Fleetwood Mac - Rumours (1977)

Label: Warner Bros.

1. Second Hand News (2:43)
  2. Dreams (4:14)
  3. Never Going Back Again (2:02)
  4. Don't Stop (3:11)
  5. Go Your Own Way (3:38)
  6. Songbird (3:20)
  7. Silver Springs * (4:48)
  8. The Chain (4:28)
  9. You Make Loving Fun (3:31)
  10. I Don't Want to Know (3:11)
  11. Oh Daddy (3:54)
  12. Gold Dust Woman (4:51)
  13. Second Hand News * (2:48)
  14. Dreams * (4:22)
  15. Brushes (Never Going Back Again) * (2:51)
  16. Don't Stop * (3:33)
  17. Go Your Own Way * (3:06)
  18. Songbird * (3:12)
  19. Silver Springs * (6:08)
  20. You Make Loving Fun * (4:57)
  21. Gold Dust Woman # 1 * (5:03)
  22. Oh Daddy * (3:59)
  23. Think About It * (2:56)
  24. Never Going Back Again [Demo Version] * (1:57)
  25. Planets of the Universe [Demo Version] * (3:18)
  26. Butter Cookie [Keep Me There) (Demo Version] * (2:12)
  27. Gold Dust Woman [Demo Version] * (5:01)
  28. Doesn't Anything Last [Demo Version] * (1:11)
  29. Mic the Screecher [Jam Session] * (1:00)
  30. For Duster [Jam Session] * (4:27)
tondeman schreef:
It's all about Peter Green's Fleetwood Mac!
helemaal mee eens peter greens fleetwood mac is veel beter dan de latere fleetwood mac

wat `n belachelijke vergelijking van 2 compleet verschillende bands .

Is idd totaal niet met elkaar te vergelijken. Alhoewel ik beide 'genres' enorm waardeer van Fleetwood Mac. Heb zowel de blues als de 'gladde' pop hoog zitten

Harald

wat `n belachelijke vergelijking van 2 compleet verschillende bands .

Rudiger...het zijn echt twee verschillende bands. Luister toch maar eens achter elkaar "Man Of The world" (Peter Green's Fleetwood Mac) en dan b.v. "Don't stop" van Buckingham/Nicks Fleetwood Mac.

gooi deze in de prullebak en koop en draai then play on

gooi deze in de prullebak en koop en draai then play on

Zeg eh... en gooi jezelf er ook even in

Deze lekker houden en hij kan ook vast van die andere genieten.

avatar van ricardo
soms wel een lekker album maar tot vervelens toe te vaak de meeste nummers op de radio gehoord,daarom waardeer ik dit album misschien wat minder dan iets wat ik minder vaak gehoord heb mischien niet terecht maar het zij zo. objectief gezien misschien wel 5 sterren maar subjectief gezien geef ik 3 sterren

avatar van Benjammin'
Deze krijgt van mij de volle mep. 5,0 sterren. Eigenlijk geen enkel puntje van kritiek op dit album.

avatar van argus
Benjammin' schreef:
Eigenlijk geen enkel puntje van kritiek op dit album.

Dit is een matig middle-of-the-road album vergeleken met albums die de line-up met Peter Green maakte. Het is ietwat suffige popmuziek die het iedereen naar de zin probeert te maken, met hier en daar een enkel goed nummer. Betere albums zijn b.v "Then play on". Dat is pas goede rock muziek, luister b.v. maar eens naar "Oh Well". Voormalige nummer 1 in nederlandse hitlijsten van 1969 en vergeet dan ook niet het b-kantje te draaien : "Oh Well-part two". Dan weet je pas weer wie de echte Fleetwood Mac's waren.

argus schreef:

Dit is een matig middle-of-the-road album vergeleken met albums die de line-up met Peter Green maakte. Het is ietwat suffige popmuziek die het iedereen naar de zin probeert te maken, met hier en daar een enkel goed nummer. Betere albums zijn b.v "Then play on". Dat is pas goede rock muziek, luister b.v. maar eens naar "Oh Well". Voormalige nummer 1 in nederlandse hitlijsten van 1969 en vergeet dan ook niet het b-kantje te draaien : "Oh Well-part two". Dan weet je pas weer wie de echte Fleetwoord Mac's waren.
Helemaal mee eens

argus schreef:

Oh Well staat in zijn volle lengte op Then Play On . niks geen part 1 of 2 .

avatar van ricardo
Mooie top 10 heb je nu Rudiger, klasse.

avatar van argus
rudiger schreef:

Oh Well staat in zijn volle lengte op Then Play On . niks geen part 1 of 2 .

