooit.

pretfrit
Heb hem net nog weer eens opgezet en kom tot de conclusie dat ik nu al te veel Jackson heb gehad...ben bang dat dit nog maar het begin is.

Het zal moeilijk worden om de komende tijd aan de massahysterie en mediagekte te kunnen ontsnappen....bah!

west schreef:

Mmm, Billy Jean?
Eén van de meest aanstekelijke beats ooit.

Nee vind ik niets aan, ken ook niemand die Billie Jean heet trouwens (vast heel populair in Amerika).

Als 'ie dan ook nog zingt dat ze hem vertellen voorzichtig te zijn voor hij een hart breekt van een jonge meid vraag ik mij af hoe jong die Billie Jean is. Om het nog maar niet te hebben over dat 'ie zingt dat zijn moeder hem zegt dat hij voorzichtig moet zijn met van wie hij houdt.

SSS schreef:

Eh, Human Nature? Billy Jean?

avatar van HiLL
En de parel van de plaat: The Girl Is Mine.

SSS
Ik hou niet van zulke slome nummers, het moet wel wat vaart hebben.

pretfrit
Ik vond dat tijgertje op de hoes wel lief.

stuart
Billy Jean....bombombombombombombombom (de baslijn . ..)

Harco
Kom, hij is dood, nu gaan we eens met z'n allen onze stem verhogen!

avatar van CTK
CTK
Mijn stem blijft gewoon staan. Is die ook waard.

Gewoon blijven genieten van zijn nummers en hem herinneren omwille van zijn muziek. Meer niet.

Harco
Ik heb het dan ook niet over jou hoor, maar kijk eens tussen de laatste stemmen. Je ziet iedereen hun stem verhogen.

Overigens heb ik helemaal niks tegen Michael Jackson. Integendeel zelfs.

avatar van CTK
CTK
Harco schreef:

Overigens heb ik helemaal niks tegen Michael Jackson. Integendeel zelfs.
Ow, ik wist dat je het niet tegen mij had ( kan ook niet omdat dit mijn eerste post was bij dit album. )

Wat blijft Billie Jean toch ongelooflijk aanstekelijk.

Is toch de muziek die ik erin heb gekregen met de paplepel hoor. Herinner mij de cassettebandjes nog heel goed die ik ontelbaar veel keren heb afgespeeld. Heb nog maar sinds een aantal maanden de albums aangeschaft omdat ze het allen waard waren voor mij.