Gewoon even doorlezen, ik had het inmiddels over de vinyl single "Oh Well".

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
>Mooie top 10 heb je nu Rudiger, klasse.

Off topic: mee eens. Nu nog Springsteen leren waarderen en dan komt het helemaal goed

avatar van TEQUILA SUNRISE
Briljant album van Mac, tezamen met Hotel California toch wel het hoogtepunt van de jaren 70.

TEQUILA SUNRISE schreef:
Then Play On is het Fleetwood Mac hoogtepunt!! En The Eagles? das toch voor zeldzame zaadjes!!

ricardo schreef:

Zit toch niet zo te zagen over die Then Play On, ja, een geweldig album, maar NIET te vergelijken met dit album, want een complete andere line-up. Je moet ze als 2 verschillende groepen zien.

En Then Play On is geen jaren 70, maar jaren 60.

avatar van ricardo
Klopt,is eigenlijk een andere band, blues/rock en eigenlijk een ander genre dus maar ligt mij toch meer dan dit,hoewel ik ook wel momenten heb dat ik hier toch ook wel enorm van kan genieten,maar minder vaak dan Peter Green Fleetwood Mac,maar om dit nou samen met The Eagles het hoogtepunt van de jaren 70 te noemen,nou dat gaat me toch echt te ver hoor.

Dit is altijd 1 van mijn favoriete albums geweest. Vrijwel alle nummers erg goed, ik luister er nog regelmatig naar. Favorieten van mij Go your own way, The Chain en I don't want to know. Don't stop is jeugdsentiment uit de disco.

Zigstar
TEQUILA SUNRISE schreef:
tezamen met Hotel California toch wel het hoogtepunt van de jaren 70.

... dit meen je toch niet hé? Ik ga er van uit gaan van niet, anders ga ik in een lachbui vervallen waar ik pas morgennamiddag terug uit raak.

On topic: mooi plaatje, maar vind het zoals enkele anderen hier immens overschat. Pas op, het krijgt 4 sterren van me hoor, en het is allemaal best wel mooi, maar ik vind het toch ietsje té poppy. En dus zoals ik daarnet al zei ook immens overschat.

avatar van ChrisX
Zigstar schreef:

Ik krijg hier toch het gevoel bij dat je het overschat vind OMDAT het te poppy is. Als of goede popmuziek gelijk iets minderwaardigs is.

Zigstar
ChrisX schreef:

Neen, ik heb helemaal niets tegen popmuziek ofzo. Het valt me gewoon op dat deze plaat zééér erg in de smaak blijkt te vallen en als een soort van mijlpaal in de muziek wordt beschouwd, terwijl ik vind dat er popplaten zijn die sterker zijn, en die worden dan weer onderschat.

Ik zeg het, ik vind het allemaal wel mooi, maar het lijkt alsof er voor elke 2 goeie songs ook een mindere opstaat. En daarom vind ik dit een wat overschat werk.

WernerGSF
toen ik dit voor het eerst hoorde dacht ik dat het een Greatest Hits was.
mijn tante heeft hem, ik zal m de volgende keer lenen op te rippen.

tip_of.yourstar
Ik vind dit een leuk album. Het beste nummer is volgens mij ongetwijfeld "The Chain".

avatar van korenbloem
Wat had ik toch zin omdit album te luisteren, samen met landslide. eerst even Landslide geluisterd en nu staat dit op... heerlijk

avatar van musicfriek
Ken je het hele album waar Landslide op staat? Voor mij even goed als deze

Het nr Silver Springs heb ik hier trouwens niet op mijn versie.

avatar van korenbloem
ik ken het album, hij staat op "fleedwood mac", de live versie van stevie nicks vind ik het mooiste, maar silver springs heb ik er ook niet opstaan

avatar van TEQUILA SUNRISE
Silver Springs staat ook niet op mijn versie.
Rumours blijft altijd een lekkere plaat om te beluisteren, kent geen zwakke plekken.

avatar van rudiger
Silver springs staat op de geremasterde versie , `n 2 cd met 18 bonus nummers erop.

EVANSHEWSON
Yep, rudiger, ik heb ook dat geremasterde met die bonus-cd, lekker is dat.

Klassieker der klassiekers uit de seventies, denk ik. Naast Dark Side Of The moon (Pink Floyd) en Hotel California (The Eagles) moet dit - zéér terecht - het bestverkochte album geweest zijn van dat decennium, toch?

(of was het dan toch Saturday Night Fever ? kan hoor!)